Nelamuriri despre ...
Postat 17 June 2011 - 10:15 PM
SKY RUNNER RTF
MiniMag
Renumitul EasyStar
Mini Bee
FunJet
Aeromodel Double 3D, kit depron
1. Pentru ce nivel de cunostinte sunt : - beginner , intermediate , advanced ?
2. Ce experiente ati avut cu ele ( zbor placut , lejer , nervos etc... )
3. Radiocomanda Spring TG661 este buna pentru toate modelele
4. Ce upgradeuri pot sa le fac?
5. Viteza maxima ?
6. Daca aaveti sa imi aratati niste videouri , poze cu ele
7. Merita investitia
8. Daca am mai uitat ceva edittez :rofl:
Am facut acest topic pentru a nu mai crea multe altele cu aproape acelasi continut. :good:
Multsan anticipat ! :huh:
Postat 17 June 2011 - 10:31 PM
O sa te lamuresti mai mult decat am putea noi sa punem in acest topic, care cred ca ar si iesi o varza daca fiecare s-ar apuca sa isi spuna parerile despre cate un model.
Si sa stii ca in domeniul acesta nu prea este loc pentru "care ofera mai mult pentru banii bagati", ceeace se pare ca incerci sa afli, totul e mult prea personal si subiectiv.
Postat 17 June 2011 - 11:04 PM
Pentru a te lamuri cat mai bine, cea mai buna solutie este sa iesi o tura la camp cu aeromodelistii pasionati din Iasi.
Desi n-ar fi chiar corect, am sa incerc pe scurt, sa scriu cateva randuri despre modelele afisate de tine:
1. sky runner rtf din cate am vazut, vrea sa fie o copie/clona a lui easy star, formula RTF (ready to fly). Cum nu stiu nimic despre aceasta ... orice comentariu in plus, in afara faptului ca se vrea a fi un trainer ieftin si probabil bun, n-ar fi corect din partea mea sa postez. Trainer = incepator/beginer
2. minimag-ul, este tot un trainer, dar nu este RTF, deci mai trebuie piese ca sa poata fi zburabil, piese care s-ar putea sa-i ... dubleze pretul. Totusi, in opinia mea, minimag-ul este un trainer mai mult destinat pilotilor beginer - intermediate. In prezentare chiar spune ca ... "echipamentul de pe easy-star se poate pune pe minimag" ... . Totusi, fiind un model facut de cei de la Multiplex, cu siguranta este ceva de calitate.
3. Easy star-ul ... cu functia "search" ai sa gasesti impresii si date mult mai detaliate despre el. Oricum, lumea il lauda ca fiind cel mai bun trainer, desi, eu personal sunt de parere ca sunt aeromodele mult mai potrivite decat acesta.
4. mini bee-ul un alt trainer bun atat pentru beginer cat si pentru intermediate. Oricum, pare a fi o jucarie ... mai mult decat un model. totusi pretabil initierii in acest hobby/sport. Problema este ca la cele 65g, cat spune producatorul ca are, nu va zbura prea bine la vant mai puternic de 10kmh (cu oarecare indulgenta), zborul devenind mai mult o zbatere inutila pentru a mentine avionul in aer.
Poate ca s-ar comporta excelent intr-o sala de sport, acoperita. Cu siguranta insa, la cele 65g ale sale, trebuie sa reziste bine trantelor inerente inceputului acestui sport.
Nu are eleroane, deci ... zborul cu el si mai precis, invatarea tainelor zborului cu acesta, va fi incompleta (in opinia mea).
5. funjet-ul este un model de viteza, sunt guri rele care spun ca l-au zburat si cu peste 300kmh, insa in nici un caz nu este destinat incepatorilor si nici pilotilor intermediari. La viteza aia ... cel mai mic "tremurat" de stick si cea mai mica clipa de neatentie se poate solda cu ... o gramada de polistiren, sub forma de bilute.
6. Aeromodelul double 3D, kit depron este ... clar destinat pilotilor avansati si profesionisti. Este un model de inalta performanta acrobtica, pentru piloti gen @bigfoot, AG77HESS si ceilalti care zboara de ceva timp.
Radiocomanda aceea spring, pare a fi o radiocomanda buna, insa se gasesc pe net radiocomenzi, poate mai complexe si de ce nu, mai performante, la cca 100lei peste.
Receptorul este destul de usor (6grame) ceea ce-l face pretabil la multe modele, inclusiv la cele care ar trebui sa cantareasca RTF pana in 200g. In mod clar se potriveste la aproape toate modelele electrice si probabil ca si la unele cu motor cu combustie interna, dar ...
Inainte de a lua o hotarare, mai informeaza-te si daca este posibil, prin viu grai si poate si putina practica, ar fi si mai bine. Chiar si pe forum, urmarind topicurile destinate incepatorilor, vei afla multe lucruri interesante, care te pot ajuta, in luarea unei decizii.
Multa bafta!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 18 June 2011 - 02:17 PM
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
Postat 18 June 2011 - 11:46 AM
La ce iti trebuie viteza?Vrei sa stii cat de repede il crash-uiesti?
Filme cu ezstar
Vezi pe cananul meu ca sunt mai multe
Dupa tot ce zici mi se pare ca pentru tine nu merita.Pentru toti virusatii adevarati merita fiecare banut.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 18 June 2011 - 01:58 PM
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
Postat 18 June 2011 - 11:52 AM
Aceasta postare a fost editata de bitex: 18 June 2011 - 02:10 PM
---------------------------------
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------
Tx: Turnigy 9X
----------------------------------------------
Postat 22 June 2011 - 12:41 AM
Ce acumulator ar trebui la radiocomanda Linkul meu din dotare ? Sau merge si pe baterii simple AA
Postat 22 June 2011 - 08:06 AM
XmeX, la 22 June 2011 - 12:41 AM, a spus:
Ce acumulator ar trebui la radiocomanda Linkul meu din dotare ? Sau merge si pe baterii simple AA
afli tu cand o cumperi
Postat 23 June 2011 - 09:48 PM
Postat 23 June 2011 - 10:00 PM
Sa ai bafta si felicitari celui care te-a ``infestat``!
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 23 June 2011 - 10:02 PM
Postat 23 June 2011 - 10:06 PM
PaunFD, la 17 June 2011 - 11:04 PM, a spus:
Multa bafta!
Ieri a venit unchiul meu din Austria :good: , are si el virusul si mi-a facut cadou un cassena 182 si o Futaba FX-30 :D . Din cate am vazut este foarte bun(a) :D . Il am pe al langa mine 1 sapt deci sper sa pricep o iota din manulalul la radiocomanda :) si sa invat ceva ceva . Ce pareri aveti despre avion :D ?
Postat 24 June 2011 - 05:31 PM
Postat 24 June 2011 - 05:49 PM
Felicitari, ai inceput cu dreptul.
Postat 24 June 2011 - 09:01 PM
tetea, la 24 June 2011 - 05:31 PM, a spus:
Hmmm... Sa vad cand am drum p'acolo :pardon:
Postat 25 June 2011 - 07:54 AM
Postat 25 June 2011 - 08:03 AM
Daca am suparat pe cineva imi cer scuze. Nu am avut intentia.
Multa, multa bafta si pace tuturor.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 25 June 2011 - 08:05 AM
Postat 25 June 2011 - 08:54 AM
In idee, cei de la Hk, prin preturile pe care le practica, aduc modelismul mult mai aproape de toti, chiar si de romani. De ex. eu, traitor si salariat bugetar cu vechime de 19 ani de munca, nu imi pot permite sa dau odata 69$ + transportul. Deja chiar si numai 69$ este enorm de mult pentru mine si familia mea, in aceste vremuri de restriste, cand "in casa" imi intra cca 400 - 450euro/luna. O cheltuiala de 69$ afecteaza grav bugetul unei familii care este in jurul valorii de 400 euro. Asta este situatia. In situatia asta, sunt extrem de multi dintre "modelistii" romani.
Acuma, chiar daca pasiunea-i pasiune si ... fiecare vrea lucruri de calitate, analiza si mai ales gasirea celui mai bun raport pret/performanta ... cred ca in cazul modelistilor romani. De asemenea, pentru mine, un ... aeromodel de tipul F16 cu EDF de 50mm este pur si simplu o investitie, in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca ... poate peste vre-un an de zile imi voi permite luxul (si da este LUXUL) de imi mai cumpara fie un alt model fie chiar si kitul pentru F16, in cazul in care il fac bucati! Probabil ca in situatia mea se afla extrem de multi altii!!!
Daca vrei, pentru mine EPO-Parkjet-ul din dotare, este cel putin Volswagen passat, Esky-Nemo e un fel de Toyota Hilux cea indestructibila, iar F-16 ar fi un fel de ... mercedes clasa B.
Nu vreau sa sune ca sfat, sau ceva, pentru ca in mod cert nu este cazul, insa parerea mea este ca atunci cand facem o trimitere si/sau o referire la preturi gen cele de pe HK, ar trebui sa avem permanent in vedere faptul ca un modelist traitor in romania, are cca 400-500 euro din care trebuie sa si traiasca, nu doar sa-i cheltuie pe ... pasiune. De ce?! Pai pentru ca ... pur si simplu, asta-i realitatea!
Poate ca daca venitul ar fi de cca 1000 - 1500 euro/luna situatia si mai ales discutia asta, nu ar mai fi!
Cu respect!
Postat 25 June 2011 - 11:20 AM
PaunFD, la 25 June 2011 - 08:54 AM, a spus:
Nu vreau sa generalizez, dar in extrem de multe situatii, acei 500 euro sunt pentru cei 2-3 membri ai familiei, nu numai pentru modelistul pasionat. Ca doar atat poate avea, pasiunea: Pentru adevarata realitate nu ramane nimic.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 June 2011 - 11:21 AM
Telefon: 0721 385365
Postat 25 June 2011 - 11:41 AM
@Bitex, multumesc mult pentru completare, am banuit ca se va subintelege, pentru ca am vorbit de familia mea si ma gandeam si la familiile celorlati modelisti.
Scuze de off-topic!
@AG-74-HESS, cam astea sunt posbilitatile familiei mele, la momentul actual. Atata pot/putem! N-am gasit alta extrapolare mai ... buna!
Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 25 June 2011 - 11:44 AM
Postat 25 June 2011 - 11:51 AM
Un numar mare de modele(vezi tampenia pe care o fac eu) e incomod: incarcarea si mentinerea acumulatorilor,imposibilitatea fizica de a pune pe camp mai mult de doua avioane,timp pierdut la pregatire-montare,alimentare,zbor-manipulari in plus,mai multe scule si accesorii,combustibili diversi si ,in caz de accidentare, timp de reparatii luat din timpul de zbor.Pot si am timp sa-ti raspund la orice intrebare tehnica: mesaj.
Postat 25 June 2011 - 12:40 PM
Postat 25 June 2011 - 05:19 PM
XmeX, la 25 June 2011 - 12:40 PM, a spus:
Vechea ta caramida, cam cat era de veche? Si beculetul rosu unde era de nu ti s-a mai intamplat niciodata? Si marmota invelea ciocolata in staniol?
Uite ce-i... Povestea cu Futaba Fx-30 ai inventat-o ca sa epatezi. Aici nu e site de socializare si nici nu sunt fete (de varsta ta) pe care sa le impresionezi cu futabe de 1000 de europterix.
"Eraloane" placute!
Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 25 June 2011 - 05:21 PM
Postat 25 June 2011 - 05:55 PM
rad_gaby, la 25 June 2011 - 05:19 PM, a spus:
Uite ce-i... Povestea cu Futaba Fx-30 ai inventat-o ca sa epatezi. Aici nu e site de socializare si nici nu sunt fete (de varsta ta) pe care sa le impresionezi cu futabe de 1000 de europterix.
"Eraloane" placute!
Ai drepatate caramida nu-i veche o am de o luna si radiocomanda FX-30 chiar o am
http://imageshack.us...8/82804987.jpg/
Caramida am luat-o la okazii si nu am folosito pana azi ... imi era frica sa nu stric ceva la 30 :D
uite si marmota cu ciocolata - :huh:
Am deja iubita nu ma intereseaza de altele . Stiu ca nu e un site de socializare ...
Am rezolvat problema deci nu-mi mai trebuie nimic ^_^