SFATURI PT UN INCEPATOR Contine sfaturi, cum sa construiesti un aeromodel
Postat 14 August 2011 - 02:02 PM
Din copilarie m-a pasionat zborul dar nu am dispus financiar si nici nu au fost posibilitati de a cumpara piese sa imi pun in aplicare pasiunea . De atunci s-a schimbat situatia. Eu as dori sa construesc un earomodel si as cere ajutorul dvs sa ma ajutati. Sunt incepator in hobby-ul asta, stiu ca nu este un hobby ieftin dar de prima data nu as dori sa celtuiesc foarte mult poate la aeromodelul urmator.Stiu ca mi-ati sugera sa imi iau de prima data un aeromodel gata facut dar eu mai bn as face acasa pt ca imi place sa construiesc lucruri. Eu m-am tot uitat pe net si m-am decis sa construiesc un aeromodel x-41pt ca pare simplu de construit. As dori sa imi dati sfaturi ce si cum sa fac si ce sa nu fac. Mai mult ajutor as cere in electrica, m-am uitat la site-ul sierra modelsport vreau sa imi cumpar o radiocomanda de 2,4 GHz si cu 6 canale de ex 1 2 3 si un motor daca ganditi ca aceste piese nu sunt bune va rog sa imi spuneti in alegera servomecanismelor, bateriei, elice, regulator,va cer sa ma ajutatidar repet nu as cheltui prea mult si daca am cumparat piesele as vrea sa ma ajutati la legarea lor in circuit .
Astept sugestii, va multumesc!!!!
Postat 14 August 2011 - 02:09 PM
Statii acuma.1 nu,2 la limita,3 da.
Motorul nu.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 14 August 2011 - 02:11 PM
alex.te, la 14 August 2011 - 02:02 PM, a spus:
Din copilarie m-a pasionat zborul dar nu am dispus financiar si nici nu au fost posibilitati de a cumpara piese sa imi pun in aplicare pasiunea . De atunci s-a schimbat situatia. Eu as dori sa construesc un earomodel si as cere ajutorul dvs sa ma ajutati. Sunt incepator in hobby-ul asta, stiu ca nu este un hobby ieftin dar de prima data nu as dori sa celtuiesc foarte mult poate la aeromodelul urmator.Stiu ca mi-ati sugera sa imi iau de prima data un aeromodel gata facut dar eu mai bn as face acasa pt ca imi place sa construiesc lucruri. Eu m-am tot uitat pe net si m-am decis sa construiesc un aeromodel x-41pt ca pare simplu de construit. As dori sa imi dati sfaturi ce si cum sa fac si ce sa nu fac. Mai mult ajutor as cere in electrica, m-am uitat la site-ul sierra modelsport vreau sa imi cumpar o radiocomanda de 2,4 GHz si cu 6 canale de ex 1 2 3 si un motor daca ganditi ca aceste piese nu sunt bune va rog sa imi spuneti in alegera servomecanismelor, bateriei, elice, regulator,va cer sa ma ajutatidar repet nu as cheltui prea mult si daca am cumparat piesele as vrea sa ma ajutati la legarea lor in circuit .
De prima data sa ma ajutati din ce sa il construiesc este bun din polistiren extrunat ce grosimea de 0,5 ?
Postat 14 August 2011 - 02:11 PM
alex.te, la 14 August 2011 - 02:02 PM, a spus:
Ca si model este frumos insa nu cred ca este pentru incepatori asa ca nu il recomand decat mai tarziu,telecomanda pentru inceput este buna oricare din ele insa daca faci o investitie iao pe cea cu nr 3 iar ca motor este cam mare pentru ce iti trebuie la acest model
Postat 14 August 2011 - 02:19 PM
alex.te, la 14 August 2011 - 02:17 PM, a spus:
Mai sunt de pus la socoteala servouri,tije,regulator,baterie,receptor
Aceasta postare a fost editata de NAVOMARIUS: 14 August 2011 - 02:19 PM
Postat 14 August 2011 - 02:29 PM
alex.te, la 14 August 2011 - 02:21 PM, a spus:
Da sunt bune
alex.te, la 14 August 2011 - 02:23 PM, a spus:
Adeziv Cianoacrilat
Pentru Polystyrene, Styrofoam, Depron, EPP, Arcel, Elapor+Activator universal pentru
adezivi tip cyano acrilat
Postat 14 August 2011 - 07:09 PM
Postat 14 August 2011 - 07:50 PM
alex.te, la 14 August 2011 - 07:09 PM, a spus:
Daca o sa faci avionul ala o sa faci si o groapa frumuasa la primul zbor.Cauta izicraft sau blue baby,sunt ideale pt incepatorii care vor sa construiasca.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 14 August 2011 - 08:05 PM
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 14 August 2011 - 08:11 PM
pilo, la 14 August 2011 - 08:05 PM, a spus:
deja m-am apucat nu as vrea sa arunc tot ce am construit poate ca o sa cada o data de 2 ori dar in afar de "caroserie" si elice ce s-ar putea intampla mai grav si de prima data nu o sa conduc f sus si voi fi atent am mai condus avioane deastea dar nu am construit si nu stiam cum func
Postat 14 August 2011 - 09:23 PM
In afara de nimic,orice se poate strica la crash.Poate o sa cada doar de 10 ori,poate nu o sa zboare niciodata(in mana ta
Mult suces cu incapatanarea.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 15 August 2011 - 08:54 AM
pilo, la 14 August 2011 - 09:23 PM, a spus:
In afara de nimic,orice se poate strica la crash.Poate o sa cada doar de 10 ori,poate nu o sa zboare niciodata(in mana ta
Mult suces cu incapatanarea.
ms mult de ajutorul tau nu mam gandit ca o sa primesc ajutoare deastea cere ma ajuta in spate, nu sa inaintez in "proiect" deja ma gandesc sa arunc tot la gunoi si sa spun papa hobby-ului asta inc=o data ms mult
Postat 15 August 2011 - 09:31 AM
Sfatul cel mai important este ca in prima faza sa nu-l faci cu edf! Fa-l cu elice normala, cu motorul fix(nu cu tractiune vectoriala)
Intrebare: L-ai facut, e ok, cine ti-l zboara? Iti garantez ca dupa 800 de ore de orice simulator, dupa ce-l lansezi o ia pe-o aripa si in bot sau brusc in sus si apoi vine tot in bot si nu-ti raspunde la nici-o comanda disperata pe care i-o vei da tu inca de la aruncare. Ce faci??? Repari o saptamana, apoi il lansezi a doua oara si pana ai pus dreapta pe telecomanda iar s-a impamantat. Apoi te lasi....
PS. Fa-l pe acela daca iti place (repet e usor de ``fabricat`` si acceptabil la banutzi) dar ia un amic care stie 1cu CG-ul, 2testu ``barza``, 3sa-l lanseze, 4sa-l trimeze, iar apoi 5sa ti-l dea sus si sa stea ``la furat`` langa tine. (daca n-ai cablu prof)
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 15 August 2011 - 09:32 AM
Postat 15 August 2011 - 10:05 AM
alex.te, la 15 August 2011 - 08:54 AM, a spus:
La ce incapatanare ai nici nu cred ca o sa ajungi departe.
Chiar daca ii zici papa,pamantu tot o sa se roteasca,nu-i bai. :clapping:
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 15 August 2011 - 12:42 PM
alex.te, la 14 August 2011 - 02:13 PM, a spus:
2212-06 motor, 30A ESC
si aici da mai multe detalii:
http://www.rcgroups....ad.php?t=665974
Postat 15 August 2011 - 07:38 PM
Postat 16 August 2011 - 09:31 AM
Ca echipare eu am avut un motor turnigy 2730 1300kv, elice de 9x4, 3 servou-uri de 9 grame de la hobbyking si un acumulator de 800 mah. Asta e un fel de placa zburatoare. Daca vrei ceva care se comporta mai ca un avion incearca un blue baby nu ai cum sa dai gres cu el atata timp cat il construiesti cat de cat usor si drept, gasesti multe informatii despre el si pe forum aici cauta "zbor reusit cu bluebaby la chitila".
Aceasta postare a fost editata de Cipric: 16 August 2011 - 09:35 AM
Postat 18 September 2011 - 10:38 AM
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 19 September 2011 - 09:28 AM
Si pe mine m-au descurajat f multi insa au fost cativa care m-au sustinut (stiu ei care sunt) si acum ma bucur de alegerea facuta.
Revenind la subiect, exista doua variante: ori s-a suparat pe noi si a aruncat totul la cos ori a decis sa continue cu proiectul pe cont propriu, eventual sta pe forumuri straine, unde aproape toti iti sar in ajutor....
Align T-rex 450 PRO with AR8000 & Telemetry TM1000
Blade mCP x
Multiplex Easy Star II RR with AR6200 (new one)
Spektrum DX8
Postat 19 September 2011 - 09:32 AM
Asta e,forumul e plin de ciudati...(dintre care admit,si eu eram unul,chiar mareee B) )
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech