sfat achizitie Rx/Tx pt un incepator pls
Postat 28 July 2011 - 04:13 PM
Postat 28 July 2011 - 04:35 PM
4 milioane pentru statie sau 4 milioane buget total(adica+avion+electronica).
Daca e varianta a doua abia daca poti lua un bixler rtf de la hobbyking,ce are o statie de-a dreptul mizerabila.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 28 July 2011 - 04:44 PM
ivan alexandru, la 28 July 2011 - 04:38 PM, a spus:
Da,e ok,doar si exclusiv daca te ajuta cineva experimentat.Daca incerci de unul singur,mai putine sanse de izbanda.
Cu 4 milioane poti lua 9x,dar va trebui sa o ''tunezi'' ceva ca sa fie o statie buna.Etc 62 este iarasi bestiala la banii ei,cei drept putin mai limitata in ceea ce priveste programarea.Pentru inceput e arhisuficienta.
Poti citi si aici http://www.rhcforum....aeromodelismul/
Aceasta postare a fost editata de pilo: 28 July 2011 - 04:47 PM
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 28 July 2011 - 04:50 PM
ivan alexandru, la 28 July 2011 - 04:38 PM, a spus:
Eu cu Cessna si ETC-62 am inceput..., e cam rapid si nervos avionul pentru un incepator dar merge sa inveti pe el cu conditia sa te duci la primele zboruri impreuna cu cineva mai experimentat. Eu am facut gresala sa ma duc singur si primul meu zbor a durat fix 3 secunde iar din avion n-am mai ales decat vreo 3 servo doua tije de comanda, rotile si cateva suruburi...
Cosmin
Postat 28 July 2011 - 04:50 PM
- Turnigy mai degraba decat ETC, sau brand mai de doamne ajuta, SH, putin folosita
- Cessna e ok cu suficient simulator inainte si neaparat cu ajutor la primul zbor; exista si variante mai iertatoare de model pt inceput, cu elici pusher dupa cum poti descoperi pe forum la sectiunea pt incepatori
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 28 July 2011 - 07:16 PM
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 28 July 2011 - 07:48 PM
Postat 28 July 2011 - 08:19 PM
ivan alexandru, la 28 July 2011 - 07:48 PM, a spus:
Easy star nici nu exista rtf,trebuie sa ii mai pui tu.
1)In varianta periata mai trebuie
-regulator brushed minim 16 A
-baterie 2500 mah 2s lipo
-incarcator turnigy accucel 6 sau asemanatoare
-servo micro(2)
-lipici CA
2)Neperiata
-motor cu minim 2000 kv brushless
-regulator minim 30 A
-baterie lipo minim 2200 mah 3s
-servo micro(2)
-lipici CA
3)Cea mai buna
-motor cu minim 2000 kv brushless
-regulator minim 30 A
-baterie lipo minim 2200 mah 3s
-servo micro(4)
-lipici CA
-parghii
-tije
-conectori reglabili
-balamale
-prelungitor servo
-2 servo micro
Ultimele 6 sunt pentru eleroane,foarte utile.
Motorul original merge 10-20 zboruri dar te plictisesti repede si vei vrea mai multa putere.
Aceasta postare a fost editata de pilo: 28 July 2011 - 08:19 PM
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 28 July 2011 - 08:22 PM
Pe HK, gasesti mai multe variante de bixler. Bixlerul este un fel de Easy Star imbunatatit si care, in functie de ce-ti doreste sufletelul, poti sa-l iei cu radiocomanda lui (RTF - putin mai scump, ce-i drept) sau ... PNF (plug end fly) adica pui receptorul statiei tale si acumulatorul tau si ... ridici avionul in aer.
TG 9X se poate folosi, de fapt eu o folosesc fara sa-i fac absolut nici un fel de imbunatatire. O singura data am trantit un model din cauza ... mea mai mult, decat a statiei. Bate suficient de mult, un set de acumulatori AA de 1.2V si 2500mAh te tin ... saptamana, are un meniu decent, dupa ce te inveti cu el si gasesti documentatie pe net, chiar si aici pe forum, daca mai tarziu vei simti nevoia s-o "tunezi". Chiar si "ne-tunata", ca sa ajungi s-o folosesti la justa valoare, trebuie sa-ti dai doctoratu' in ... mixaje, meniuri si alte alea.
La pretul la care o poti gasi, mi se pare de departe cea mai buna statie de pe piata! La asta adaug si faptul ca se gasesc receptoare compatibile crancen de ieftine, chiar si aici in tara.
Ion Iliescu - Strategie si Reforma