Primele zboruri Novice in aeromodelism
Postat 29 August 2011 - 08:38 AM
Legat de configurarea stick-urilor...pai numai tu hotarasti cum iti vin mai bine...Eu am folosit, pana acuma configuratia mode2...ca se apropie mai mult de realitate...mansa in mana dreapta...tangaj si ruliu, iar giratia e la palonier..de data asta mana stanga...
Zboruri linistite...
Postat 03 September 2011 - 07:50 PM
Ceea ce am realizat este: comenzi usoare si nu prea ample + folosit cat mai mult directia dar cu simt.
Am observat o chestie: cand bag motor planorul are o mica tendinta de a trage pe stanga... e un efect secundar al rotirii motorului?
Postat 03 September 2011 - 08:35 PM
Daca batiul nu are posibilitatea de a regla unghiul, poti folosi niste saibe.
Alta solutie (daca statia ta permite) e sa mixezi putin palonier, cand dai motor se misca automat si directia.
La planoare RC uneori se mixeaza si directia cu eleroanele, ca sa scada efectul negativ. Insa asta functioneaza bine doar intr-un anumit regim. Daca viteza e mai mica, ar trebui mixat mai mult, iar daca e mai mare, mai putin. Asta pentru ca la Cl mic (la viteza mare) si efectul negativ e mai mic.
Postat 04 September 2011 - 01:44 PM
O alta intrebare pt cei cunoscatori: cum va dati seama cand bateria se apropie de "final"? Azi am avut noroc ca mi s-a terminat bateria in momentul in care imi aliniam planorul pt aterizare si fiind inca in viraj nu mai avea putere sa traga dar am reusit sa-l aduc cumva in siguranta...
Postat 04 September 2011 - 01:53 PM
Pentru baterie, ideal ar fi o Aurora9 care iti indica pe ecran tensiunea bateriei de pe model. Dar, fiind un planor, nu-i nici o tragedie sa-l aduci fara motor la aterizare.
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 September 2011 - 01:56 PM
Postat 04 September 2011 - 02:37 PM
Ma uitam la radiocomanda aia Aurora9, moama cate functii! plus ca probabil imi trebuie si un receiver pt ea si nu e foarte ieftina...Ca tot veni vorba de radiocomenzi voi cum o fixati de gat si sa stea la orizontala pe burta? Eu nu vad niciun punct de fixare pe radiocomanda mea si nu am idee cum sa-i atasez o "curelusa" s-o tin si eu la gat... un link cu poze ar fi binevenit :)
Postat 05 September 2011 - 06:18 PM
http://www.youtube.c...h?v=Oix6sHKzOLU
Alta dovada este absenta produsului (a tavitei) de pe Tower.
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 September 2011 - 06:21 PM
Postat 23 September 2011 - 04:30 PM
1. Receiver-ul a iesit cel mai sifonat din toata povestea asta:
Dupa cum se vede cablul s-a cam dezlipit, pare un cablu la fel ca cel de televiziune doar ca mai in miniatura si "mijlocul" este inca atasat cum trebuie dar partea exterioara s-a cam dezlipit... din pacate nu am pistol de lipit si ma intreb daca e de ajuns sa functioneze in starea actuala... Plus ca in detaliul din dreapta se vede ca a primit o lovitura in acel tub... nu am idee ce se afla acolo si ce stricaciuni s-au facut (voi ce ziceti?) Ideea e ca receiverul functioneaza dar nu am testat decat de la maxim 2m cu radiocomanda...
2. Am o crapatura cam pe un sfert din suprafata directiei exact la imbinarea cu ampenajul vertical (deriva) si nu stiu cam cum sa repar treaba asta deoarece imi trebuie mobilitate in acea zona...
Postat 23 September 2011 - 05:24 PM
2. Ar trebui sa se lipeasca cu cyano (daca e elapor). Trebuie atentie. Poti sa ranforsezi cu scotch.
Postat 23 September 2011 - 07:22 PM
Directie mai pui 2 bucatele de scoci de pe partea mobila pe cea fixa pe fiecare parte si zici ca-i nou.
Multa bafta.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 23 September 2011 - 09:20 PM
Cauti o bucatica mica de film de radiologie si confectionezi un dreptunghi ca in poza.
Faci o despicatura cu un cutter (la fel ca in poza) pe directia indicata de sageti si ca adancime pana la linia punctata.
Introduci dreptunghiul din film in despicatura si lipesti cu ciano.
Daca filmul e foarte gros, fa-i initial o indoitura (linia punctata verde) ca sa fie mai mobil.
Succes!
Postat 23 September 2011 - 09:57 PM
Postat 26 September 2011 - 03:28 PM
Mai am un receptor Turnigy care are aceeasi problema...sa vad daca mai incerc sa-i relipesc antena....(pe care eu singur am rupt-o)...Rezolvarea aleasa....am mai cumparat inca doua...
Postat 26 September 2011 - 07:27 PM
PS: Directia am rezolvat-o multumesc de sfaturi!
Postat 27 September 2011 - 06:51 PM
PS: daca receptorul pierde semnalul are un sistem de siguranta care sa "taie" motorul? sau ramane in ultima comanda receptionata?
Postat 27 September 2011 - 07:09 PM
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
Postat 28 September 2011 - 12:02 PM
Cristi_glide, la 27 September 2011 - 06:51 PM, a spus:
Nu cred ca poti seta fail safe la recetorul tau (dupa cum arata poza statiei tale) si sa ii spui tu exact ce sa faca in caz de pierdere de semnal (sa reduca/taie motor, sa bracheze suprafete de control etc). Oricum, ESC-urile sunt destepte si chiar daca receptoarele fara setare failsafe pastreaza ultima comanda primita ai daca pierzi semnalul radio avand mansa de motor ridicata, ESC-ul va taia motorul in cateva secunde imediat ce RX-ul pierde semnalul radio. Poti spune ca cele mai multe receptoare obisnuite au un fail safe din fabrica si anume oprirea motorului.