Modelism - RHC Forum: Prezentare si Lansare Racheta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Prezentare si Lansare Racheta Video lansare racheta

#1 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 205
  • Inregistrat: 20-May 11
  • Interests:Fac lucruri sa zboare (cand nu explodeaza)

Postat 07 July 2011 - 09:36 AM

Mai jos poze si filmuletul lansarii ultimei rachete construite:

Detalii Racheta:

Lungime totala: 382 mm
Diametru: 42 mm
Material: tub PPR, diam. ext. 42 mm, diam. int. 30 mm, lungime 300 mm
Doza (nozzle): piatra abraziva cilindrica, doam. ext. 30 mm, diam. int. 5 mm
Capac (end cap): poxilina + mufa PPR asigurata cu 4 suruburi cu piulita de tubul motorului
Combustibil: 5 granule RCandy, lungime 50 mm, diametru ext. 26 mm, diametru int. 5 mm,
Nose cone: improvizatie :p

Filmarile nu sunt cele mai reusite, toti au uitat sa focalizeze pe racheta, se uitau la zbor efectiv :rofl:

Impresii?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2011-07-06 03.35.54.jpg
  • Imagine atasata: 2011-07-06 03.36.09.jpg

Aceasta postare a fost editata de MadMe: 07 July 2011 - 09:36 AM

Fac lucruri sa zboare uite-asa :) , cand nu explodeaza uite-asa :(

Cea mai buna lansare de pana acum !

Romanian Rocketry pe Facebook - Dati un LIKE, ca nu va faceti de ras :D
0

#2 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 07 July 2011 - 10:26 AM

Foarte tare rachetuta,

Ai zece cu felicitari.

Succese

Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 07 July 2011 - 10:26 AM

0

#3 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 07 July 2011 - 11:39 AM

..superb :rofl: acuma sistemul de recuperare..te-ai gandit cum il faci??
0

#4 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2011 - 11:54 AM

Vezi postareaincepatoru, la 07 July 2011 - 11:39 AM, a spus:

..superb :rofl: acuma sistemul de recuperare..te-ai gandit cum il faci??

Da, m-a gandit sa-l fac cu telecomanda, in sensul ca in momentul in care o vad cum cade,
initiez o incarcatura de catapultare a parasutei plasata total separat de motor, mai sus in racheta.
Vreau sa fac asta pentru ca daca se intampla ceva, cum ar fi explozia motorului, oricum nu mai are rost
nici un sistem de recuperare. daca totul functioneaza perfect, cred ca ar fi interesant sa iasa parasuta exact atunci cand vreau eu.

Acum sa vad pe unde gasesc un sistem de radiocomanda pe un singur canal, cat mai simplu si mai usor posibil.
Apropo de asta, poate imi recomandati ceva.

0

#5 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 07 July 2011 - 12:01 PM

Vezi postareaMadMe, la 07 July 2011 - 11:54 AM, a spus:

Da, m-a gandit sa-l fac cu telecomanda, in sensul ca in momentul in care o vad cum cade,
initiez o incarcatura de catapultare a parasutei plasata total separat de motor, mai sus in racheta.
Vreau sa fac asta pentru ca daca se intampla ceva, cum ar fi explozia motorului, oricum nu mai are rost
nici un sistem de recuperare. daca totul functioneaza perfect, cred ca ar fi interesant sa iasa parasuta exact atunci cand vreau eu.

Acum sa vad pe unde gasesc un sistem de radiocomanda pe un singur canal, cat mai simplu si mai usor posibil.
Apropo de asta, poate imi recomandati ceva.

..Nu-i prea bine..te-ai gandit ce mai faci cu receptorul ala daca ..face poc motorul?? :p
Cea mai buna solutie este un circuit de temporizare care dupa lansare sa se activeze (adica sa numere 3..4..5.secunde...asta o faci prin teste)si sa declanseze incarcatura de catapultare.. :rofl:
0

#6 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 07 July 2011 - 04:14 PM

E foarte bine pentru inceput.
Retineti ca fata de gabaritul motorului si cantitatea de combustibil de acolo, inaltimea adica performanta este extrem de mica de unde inca o data: una e cu calculele pe hartie si alta cu practica. O racheta ca aceea putea zbura mult mai sus cu un motor cat un supozitor de mare (desigur, nu cu zahar). E vorba deci de constructia motorului si a rachetei, nu numai de combustibil. Rachetomodelismul la nivelul acesta este bazat in mare masura pe practica, incercari.

Nu este nevoie de instalatii cu telecomanda pentru declansarea parasutelor, acelea sunt lucruri mai scumpe si complicate pe care le fac foarte rar chiar si candidatii la titlul mondial la machete de rachete.
Trebuie cautat un mod de a face ca flacara de la motor sa ajunga dupa un timp la incarcatura de catapultare. Se poate face asta in mai multe feluri dar trebuie un pic de gandire si mai intai de toate gasit materialul care arde incet. Substantele folosite curent pentru intarziere la motoare (BP plus bicromat de potasiu de ex) ard cu cca 1-2 mm pe secunda dar si cu 5-6 mm/sec se poate face treaba la nivelul de racheta cu zahar.
Chiar in procesul turnarii se poate ca la urma o anumita cantitate de combustibil sa fie din acela "intarziat" iar capacul superior va avea o gaura mica (mai catre margine, nu in centru)prin care flacara va trece la incarcatura de catapultare. De asemenea, nu e nevoie ca gaura centrala sa fie pe toata lungimea motorului. Odata dibuita metoda se va putea aplica la aproape orice alta racheta. Tot asa se poate face dinainte o pastila de intarziere, pusa deasupra.

Sistemele electronice cu temporizare sau barometrice nu are rost sa fie puse decat atunci cand se pot obtine motoare sigure, altfel nu merita banii.
0

#7 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2011 - 09:23 AM

Vezi postarealiviu123, la 07 July 2011 - 04:14 PM, a spus:

E foarte bine pentru inceput.
Retineti ca fata de gabaritul motorului si cantitatea de combustibil de acolo, inaltimea adica performanta este extrem de mica de unde inca o data: una e cu calculele pe hartie si alta cu practica. O racheta ca aceea putea zbura mult mai sus cu un motor cat un supozitor de mare (desigur, nu cu zahar). E vorba deci de constructia motorului si a rachetei, nu numai de combustibil. Rachetomodelismul la nivelul acesta este bazat in mare masura pe practica, incercari......

Motorul era foarte greu, din cauza materialului folosit. Tubul de PPR avea 42 mm diametru exterior, si doar 30 mm diametru interior.
Am cantarit motorul gol si avea 330 grame, iar combustibilul avea 200 g, deci nu avea cum sa fie foarte performant....

Pe viitor o sa incerc cu PPR de 50 mm diam. ext., am vazut ca are doar 4 mm grosime perete, deci voi avea 42 mm diam. int.

Va tin la curent.

0

#8 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 09 July 2011 - 10:55 AM

Felicitari! Te-am asteptat la Geamana, dar vad ca ai lansat singur, in cursul saptamanii, probabil fiind mai liniste pe acolo.
PS. Tine-o tot asa, ai reinviat rubrica de rachete; bravo si la mai multe, la mai mari!
0

#9 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2011 - 10:59 AM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 09 July 2011 - 10:55 AM, a spus:

Felicitari! Te-am asteptat la Geamana, dar vad ca ai lansat singur, in cursul saptamanii, probabil fiind mai liniste pe acolo.
PS. Tine-o tot asa, ai reinviat rubrica de rachete; bravo si la mai multe, la mai mari!

Sincer m-am gandit ca la geamana, fiind aerodrom, este vreun serviciu de paza, si, mai mult decat atat,
poate chiar supraveghere video. Nu mai apucasem sa vb cu tine, asa ca am zis ca mai bine merg intr-un loc izolat, si gata.
Apropo de Geamana, te rog sa-mi spui daca tu crezi k ar fi OK sa vin acolo, gandindu-te ca motoarele mele nu sunt tocmai mici..
Ma gandesc ca, in caz ca unul dintre ele cedeaza si explodeaza, zgomotul va fi mai mult decat alertant pentru "cetateni".....

Astept parerea ta

Multumesc.

0

#10 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 09 July 2011 - 01:08 PM

Asa este. Totusi mi s-a parut ca lansarea din film este la Geamana (am vazut turnul)...
0

#11 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 July 2011 - 01:11 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 09 July 2011 - 01:08 PM, a spus:

Asa este. Totusi mi s-a parut ca lansarea din film este la Geamana (am vazut turnul)...

Nu nu, am fost de cealalta parte a raului... ;)

Sa inteleg deci ca am facut bine ca n-am fost la Geamana? Crezi ca n-ar fi indicat?

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro