Pagina 1 din 1
Sopwith Camel Kit Guillow
Postat 05 June 2011 - 09:38 PM
Am un avion sopwith camel, e cu motor de cauciuc dar o sa-l convertesc in electric.
am in kit hartie japico.
as vrea sa stiu cu ce anume se lipeste, unde gasesc 'cu ce se lipeste' ?
si ce tip de vopsea este buna pt. vopsirea hartiei si unde gasesc ?
Multumesc.
am in kit hartie japico.
as vrea sa stiu cu ce anume se lipeste, unde gasesc 'cu ce se lipeste' ?
si ce tip de vopsea este buna pt. vopsirea hartiei si unde gasesc ?
Multumesc.
Postat 05 June 2011 - 11:09 PM
Hartia japoneza o lipesti cu emaita mai groasa de nervuri si lonjeroane . Dupa care se poate impregna cu emaita mai diluata . La model poti folosii superglue - cianoacrilat , aracet ,epoxi , depinde ce suprafete vrei sa lipesti . Culori cred ca poti folosii cutiute de la machetele din plastic , care ar trebui date cu aerograful .
Postat 06 June 2011 - 01:26 AM
unde gasesc emaita ? pe siteuri de modelism ? gen s.i.e.r.r.a/phoenix ?
la vopseaua de machete m-am gandit si eu. ar fi mai buna aia pe baza de apa ?
mai demult faceam machete si am folosit si pe baza de apa si enamel (din aia pe care o diluezi cu diluant), mi sa parut ca se intinde si se aseaza mai frumos aia pe baza de apa.
la vopseaua de machete m-am gandit si eu. ar fi mai buna aia pe baza de apa ?
mai demult faceam machete si am folosit si pe baza de apa si enamel (din aia pe care o diluezi cu diluant), mi sa parut ca se intinde si se aseaza mai frumos aia pe baza de apa.
Postat 06 June 2011 - 01:59 AM
am mai citit pe net daca as combina clei ago + nitroslov as obtine ceva asemanator cu emaita.
de unde pot obinte asa ceva ?
pot sa lipesc hartia japico numai cu UHU hart (care am inteles ca e la fel precum cleiul ago)?
este prima data cand incerc sa impanzesc o aripa cu japico. pana acum am mai pus monocot da-i mai simplu la ala ca il incalzesc, se lipeste, se intinde si gata.
la hartia asta pare cam greu, cum o intind sa nu aibe 'riduri' dupa uscare , cum o tin in pozitie pana se usuca adezivul ????????
de unde pot obinte asa ceva ?
pot sa lipesc hartia japico numai cu UHU hart (care am inteles ca e la fel precum cleiul ago)?
este prima data cand incerc sa impanzesc o aripa cu japico. pana acum am mai pus monocot da-i mai simplu la ala ca il incalzesc, se lipeste, se intinde si gata.
la hartia asta pare cam greu, cum o intind sa nu aibe 'riduri' dupa uscare , cum o tin in pozitie pana se usuca adezivul ????????
Postat 06 June 2011 - 05:33 AM
Daca imi permiti, as incerca sa te lamuresc. Emaita si cleiul ago sunt acelasi lucru. Baza este nitroceluloza care dizolvata in diluant nitro da emaita si in acetona, cleiul ago. Daca lasi sa se evapore solventul din una din cele doua forme si diluezi partea solida cu celalalt solvent obtii cealalta stare.
Totodata, lacul nitro este acelasi lucru cu emaita.
Din nitroceluloza se faceau, nu mai stiu daca si acum, mingile de ping-pong. Deci, mingi de ping-pong dizolvate in acetona dau cleiul ago, iar in diluant nitro, emaita.
Despre impanzit. Se da cu pensula, pe nervuri, lonjeroane si bordul de atac si de fuga un strat fin de aracet dizolvat in apa. Pui hartia si tragi in toate partile pana se intinde frumos. Te opresti cand hartia este bine intinsa. Nu uita, Darie, ca aripa trebuie impartita in suprafete mici. De exemplu la o aripa poliedrica ai patru sectoare la intrados si patru la extrados. Incepi cu intradosul. Dupa ce ai terminat toata aripa pulverizezi apa pe hartie si o usuci cu feonul. Ideal ar fi sa o fixezi bine pe plansa de lucru pentru ca sa nu se torsioneze. Pe urma dai doua maini de emaita. Daca ai lucrat foarte bine in prima faza, poti renunta la partea cu udatul.
Multa, multa bafta.
PS. Daca iti place aerodelismul traditional si vrei sa intalneti oameni de exceptie pasionati de asa ceva, iti recomand sa vizitezi si forumul Marinarului: http://www.marinaru.ro
Totodata, lacul nitro este acelasi lucru cu emaita.
Din nitroceluloza se faceau, nu mai stiu daca si acum, mingile de ping-pong. Deci, mingi de ping-pong dizolvate in acetona dau cleiul ago, iar in diluant nitro, emaita.
Despre impanzit. Se da cu pensula, pe nervuri, lonjeroane si bordul de atac si de fuga un strat fin de aracet dizolvat in apa. Pui hartia si tragi in toate partile pana se intinde frumos. Te opresti cand hartia este bine intinsa. Nu uita, Darie, ca aripa trebuie impartita in suprafete mici. De exemplu la o aripa poliedrica ai patru sectoare la intrados si patru la extrados. Incepi cu intradosul. Dupa ce ai terminat toata aripa pulverizezi apa pe hartie si o usuci cu feonul. Ideal ar fi sa o fixezi bine pe plansa de lucru pentru ca sa nu se torsioneze. Pe urma dai doua maini de emaita. Daca ai lucrat foarte bine in prima faza, poti renunta la partea cu udatul.
Multa, multa bafta.
PS. Daca iti place aerodelismul traditional si vrei sa intalneti oameni de exceptie pasionati de asa ceva, iti recomand sa vizitezi si forumul Marinarului: http://www.marinaru.ro
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 06 June 2011 - 05:36 AM
Postat 07 June 2011 - 06:15 PM
Ai doua optiuni:
-umezesti doar jumatatea fixata.
-pe plasa de lucru, pui inca o plansa care are un capat pus pe niste carti, ceva, pentru a simula unghiul diedru. Pe cele doua planse fixezi aripa.
O fixezi cu bucati de bagheta prin care treci ''T'' pins.
Multa, multa bafta.
PS, Cand eram tanar, acum un milion de ani, obtineam rezultate multumitoare tinand la soare, in maini, jumatatea de aripa umezita.
-umezesti doar jumatatea fixata.
-pe plasa de lucru, pui inca o plansa care are un capat pus pe niste carti, ceva, pentru a simula unghiul diedru. Pe cele doua planse fixezi aripa.
O fixezi cu bucati de bagheta prin care treci ''T'' pins.
Multa, multa bafta.
PS, Cand eram tanar, acum un milion de ani, obtineam rezultate multumitoare tinand la soare, in maini, jumatatea de aripa umezita.
Postat 08 June 2011 - 03:20 AM
Un scan dintr-o carte din 1957. Nimic nou sub soare, doar ca, acum, ai acces la aracet si nitrolac. Atunci se lucra cu caseina (facuta din branza) si clei din oase.
Multa, multa bafta.
Multa, multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 08 June 2011 - 03:22 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1