Modelism - RHC Forum: Trips & Ticks la Easy Star - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Trips & Ticks la Easy Star Sfaturi de la veteranii'n domeniu

#421 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 10-October 07

Postat 12 October 2007 - 06:23 PM

zgr_44, la 12 Oct 2007, 18:18, a spus:

Nu poti compara acumulatori de telefon cu cei de aero.....cei de aero sunt acumulatori industriali , ei suporta curenti mari de descarcare pana la 10-30 C si incarcare pana la 1C si chiar 2C in unele cazuri, unde C= capacitatea nominala

P.S. Pana la zburatul efectiv, iti recomand cu caldura un simulator pe PC......si o statie cat de cat buna......

nu si ai mei :rolleyes: .....packul de 8 650mA mi-au ramas de la cinezaria anterioara si sunt ferm convins ca sunt aceleasi tiganii de acumulatori ca si cei din telefoane! pusi pe sursa cu un curent de 50% din capacitatea lor se incing in 5 minute de nu poti sa ti mana pe ei! oricum am comandat 8*1000 care o sa-mi ajunga maine probabil
cucu?
0

#422 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 12 October 2007 - 06:33 PM

cucubauu, la 12 Oct 2007, 18:23, a spus:

Nu poti compara acumulatori de telefon cu cei de aero.....cei de aero sunt acumulatori industriali , ei suporta curenti mari de descarcare pana la 10-30 C si incarcare pana la 1C si chiar 2C in unele cazuri, unde C= capacitatea nominala

P.S. Pana la zburatul efectiv, iti recomand cu caldura un simulator pe PC......si o statie cat de cat buna......

nu si ai mei :rolleyes: .....packul de 8 650mA mi-au ramas de la cinezaria anterioara si sunt ferm convins ca sunt aceleasi tiganii de acumulatori ca si cei din telefoane! pusi pe sursa cu un curent de 50% din capacitatea lor se incing in 5 minute de nu poti sa ti mana pe ei! oricum am comandat 8*1000 care o sa-mi ajunga maine probabil

Totusi, ia-ti o statie , nu de alta dar ar fi pacat sa il pierzi din statie pe la 300m..........

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 12 October 2007 - 06:40 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#423 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 October 2007 - 08:03 PM

zgr_44, la 12 Oct 2007, 18:33, a spus:

cucubauu, la 12 Oct 2007, 18:23, a spus:

Totusi, ia-ti o statie , nu de alta dar ar fi pacat sa il pierzi din statie pe la 300m..........

exact asta o sa fac :rolleyes: .....300m e un vis .......actuala merge 100

o statie 'buna' poti sa-mi recomanzi? in mod sigur imi trebuie si receptor si servomecanisme si regulator, pt ca la actuala servourile au 4 fire si regulatorul e pe aceasi placa cu receptorul, deci am nevoie de ceva 'la set'

Aceasta postare a fost editata de cucubauu: 12 October 2007 - 08:08 PM

cucu?
0

#424 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 12 October 2007 - 09:11 PM

Statie ca futaba 6 exap sau graupner mx-12 sunt foarte apreciate pe aici deci zic ca sunt bune.

PS. Chiar daca costa cam 150-200 euro isi merita banii pentru ca o sa o pastrezi ceva vreme si o sa o utilizezi pe mai multe modele si desigur se gasesc si pe la concurenta . Parerile sunt cam 50-50% pe modelele mai sus enumerate.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 13 October 2007 - 01:51 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#425 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 October 2007 - 10:14 PM

...Staia este un subiect foarte controversat....deci ma abtin

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 12 October 2007 - 10:19 PM

0

#426 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 October 2007 - 12:19 PM

gata, mi-am comandat si statie si reguator si servomecanisme :D .....abia astept sa-mi ajunga....din pacate vremea se pare ca are surprize in program http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif ...cel putin la munte bate vantul rau de tot
cucu?
0

#427 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 13 October 2007 - 12:53 PM

ce statie ai luat?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#428 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 October 2007 - 04:52 PM

F4055 Futaba T4EX 4/6/1 FM 40 MHz
AT301450 Regulator Art-Tech 30A
8455 Servo FS 70 MG 12MM
SMICRO Servo GWS Micro

....daca aveti vreo sugestie va ascult, pt ca probabil numai luni o sa le trimita :D
cucu?
0

#429 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 13 October 2007 - 05:48 PM

daca ai bani ia o statie graupner mx-12 sau macar o futaba T6.
T4EX e un fel de skysport cu mici imbunatatiri...executia cam lasa de dorit la fel si "finetea" manselor.
Pentru ez star regulatorul e relativ ok dar la servo ar fi mers mai bine HS81 sau multiplex tiny (parca alea erau).
Distractie placuta cu avionul si incearca sa cumperi o statie cat mai buna de la inceput, pentru ca altfel vei avea foarte multe dureri de cap.
MX-12 gaseti pe www.lindinger.at (sunt din UE deci nu ai probleme cu vama) 160 de euro+transport
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#430 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 October 2007 - 07:38 PM

Dexter_Jr, la 13 Oct 2007, 17:48, a spus:

daca ai bani ia o statie graupner mx-12 sau macar o futaba T6.
T4EX e un fel de skysport cu mici imbunatatiri...executia cam lasa de dorit la fel si "finetea" manselor.
Pentru ez star regulatorul e relativ ok dar la servo ar fi mers mai bine HS81 sau multiplex tiny (parca alea erau).
Distractie placuta cu avionul si incearca sa cumperi o statie cat mai buna de la inceput, pentru ca altfel vei avea foarte multe dureri de cap.
MX-12 gaseti pe www.lindinger.at (sunt din UE deci nu ai probleme cu vama) 160 de euro+transport

multumesc de raspuns, statia asta o iau asa pt inceput..,.mai incolo probabil o las baiatului sa se joace si el si imi cumpar una mai interesanta :) ,
cucu?
0

#431 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 13 October 2007 - 07:41 PM

nu are rost...arunci banii degeaba, ia ceva bun de la inceput si scutesti multi nervi...arunca un ochi doar la marimea ecranului T4 vs MX-12.
si eu tot T4 am vrut sa iau prima data dar am fost sfatuit la timp sa iau mx-12 si imi pare bine ca am facut acea alegere
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#432 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 October 2007 - 10:38 AM

Si ecranul de la Optic 6 e destul de mare si computerul ei afiseaza numele functiilor destul de specific

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 14 October 2007 - 10:38 AM

0

#433 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 October 2007 - 10:44 AM

interesant http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif ........ cand zboara avionul nu pot sa-mi iau ochii de la el............voi puteti sa va uitati la ecran? intreb de curiozitate, ...adica o sa ajung si eu sa nu mai fiu asa incordat cand zboara avionul!?!? ;)
cucu?
0

#434 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 14 October 2007 - 10:57 AM

nu prea te uiti la ecran cand zbori ...dar cand o sa programezi modelul (trim, mixuri, expo etc.) o sa vrei sa ai un ecran cat mai mare si functii cat mai clar denumite.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#435 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 October 2007 - 11:13 AM

Dexter_Jr, la 14 Oct 2007, 10:57, a spus:

nu prea te uiti la ecran cand zbori ...dar cand o sa programezi modelul (trim, mixuri, expo etc.) o sa vrei sa ai un ecran cat mai mare si functii cat mai clar denumite.

Corect.....
0

#436 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 14 October 2007 - 01:16 PM

Ca tot suntem la capitolul de EZ... a incercat careva de la noi sa faca ce s-a mai facut pe afara? Adica camera giroscopica + ochelari 3D? Eu m-am mai uitat din cand in cand pe la subiect si nu stiu daca s-a mai scris aici despre asa ceva. Eu sincer as cauta sa achizitionez un sisitem de acest gen, numai ca ce am gasit pe piata este pana in 100m operational.
...audaces fortuna iuvat...
0

#437 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 October 2007 - 03:14 PM

Silfax, la 14 Oct 2007, 13:16, a spus:

Ca tot suntem la capitolul de EZ... a incercat careva de la noi sa faca ce s-a mai facut pe afara? Adica camera giroscopica + ochelari 3D? Eu m-am mai uitat din cand in cand pe la subiect si nu stiu daca s-a mai scris aici despre asa ceva. Eu sincer as cauta sa achizitionez un sisitem de acest gen, numai ca ce am gasit pe piata este pana in 100m operational.

;) asta chiar ca suna interesant :)
cucu?
0

#438 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 14 October 2007 - 08:35 PM

aia care zice ca bate 100m o sa bata cam 50m iti zic eu.Sau cel mai bine vb cu alex( hash84) sa iti zica el ca lucreaza in domeniu.Da oricum in RO nu gasesti ce vezi pe situri din afara
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#439 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 14 October 2007 - 10:04 PM

http://www.fpvvideo....tar_project.htm

te duce cam la 1000 euroi. daca ii ai eu zic ca merita 100%. mai gasisem un site cu ceva pe la vreo 3-400 euro. era ceh. nu gasesc deocamdata
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#440 Useril este offline   z_zizo 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 12-February 07

Postat 15 October 2007 - 09:06 AM

Eu am o camera cu transmitator de 500mw (www.rangevideo.com).

Nu am inca ochelari nici girocontrol, camera e pusa pe un servo pe care il comand manual.

Pentru cei interesati, mari probleme cu interferenta datorita puterii transmitatorului.

Ca sursa de informatii www.rcgroups.com (FPV)
0

#441 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 October 2007 - 10:28 AM

nu e nimeni de prin fagaras eventual brasov care sa ma initieze in aero-pilotaj???
cucu?
0

#442 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 15 October 2007 - 04:27 PM

toti am inceput asa...sau unii o sa spuna ca nu chiar...dar asta e...eu cu 2 paci zbor de-mi ingheata mainile pe mansa...sunt 8x 2500 Sanyo...moca, din selgros...incarcarea lor o fac la 1.5A, deci dureaza mai mult de o ora...dar in aer sta si din alte motive...termica, vant la panta...deci pana a 2-a zi sunt ambii incarcati la capacitate si ready to go...(BTW, si dupa ce strang ramasitele de pe camp, nu trebuie sa curat filtre, nu miros a benzina, n-am bidoane dupa mine, sefu nu stie de la ce lucrare am venit, nevasta nu stie nimic...LOL...lol...si pot zbura pe terenul de fotbal din fata blocului fara sa ma injure nimeni ca-i turez la 12 noatea un termic...LOL...astea sunt avantajele electricitatii...nu zic ca n-o avea si dezavantaje...dar io sunt optimist...

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif:D:D
0

#443 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 October 2007 - 04:47 PM

EZ*, la 15 Oct 2007, 16:27, a spus:

toti am inceput asa...sau unii o sa spuna ca nu chiar...dar asta e...eu cu 2 paci zbor de-mi ingheata mainile pe mansa...sunt 8x 2500 Sanyo...moca, din selgros...incarcarea lor o fac la 1.5A, deci dureaza mai mult de o ora...dar in aer sta si din alte motive...termica, vant la panta...deci pana a 2-a zi sunt ambii incarcati la capacitate si ready to go...(BTW, si dupa ce strang ramasitele de pe camp, nu trebuie sa curat filtre, nu miros a benzina, n-am bidoane dupa mine, sefu nu stie de la ce lucrare am venit, nevasta nu stie nimic...LOL...lol...si pot zbura pe terenul de fotbal din fata blocului fara sa ma injure nimeni ca-i turez la 12 noatea un termic...LOL...astea sunt avantajele electricitatii...nu zic ca n-o avea si dezavantaje...dar io sunt optimist...

:D:D:D

dreptate ai, dar stii....mirosul de benzina arsa e un super afrodisiac pt unii http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif)) .....da, aici e vorba de metanol care nu stiu cum miroase http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif dar ramane satisfactia motorul care e cu ardere interna si cu pistonas si se plimba la greu (18000 rpm care e infiorator de mult) :D! sunt de acord cu tine , e mult mai safe electrica decat termica....dar cam atat :)
cucu?
0

#444 Useril este offline   EZ* 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1695
  • Inregistrat: 10-November 04
  • Interests:aero&auto r/c

Postat 15 October 2007 - 04:57 PM

no poi ai dreptate...zisei si io cateva...dar n-am zis sa nu mai foloseasca lumea pistoane...asta-i ce vad io, cat despre afrodisiace...io prefer de 3 ori pe zi...decat o data la sfarsit de saptamana...LOL...cat despre durata...asta-i alta poveste....:D
0

#445 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 October 2007 - 05:09 PM

EZ*, la 15 Oct 2007, 16:57, a spus:

no poi ai dreptate...zisei si io cateva...dar n-am zis sa nu mai foloseasca lumea pistoane...asta-i ce vad io, cat despre afrodisiace...io prefer de 3 ori pe zi...decat o data la sfarsit de saptamana...LOL...cat despre durata...asta-i alta poveste....:D

eeee......asta chiar ca e poveste luuuunga :D :D :) :D
cucu?
0

#446 Useril este offline   cucubauu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 October 2007 - 06:40 PM

ok, acum am invatat sa il zbor, sa aterizez.....rarerori mai cade :) .........intrebarea mea e ce facem cu boturile indoite??? adica de la atatea cazaturi in bot si de la lipit el a migrat in sus .....dauneaza cu ceva? ....sau ce solutii ar fi sa-l readucem la forma initiala.

ps. fuselajul nu se gaseste ca si piesa de schimb
cucu?
0

#447 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 October 2007 - 06:44 PM

Se gaseste ca piesa de schimb, numai ca o sa trebuiasca sa-ti iei si ampenajele......ca sunt cam greu de scos........
0

#448 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 October 2007 - 06:46 PM

Urmatorul test pe batranul EZ cobaiul modelismului romanesc, va fi u motor de CD-ROM (ala de pe calculator).......vedem daca il taraie........ :) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif :)
0

#449 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 18 October 2007 - 07:35 PM

pt ca faci reclama :) .Botul iti spun eu cum se reara.Pune o oala cu apa pe foc si asteapta pana da in clocot.Cand face bulbuci opreste focul si astepata un minut sa se zvante.Apoi baga varful ez-ului in apa aia si il ti pana cand vezi ca se umfla si revine oarecum la forma initiala.Apoi cu o lingura netezesti elaporul
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#450 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 18 October 2007 - 08:27 PM

Salutare,
ai pus scoci de fibra pe burta planorului? Din varful botului pana pe la jumatate.

Bafta si aterizari usoare
0

Arata acest topic

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou