Modelism - RHC Forum: Primele zboruri - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Primele zboruri Novice in aeromodelism

#31 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 29 August 2011 - 08:38 AM

Vitajul corect...cu bila la mijloc...(sa vezi la elicopter cum e...)
Legat de configurarea stick-urilor...pai numai tu hotarasti cum iti vin mai bine...Eu am folosit, pana acuma configuratia mode2...ca se apropie mai mult de realitate...mansa in mana dreapta...tangaj si ruliu, iar giratia e la palonier..de data asta mana stanga...
Zboruri linistite...
0

#32 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 15-August 11

Postat 03 September 2011 - 07:50 PM

Zilele trecute mi-a venit si elicea cea noua... asa ca am montat-o dar nu am iesit la zbor pana nu am petrecut ore bune pe simulator :drinks: Astazi conditiile meteo se prezentau excelente pt zbor asa ca am decis sa-mi i-au inima in dinti si cu ideea intiparita ca daca si de data asta il fac praf ma las de sportul asta :drinks: Ajuns pe camp mi-am asamblat jucaria si am inceput din nou doar cu lansari fara motor, chiar foarte multe... asa ca am decis la un moment dat sa bag si motor... minunea se intampla si aparatul era in controlul meu :drinks: Mi-a fost teama sa-l urc prea sus asa ca urcam cu el pe la maxim 10m apoi planari fara motor. Am realizat ca in timp ce la simulator puteam face viraje doar din eleroane in realitate fara directie nu reuseam sa intorc planorul (asta a fost greseala mea cand mi-am distrus planorul data trecuta) acum cu comenzi mici si foarte multe emotii am reusit de fiecare data sa-l aduc la sol in siguranta. Ziua de azi a fost o reusita daca si maine e zi buna voi iesi din nou.
Ceea ce am realizat este: comenzi usoare si nu prea ample + folosit cat mai mult directia dar cu simt.

Am observat o chestie: cand bag motor planorul are o mica tendinta de a trage pe stanga... e un efect secundar al rotirii motorului?
Planor ASW 17 Brushless LiPo 2.4 GHz
Eu la comanda aeromodelului meu
0

#33 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 03 September 2011 - 08:35 PM

Daca o ia in stanga cand bagi motor, inseamna ca motorul trebuie dat putin spre dreapta (toate motoarele sunt asa, de fapt elicea face efectul asta, nu motorul).
Daca batiul nu are posibilitatea de a regla unghiul, poti folosi niste saibe.
Alta solutie (daca statia ta permite) e sa mixezi putin palonier, cand dai motor se misca automat si directia.
La planoare RC uneori se mixeaza si directia cu eleroanele, ca sa scada efectul negativ. Insa asta functioneaza bine doar intr-un anumit regim. Daca viteza e mai mica, ar trebui mixat mai mult, iar daca e mai mare, mai putin. Asta pentru ca la Cl mic (la viteza mare) si efectul negativ e mai mic.
0

#34 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip

Postat 04 September 2011 - 01:44 PM

Am compensat efectul elicei din radiocomanda (are mix-urile de care zici pt toate comenzile)... o alta chestie care am observat-o este ca atunci cand bag motor modelul isi schimba unghiul de atac intr-o panta ascendenta, este normal sa fie asa? (in zbor planat este perfect echilibrat)
O alta intrebare pt cei cunoscatori: cum va dati seama cand bateria se apropie de "final"? Azi am avut noroc ca mi s-a terminat bateria in momentul in care imi aliniam planorul pt aterizare si fiind inca in viraj nu mai avea putere sa traga dar am reusit sa-l aduc cumva in siguranta...
0

#35 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 04 September 2011 - 01:53 PM

As inclina axul motorului in jos si la dreapta, cum privesti din spate, pana cand merge drept. asta ar fi calea cea dreapta, nu mixurile, zic si eu.
Pentru baterie, ideal ar fi o Aurora9 care iti indica pe ecran tensiunea bateriei de pe model. Dar, fiind un planor, nu-i nici o tragedie sa-l aduci fara motor la aterizare.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 04 September 2011 - 01:56 PM

0

#36 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip

Postat 04 September 2011 - 02:37 PM

Din pacate batiul motorului nu are posbilitate de reglaje, eventual cu distantiere... dar mi se pare migaloasa tare treaba...
Ma uitam la radiocomanda aia Aurora9, moama cate functii! plus ca probabil imi trebuie si un receiver pt ea si nu e foarte ieftina...Ca tot veni vorba de radiocomenzi voi cum o fixati de gat si sa stea la orizontala pe burta? Eu nu vad niciun punct de fixare pe radiocomanda mea si nu am idee cum sa-i atasez o "curelusa" s-o tin si eu la gat... un link cu poze ar fi binevenit :)
0

#37 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 05 September 2011 - 06:18 PM

Nu vreau sa intru in polemici, doar iti semnalez un fapt. Pe aici nu se foloseste nimic pentru radio. Nici macar curelusa din dotare. La club este un singur nenea cu tavita, dar el este mai ciudat. Pentru exemplificare vezi la secunda 56:
http://www.youtube.c...h?v=Oix6sHKzOLU
Alta dovada este absenta produsului (a tavitei) de pe Tower.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 September 2011 - 06:21 PM

0

#38 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 08:09 PM

ala da zbor la panta...daca te loveste un model din ala....nasol rau de tot!!!....
0

#39 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip

Postat 23 September 2011 - 04:30 PM

Iata ca imediat cum am capatat prea multa incredere in mine am facut-o lata... ieri am decis ca sunt pregatit sa incerc si un zbor pe spate... nu mai dau detalii dar ideea e ca totul s-a sfarsit cu un contact cu planeta :). In principal l-am refacut doar 2 probleme mi-au ramas si poate ma ajutati cu ceva pareri:

1. Receiver-ul a iesit cel mai sifonat din toata povestea asta:
Imagine atasata: Picture1.jpg
Dupa cum se vede cablul s-a cam dezlipit, pare un cablu la fel ca cel de televiziune doar ca mai in miniatura si "mijlocul" este inca atasat cum trebuie dar partea exterioara s-a cam dezlipit... din pacate nu am pistol de lipit si ma intreb daca e de ajuns sa functioneze in starea actuala... Plus ca in detaliul din dreapta se vede ca a primit o lovitura in acel tub... nu am idee ce se afla acolo si ce stricaciuni s-au facut (voi ce ziceti?) Ideea e ca receiverul functioneaza dar nu am testat decat de la maxim 2m cu radiocomanda...

2. Am o crapatura cam pe un sfert din suprafata directiei exact la imbinarea cu ampenajul vertical (deriva) si nu stiu cam cum sa repar treaba asta deoarece imi trebuie mobilitate in acea zona...
Imagine atasata: Picture2.jpg
0

#40 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 23 September 2011 - 05:24 PM

1. Receptorul este foarte sensibil. Poate sa functioneze eronat si fara o cauza vizibila, insa cu una vizibila eu cred ca nu e bine sa risti. Nu de alta, dar riscul cel mai mic e sa-ti faci praf modelul, dar poti si sa lovesti pe cineva. Cateva glitch-uri sunt de ajuns.
2. Ar trebui sa se lipeasca cu cyano (daca e elapor). Trebuie atentie. Poti sa ranforsezi cu scotch.
0

#41 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 23 September 2011 - 07:22 PM

Rx-sugerez nou.Poti pierde semnalul in aer

Directie mai pui 2 bucatele de scoci de pe partea mobila pe cea fixa pe fiecare parte si zici ca-i nou.

Multa bafta.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#42 Useril este offline   Adi-GVA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 September 2011 - 09:20 PM

Uite cum poti sa faci:
Cauti o bucatica mica de film de radiologie si confectionezi un dreptunghi ca in poza.
Faci o despicatura cu un cutter (la fel ca in poza) pe directia indicata de sageti si ca adancime pana la linia punctata.
Introduci dreptunghiul din film in despicatura si lipesti cu ciano.
Daca filmul e foarte gros, fa-i initial o indoitura (linia punctata verde) ca sa fie mai mobil.
Succes!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture2.jpg

Fly Extreme! __EXTREME FLIGHT
0

#43 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip

Postat 23 September 2011 - 09:57 PM

Multumesc de sfaturi... o sa vad cum o rezolv
0

#44 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2011 - 03:28 PM

legat de receptor..pai eu am patit asa ceva la un receptor...si nu a mai mers..chiar daca lipiturile au fost facute de un profesionist....poti incerca...poate tie iti iese ...
Mai am un receptor Turnigy care are aceeasi problema...sa vad daca mai incerc sa-i relipesc antena....(pe care eu singur am rupt-o)...Rezolvarea aleasa....am mai cumparat inca doua...
0

#45 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 September 2011 - 07:27 PM

Pai eu as incerca sa-l lipesc... dar nemtii astia nu au niciunul un pistol de lipit :excl: si parca nu as cumpara unul doar ca sa lipesc un fir... o sa mai intreb in stanga sau in dreapta daca nu astept sa mai pun ceva bani deoparte si mi-oi cumpara unul nou... dar vad ca-s scumpe draciile astea aprox 50 euro...
PS: Directia am rezolvat-o multumesc de sfaturi!
0

#46 Useril este offline   Cristi_glide 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 September 2011 - 06:51 PM

Tocmai vorbeam de nemti ca nu au un pistol de lipit la casa omului.. ei astazi m-am trezit cu 3 "pistoale" dupa ce ieri mi-au zis ca nu cred ca au :clapping: astfel azi am reusit sa reatasez antenuta de receptor si am iesit la zbor :) Raspunde la comenzi ca si cum ar fi nou :) Zilele trecute mi-a venit si o minicamera video astfel azi am atasat camera de planorul meu si am facut si o filmare... cand voi reusi sa-l urc pe net o sa pun link-ul aici :)

PS: daca receptorul pierde semnalul are un sistem de siguranta care sa "taie" motorul? sau ramane in ultima comanda receptionata?
0

#47 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 27 September 2011 - 07:09 PM

Cred ca receptorul trebuie "instruit" de statie sa taie motorul, daca aceasta "stie" fail-safe. Deci, depinde (cred eu) de ... statie si mai precis de combinatia statie + receptor.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#48 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 28 September 2011 - 12:02 PM

Vezi postareaCristi_glide, la 27 September 2011 - 06:51 PM, a spus:

daca receptorul pierde semnalul are un sistem de siguranta care sa "taie" motorul? sau ramane in ultima comanda receptionata?

Nu cred ca poti seta fail safe la recetorul tau (dupa cum arata poza statiei tale) si sa ii spui tu exact ce sa faca in caz de pierdere de semnal (sa reduca/taie motor, sa bracheze suprafete de control etc). Oricum, ESC-urile sunt destepte si chiar daca receptoarele fara setare failsafe pastreaza ultima comanda primita ai daca pierzi semnalul radio avand mansa de motor ridicata, ESC-ul va taia motorul in cateva secunde imediat ce RX-ul pierde semnalul radio. Poti spune ca cele mai multe receptoare obisnuite au un fail safe din fabrica si anume oprirea motorului.
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro