Hai sa trag o linie in nisip.
Nu m-as fi bagat in acest topic in mod normal. M-am bagat pentru ca renato a spus o mare gogorita. Nu m-am bagat pentru a corecta gogorita. M-am bagat pentru ca l-am prins pe renato cu una groasa si usor de dovedit. Renato a aruncat mai multe chestii din astea, in special aberatii despre sistemele Spektrum DSM2. Spre deosebire de ceilalti (mai destepti decat mine) care il ignora, eu m-am ambalat. Cand nu arunca gogorite pe rhc despre Spektrum e ocupat sa arunce gogotite similare cu regularitate de metronom pe rcgroups - acolo este si mai tare ignorat.
Inca odata citez gogorita principala (mai sunt altele mai mici dar asta e secundar):
"Ca idee de ce se poate intampla, daca diferenta dintre doua celule este de 0.1V, la conectarea in paralel intre ele va apare un curent de aproximativ 5A, timp de cateva secunde bune ! Va fi ca si cum pe cel mai slab l-ai incarca la... 30C !!!" - este vorba de lipo, o celula de 140-160 mah.
Bun, lasand la o parte teoria si orice calcule am facut 2 experimente. In al doilea experiment am incarcat bateria descarcata (la 3.65V) direct la 4.2V (punand chargerul la 6A). La diferenta de tensiune de 0.55V curentul maxim initial a fost de 1.91A. Asta inseamna ca este imposibil sa bagi intr-o asemenea celuila 5A orice ai face (reusesti daca o bagi direct in priza) - cu atat mai putin daca o cuplezi cu o alta celula incarcata (asa cum se vede in primul experiment). De ce e acest curent se poate calcula dar nici un calcul nu poate schimba experimentul.
Dupa ce a balbait ceva in 2 peri renato a disparut (asa cum am banuit ca o sa faca) - a disparut de tot - nici macar nu se mai logheaza in contul lui de rhc de pe 6 august. Asteapta sa se linisteasca apele. Ghinion -
nu il las pana nu recunoaste ca a spus o tampenie.
Ca la orice astfel de agitatie au aparut si altii:
- Torelu. ovidiugm, dot (multam pentru sfaturi), vlad1, etc cu bun simt.
- Real Design misto ca de obicei.
- MlGore stie dar nu se oboseste cu prostii din astea.
si ZEN.
Zen e un caz special. Cand s-a pus problema zborului la inceputul secolului legenda spune ca unii oameni de stiinta au afirmat (dupa niste calcule) ca un aparat mai greu ca aerul nu poate zbura. Intre timp au aparut aparate mai grele ca aerul care au zburat. Cum ar fi fost daca dupa asta respectivii savanti ar fi spus - nu e adevarat - nu au cum sa zboare, asa rezulta din calculele mele.
Asta e Zen; a vazut experimentele mele si cu toate astea afirma senim ca renato are dreptate (iarasi pentru simplificare nu mai intru in alte mici prostii). Cu alte cuvinte l-a taiat cu mult pe renato.
Renato nu e prost, m-am intalnit cu el. Stie multe, e pasionat. De ce face rahaturi din astea nu stiu. Despre Zen nu stiu nimic.
Cat desprte pilo - tupeist ca de obicei - asta o sa ajunga departe.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 21 August 2011 - 09:16 PM