Salutare tuturor,
Doresc un sfat de la voi in legatura cu ce aeromodel ar fi potrivit pentru un incepator ca mine.
Deja am achizitionat toata electronica.
- motor speed 400 7.2v brushed
- regulator
- baterie 8.4v 1100mah nimh
- statie in 3canale
- 2 servo
Si as mai vrea sa va intreb daca pot inlocuii bateria nimh cu una lipo de 7.4v.
Multumesc,
Cosmin.
Pagina 1 din 1
Sfat contructie aeromodel Incepator
Postat 03 September 2011 - 10:11 PM
La ce ai achizitionat deja, desi toate sunt la nivelul de baza (majoritatea modelistilor folosesc motoare brushless si statii computerizate cu minim 3 canale si acc. Li-po)....poti incerca sa faci un Blue Baby din depron...planurile se gasesc pe net free..... sau un zaggy, caz in care iti mai trebuie un mixer electronic auxiliar (am vzut undeva asa ceva, parca la HK ......sau la Botosani...nu imi mai aduc aminte......)
Postat 03 September 2011 - 10:26 PM
tetea, la 03 September 2011 - 10:11 PM, a spus:
La ce ai achizitionat deja, desi toate sunt la nivelul de baza (majoritatea modelistilor folosesc motoare brushless si statii computerizate cu minim 3 canale si acc. Li-po)....poti incerca sa faci un Blue Baby din depron...planurile se gasesc pe net free..... sau un zaggy, caz in care iti mai trebuie un mixer electronic auxiliar (am vzut undeva asa ceva, parca la HK ......sau la Botosani...nu imi mai aduc aminte......)
Multumesc pentru raspuns.
Piesele sunt luate de pe un planor, nu sunt cumparate bucata cu bucata de pe internet.
Mi se pare destul de bun un blue baby .
Dar nu m-ai lamurit cu schimbare de accu din nimh in lipo daca este posibila avand in vedere ca regulatorul este pentru motor brushed.
Postat 03 September 2011 - 10:41 PM
Regulatorul, in mod normal, opreste motorul daca tensiunea scade sub o valoare. La LiPo valoarea asta e mai mare, si exista riscul sa strice acumulatorul daca este descarcat mai mult decat trebuie.
Cred ca e mai bine sa stai la NiMH momentan, si sa treci la LiPo cand schimbi motorizarea.
Cred ca e mai bine sa stai la NiMH momentan, si sa treci la LiPo cand schimbi motorizarea.
Postat 04 September 2011 - 06:58 AM
Cand m-am reapucat de aeromodelism, dupa ce mi-am dat si eu putin mana, avand pe un EZ cam acelasi set-up cu al tau, si fara bani multi de investit, am montat si eu Li-po pe regulator care stia numai Ni-Mh (acuma exista regulatoare pentru brushed care stie ambele tipuri de baterii).......DAR niciodata nu am tras de aeromodel pana cand se oprea motorul din regulator.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1