Modelism - RHC Forum: SFATURI PT UN INCEPATOR - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

SFATURI PT UN INCEPATOR Contine sfaturi, cum sa construiesti un aeromodel

#1 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 13-August 11

Postat 14 August 2011 - 02:02 PM

Salut tuturor,

Din copilarie m-a pasionat zborul dar nu am dispus financiar si nici nu au fost posibilitati de a cumpara piese sa imi pun in aplicare pasiunea . De atunci s-a schimbat situatia. Eu as dori sa construesc un earomodel si as cere ajutorul dvs sa ma ajutati. Sunt incepator in hobby-ul asta, stiu ca nu este un hobby ieftin dar de prima data nu as dori sa celtuiesc foarte mult poate la aeromodelul urmator.Stiu ca mi-ati sugera sa imi iau de prima data un aeromodel gata facut dar eu mai bn as face acasa pt ca imi place sa construiesc lucruri. Eu m-am tot uitat pe net si m-am decis sa construiesc un aeromodel x-41pt ca pare simplu de construit. As dori sa imi dati sfaturi ce si cum sa fac si ce sa nu fac. Mai mult ajutor as cere in electrica, m-am uitat la site-ul sierra modelsport vreau sa imi cumpar o radiocomanda de 2,4 GHz si cu 6 canale de ex 1 2 3 si un motor daca ganditi ca aceste piese nu sunt bune va rog sa imi spuneti in alegera servomecanismelor, bateriei, elice, regulator,va cer sa ma ajutatidar repet nu as cheltui prea mult si daca am cumparat piesele as vrea sa ma ajutati la legarea lor in circuit .
Astept sugestii, va multumesc!!!!
0

#2 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 14 August 2011 - 02:09 PM

Arunca tot ce ai construit,modelul ala numa de incepatori nu e.Un blue-baby sau izicraft sunt bune de incepatori.

Statii acuma.1 nu,2 la limita,3 da.

Motorul nu.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#3 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 02:11 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:02 PM, a spus:

Salut tuturor,

Din copilarie m-a pasionat zborul dar nu am dispus financiar si nici nu au fost posibilitati de a cumpara piese sa imi pun in aplicare pasiunea . De atunci s-a schimbat situatia. Eu as dori sa construesc un earomodel si as cere ajutorul dvs sa ma ajutati. Sunt incepator in hobby-ul asta, stiu ca nu este un hobby ieftin dar de prima data nu as dori sa celtuiesc foarte mult poate la aeromodelul urmator.Stiu ca mi-ati sugera sa imi iau de prima data un aeromodel gata facut dar eu mai bn as face acasa pt ca imi place sa construiesc lucruri. Eu m-am tot uitat pe net si m-am decis sa construiesc un aeromodel x-41pt ca pare simplu de construit. As dori sa imi dati sfaturi ce si cum sa fac si ce sa nu fac. Mai mult ajutor as cere in electrica, m-am uitat la site-ul sierra modelsport vreau sa imi cumpar o radiocomanda de 2,4 GHz si cu 6 canale de ex 1 2 3 si un motor daca ganditi ca aceste piese nu sunt bune va rog sa imi spuneti in alegera servomecanismelor, bateriei, elice, regulator,va cer sa ma ajutatidar repet nu as cheltui prea mult si daca am cumparat piesele as vrea sa ma ajutati la legarea lor in circuit .

De prima data sa ma ajutati din ce sa il construiesc este bun din polistiren extrunat ce grosimea de 0,5 ?
0

#4 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 14 August 2011 - 02:11 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:02 PM, a spus:

Salut tuturor,

Ca si model este frumos insa nu cred ca este pentru incepatori asa ca nu il recomand decat mai tarziu,telecomanda pentru inceput este buna oricare din ele insa daca faci o investitie iao pe cea cu nr 3 iar ca motor este cam mare pentru ce iti trebuie la acest model
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#5 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 02:13 PM

ce motor este bun
0

#6 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 02:15 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:13 PM, a spus:

ce motor este bun

Depinde de greutatea finala a modelului si ce anume vrei de la el,poti pune si EDF insa asta ramane de vazut
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#7 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 02:17 PM

prima data sa imi fac piesele din polistiren sa il cantaresc si sa socotesc cam ce greutate ar avea si doar dupacea sa decid ce motor sa imi iau
0

#8 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 02:19 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:17 PM, a spus:

prima data sa imi fac piesele din polistiren sa il cantaresc si sa socotesc cam ce greutate ar avea si doar dupacea sa decid ce motor sa imi iau

Mai sunt de pus la socoteala servouri,tije,regulator,baterie,receptor

Aceasta postare a fost editata de NAVOMARIUS: 14 August 2011 - 02:19 PM

Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#9 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 02:21 PM

da stiu si astea le socotesc dak ai zis ca telecomande 3 sa imi iau ala are 3 servo uri alea sunt bune? kk ma apuc de treaba cu polistirenul va mai contactez de noutati iti mult de rasp si de sfaturi
0

#10 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 02:23 PM

polistirenul cu ce sa il lipesc in poza se vede un pistol de lipit cu ala il pot lipi va tine
0

#11 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 02:29 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:21 PM, a spus:

da stiu si astea le socotesc dak ai zis ca telecomande 3 sa imi iau ala are 3 servo uri alea sunt bune? kk ma apuc de treaba cu polistirenul va mai contactez de noutati iti mult de rasp si de sfaturi

Da sunt bune

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:23 PM, a spus:

polistirenul cu ce sa il lipesc in poza se vede un pistol de lipit cu ala il pot lipi va tine

Adeziv Cianoacrilat
Pentru Polystyrene, Styrofoam, Depron, EPP, Arcel, Elapor+Activator universal pentru
adezivi tip cyano acrilat
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#12 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 02:35 PM

ms mult de sfaturi dak am nevoie de ajutor te pot contacta pe messanger dak te deranjezi sa imi spui ms !!
0

#13 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 02:45 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:35 PM, a spus:

ms mult de sfaturi dak am nevoie de ajutor te pot contacta pe messanger dak te deranjezi sa imi spui ms !!

Este ok
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#14 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 14 August 2011 - 06:52 PM

Scuze,din ce localitate esti?Pt.polistiren poti folosi si Universal Hobby de la Bison,care se intareste mai greu, dar e mult mai ieftin.Ce aeromodel te-ai hotarat sa faci pana la urma?
0

#15 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 07:09 PM

Vezi postareailie F1A, la 14 August 2011 - 06:52 PM, a spus:

Scuze,din ce localitate esti?Pt.polistiren poti folosi si Universal Hobby de la Bison,care se intareste mai greu, dar e mult mai ieftin.Ce aeromodel te-ai hotarat sa faci pana la urma?

eu sunt din cluj si o sa fac aeromodelul x-41
0

#16 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 07:50 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 07:09 PM, a spus:

eu sunt din cluj si o sa fac aeromodelul x-41

Daca o sa faci avionul ala o sa faci si o groapa frumuasa la primul zbor.Cauta izicraft sau blue baby,sunt ideale pt incepatorii care vor sa construiasca.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#17 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 07:56 PM

Vezi postareapilo, la 14 August 2011 - 07:50 PM, a spus:

Daca o sa faci avionul ala o sa faci si o groapa frumuasa la primul zbor.Cauta izicraft sau blue baby,sunt ideale pt incepatorii care vor sa construiasca.

alealalte mi se par greu de construit
0

#18 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 08:05 PM

Sunt mai simplu de construit decat piramiada aia de avion.Aripa e putin mai dificila,dar daca esti atent iese ceva fain.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#19 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 14 August 2011 - 08:11 PM

Vezi postareapilo, la 14 August 2011 - 08:05 PM, a spus:

Sunt mai simplu de construit decat piramiada aia de avion.Aripa e putin mai dificila,dar daca esti atent iese ceva fain.

deja m-am apucat nu as vrea sa arunc tot ce am construit poate ca o sa cada o data de 2 ori dar in afar de "caroserie" si elice ce s-ar putea intampla mai grav si de prima data nu o sa conduc f sus si voi fi atent am mai condus avioane deastea dar nu am construit si nu stiam cum func
0

#20 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 August 2011 - 09:23 PM

Daca tu conduci avioane atunci eu pilotez un carut de cumparaturi.Avioanele se piloteaza,nu se conduc.

In afara de nimic,orice se poate strica la crash.Poate o sa cada doar de 10 ori,poate nu o sa zboare niciodata(in mana ta

Mult suces cu incapatanarea.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#21 Useril este offline   alex.te 

• Nou venit
  • Pip

Postat 15 August 2011 - 08:54 AM

Vezi postareapilo, la 14 August 2011 - 09:23 PM, a spus:

Daca tu conduci avioane atunci eu pilotez un carut de cumparaturi.Avioanele se piloteaza,nu se conduc.

In afara de nimic,orice se poate strica la crash.Poate o sa cada doar de 10 ori,poate nu o sa zboare niciodata(in mana ta

Mult suces cu incapatanarea.

ms mult de ajutorul tau nu mam gandit ca o sa primesc ajutoare deastea cere ma ajuta in spate, nu sa inaintez in "proiect" deja ma gandesc sa arunc tot la gunoi si sa spun papa hobby-ului asta inc=o data ms mult
0

#22 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 15 August 2011 - 09:31 AM

Modelul acela se construieste foarte usor dat fiind faptul ca are doar componente plane; nu-ti trebuie decat o singura grosime a foii de depron si nu necesita servouri, motor, esc si acumulator scumpe.Ce ai ales tu pt model e suficient, mai putin motorul acela, care e cam lesinat.
Sfatul cel mai important este ca in prima faza sa nu-l faci cu edf! Fa-l cu elice normala, cu motorul fix(nu cu tractiune vectoriala)
Intrebare: L-ai facut, e ok, cine ti-l zboara? Iti garantez ca dupa 800 de ore de orice simulator, dupa ce-l lansezi o ia pe-o aripa si in bot sau brusc in sus si apoi vine tot in bot si nu-ti raspunde la nici-o comanda disperata pe care i-o vei da tu inca de la aruncare. Ce faci??? Repari o saptamana, apoi il lansezi a doua oara si pana ai pus dreapta pe telecomanda iar s-a impamantat. Apoi te lasi....
PS. Fa-l pe acela daca iti place (repet e usor de ``fabricat`` si acceptabil la banutzi) dar ia un amic care stie 1cu CG-ul, 2testu ``barza``, 3sa-l lanseze, 4sa-l trimeze, iar apoi 5sa ti-l dea sus si sa stea ``la furat`` langa tine. (daca n-ai cablu prof)
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 15 August 2011 - 09:32 AM

0

#23 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 10:05 AM

Vezi postareaalex.te, la 15 August 2011 - 08:54 AM, a spus:

ms mult de ajutorul tau nu mam gandit ca o sa primesc ajutoare deastea cere ma ajuta in spate, nu sa inaintez in "proiect" deja ma gandesc sa arunc tot la gunoi si sa spun papa hobby-ului asta inc=o data ms mult

La ce incapatanare ai nici nu cred ca o sa ajungi departe.

Chiar daca ii zici papa,pamantu tot o sa se roteasca,nu-i bai. :clapping:
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#24 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 12:42 PM

Vezi postareaalex.te, la 14 August 2011 - 02:13 PM, a spus:

ce motor este bun

2212-06 motor, 30A ESC
si aici da mai multe detalii:
http://www.rcgroups....ad.php?t=665974
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#25 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 07:38 PM

Alex,in primul rand tu ar trebui sa te documentezi in ce priveste aeromodelismul.M-ai dat gata cu "caroseria" aeromodelului.Habar nu ai de termeni aeromodelistici,dar vrei sa construiesti un supermodel.Chiar nu esti realist ca, o sa ai numai nereusite.Un model de polistiren care vine de la 10metri in contact cu tera poti sa-l iei de jos numai cu farasul.Daca tot spui ca ai inceput sa construiesti acel model,nu zice nimeni sa-l arunci,poti sa-l depozitezi si sa faci ce ti s-a recomandat,daca vrei sa ai ceva reusite, ca sa continui in acest hobby.
0

#26 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 August 2011 - 07:44 PM

Ps.Daca spui ca esti din Cluj,nu crezi ca ar fi mai bine sa iei legatura cu aeromodelisti din Cluj.Cred ca te pot ajuta mai mult in mod direct ,decat prin niste conversatii scrise pe acest forum.
0

#27 Useril este offline   Cipric 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 12-May 10

Postat 16 August 2011 - 09:31 AM

Daca tot vrei ceva simplu incearca modelul de aici http://www.rcgroups....ad.php?t=943610 . Eu l-am construit cam intr-o jumatate de zi si de zburat e foarte usor, pana si prietena mea care nu a mai pus mana pe vre-o telecomanda de avion s-a descurcat sa il tina in aer si sa il manevreze cat de cat.
Ca echipare eu am avut un motor turnigy 2730 1300kv, elice de 9x4, 3 servou-uri de 9 grame de la hobbyking si un acumulator de 800 mah. Asta e un fel de placa zburatoare. Daca vrei ceva care se comporta mai ca un avion incearca un blue baby nu ai cum sa dai gres cu el atata timp cat il construiesti cat de cat usor si drept, gasesti multe informatii despre el si pe forum aici cauta "zbor reusit cu bluebaby la chitila".

Aceasta postare a fost editata de Cipric: 16 August 2011 - 09:35 AM

0

#28 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 September 2011 - 10:38 AM

Ce se mai aude de super-modelistul nostru??A mai facut ceva sau pa-pa?
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#29 Useril este offline   Paul Sarstiuc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:motociclete, RC elicoptere, calculatoare, VoIP (SIP+H.323), Avaya IP Office, Avaya Aura solution.

Postat 19 September 2011 - 09:28 AM

Probabil raspunsurile unora mao "rautacioase" l-au facut sa renunte. Si mie mi s-a spus sa nu imi iau elicopter nou ca il stric, sa nu il pilotez fara similator din prima ca il stric. Si totusi uite ca e inca nou, nu are probleme si merge excellent!!! Consider ca, de la caz la caz, exista oameni care au in "sange" acest sport, care au un instinct bine dezvoltat si care pot invata numai "uitandu-se" pe tutoriale, de exemplu youtube!
Si pe mine m-au descurajat f multi insa au fost cativa care m-au sustinut (stiu ei care sunt) si acum ma bucur de alegerea facuta.

Revenind la subiect, exista doua variante: ori s-a suparat pe noi si a aruncat totul la cos ori a decis sa continue cu proiectul pe cont propriu, eventual sta pe forumuri straine, unde aproape toti iti sar in ajutor....
Rãu, cu suflet bun!
Align T-rex 450 PRO with AR8000 & Telemetry TM1000
Blade mCP x
Multiplex Easy Star II RR with AR600
Multiplex Easy Star II RR with AR6200 (new one)
Spektrum DX8
0

#30 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2011 - 09:32 AM

Daca s-a lasat atunci personal nu imi pare rau,caci la ce incapatanare are,si lipsa de ascultare nu ar fi ajuns prea departe...
Asta e,forumul e plin de ciudati...(dintre care admit,si eu eram unul,chiar mareee B) )
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi