Modelism - RHC Forum: avion termic - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

avion termic exista ceva pentru un motor de 4cc?

#1 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2391
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 06 August 2011 - 07:08 PM

Asa cum spune si topicul sunt in cautarea unui avion termic care sa se potriveasca cu un motor de 4cc,pe care il am ramas dupa vanzarea Sonic-ului si prabusirea ME-ului.
DEci daca voi gasiti ceva compatibil spuneti-mi si mie?Nu conteaza daca e trainer sau acrobat,numai WW2 sa nu fie ca m-am saturat de astea!! :angry2: :angry2:
Eu personal nu prea am gasit,asa ca unde-s multi puterea creste!!
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#2 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 06 August 2011 - 07:38 PM

..DECATLON..(spuma)..am cochetat vara trecuta cu el..
0

#3 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 06 August 2011 - 08:17 PM

Vezi postareaoachidori, la 06 August 2011 - 07:08 PM, a spus:

Asa cum spune si topicul sunt in cautarea unui avion termic care sa se potriveasca cu un motor de 4cc,pe care il am ramas dupa vanzarea Sonic-ului si prabusirea ME-ului.
DEci daca voi gasiti ceva compatibil spuneti-mi si mie?Nu conteaza daca e trainer sau acrobat,numai WW2 sa nu fie ca m-am saturat de astea!! :angry2: :angry2:

Nu cred ca-ti mai trebuie de fapt, avion pentru motorul ala. Nu ca n-ar fi bun dar, orice avion ai pune la motorul ala va fi usurel. Ca sa te pregatesti pentru noua achizitie iti trebuie un avion trainer de preferinta, cu coada tiris si cu greutate de minim 3Kg. Altfel, cred ca nu-ti va fi de folos. Am descoperit si eu la SU26 si mai inainte la IAR ca avioanele mai greute, chiar si electrice, se comporta altfel decit cele de 1Kg sau un pic peste. Decolare lunga, control directie in timpul asta, aterizare tot lunga, pregatita cu grija. Zbor in viteza... Cu totul altceva.
Toate cele de mai sus sint intuitive dar cind esti la butoane, tot vei fi luat prin surprindere.
Sa nu te superi dar eu asa as face. De aici si sfatul...

Bafta
0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 06 August 2011 - 08:29 PM

Asa cum spune si topicul sunt in cautarea unui avion termic care sa se potriveasca cu un motor de 4cc,pe care il am ramas dupa vanzarea Sonic-ului si prabusirea ME-ului.DEci daca voi gasiti ceva compatibil spuneti-mi si mie?Nu conteaza daca e trainer sau acrobat,numai WW2 sa nu fie ca m-am saturat de astea!! :angry2: :angry2:

Deci ... s-a produs !

Chiar daca esti suparat pe mine si poate la vremea respectiva ai crezut ca am ceva personal de impartit ( nu am chiar nimic ) ... atentie cu "Mazda" caci o sa inghita mai multi bani ca ME-ul si daca tii minte am zis ca exista riscul sa faci colectie de motoare !

P.S.

Dar chiar nu m-a intereseaza ... oare ce oi avea de nu ma pot abtine cu sfaturi d'astea idioate - de marca as fi Maica Tereza ??!!
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#5 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2011 - 08:42 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 06 August 2011 - 08:29 PM, a spus:

Deci ... s-a produs !

Me ul ala nu e de zburat. Nici macar nu l-a ridicat Oachi. A lasat un pilot mai experimentat la zbor de termice. Dupa ce, in sfirsit a reusit sa prcurga destula pista pentru oarece viteza, la un metru inaltime s-a angajat violent pe aripa si pa.
Nu e distrus, se repara in juma de ora cu tot cu uscarea lipiciului (nu e rupt ci dezlipit pe la "fuzibili") dar probabil ca Oachi e un pic suparat acum. S-o mai gindi.
Poate pe o pista "tare" si cu vinticel usor din fata, s-o putea dar zile si locuri d'astea sint rare.
In concluzie, chiar daca era previzibil, o sa ramii tu "cobele".

Bafta
0

#6 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2011 - 09:14 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 06 August 2011 - 08:29 PM, a spus:

Deci ... s-a produs !

Chiar daca esti suparat pe mine si poate la vremea respectiva ai crezut ca am ceva personal de impartit ( nu am chiar nimic ) ... atentie cu "Mazda" caci o sa inghita mai multi bani ca ME-ul si daca tii minte am zis ca exista riscul sa faci colectie de motoare !

P.S.

Dar chiar nu m-a intereseaza ... oare ce oi avea de nu ma pot abtine cu sfaturi d'astea idioate - de marca as fi Maica Tereza ??!!

Cauta tu un avion pentru motorul asta si il iau.Dar neaparat sa fie de firma ca altfel nu merge,d-alea chinezesti nu imi mai iau. :angry2: :angry2:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#7 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2011 - 09:19 PM

Vezi postareabizu, la 06 August 2011 - 08:42 PM, a spus:

Me ul ala nu e de zburat. Nici macar nu l-a ridicat Oachi. A lasat un pilot mai experimentat la zbor de termice. Dupa ce, in sfirsit a reusit sa prcurga destula pista pentru oarece viteza, la un metru inaltime s-a angajat violent pe aripa si pa.
Nu e distrus, se repara in juma de ora cu tot cu uscarea lipiciului (nu e rupt ci dezlipit pe la "fuzibili") dar probabil ca Oachi e un pic suparat acum. S-o mai gindi.
Poate pe o pista "tare" si cu vinticel usor din fata, s-o putea dar zile si locuri d'astea sint rare.
In concluzie, chiar daca era previzibil, o sa ramii tu "cobele".

Bafta

..... pentru mine nu exista notiunea de "cobele " - de ce crezi ca m-a "cheama" REAL .... - de la ancorarea temeinica in crunta realitate care trebuie stapanita sau macar intuita in ce ne rezerva !

daca dam vina pe "cobele" de fiecare data cand vina ne apartine .... caci noi facem pasul spre " neplacut " ..... si nici suparatul asta cu una cu doua asa din orice fleac nu ajuta - da ma rog !

P.S.

Cum ti-am spus nu ma mai bag ca prea mi-am luat-o peste bot asa gratis !

Atat pot sa mai spun si gata .......Mazda...! atentie !

P.S. la P.S.

Poate vei gasi niste binevoitori sa iti recomande ceva ... dar asta doar pentru ca ar avea ei ceva de vandut si nu pot sa scape de ele prea usor - aia prieteni adevarati !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 06 August 2011 - 09:22 PM

0

#8 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2011 - 09:29 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 06 August 2011 - 09:19 PM, a spus:

ancorarea temeinica in crunta realitate care trebuie stapanita sau macar intuita in ce ne rezerva !

Pina sa ajungi aici cum ai procedat? Ai mai gresit p'aici pe colo...
Ti-oi fi luat si tu modele de "frumoase".
Cu suparatul, nu e departamentul meu, incerc sa ma distrez cu hobby ul asta. Dar, dreptatea se poate "spune" si altfel, asta apropo de faptul ca patima ta a deranjat sau poate chiar a suparat.
Hai sa lasam omul sa hotarasca avion pentru motor sau alt avion, alt motor, sau treaba lui. Asta e ideea.

Bafta
0

#9 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 06 August 2011 - 10:03 PM

DEci daca voi gasiti ceva compatibil spuneti-mi si mie?Nu conteaza daca e trainer sau acrobat,numai WW2 sa nu fie ca m-am saturat de astea!! :rofl: :drinks:

Sa-mi dau si eu cu parerea, poate ajut. Motorul tau de 4cc (nu stiu ce ``marca``este ) cred ca merge pe model de maxim 1,5...1,7kg daca vrei sa nu zbori ca fata mare. Nu stiu cum tragea 4cc Sonicul, dar sfatul meu este ca daca te duci la 2 kg, pune minim 5,7-6cc, chiar daca este trainer. Sonicul e dat cu 4...5.5cc, dar eu as recomanda 6,5cc. Eu am motorizat Sonicul cu 7,5cc si e meserie! Deci cauta un model de maxim 1,7 Kg, daca nu vrei sa strangi din buci. Poti transforma si un electric deoarece termice gasesti in general de la .35-.40 in sus, iar spaima mea cea mai mare e modelul submotorizat. Totusi, daca nu gasesti solutie, ia un Red Hawk electric de spuma, fa-i panou de foc cu doua intarituri incastrate cat mai in lung, baga servourile de profundor si deriva in spate sa elimini sarmele lungi si iese racheta, faci ce vrei cu el.
Poate totusi gasesti un ``lemn`` de 1m si vreo 1,7Kg.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 06 August 2011 - 10:06 PM

0

#10 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 August 2011 - 10:42 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 06 August 2011 - 10:03 PM, a spus:

Sa-mi dau si eu cu parerea, poate ajut. Motorul tau de 4cc (nu stiu ce ``marca``este ) cred ca merge pe model de maxim 1,5...1,7kg daca vrei sa nu zbori ca fata mare. Nu stiu cum tragea 4cc Sonicul, dar sfatul meu este ca daca te duci la 2 kg, pune minim 5,7-6cc, chiar daca este trainer. Sonicul e dat cu 4...5.5cc, dar eu as recomanda 6,5cc. Eu am motorizat Sonicul cu 7,5cc si e meserie! Deci cauta un model de maxim 1,7 Kg, daca nu vrei sa strangi din buci. Poti transforma si un electric deoarece termice gasesti in general de la .35-.40 in sus, iar spaima mea cea mai mare e modelul submotorizat. Totusi, daca nu gasesti solutie, ia un Red Hawk electric de spuma, fa-i panou de foc cu doua intarituri incastrate cat mai in lung, baga servourile de profundor si deriva in spate sa elimini sarmele lungi si iese racheta, faci ce vrei cu el.
Poate totusi gasesti un ``lemn`` de 1m si vreo 1,7Kg.

Pai motorul e un Magnum XL.25 ABC care spun ei in datele tehnice ca ar avea puterea de 1.1CP,dar din cate am inteles de la Matei (@Eraser) din alt topic,ca aceasta putere nu e cea reala deoarece e obtinuta cu un combustibil pe care noi nu il folosim.Asadar ar trebui sa fie in jur de .7 CP .a zburat Sonicul dar destul de submotorizat asa cum ai spus.Chiar azi am vazut un Sonic dar care avea motorizare spusa de tine si zbura excelent.Sonicul avea 1700,iar ME-ul avea 1500,fara carburant daca imi aduc aminte bine.Sa stii ca in urma cautarilor mele pe net,si eu am vazut ca nu prea exista avioane pt aceasta motorizare.Intrebarea mea este ,daca e motor pentru avioane dar nu se gasesc avioane pentru el la ce naiba se folosesc?
Partea cu spuma am luat-o si eu in calcul.Si Me-ul mi s-a parut submotorizat,parca nu avea viteza.E adevarat ca terenul nostru nu e excelent de drept dar colegii mei zboara acolo termice,chiar daca decolarile si atrizarile nu sunt tocmai reusite dar se descurca.
Merci pentru raspuns. :rofl: :drinks:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#11 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 07 August 2011 - 07:11 AM

..Ceva care decoleaza si aterizeaza pe apa te tenteaza?Am planuri originale pentru o CATALINA e facuta pentru 4cc :rofl: ps.pe pamant sunt destui care aterizeaza pe apa cam putini stiu s-o faca cu toate ca-i mai simlu
0

#12 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 07 August 2011 - 11:22 AM

http://www.kyosho.co...oduct_id=106259
Este cam la limita dar este un avion excelent dupa parerea mea...eu il am electric si am fost foarte multumit de el, are cele mai multe ore de zbor din toata flota si a fost retras cu onoruri la pensie anul asta.:girl_devil:
0

#13 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2011 - 11:31 AM

ME-ul tau nu l-am vazut cand s-a lovit, dar banuiesc ca s-a angajat pe aripa din stanga (cum te uiti dinspre coada spre fata).
Daca e asa, cauza a fost submotorizare+ unghi motor insuficient spre dreapta. La modelul asta, trimul de decolare este 3...5 grade profundor ridicat si foarte putin eleron dreapta ridicat.(normal, eleron stanga va cobori)Valorile sunt empirice, te orientezi in functie de marimea suprafetei respective. Asta ca sa poti decola ca daca nu pleci cu profundor ridicat, din cauza trenului baga elicea repede in pamant. Deci automat avand profundorul ridicat in decolare, iti trebuie si motor ma strong. Alta solutie ca sa nu-l rulezi cu profundor tras este sa tragi (strambi) putin trenul spre inainte.Cu eleron dr putin ridicat(stg coborat)se pleaca pt compensare,deoarece pana ia viteza, forta de rotatie spre stanga generatata de elice este mare si tinde sa ti-l ``rastoarne`` spre stanga.Asta la prima decolare, pana faci trimajul perfect in aer si atunci, dupa aterizare, vazand pozitia finala de zero a eleroanelor si profundorului iti dai seama si daca unghiurile motorului sunt corecte si daca centrul de greutate este asezat bine. Evident, le vei ``simti`` si in zbor.
PS.La nitro zboara pe inertie, nu te baza pe motor si evita zborul cu motorul la relanti!!!
Bafta in a face fum si zgomot!

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 07 August 2011 - 11:33 AM

0

#14 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 August 2011 - 11:49 AM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 07 August 2011 - 11:31 AM, a spus:

PS.La nitro zboara pe inertie, nu te baza pe motor si evita zborul cu motorul la relanti!!!

M-am exprimat gresit: ``ajuta`` motorul folosind inertia modelului, nu te baza doar pe motor, ca la electric.
0

#15 Useril este offline   costeld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 26-April 09

Postat 07 August 2011 - 02:54 PM

Vezi postareaincepatoru, la 07 August 2011 - 07:11 AM, a spus:

..Ceva care decoleaza si aterizeaza pe apa te tenteaza?Am planuri originale pentru o CATALINA e facuta pentru 4cc :clapping: ps.pe pamant sunt destui care aterizeaza pe apa cam putini stiu s-o faca cu toate ca-i mai simlu

Buna, te rog de doresti sa-mi trimiti si mie planurile de la "CATALINA"; imi place la nebunie modelul .
Toate bune.
0

#16 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 08 August 2011 - 02:12 AM

Imi pare rau pentru model. Fruntea sus si, te rog, sa nu te lasi. Un model cu motor termic, chiar si micut, este cu totul altceva decat un electric. Bineinteles ca este, doar, parea mea.
Cred ca ti-ar trebui asa ceva (4cc=.25ic):
http://www3.towerhob...p?&I=LXJ555&P=0
Bineinteles ca ar fi de preferat ceva mai mare. Clasic este cel pentru motoare de .40-.46ic. Telemasterul40 ar fi perfect:
http://www.hobby-lob...elemaster40.htm
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 08 August 2011 - 02:15 AM

0

#17 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 08:00 AM

Vezi postareadan_mitea, la 08 August 2011 - 02:12 AM, a spus:

Imi pare rau pentru model. Fruntea sus si, te rog, sa nu te lasi. Un model cu motor termic, chiar si micut, este cu totul altceva decat un electric. Bineinteles ca este, doar, parea mea.
Cred ca ti-ar trebui asa ceva (4cc=.25ic):
http://www3.towerhob...p?&I=LXJ555&P=0
Bineinteles ca ar fi de preferat ceva mai mare. Clasic este cel pentru motoare de .40-.46ic. Telemasterul40 ar fi perfect:
http://www.hobby-lob...elemaster40.htm
Multa, multa bafta.

Dane,asa e ,un termic nu se compara cu unul electric.De aici si incapatanarea mea de a zbura termice.Modelul o sa il refac.Am gasit si o pista betonata de 1000 m langa biroul meu si dupa ce ma intorc din CO o sa incerc sa il decolez acolo.Ori il fac praf ori...Modelul mentionat de Ice9,Calmato ST e foarte misto,si e ceea ce mi-ar place mie dar costa destul de mult si parca nu as mai investi in altul acum.Prefer sa il fac pe cel mare. :D

Aceasta postare a fost editata de oachidori: 08 August 2011 - 08:01 AM

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#18 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 05:32 PM

Ai dreptate, daca nu face fum si zgomot e doar un polizor! :rolleyes: Si ca sa te fac sa salivezi si mai tare, uite al 2-lea zbor al Sonicului, fugarit cu 7,5cc. Motorul e la inceput, nu da tot... Imi place sa trag de el. :rolleyes:

0

#19 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 08:44 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 08 August 2011 - 05:32 PM, a spus:

Ai dreptate, daca nu face fum si zgomot e doar un polizor! B) Si ca sa te fac sa salivezi si mai tare, uite al 2-lea zbor al Sonicului, fugarit cu 7,5cc. Motorul e la inceput, nu da tot... Imi place sa trag de el. :wub:

Stiu,ca am vazut si sambata la zbor unul tot cu 7.5 dar cu aripa joasa.Mergea super misto.Dar cu 4 cc se cam taraste. :drinks: :drinks:
Am niste materiale pe acasa.M-am tot uitat zilele astea la proiectul comun al lui Gicosu si Typer si o sa imi fac ceva sa mearga pt motorul asta mic(o placa).Am vorbit si cu Sorin,cand ma intorc din vacanta il caut poate ma mai lumineaza cu kestiile aerodinamice,ca eu nu ma pricep inca.. :drinks: :drinks: :angry: :pardon:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#20 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 10-July 10

Postat 08 August 2011 - 08:54 PM

Am si eu un OS de 4cmc montat pe un P51 Mustang 900mm anvergura.
Intr-adevar un model cu probleme.Este foarte greu pentru dimensiunea lui si se angajeaza extrem de usor.La aterizare e bomba!Foarte greu de pilotat!
Mi-am luat gandul de la el momentan.
RAPTOR 50,HK 450,EXTRA 300 SHP GRAUPNER,EXTRA 300 HP GRAUPNER,YAK 54 GRAUPNER,P51 MUSTANG,MX-2,LUCKY STAR
0

#21 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 09:03 PM

Ti-e tie frica de el! :angry: Cate kile are bestia?
PS.Oachidori, fa o aripa cu motoru` de 4 sau o placa delta. Doua standard si ai rezolvat. Poti s-o faci ieftin, din depron in doua straturi (2x5mm) cu carbon prin ea...
Iese racheta!

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 08 August 2011 - 09:06 PM

0

#22 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 August 2011 - 10:01 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 08 August 2011 - 09:03 PM, a spus:

Ti-e tie frica de el! :angry: Cate kile are bestia?
PS.Oachidori, fa o aripa cu motoru` de 4 sau o placa delta. Doua standard si ai rezolvat. Poti s-o faci ieftin, din depron in doua straturi (2x5mm) cu carbon prin ea...
Iese racheta!

Am vazut si varianta asta cred ca la farmfly.O sa vedem ce-o sa iasa.Astea din WW2 sun t destul de greu de pilotat,mai ales variantele de mici dimensiuni.
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#23 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2648
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 August 2011 - 07:15 AM

Maxim 1,5 Kg RTF pentru acrobate si 2Kg pentru trainer-e.
0

#24 Useril este offline   matei_silviu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 04-June 07

Postat 09 August 2011 - 08:45 AM

Am tot spus dar nu a vrut nimeni sa ma asculte. Pentru acel motor recomand elicea APC 10X4. Este o diferenta enorma intre elicea 9x6 si 10x4. Intradevar poate scade putin viteza de zbor dar tractiunea creste considerabil (de pe la 800 gr la 1300 gr). Eu am zburat SONIC-ul fara probleme cu elicea APC 10X4 si combustibil cu nitro 10%. In incercarile de a zbura cu 9X6 am avut mari probleme la decolare (decolam mereu in limita) si nici nu puteam sa fac manevre acrobatice dar cu 10x4 totul sa schimbat radical (asta nu inseamna ca nu ar zbura mai bine cu un 6 cc). I-am povestit asta lui Horja cand i-am dat SONIC-ul dar nica ...
Puteti sa stati si sa plangeti pe forum sau sa ascultati de anumite sfaturi.

Ciao,
Silviu

P.S. Motorul ala eu nu l-as mai folosi nici macar o data cu elicea 9x6 de cat daca aeromodelul ar avea maxim 1Kg.
0

#25 Useril este offline   matei_silviu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 04-June 07

Postat 09 August 2011 - 08:53 AM

Pentru acest motor si gama de aeromodele pe care le gasesti pe piata la ceasta clasa iti recomand sa cumperi inca un SONIC low wing si zboara-l cu elicea asta si o sa fii in sfarsit satisfacut. Zboara mult mai frumos de cat ME-ul si poti incepe cu adevarat sa inveti figuri acrobatice pe care le executa destul de curat.
0

#26 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 August 2011 - 10:43 AM

Sau mai cumpara inca un motor si iti cauti un model bimotor mai mare !
0

#27 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1881
  • Inregistrat: 10-January 08

Postat 17 August 2011 - 09:56 PM

Vezi postareamatei_silviu, la 09 August 2011 - 08:45 AM, a spus:

I-am povestit asta lui Horja cand i-am dat SONIC-ul dar nica ...

Ticalos mic cu asta l-am zburat si a fost super ok adica MA 10x4. L-am dat pt ca o aveam pe minunata Rozi mon cher :spiteful: iar acu pe si mai mirifica , cantareata =@

UFF da ce s'nrait lumea fraa...

Aceasta postare a fost editata de Horja: 17 August 2011 - 10:01 PM

0

#28 Useril este offline   Horja 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1881
  • Inregistrat: 10-January 08

Postat 08 July 2012 - 08:53 PM

Am gasit si un filmulet

:yahoo:
0

#29 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2013 - 02:32 PM

Pana la urma l-am proiectat si realizat.In weekendul viitor facem si maidenul.A iesit un pic cam greut 1.8 kg la 1100 mm anvergura.Asta e o sa fie vitezist. Macar sa zboare!! :pardon:
Acum ca avem in plan unul si mai mare, adica unul de 2.2 m o intrebare de gradinita:cat ar trebuie sa fie panoul de foc inclinat spre dreapta, cu cate grade? 3? sau merge si mai putin? Cei care aveti astfel de avioane cu cat au venit din fabrica ?
Motorul o sa fie ori DLE 55 ori DLA 56.

Fisiere atasate

Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#30 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 July 2014 - 01:29 PM

Acum ca am doua motoare de 4cc si dintre care unul e pe Sbach si isi face bine treaba, ma mananca destele sa ma construiesc ceva.Asadar as vrea de data asta un trainer(Piper, Rascal, etc) dar nu sunt sigur care ar trebui sa fie anvergura pentru acest motor. Cred ca are 280 g cu tot cu toba, iar " pasarea" pentru kitul de Rascal de pe site la 1245 mm si 700 g RTF recomanda un motor de doar 1cc.
Asadar ce dimensiune ar trebui sa aiba Rascal-ul ca sa zboare ok? :unsure: :pardon:
Olivian Diaconescu

Radio:
Aero:
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
Auto: