calitatea servourilor servo TMG versus MG
Postat 25 October 2010 - 10:18 PM
Asa cum am scris si in titlu TMG 995 MG am folosit si sunt foarte proaste dar au aparut MG946R si MG996R cum sunt a folosit cineva?
Astept opini serioase pe aceasta tema a calitatii servourilor de pe piata din ROMANIA sau chiar si din afara.
Postat 26 October 2010 - 08:28 AM
Ce am constatat, e ca pot fi mici diferente de zgomot la functionarea in cele doua sensuri, asta probabil inseamna ca pot fi mici diferente chiar in functionarea lor, dar majoritatea aplicatiilor suporta asta. Am mai gasit printre ele, cate unul la care cota de rulment de pe arborele de iesire nu era perfecta. Adica rulmentul iesea prin simpla tragere cu mana (de fapt iesea prea usor). In timp ar putea fi o sursa de probleme dar nu cred ca de asta se plange lumea. Au consum putin mai mare in sarcina dar asta nu e un defect, e o caracteristica normala pentru tipul asta de servouri.
Vorbeam pana acum despre cel mai ieftin servo standard, digital, de cuplu mare.
Cum diferenta de pret pana la cele cu care se face comparatia nu-i mare, si eu as fi curios sa aflu ce difera intre ele (facand abstractie de ce-i in "cartea tehnica"). Sau daca diferentele sunt atat de mari incat sa poata fi facuta vreo impartire a lor in cele doua categorii: bune sau rele.
As ruga pe cine a avut necazuri cu MG995, sa detalieze putin problemele, poate ma luminez si eu, sa stiu la ce sa ma uit. Sau poate stie cineva punctele "tari" ale celorlalte modele, si doreste sa le spuna. Multumesc anticipat.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 October 2010 - 08:37 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 26 October 2010 - 07:20 PM
bitex, la Oct 26 2010, 09:28 AM, a spus:
Ce am constatat, e ca pot fi mici diferente de zgomot la functionarea in cele doua sensuri, asta probabil inseamna ca pot fi mici diferente chiar in functionarea lor, dar majoritatea aplicatiilor suporta asta. Am mai gasit printre ele, cate unul la care cota de rulment de pe arborele de iesire nu era perfecta. Adica rulmentul iesea prin simpla tragere cu mana (de fapt iesea prea usor). In timp ar putea fi o sursa de probleme dar nu cred ca de asta se plange lumea. Au consum putin mai mare in sarcina dar asta nu e un defect, e o caracteristica normala pentru tipul asta de servouri.
Vorbeam pana acum despre cel mai ieftin servo standard, digital, de cuplu mare.
Cum diferenta de pret pana la cele cu care se face comparatia nu-i mare, si eu as fi curios sa aflu ce difera intre ele (facand abstractie de ce-i in "cartea tehnica"). Sau daca diferentele sunt atat de mari incat sa poata fi facuta vreo impartire a lor in cele doua categorii: bune sau rele.
As ruga pe cine a avut necazuri cu MG995, sa detalieze putin problemele, poate ma luminez si eu, sa stiu la ce sa ma uit. Sau poate stie cineva punctele "tari" ale celorlalte modele, si doreste sa le spuna. Multumesc anticipat.
astea din video au fost un set dupa care le-am schimbat cu altele la fel,initial in video era un bec de 3A l-am schimbat cu unu de 5A si tot aceiasi problema facea iar cand se descarca putin acc nu te mai intelegeai cu nici o comanda,am schimbat MG995 pe SM-s4309-m si totul este ok
:huh:
http://www.rhcforum....topic=29092&hl=
Aceasta postare a fost editata de bobi roc: 26 October 2010 - 07:21 PM
Postat 26 October 2010 - 07:57 PM
Postat 26 October 2010 - 08:23 PM
bitex, la Oct 26 2010, 07:57 PM, a spus:
Salut nu sunt multumit de MG995 pentru ca tiuie in permanenta tremura iar pe un bec de 5A il incinge ca dracu intrebarea mea era daca a folosit cineva MG996 sau MG946 am auzit ca nu se compara cu 995 am folosit ulterior SM-s4309-m si sunt foarte multumit dar pretul este mai mare decat un MG 996
Aceasta postare a fost editata de ghostcatalin: 26 October 2010 - 08:24 PM
Postat 26 October 2010 - 09:12 PM
bitex, la Oct 26 2010, 08:57 PM, a spus:
Pai nu prea am avut la ce sa le mai folosesc ca sau stins una cate una precum lumanarile :huh:
Postat 27 October 2010 - 09:19 AM
Obelixx, la Oct 27 2010, 09:19 AM, a spus:
Salut eu am folosit un bec separat de 5A dar servourile TMG995 nu sunt stabile in punctul zero si tiuie in momentul actionarii lor bec-ul se incalzeste destul de mult, totusi nu faceti confuzia intre un SERVO TMG995 si un MG996 sau MG946 cele doua din urma sunt cu eticheta mov nu aurie sau nu conteaza ambalajul .
Astept pareri de la cei care au folosit pe cele doua modele cu eticheta mov adica MG996 sau MG946,multumesc
Imagini atasate
Postat 27 October 2010 - 09:54 AM
Problema este alta. E vorba de jocul de flanc din ultima angrenare. Acolo este cea mai grava problema. Orice reductor il are, dar suprapus peste o executie neingrijita, acel joc poate fi deranjant prin efectele pe care le are in functionarea servoului. Ultima roata in mod normal nu ar trebui sa se miste deloc la o verificare cu mana. Nu ma refer la actionarea reductorului de la iesire spre intrare ci la verificarea jocului din angrenare. Pe arborele lui este cuplat potentiometrul. Daca ai stabilit din mansa o pozitie oarecare, servoul nesolicitat mecanic o pastreaza fara probleme, fara zgomote sau vibratii. Dar daca solicitarile fac ca ultima roata (cea cu parghia) sa se miste oricat de putin, necontrolat, potentiometrul sesizeaza asta si comanda motorul sa compenseze. Raportul de transmitere fiind mare, rotorul are o miscare destul de ampla (poate prea ampla), in jurul pozitiei de "echilibru". Asta se aude tare si inseamna consum de curent. Totul se petrece in limitele permise de acel joc de flanc.
Cum ziceam, eu folosesc servourile in aplicatii de robotica, aproape jumatate din ele ajung pana la urma sa fie modificate pentru rotatie continua. Am gasit printre ele si cu cote de rulment executate incorect, am gasit si cu joc prea mare in ultimul angrenaj. Nu multe, dar exista. De cele mai multe ori fac o selectie a lor si nu am nici un fel de probleme, e loc pentru toate prin ce fac si nu le consider defecte. Sau s-o iau altfel, un defect pentru utilizare ca servo nu e defect si la o utilizare doar ca reductor. Dar asta nu merge in modelism sau sa nu stii ce servo primesti prin posta in cazul unei comenzi. Parca e neplacut sa risti... Electronicile disponibile le folosesc cu tot felul de motoare, mai mari sau mai mici, si toate rezista fara probleme. Parerea mea e ca sunt aplicatii in care se preteaza toate MG-urile, si sunt aplicatii in care se poate si mai bine, dar la alt pret. Dar acum, preturile sunt apropiate, merita luat ce-i mai bun. Astept si eu comentarii despre celelalte servouri. Pana si un reductor de Maxon are joc mai mare ca un MG995, dar encoderul nu-i pus pe roata cu pricina si conteaza mult mai putin in sistem.
As recunoaste ca aproximativ 10% din servouri (MG995) merg mai rau decat restul de 90%, sau pot avea probleme, dar ma mira faptul ca peste tot lumea gaseste procentele inversate. S-ar treage concluzia ca toate sunt proaste si nu-i chiar asa.
PS. Cand spun MG ma refer numai la MG995, dar o sa specific clar ca nu mai e singurul in discutie.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 October 2010 - 02:19 PM
Postat 27 October 2010 - 01:11 PM
Postat 27 October 2010 - 01:25 PM
Servouri cam la fel de rapide, de puternice, de mari, si de scumpe. Aici chiar e vorba de intrat in detalii. Mi-e teama ca o sa fie discutia la modul: care-i cel mai bun servo din cele 3 proaste? Sper sa ma insel.
Nu stiam un alt servo pe care sa-l pot compara cu asta ca pret si cuplu. Acum ar fi variante. Daca doresc alt nivel de calitate, trec automat la alt pret.
Pentru restul situatiilor, nici nu se sta la discutie. Nu pui pe model scump sau pretentios un servo de 10 euro, luat la plesneala, sperand sa fie bun.
Servouri bune am mai avut, dar nu cu zecile, sa le stiu bine, sa pot face comparatie intre ele, sa pot spune cam cate din ele nu-s ca celelalte.
PS. Si chiar daca le-as fi stiut, nu as fi avut curajul sa le pun alaturi, sa nu se ia de la unul la altul, ca paduchii.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 October 2010 - 01:30 PM
Postat 27 October 2010 - 01:45 PM
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/HKD-514(1).jpg
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...idProduct=14838
Exista pt modele de 2.5kg si 4.7kg.
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 27 October 2010 - 01:45 PM
Postat 27 November 2010 - 11:14 PM
am un servo MG 995 din care am facut un winch . L-am folosit odata , asta insemnand ca mi-am ridicat masina pe dulap cu ajutorul acestuia
a doua oara cand am incercat nu a mai facut fata , in "gol" merge fara problema , cum incerc sa trag un pic de ata sau se opune rezistenta servoul se opreste , de parca nu ar mai avea forta .
imi poate spune cineva din ce cauza face asta ?
exista vreo remediere sau e bun de aruncat la gunoi
multumesc anticipat
Postat 27 November 2010 - 11:36 PM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 27 November 2010 - 11:37 PM
Postat 28 November 2010 - 09:34 AM
am sa incerc inca odata astazi sa vad cum reactioneaza .
dupa aceea am sa il desfac sa vad ce e inauntru
poat sa fie ca am pus multa vaselina peste tot pt a il face watherproof ?
Postat 28 November 2010 - 10:43 AM
Postat 28 November 2010 - 10:52 AM
acuma a mers , sunt curios cum o sa rectioneze dupa ce o pun din nou pe masina
eu http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...=LXMPH8&P=M cu asa ceva am umplut servoul
Postat 13 October 2011 - 04:28 PM
a patit cineva sa se rupa in capacul de la servo suportul care tine tija de la pinioanele de mijloc ?
imi mergea servo doar intr-o singura directie si cand am desfacut am constatat ca e rupt , si acuma am un servo care e bulit de un lucru ce nu am mai auzit pana acuma .
Postat 15 October 2011 - 08:41 AM
dzsenci, la 13 October 2011 - 04:28 PM, a spus:
a patit cineva sa se rupa in capacul de la servo suportul care tine tija de la pinioanele de mijloc ?
imi mergea servo doar intr-o singura directie si cand am desfacut am constatat ca e rupt , si acuma am un servo care e bulit de un lucru ce nu am mai auzit pana acuma .