Modelism - RHC Forum: motorizare Cuirasatul Bismark - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

motorizare Cuirasatul Bismark recomandari motorizari

#511 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 06 January 2012 - 07:42 PM

Vezi postareaolimpiu, la 31 December 2011 - 08:20 PM, a spus:

Buna seara.
Nu am de ce sa ma supar...orice observatie este binevenita.
In ceea ce priveste articulatiile sferice, problema este-asa cum am mai spus- la servo ca ridica puntea pupa...o sa mai incerc sa le fixez cu suruburi M2x6 - actualele sunt M2x12. La carme, spatiul este foarte mic, ma gandesc sa cioplesc putin din panoul pupa, sa permit cursa completa a servo-ului.
Eu zic si sustin ca furcile sunt destul de bune, avand in vedere si spatiul mic.

Cu respect,
Olimpiu

Poti pune si un servo mai mic decat standard, din clasa mini 15-16 mm, de exemplu http://www.sierra.ro...ini-p3160p.html . La cele 2,8 kg/cm cat are e numai bun dar mai castigi 6-7 mm pe inaltime.
Cand folosesti furca la servo, poti indoi tija vreo 15-30 grd. langa furca, ca sa nu-ti mai fie limitata cursa ( limitare intr-un sens la o singura furca/tija sau in ambele sensuri cand ai doua furci/tije), cum bine a zis Dan. Daca ai doua tije cu doua furci, le indoi simetric, opus.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 06 January 2012 - 07:49 PM

0

#512 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-September 11

Postat 06 January 2012 - 08:37 PM

Vezi postareanavigator, la 06 January 2012 - 07:42 PM, a spus:

Poti pune si un servo mai mic decat standard, din clasa mini 15-16 mm, de exemplu http://www.sierra.ro...ini-p3160p.html . La cele 2,8 kg/cm cat are e numai bun dar mai castigi 6-7 mm pe inaltime.
Cand folosesti furca la servo, poti indoi tija vreo 15-30 grd. langa furca, ca sa nu-ti mai fie limitata cursa ( limitare intr-un sens la o singura furca/tija sau in ambele sensuri cand ai doua furci/tije), cum bine a zis Dan. Daca ai doua tije cu doua furci, le indoi simetric, opus.

Buna seara.
Multumesc frumos de raspuns...daca imi faceti si o schita, ar fi minunat.

Cu respect,
Olimpiu
0

#513 Useril este offline   Mishulica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 January 2012 - 08:41 PM

Salutare dragi colegi!
Am reusit sa montez arborii si uite cam ce a iesit.........cat despre stratul doi de bordaj trebuie sa ma apuc in forta de el........motoarele o sa le fixez dupa ce mai achizitionez cate o cruce cardanica si un adaptor de legatura intre doua cuplaje.
Spor la modelit si astept reclamatii.
Mircea

0

#514 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 29-June 11

Postat 10 January 2012 - 06:13 AM

de unde ai luat piesele alea care tin arborii pe exterior mishulica?
0

#515 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 10 January 2012 - 12:10 PM

Vezi postareaMishulica, la 09 January 2012 - 08:41 PM, a spus:

Salutare dragi colegi!
Am reusit sa montez arborii si uite cam ce a iesit.........cat despre stratul doi de bordaj trebuie sa ma apuc in forta de el........motoarele o sa le fixez dupa ce mai achizitionez cate o cruce cardanica si un adaptor de legatura intre doua cuplaje.
Mircea
Atasament 1.JPG Atasament 2.JPG Atasament 3.JPG

Salut!
Mishulica ! Nu te-ai cam grabit cu instalarea arborilor!?!?! Nu zic ca nu vei mai putea pune al doile-a srat de bordaj dar cred ca ti-ai facut mai multe probleme decat ai rezolvat

Vezi postareanicutzzu, la 10 January 2012 - 06:13 AM, a spus:

de unde ai luat piesele alea care tin arborii pe exterior mishulica?

Acele piese corespund din punct de vedere functional dar nu si din punct de vedere estetic. Oricum vom primi si de la revista acele piese (corecte) pe la numarul 113, daca nu ma insel. Pana atunci rabdare si tutun!
Cu stima!
Emil 
0

#516 Useril este offline   Mishulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 01:24 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 10 January 2012 - 12:10 PM, a spus:

Salut!
Mishulica ! Nu te-ai cam grabit cu instalarea arborilor!?!?! Nu zic ca nu vei mai putea pune al doile-a srat de bordaj dar cred ca ti-ai facut mai multe probleme decat ai rezolvat

Acele piese corespund din punct de vedere functional dar nu si din punct de vedere estetic. Oricum vom primi si de la revista acele piese (corecte) pe la numarul 113, daca nu ma insel. Pana atunci rabdare si tutun!
Cu stima!
Emil 

Salutare!
Acele piese sunt luate din Anglia de la Cornwall Model Boats......cat despre nr 113 .......o sa furnizeze piesele ptr modelul static si nu ptr cel radiocomandat......au spus clar ca nu ne vor distribui nimic din ceea ce inseamna motorizarea.........RC-SET se achizitioneaza separat......arata clar si in nr 117 prin primele poze..........asa ca........la acele piese montate de mine se mai pot aplica acele triunghiuri din placaj si obtin formele relatate in nr 117
Spor la treaba si inca mai astept reclamatii
Stima,
Mircea

P.S.: am mai ramas cu un set de arbori 301-01 si motoare igarashi 500-600
0

#517 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaMishulica, la 10 January 2012 - 01:24 PM, a spus:

Salutare!
Acele piese sunt luate din Anglia de la Cornwall Model Boats......cat despre nr 113 .......o sa furnizeze piesele ptr modelul static si nu ptr cel radiocomandat......au spus clar ca nu ne vor distribui nimic din ceea ce inseamna motorizarea.........RC-SET se achizitioneaza separat......arata clar si in nr 117 prin primele poze..........asa ca........la acele piese montate de mine se mai pot aplica acele triunghiuri din placaj si obtin formele relatate in nr 117
Spor la treaba si inca mai astept reclamatii
Stima,
Mircea

P.S.: am mai ramas cu un set de arbori 301-01 si motoare igarashi 500-600

Salut!

Acele piese de la nr 113 sunt pentru modelul static - piesele 1093 - sau echivalentul lor 1163 de la nr 117, sunt pentru modelul RC. Piesele 1093 se pot folosi si la modelul RC cu unele mici modificari (o gaura care sa acomodeze arborele eventual o bucsa pentru ax). Nu fac "reclamatii", sunt doar intrebari referitoare la ce ne-ai aratat tu ca ai facut. Stii bine ca eu unul sunt in favoarea realizarii unei machetel cat mai aproapiate de realitate. Imi plac machetele cu un grad cat mare de autenticitate. Cu piesele de la nr 117 si editura a facut rabat de la autenticitate facand modificari de la planul navei, pentru a acomoda sistemul de propulsie (arborii). Eu cred ca putem mai bine de atat, in sensul ca putem face Bismark-ul atat navigabil cat si sa arate cat mai fidel cu realitatea.

Referitor la solutia cu pilirea puntii pentru a face loc piesei L200 de la pupa din nr 42, eu cred ca nu este esential sa pastram nealterata grosimea piesei respective ci mai degraba forma puntii caci nu vrem sa avem surprize atunci cand vom monta puntea de la nr 101.

Ziceai ca nu ai lipit stratul 2 de bordaj (sau ma insel), iar in acest sens arborii deja montati la tine mi se par un impediment.

Sa ai spor la lucru!

Emil
0

#518 Useril este offline   Mishulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 08:15 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 10 January 2012 - 03:04 PM, a spus:

Salut!

Acele piese de la nr 113 sunt pentru modelul static - piesele 1093 - sau echivalentul lor 1163 de la nr 117, sunt pentru modelul RC. Piesele 1093 se pot folosi si la modelul RC cu unele mici modificari (o gaura care sa acomodeze arborele eventual o bucsa pentru ax). Nu fac "reclamatii", sunt doar intrebari referitoare la ce ne-ai aratat tu ca ai facut. Stii bine ca eu unul sunt in favoarea realizarii unei machetel cat mai aproapiate de realitate. Imi plac machetele cu un grad cat mare de autenticitate. Cu piesele de la nr 117 si editura a facut rabat de la autenticitate facand modificari de la planul navei, pentru a acomoda sistemul de propulsie (arborii). Eu cred ca putem mai bine de atat, in sensul ca putem face Bismark-ul atat navigabil cat si sa arate cat mai fidel cu realitatea.

Referitor la solutia cu pilirea puntii pentru a face loc piesei L200 de la pupa din nr 42, eu cred ca nu este esential sa pastram nealterata grosimea piesei respective ci mai degraba forma puntii caci nu vrem sa avem surprize atunci cand vom monta puntea de la nr 101.

Ziceai ca nu ai lipit stratul 2 de bordaj (sau ma insel), iar in acest sens arborii deja montati la tine mi se par un impediment.

Sa ai spor la lucru!

Emil

Multumesc frumos de urari Emil!
Arborii ptr varianta radio vor veni un pic inclinati iar acele piese de care vorbesti vor fi in cazul asta un pic cam mici.....asta este parerea mea......daca altii au alte pareri ii astept sa le relateze.......cat despre originalitatea navei nu pot sa spun nimic.......si eu vroiam sa o fac cat mai originala.....dar.....arborii pe care ii am m-au impiedicat sa fac acest lucru........daca tineam la originalitate nu o mai faceam motorizata.....am facut tot felul de probe cu montatul motoarelor cat si al arborilor si nu prea veneau bine.......deja am ales sa folosesc cate doua cuplaje cardanice ca sa asigur catdecat o planietate axe motor - axe portelici.....o sa primesc reclamatii in sensul ca puteam sa folosesc acele reductoare......dar.....ptr ele mai trebuiesc si bani separati.......asa ca.......am apelat la o cat mai mare simplitate......dupa achizitia nr. 43 o sa intru in forta in stratul doi de bordaj.......ptr asta deja mi-am rezervat 2 saptamani de concediu si, cred eu, ca in privinta impedimentului arborilor deja montati sa il trec cu brio......cat despre slefuirea primului strat in dreptul piesei din nr. 42, cea cu pricina, am facut-o de la inceput ca sa fac loc catdecat si sa nu fiu nevoit sa o slefuiesc si sa ajunga o foita........fiecare are particularitatile lui la nava si adapteaza din mers........suntem pe acest forum ca sa ne ajutam cu cate un sfat sau ..... ma rog ...... cu cate o idee.....
Stima,
Mircea

P.S. cat despre rabatul facut de editura germana il vad ca si un ajutor.....totusi sunt nemti......crede-ma ca m-am jucat nitel cu pozitionarea arborilor si a tuburilor si nu prea am vazut variante mai apropiate de originalitate

Aceasta postare a fost editata de Mishulica: 10 January 2012 - 08:20 PM

0

#519 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 11:25 PM

Vezi postareaMishulica, la 10 January 2012 - 08:15 PM, a spus:

P.S. cat despre rabatul facut de editura germana il vad ca si un ajutor.....totusi sunt nemti......

Bafta si succes Mircea!
Cat despre revista, nu pune asa multa baza pe ei, nu sunt nemti (este doar varianta in limba germana a revistei). Hachette sunt francezi ... so... GOD HELP US!!! ... vorba francofonului.
Emil 

PS. Producatorii kitt-ului sunt Amati din Italia!

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 10 January 2012 - 11:27 PM

0

#520 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 11 January 2012 - 11:40 AM

Salutare dragi colegi!
Mircea

din montajul arborilor pe coca...ce distanta este, interax, intre ei (pentru toti trei) si respectiv distanta ramasa de la centrul arborelui pana la fundul cocii?

Multumesc.
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#521 Useril este offline   Mishulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 12:44 PM

Vezi postareaOldMann, la 11 January 2012 - 11:40 AM, a spus:

din montajul arborilor pe coca...ce distanta este, interax, intre ei (pentru toti trei) si respectiv distanta ramasa de la centrul arborelui pana la fundul cocii?

Multumesc.

Salut!
Nu stiu exact la ce te referi........fi te rog un pic mai explicit......eu am apelat la solutia cu doua motoare......al treilea mi se pare destul de greu de montat si ptr care mai trebuiau niste banuti.........dupa cum a spus si Emil, se poate face montarea arborilor cat mai aproape de realitate dar asta inseamna niste arbori mult mai scumpi (cam dublu la pret)........solutii sunt destule.......dar ...... ca sa il citez pe Emil.......rabdare si tutun
Stima,
Mircea

P.S.: suna-ma si poate te lamuresc mai usor cu detaliile

Aceasta postare a fost editata de Mishulica: 11 January 2012 - 12:46 PM

0

#522 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 03:23 PM

Vezi postareaOldMann, la 11 January 2012 - 11:40 AM, a spus:

Multumesc.

Vezi postareaMishulica, la 11 January 2012 - 12:44 PM, a spus:

Salut!
Nu stiu exact la ce te referi........fi te rog un pic mai explicit......eu am apelat la solutia cu doua motoare......al treilea mi se pare destul de greu de montat si ptr care mai trebuiau niste banuti.........dupa cum a spus si Emil, se poate face montarea arborilor cat mai aproape de realitate dar asta inseamna niste arbori mult mai scumpi (cam dublu la pret)........solutii sunt destule.......dar ...... ca sa il citez pe Emil.......rabdare si tutun
Stima,
Mircea
P.S.: suna-ma si poate te lamuresc mai usor cu detaliile

Salut!
Cred ca problema lui OldMann este: care este distanta dintre ax si fundul barcii, caci probabil se teme ca nu vor incapea cuplajele cardanice (cele de la Raboesch au diametrul de 10mm). Desi am sustinut contrariul, unii colegi de forum au avut dreptate cand au afirmat ca arborii nu sunt paraleli cu linia chilei ci sunt mai sus in capatul dinspre motoare; deci presupun ca va fi loc suficient pentru cuplaje. Distanta dintre axe (pe orizontala) este cam de 3-4 cm (socotind ca ai 3 axe). Oricum devine absolut necesara folosirea unor cuplaje cardanice, cea ce iti va permite amplasarea motoarelor cu axele pe directii diferite fata de arbori.
Cu stima!
Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 11 January 2012 - 03:26 PM

0

#523 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 11 January 2012 - 04:41 PM

Eu am pus o simpla intrebare, nu ma intereseaza ce solutie adopta fiecare,nu ma intereseaza ce cuplaje si ce motoare, nu comentez acest lucru.... si n-am nici o problema si nici nu ma tem, n-am astfel de probleme existentiale.

Pe mine ma intereseaza daca se poate masura distata dintre arbori, nu cu toleranta de 1cm ca aia e croitorie, poate cu o toleranta de 1-1,5mm. Deasemeni distanta de la arbore si pana la coca. Banuiesc ca dimensiunile ar cam trebui sa fie apropiate ca valoare chiar daca constructia nu este executata de aceesi persoana...sau am o perceptie gresita?

Eu lucrez la un reductor cu trei iesiri actionat de un singur motor si mi-ar fi utile aceste dimensiuni....daca nu e secret de stat si informatia nu e clasificata, bineinteles.

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 11 January 2012 - 04:44 PM

If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#524 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 05:40 PM

Vezi postareaOldMann, la 11 January 2012 - 04:41 PM, a spus:

Eu am pus o simpla intrebare, nu ma intereseaza ce solutie adopta fiecare,nu ma intereseaza ce cuplaje si ce motoare, nu comentez acest lucru.... si n-am nici o problema si nici nu ma tem, n-am astfel de probleme existentiale.
Pe mine ma intereseaza daca se poate masura distata dintre arbori, nu cu toleranta de 1cm ca aia e croitorie, poate cu o toleranta de 1-1,5mm. Deasemeni distanta de la arbore si pana la coca. Banuiesc ca dimensiunile ar cam trebui sa fie apropiate ca valoare chiar daca constructia nu este executata de aceesi persoana...sau am o perceptie gresita?
Eu lucrez la un reductor cu trei iesiri actionat de un singur motor si mi-ar fi utile aceste dimensiuni....daca nu e secret de stat si informatia nu e clasificata, bineinteles.
Multumesc.

Usurel stimabile!!! Nu dadeam cu parul! Incercam sa te ajut. Din pacate eu nu sunt acasa (acolo unde este modelul meu) ca sa masor precis folosind un subler cu precizie de 0,1mm etalonat la mare arta (in nici un caz cu centimetrul de croitorie) si nici abilitati telepatice sau de viziune la distanta nu posed. Poate il lamuream pe Mishulica ce doresti de la el si iti dadea el dimensiunile exacte pana la ultimul micron, mai ales ca el este mai avansat la instalarea arborilor. Ce sarisi asa in sus! Usor cu pianul pe scari!
Cu atat mai mult daca iti reuseste constructia reductorului, la sistemul tau vor merge folosite cuplaje cardanice. Arborii Bismark-ului nu sunt nici paraleli cu chila si nici intre ei. Vezi schitele din "Bismark - Anatomy of a Ship"
Cu stima!
Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 11 January 2012 - 05:41 PM

0

#525 Useril este offline   Mishulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 06:38 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 11 January 2012 - 05:40 PM, a spus:

Usurel stimabile!!! Nu dadeam cu parul! Incercam sa te ajut. Din pacate eu nu sunt acasa (acolo unde este modelul meu) ca sa masor precis folosind un subler cu precizie de 0,1mm etalonat la mare arta (in nici un caz cu centimetrul de croitorie) si nici abilitati telepatice sau de viziune la distanta nu posed. Poate il lamuream pe Mishulica ce doresti de la el si iti dadea el dimensiunile exacte pana la ultimul micron, mai ales ca el este mai avansat la instalarea arborilor. Ce sarisi asa in sus! Usor cu pianul pe scari!
Cu atat mai mult daca iti reuseste constructia reductorului, la sistemul tau vor merge folosite cuplaje cardanice. Arborii Bismark-ului nu sunt nici paraleli cu chila si nici intre ei. Vezi schitele din "Bismark - Anatomy of a Ship"
Cu stima!
Emil

Multumesc mult de tot ptr ajutor Emil!
Asa este.....arborii nu sunt paraleli nici cu chila si nici intre ei.......dimensiunile pe care cred ca le cauti ti le da insusi decupajele din coaste.....daca ai o tija metalica la vreo 4 mm diametru incearca sa o potrivesti in acestea si iti vei da seama singur de dimensiuni........eu cand am montat arborii mei am tinut cont de motoare, cuplajele cardanice, suportii motor si de o "liniaritate" catdecat sa nu apara acele vibratii dure si sa rasune aiurea nava.......cu alte cuvinte am adaptat din mers........daca ai rabdare si mai astepti o sa vezi ca exista si variante mai apropiate de originalitate mai ales ca lucrezi la o varianta cu reductoare.......trebuie sa faci in asa fel incat pozitia axelor finale sa fie la inaltimea axelor portelice.......numai ca.......cam costa.......o varianta ok ar fi aceea relatata de Emil cu o bucsa de bronz cu diametrul interior 4 mm incastrata in acel suport relatat pe la nr 113 sau 117.........
Stima,
Mircea

P.S.:OldMann....lasa-mi un mesaj cu nr de telefon si te lamuresc mai bine cu dimensiunile pe care vrei sa le afli.....nr meu il gasesti in profil
0

#526 Useril este offline   Mishulica 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 07:10 PM

Vezi postareaFullMetalJacket, la 10 January 2012 - 11:25 PM, a spus:

Bafta si succes Mircea!
Cat despre revista, nu pune asa multa baza pe ei, nu sunt nemti (este doar varianta in limba germana a revistei). Hachette sunt francezi ... so... GOD HELP US!!! ... vorba francofonului.
Emil 

PS. Producatorii kitt-ului sunt Amati din Italia!

Ok....stiam toate astea......dar eu zic de ei ca sunt nemti fiindca este singurul site de unde m-am inspirat ca de altfel si singurul care a postat varianta motorizata......am cautat si pe la englezi si exact aceeasi varianta am gasit.........sigur........varianta apropiata de originalitate ar fi fost ok.........dar........din pacate ........nu prea am bani ........si de ce sa nu recunosc..........nici rabdare...........cat despre tutun ........nu am de gand sa ma apuc...... :blush: :wub: :)
0

#527 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 January 2012 - 10:08 PM

Buna seara.
Pentru cei care au pus al doilea rand de bordaj si au dat gaurile pentru tuburile axelor portelice, sunt si eu interesat de tehnologia executarii acestor gauri, pentru a nu decupa prea mult... la prima incercare am esuat, a trebuit sa acopar din nou cu al doilea strat de bordaj.

Cu multumiri anticipate,
Olimpiu
0

#528 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 January 2012 - 08:49 AM

Vezi postareaolimpiu, la 12 January 2012 - 10:08 PM, a spus:

Buna seara.
Pentru cei care au pus al doilea rand de bordaj si au dat gaurile pentru tuburile axelor portelice, sunt si eu interesat de tehnologia executarii acestor gauri, pentru a nu decupa prea mult... la prima incercare am esuat, a trebuit sa acopar din nou cu al doilea strat de bordaj.
Cu multumiri anticipate,
Olimpiu

Salut!
Incearca asa: gaureste cu cu un burghiu mic (2-3mm) apoi largeste gaura cu o pila rotunda pana vei obtine o gaura cu diametru (si pozitie) cat mai exacta. Eu asa am facut dupa primul strat de bordaj. Intre timp am astupat gaurile ca sa pun al doilea strat.
Cu stima!
Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 13 January 2012 - 08:51 AM

0

#529 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 13 January 2012 - 11:04 PM

salutare tuturor....am si eu o intrebare motorul care este propus de cei de la si sierra......mi se pare mie sau e un pic cam greu 220 gr?
0

#530 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 January 2012 - 08:10 AM

Vezi postareabobo88, la 13 January 2012 - 11:04 PM, a spus:

salutare tuturor....am si eu o intrebare motorul care este propus de cei de la si sierra......mi se pare mie sau e un pic cam greu 220 gr?

Salut!
S-a mai discutat! Cu motoarele de la Sierra problema nu este greutatea (oricum modelul va trebui lestat la greu ca sa ai aceeasi linie de plutire; circa - 5Kg), problema este turatia lor ridicata. 220g nu trebuie sa te ingrijoreze la un navomodel, aici nu este ca la aero unde trebuie sa lupti cu fiecare gram in plus. Gandestete ce greutate are numai acumulatorul, mai ales daca optezi pentru unul PbAcid!!!
Cu stima!
Emil

Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 14 January 2012 - 08:12 AM

0

#531 Useril este offline   gvalentin 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 04-October 11

Postat 14 January 2012 - 10:02 PM

salut modelisti.
pentru oldman, daca nu ai gasit inca distantele dintre axele portelice aceste a sunt:
-31 mm stanga-dreapta fata de planul diametral al machetei, masurata pe toate trei coastele care sustin axele portelice (or fi paralele sau nu in planul orizontal care le contine?).
-distanta la care se afla axele tunelelor portelice fata de suprafata bordajului in interiorul cocii difera de la o coasta la alta astfel: la coasta 13a=aprox8mm; la coasta 12a=aprox13mm.
-axa tunelului portelice din planul diametral este cu aproximativ 2mm mai sus decat planul orizontal al celor doua axe portelice (babord, tribord).
mie mi-au iesit axele paralele intre ele si cu planul orizontal care trece prin chila. asa mi-au iesit asa costruiesc. am postat niste fotografii mai sus, poti vedea ce spun si ce modificari am facut.
spor la treaba.
0

#532 Useril este offline   gvalentin 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 04-October 11

Postat 14 January 2012 - 10:05 PM

oldman
vezi ca fotografiile mele sunt pe topicul constructia Bismarck.
spor
0

#533 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 10-August 11
  • Interests:Navomodelism

Postat 29 January 2012 - 09:09 PM

Salutare dragi colegi!
Mircea
Atasament 1.JPG Atasament 2.JPG Atasament 3.JPG

As vrea sa vad pozele.

Multumesc.
keep it simple stupid
0

#534 Useril este offline   densusan 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 13-August 11

Postat 30 January 2012 - 06:35 PM

intreb si eu pe cei mai avansati daca pot folosi doar un e.s.c pt 2 motoare la BISMARCUL meu ca vrau sa-l fac doar cu 2 motoare
0

#535 Useril este offline   densusan 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 January 2012 - 06:59 PM

sal la toti cu scuzele de rigoare am omis sa va spun ca folosesc motoare cu perii
0

#536 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 January 2012 - 07:09 PM

Vezi postareadensusan, la 30 January 2012 - 06:59 PM, a spus:

sal la toti cu scuzele de rigoare am omis sa va spun ca folosesc motoare cu perii

Buna seara.
Daca sunt motoare cu perii, atunci da, se poate folosi un singur ESC pentru amandoua.

Cu respect,
Olimpiu
0

#537 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 31 January 2012 - 02:26 PM

NU MAI DISCUTATI AICI DESPRE INTARZIEREA APARITIEI UNOR NUMERE!

Aveti topicul "Cereri / oferte Nr. pierdute / ratate" pentru asta.

0

#538 Useril este offline   densusan 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 February 2012 - 03:41 PM

va salut!

eu am cumparat tot ce au pus cei de la SIERRA in chitul lor cu motoare brushed,mai putin un ESC de care deocamdata cred ca nu am nevoie si sper sa fie totul ok, referitor la elice pot sa spun ca se incadreaza sub piesa de rasina daca se urmareste inclinatia de pe coaste

referitor la motoare avand in vedere ca o sa incerc in prima faza sa folosesc doar articulatiile cardanice fara nici un reductor pt.a fii cit mai simplu am hotarat sa montez motoarele cu o anumita inclinatie fata de axele eliciilor.
Nu stiu cat de buna este ideea,deoarece cum spunea unul dintre colegi si eu sunt putin neam de manivela,dar ce pot sa spun ca mecanic va functiona sistemul ales de mine.
Astept pareri pro sau contra despre ce vreau sa fac :rolleyes:
0

#539 Useril este offline   densusan 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 04 February 2012 - 05:57 PM

PS. mai am o intrebare,pot sa folosesc o singura telecomanda pt mai multe receptoare diferite de acelasi model?
0

#540 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 04 February 2012 - 06:11 PM

Vezi postareadensusan, la 04 February 2012 - 05:57 PM, a spus:

PS. mai am o intrebare,pot sa folosesc o singura telecomanda pt mai multe receptoare diferite de acelasi model?

Cum o sa faci comutarea intre receptoare? Adica trebuie oprit unul pentru a folosi altul..
Nu cred ca se poate ceea ce vrei tu.
Mai bine folosesti o telecomanda + receptor cu mai multe canale.
0

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic