Modelism - RHC Forum: motorizare Cuirasatul Bismark - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

motorizare Cuirasatul Bismark recomandari motorizari

#691 Useril este offline   hoby 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 14-October 11

Postat 19 April 2012 - 10:31 AM

radiotelecomanda E-FLY 100B 4 canale 2.4 GHz, bulk este buna ?Cei de la magazin spun ca pentru navo nu este buna.
0

#692 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 19 April 2012 - 12:31 PM

hoby - Nu prea am experienta cu RX/TX, dar ce am citit pe acest forum de-a lungul timpului, am vazut ca au mai folosit EFLY 100B la navomodele, dar ai putea sa mai sapi si tu pe aici pe forum poate gasesti mai multe informatii sau sa mai astepti raspunsuri aici.
Spor.
0

#693 Useril este offline   hoby 

• Nou venit
  • Pip

Postat 19 April 2012 - 12:55 PM

Multumesc.Dar Elice navo 4P RABOESCH 30x30,7 R,ca de 25 pe ax de 4mm nu am gasit?
0

#694 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 19 April 2012 - 12:59 PM

De obicei la navo mai toata lumea recomanda acum telecomenzi tip pistol, fiidca se gandesc la nave de viteze.
de asemenea la radiocomenzile de tipul celei mentionate una dintre manse este fara revenire.

Daca vrei sa comanzi mai mult decat directie si turatiile motorului trebuie sa uiti de telecomanda tip pistol, deorece eu nu stiu vreuna care sa aiba mai mult 3 canale.
0

#695 Useril este offline   feste 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 20-September 08

Postat 19 April 2012 - 01:05 PM

Vezi postareahoby, la 19 April 2012 - 12:55 PM, a spus:

Multumesc.Dar Elice navo 4P RABOESCH 30x30,7 R,ca de 25 pe ax de 4mm nu am gasit?

De ce elice cu 4 pale? Raboesch 23 pale, 25mm, ax de 4mm gasesti la Cornwall, RAB162-11 si RAB162-12
0

#696 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-September 11

Postat 20 April 2012 - 06:37 PM

Buna seara.
Astazi am achizitionat si regulatorul de turatie brushed pentru cele 2 motoare POWER 755/40. Am luat ceva facut made home, si vreau sa spun ca se comporta excelent...
http://www.sierra.ro...and.php?&page=5
Pentru cine vrea detalii suplimentare, rog contact pe PM.

Cu respect,
Olimpiu
0

#697 Useril este offline   spike 2 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 20 April 2012 - 07:59 PM

Au venit motoarele 3*Igarashi N2738.
Daca vreau ca motoarele sa ajute si la directie vor trebui 3 regulatoare??
Avind in vedere ca aceste motoare consuma 0,35 A ce baterie recomandati si ce regulatoare?
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de spike 2: 20 April 2012 - 08:00 PM

0

#698 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 April 2012 - 08:54 PM

Vezi postareaspike 2, la 20 April 2012 - 07:59 PM, a spus:

Au venit motoarele 3*Igarashi N2738.
Daca vreau ca motoarele sa ajute si la directie vor trebui 3 regulatoare??
Avind in vedere ca aceste motoare consuma 0,35 A ce baterie recomandati si ce regulatoare?
Multumesc.

Buna seara.
Pentru 3 regulatoare trebuie 3 canale de radio ocupate...si din moment ce sunt 2 carme, nu vad cum ar merge o guvernare pe propulsie...
Curentul de 0,35 A este foarte mic...ce putere au motoarele?Ce tensiuni folosesc si ce tipuri de acumulatori se preteaza?(functie si de tipul de regulator).
Varianta mea...un regulator ce suporta 12V undeva la 20 A, un acumulator LiIon sau NiMH la 10-12V curent de 1600 mAh.
Ramane in discutie...

Cu respect,
Olimpiu
0

#699 Useril este offline   Korbu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 09-November 10
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 20 April 2012 - 08:54 PM

spike 2 - Uite ce zicea aici Navigator despre regulatoare (#328).. Nu cred ca se merita sa te complici sa faci guvernarea si din motoare..

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 20 April 2012 - 08:55 PM

0

#700 Useril este offline   feste 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2012 - 09:00 PM

Vezi postareaolimpiu, la 20 April 2012 - 08:54 PM, a spus:

Buna seara.
Pentru 3 regulatoare trebuie 3 canale de radio ocupate...si din moment ce sunt 2 carme, nu vad cum ar merge o guvernare pe propulsie...
Curentul de 0,35 A este foarte mic...ce putere au motoarele?Ce tensiuni folosesc si ce tipuri de acumulatori se preteaza?(functie si de tipul de regulator).
Varianta mea...un regulator ce suporta 12V undeva la 20 A, un acumulator LiIon sau NiMH la 10-12V curent de 1600 mAh.
Ramane in discutie...

Cu respect,
Olimpiu

Pentru 3 regulatoare nu iti trebuie 3 canale, ci doar unul + cabluri in Y

@Spike2: daca vrei sa ajuti guvernarea prin propulsie, ai nevoie de 2 cabluri de servo in Y si un V Tail mixer, care iti combina semnalul de la carma cu cel pentru motoare dupa cum arata poza de mai jos. Cablurile in y sunt ieftine, la gasesti la Sierra, iar pentru VTail mixer cauta Graupner3020, este in jur de 30 de euro.

Spor

P.S.: poza nu imi apartine, am luat-o dp un alt site

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de feste: 20 April 2012 - 09:04 PM

0

#701 Useril este offline   spike 2 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 07-May 11

Postat 20 April 2012 - 10:08 PM

Motoarele au 2,5 W
Fisier atasat  post-12123-0-24086600-1334948610_thumb1.jpg (5.21K)
Number of downloads: 36
Pentru aceasta configuretie presupun ca trebuiesc 2 canale.
Daca vreau si miscarea tunurilor mari in directie si inaltime 2 cite 2 inca 4 canale.(sau 2 canale)?
Corect ??
Servoul pentru cirme este Futaba S3003.
As vrea sa stiu parameri electrici pentru controlere(3buc) si V-mix (daca se poate si exemple de controler si V-mix).
Multumesc.
0

#702 Useril este offline   feste 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 April 2012 - 10:32 PM

Spike, ai MP
0

#703 Useril este offline   vasia 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1049
  • Inregistrat: 26-April 04
  • Interests:navomodelism

Postat 20 April 2012 - 11:59 PM

Salut,
Pentru acumulatori nu ai alta varianta decat plumb ca ai nevoie si de greutate
tare cred ca o sa punem cate 2....de 7,5A la cat de mare este...
Spor

eu o sa folosesc un singur motor cu reductor si distribuire la 3 axe
barca trebuie sa se miste incet nu cum am vazut pe aici ca intra in glisare...

Spor

Aceasta postare a fost editata de vasia: 21 April 2012 - 12:00 AM

0

#704 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 21 April 2012 - 06:27 PM

Buna ziua.
A vazut cineva dintre dumneavoastra cand ati navigat pe Internet vreo schema de simulator de zgomot pentru turbina cu abur?
Trimiteti-mi si mie pe PM adresa unde pot gasi o astfel de schema.
Multumiri anticipate.

Cu respect,
Olimpiu
0

#705 Useril este offline   MDI 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 19-April 12

Postat 25 April 2012 - 06:45 PM

Buna ziua,
M-am hotarat si eu, voi face macheta cu 3 elici functionale. Inca nu am pus al doilea strat de bordaj, am luat pauza in iarna. De ce 3 ? Pentru ca ori e numai de pus in vitrina, ori functioneaza tot. Gaurile pentru axe voi incerca sa le dau din interior spre exterior, asa reusesc sa respect pozitia lor. Nu cred ca va fi greu, e lemn.
Voi alege o motorizare puternica, daca vreau viteza mica sigur o obtin.
Pentru cei ce folosesc "cruci" (cuplaje) cardanice: se folosesc numai in pereche, unul la motor (arborele conducator), altul la axul elicei (arborele condus). Acesti arbori vor fi neaparat paraleli. Daca se foloseste numai un cuplaj apar variatii de turatie, adica 1/2 din rotatie se face cu o turatie, 1/2 cu alta. De aici apar vibtratii si tensiuni inoportune. Nu ma puneti sa caut cursurile sa va dau si formulele matematice.
Numarul de canale va fi peste 4, poate voi folosi si la alta jucarie, daca tot dau atatia bani pe macheta poate mai incape ceva.
0

#706 Useril este offline   robert_marius 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 30-April 12

Postat 02 May 2012 - 07:15 PM

Salut!
Postez pentru prima oara pe forum pentru ca de-abia acum l-am descoperit. Sunt relativ incepator in ale navomodelismului si pana acum aveam intentia sa-l fac navigabil cu doua motoare, asa cum recomandasera cei de la Hachette. Cum pana in momentul de fata nu au facut nici o referire la motorizare si mai ales la pregatirea pentru motorizare, nici nu mi-am pus problema sa dau gauri si sa prevad axurile elicelor si tot restul. Dupa ce am citit topicul, as dori sa-l fac cu trei motoare. Problema este ca sunt deja in etapa de finisare a bordajului, am dat deja doua straturi de lac si ma intreb daca inca mai este posibil sa schimb de drum.
Asadar intrebarea mea este, credeti ca as putea sa fac modificarile pentru al treilea motor? Nu stiu cum sa dau gaura perfect centrata in piesa de rasina, tinant cunt ca nu o mai pot da jos de pe nava.
Ce idei imi putei da, multumesc?
Robert
0

#707 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 03 May 2012 - 04:01 PM

Daca nu esti foarte neindemanatic, ceea ce nu cred, o poti da. Eu as gauri cu un spiral cat mai lung si nu prea gros, pentru inceput. As alege un 2,7-3,5 mm dar din cele lungi, de matriterie si l-as prinde intr-o mandrina de masina de gaurit mai usoara (sunt din cele cu strangere manuala si care costa circa 20 lei) pe care o s-o ti in palma, dar e foarte buna si o scula de asta ca a lui XYZ . Totul este sa incepi fix din centru si apoi, spiralul fiind mai lung, il pozitionezi in directia dorita si cu rabdare avanasezi. Cu cat e mai lung spiralul cu atat ti-e mai usor sa-l aliniezi pe directia dorita, la ochi. Daca ai intrat cu 15-20 mm si consideri ca directia e ok, poti sa-l scoti si sa-l fixezi in mandrina unei masini de gaurit electrice nu prea mari si nu prea grea, ca sa faci gaura pana la capat. Dupa ce a strapuns, verifici daca gaura de iesire din interiorul cocii este centrata pe mijlocul chilei si daca nu, poti sa mai corectezi cand largesti gaura cu alte spirale. Daca deviatia e pana intr-un milimetru, poti largi din prima cu spiralul final si fortezi usor in directia care trebuie. Daca insa n-ai avut mana buna si ai deviat mai mult, folosesti un spiral intermediar si/sau o pila rotunda din cele de ascutit drujbe, care sunt intre 4 si 5,5mm diametru, destul de drepte si lungi. Dar iti spun ca daca nu te grabesti iti iese foarte bine. Eu am dat gauri in lemn masiv asa si au iesit foarte bine. Si nu aveam inca masina asta de gaurit . Apropo, mandrina de 20 lei de care ziceam mai inainte seamana cu cea a masinii din link si am luat-o de la Honbach.

0

#708 Useril este offline   XYZ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 253
  • Inregistrat: 24-January 12

Postat 03 May 2012 - 07:11 PM

Vezi postareanavigator, la 03 May 2012 - 04:01 PM, a spus:

Daca nu esti foarte neindemanatic, ceea ce nu cred, o poti da. Totul este sa incepi fix din centru si apoi, spiralul fiind mai lung, il pozitionezi in directia dorita si cu rabdare avanasezi. Cu cat e mai lung spiralul cu atat ti-e mai usor sa-l aliniezi pe directia dorita, la ochi. Daca ai intrat cu 15-20 mm si consideri ca directia e ok, poti sa-l scoti si sa-l fixezi in mandrina unei masini de gaurit electrice nu prea mari si nu prea grea, ca sa faci gaura pana la capat. Dupa ce a strapuns, verifici daca gaura de iesire din interiorul cocii este centrata pe mijlocul chilei si daca nu, poti sa mai corectezi cand largesti gaura cu alte spirale.

Salut!
Cu permisiunea lui Navigator as putea veni in completare cu o idee ca sa "distrugi" efectiv pe lungimea chilei si sa faci loc tubului..........avand in vedere ca va distrusa pe toata lungimea ei (acolo unde iti va veni tubul portax elice) si faptul ca ai spatiul foarte ingust, poti folosi (ca si mine de altfel) pistolul de lipit................efectiv "arzi" chila pe lungimea ei si vei putea avea un control mai bun al lacasului unde va veni tubul...............dupa care vei "imbraca" cu resturi de placaj tunul montat si astfel vei intari chila gaurita..........eu cand am gaurit nava (asta fiindca nu aveam la indemana masina de gaurit si nici spiralele adecvate) am folosit pistolul de lipit (ce este drept o sa miroasa un pic mai mult a ars si vei folosi vreo doua anse) dar.......am obtinut gaurile necesare...............important este sa ai control bun la gaurirea piesei de rasina.......cum spunea si Navigator incepi cu spiral mic ca sa ai control al centrarii gaurii.........in caz ca iti "fuge" intr-o parte folosesti pile ca sa te "recentrezi" cu gaura.......banuiesc ca diametrul exterior al tubului va fi undeva la 6-6.5 mm.......deci vei avea ceva de lucru.........daca te-ai descurcat cu chirurgia chinezeasca la piesele de alama banuiesc ca "gaura" buclucasa este floare la ureche.
Stima si spor la treaba Comandante!

PS: nu uita ca te asteptam cu poze

Aceasta postare a fost editata de XYZ: 03 May 2012 - 07:13 PM

0

#709 Useril este offline   robert_marius 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 May 2012 - 10:40 PM

Vezi postareaXYZ, la 03 May 2012 - 07:11 PM, a spus:

Salut!
Cu permisiunea lui Navigator as putea veni in completare cu o idee ca sa "distrugi" efectiv pe lungimea chilei si sa faci loc tubului..........avand in vedere ca va distrusa pe toata lungimea ei (acolo unde iti va veni tubul portax elice) si faptul ca ai spatiul foarte ingust, poti folosi (ca si mine de altfel) pistolul de lipit................efectiv "arzi" chila pe lungimea ei si vei putea avea un control mai bun al lacasului unde va veni tubul...............dupa care vei "imbraca" cu resturi de placaj tunul montat si astfel vei intari chila gaurita..........eu cand am gaurit nava (asta fiindca nu aveam la indemana masina de gaurit si nici spiralele adecvate) am folosit pistolul de lipit (ce este drept o sa miroasa un pic mai mult a ars si vei folosi vreo doua anse) dar.......am obtinut gaurile necesare...............important este sa ai control bun la gaurirea piesei de rasina.......cum spunea si Navigator incepi cu spiral mic ca sa ai control al centrarii gaurii.........in caz ca iti "fuge" intr-o parte folosesti pile ca sa te "recentrezi" cu gaura.......banuiesc ca diametrul exterior al tubului va fi undeva la 6-6.5 mm.......deci vei avea ceva de lucru.........daca te-ai descurcat cu chirurgia chinezeasca la piesele de alama banuiesc ca "gaura" buclucasa este floare la ureche.
Stima si spor la treaba Comandante!

PS: nu uita ca te asteptam cu poze

Multumesc pentru sfaturi. O sa imi cumpar si eu o scula ca a lui XYZ, am vazut la un magazin de modelism. Mi-am mai luat si o bormasina mica cu transformator la 12 volti care nu este foarte puternica (am atasat poza) pe care am gasit-o la 25 de euro. Nu prea stiu de unde sa iau spirale asa de lungi si subtiri. O sa incep in orice caz la mana. Pana acum nu m-am gandit la ce arbore de elice sa pun. Am mai citit si eu cate ceva pe topic si inclin catre ceva la 2mm si tub la 4 mm. Sper sa si gasesc la lungimea necesara.
Nu prea am inteles eu cum este cu arsul cu pistolul de lipit si sincer, nici nu am pistol de lipit. Urmeaza sa-mi cumpar unul. Cred ca voi ramane pana una alta la bormasina. Sunt insa putin nehotarat daca sa tai din chila cum a facut neamtul sau sa o las asa.
Apoi gaurile pentru tuburile laterale ma gandesc sa le dau ghidandu-ma de decupaturile existente in coaste. Voi cum ati procedat? Cred ca suportul prevazut pentru servomotorul carmelor nu-si prea gaseste locul acolo unde l-am montat conform instructiunilor.
Am vazut ca neamtul vindea intregul sistem de propulsie si de comanda cu absolut toate componentele (motoare, arbori, elici, RC, carme, v-tail, etc). Sincer m-ar cam fi interesat, ca nu ma pricip la electronica mai deloc si nu prea stiu cum o sa realizez montajul si conexiunile. Partea mecanica o sa o realizez fara prea mari batai de cap, dar electronica...nu inteleg mai nimic. Pana una alta, insa, trebuie sa-mi cumpar motoarele, arborii si elicile ca sa pot sa le axez. Apoi cred ca vad eu cum fac cu partea electronica.
Va tin la curent cu procesul de gaurire...
Spor la treaba,
Robert

Fisiere atasate

0

#710 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 04 May 2012 - 01:31 PM

Spirale lungi, de matriterie (se numesc asa deoarece sunt folosite la realizarea matritzelor de turnare), se gasesc prin targuri la cei care le-au subtilizat de la locul de munca si acum le transforma in bani. Dar cineva de pe forum a gasit pe la un hypermarket de bricolaj niste spirale lungi pentru gaurit in lemn, s-a scris pe undeva tot pe un topic despre Bismarck.
Masinuta aia are turatia prea mare. Daca are reglare, la turatii mici nu are forta.

0

#711 Useril este offline   robert_marius 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 May 2012 - 01:33 PM

Salutare,
Ce parere aveti de motorizarea neamtului (http://buildthebisma...print&thread=67). Cum vi se par motoarele, vad ca le-a cuplat direct, fara reductor. Mi se par ceva mai mici ca dimensiuni fata de motoarele IGARASHI, deci ceva mai usor de montat in corpul navei. Daca considerati ca nu sunt prea puternice as vrea si eu sa-mi cumpar tot Graupner speed 400. Forumul pe care a postat neamtul este destul de vechi si nu stiu cum as putea sa vorbesc cu el, m-ar fi interesat cateva elemente din montajul lui.
Pentru arbori, nu credeti totusi ca niste tuburi de 4 mm cu ax de 2 mm ar fi de preferat din punct de vedere estetic, cat si al montajului? Sau pur si simplu nu ati gasit pe la diversi distribuitori. Pun si eu intrebarea ca sa stiu daca sa incep sa caut sau nu este cazul.
Spor la treaba,
Robert

Aceasta postare a fost editata de robert_marius: 04 May 2012 - 01:37 PM

0

#712 Useril este offline   robert_marius 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 May 2012 - 09:18 AM

Vezi postareaMR-JW, la 26 June 2011 - 09:32 AM, a spus:

Eu pe asta as merge:

Arbore port-elice

Ca sa fie la scara ar trebui sa aiba tubul de 3mm diametru drept urmare ma gandesc la :

http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/propss.jpg
180mm Propshaft with Tube M2
Shaft: Length 180mm, Diameter 2mm, Right Hand Thread M2
Stern Tube: Length 160mm, Outer Diameter 4mm
Brass Bushings.
Coupling insert required: 2mm Plain
Part No: G416

Price: £4.85 (Including VAT at 20%)
Euros: €5.36 (Inc VAT) / US Dollars: US$6.59 (Tax Free)

Quantity:

Customers who bought this item also bought:
1. 3 Bladed Propeller RH 25mm M2 (Ref: G2307.25)2. Plain Coupling Insert 2mm (Ref: C8004)3. Universal Joint (Ref: C8000)

Elice:

http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/R162R.jpg
25mm M2 Threaded 3 Blade R/H Brass D-Type Propeller
Raboesch Brass D Type 3 Bladed Propeller RH
25mm Diameter M2 Thread
Pitch 25.6mm
Part No: RAB162-07

Price: £10.86 (Including VAT at 20%)
Euros: €12.02 (Inc VAT) / US Dollars: US$14.75 (Tax Free)

Quantity:

1. 25mm M2 Threaded 3 Blade L/H Brass D-Type Propeller (Ref: RAB162-08)2. 150mm Propshaft with Tube M2 (Ref: G409)3. Universal Joint (Ref: C8000)http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/theme_shim.gif http://www.cornwallmodelboats.co.uk/acatalog/R162L.jpg
25mm M2 Threaded 3 Blade L/H Brass D-Type Propeller
Raboesch Brass D Type 3 Bladed Propeller LH
25mm Diameter M2 Thread
Pitch 25.6mm
Part No: RAB162-08

Price: £10.86 (Including VAT at 20%)
Euros: €12.02 (Inc VAT) / US Dollars: US$14.75 (Tax Free)

Quantity:

1. 25mm M2 Threaded 3 Blade R/H Brass D-Type Propeller (Ref: RAB162-07)2. Universal Joint (Ref: C8000)3. Plain Coupling Insert 2mm (Ref: C8004)

Salut!
Tu ce tuburi si axuri portelice ai pus pana la urma? Ai reusit sa pui unele cu tuburi de 3 mm pentru ca mie mi se par cam scurte. Si eu vreau sa pun tot ceva pe 3 mm, dar cele mai lungi pe care le-am gasit sunt de 200 mm si tot mi se par insuficient de lungi. Panala urma ce solutie ai adoptat?

Aceasta postare a fost editata de robert_marius: 05 May 2012 - 09:19 AM

0

#713 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 06 May 2012 - 01:39 AM

Vezi postarearobert_marius, la 05 May 2012 - 09:18 AM, a spus:

Salut!
Tu ce tuburi si axuri portelice ai pus pana la urma? Ai reusit sa pui unele cu tuburi de 3 mm pentru ca mie mi se par cam scurte. Si eu vreau sa pun tot ceva pe 3 mm, dar cele mai lungi pe care le-am gasit sunt de 200 mm si tot mi se par insuficient de lungi. Panala urma ce solutie ai adoptat?

Deocamdata am doar 2 tuburi cu ax de 4 mm , ca asa a fost sa fie, trebuie sa mai iau unul . Vezi ca se gasesc in romania acum la un furnizor, nu am voie sai dau numele, si axuri( 2x 301-12 si unul fara suport nu mai stiu codul ) si elice pe M3( 2 x 162-10 si una 162-09 )
0

#714 Useril este offline   hoby 

• Nou venit
  • Pip

Postat 06 May 2012 - 10:37 AM

pentru motoarele IGARASHI N2738-125 ce ESC imi recomandati sa iau? Sa pun 2 sau unul? Ceva de pe la noi nu din strinatate.MULTUMESC.
0

#715 Useril este offline   olimpiu 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 06 May 2012 - 01:18 PM

Buna ziua.
Cum pe telecomanda am 4 canale, ma gandesc sa folosesc un canal pentru rotatia turelelor...ce servo imi recomandati, totusi sa aiba o rotatie la 270 de grade?

Cu respect,
Olimpiu
0

#716 Useril este offline   kry1001 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 06-October 08

Postat 06 May 2012 - 01:29 PM

Vezi postareaolimpiu, la 06 May 2012 - 01:18 PM, a spus:

Buna ziua.
Cum pe telecomanda am 4 canale, ma gandesc sa folosesc un canal pentru rotatia turelelor...ce servo imi recomandati, totusi sa aiba o rotatie la 270 de grade?

Cu respect,
Olimpiu

Un astfel de servo cu rotatie de 270 grade eu cel putin nu am vazut. Poti insa folosi un servo cu rotatoie de 60 sau 45 de grade, insa trebuie utilizata o parghie mai mica ( mai scurta) la turela si mai lunga la servo iar tija ditre parghii sa fie flexibila ( din plastic). Am utilizat cu succes acest siostem la altceva ( un submarin VII C41).
0

#717 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 06 May 2012 - 06:32 PM

Vezi postareaolimpiu, la 06 May 2012 - 01:18 PM, a spus:

Buna ziua.

Cu respect,
Olimpiu

Ori faci cum ti-a spus kry1001, ori pui roti dintate, mai mare pe servo si mai mica pe turela. Eu asa fac, dar mai maresc si cursa servoului inseriind niste rezistente pe extremitatile potentiometrului din servo, pe fire.

Pentru o rotatie continua, cu viteza variabila http://www.sierra.ro...ic)-p5129p.html . Atentie, la unele turele nu poti pune asa ceva, daca nu se pot roti 360 grade!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 06 May 2012 - 06:33 PM

0

#718 Useril este offline   robert_marius 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 May 2012 - 05:35 PM

Salut!
Aveti idee de unde am putea sa ne procuram niste carme ca cele pe care le-a pus neamtul (http://buildthebisma...print&thread=67)si care se apropie mult mai mult de realitate fata de tot ce am vazut pe diferite site-uri specializate?
Am reusit pana la urma sa dau gaura prin piesa de rasina din pupa pentru cel de-al treilea motor cu ea lipita, dar este cumplit de greu sa poti mentine axul corect. Pana la diametrul 5 mm nu au fost probleme, dar cand am dat cu 6mm am crapat putin din bordurile piesei, dar le-am lipit ulterior pe tubul axului care intra fest. Pentru a pune un tub de 4 mm este destul de complicat pentru ca trebuie taiat mult din chila pentru a putea pune motorul mai in spate (axul cel mai lung pe 2mm cu tub de 4mm neavand decat 180 mm).
In final dupa multe batai de cap am ales un ax central de 3mm cu tub de 6 mm la 270mm, iar pentru cele laterale am ales tot un ax de 3 mm cu tub de 6, la 270mm, dar tubul este mult mai scurt, pentru a nu iesi foarte mult din coca navei, iar la elice am ales un suport cu lagar, astfel modelul original este cel mai bine respectat (parerea mea).
acum imi bat capul cu carmele, as vrea ceva cat mai aproape de realitate si nu am gasit. Cele mai apropiate de realitate mi se par cele ale neamtului. Daca stie cineva ceva de unde am putea procura astfel de carme, astept cu interes.
Spor la treaba.
Robert

Aceasta postare a fost editata de robert_marius: 08 May 2012 - 05:36 PM

0

#719 Useril este offline   XYZ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 253
  • Inregistrat: 24-January 12

Postat 09 May 2012 - 06:09 PM

Salutare dragi comandanti!
Cine este interesat de servouri standard Futaba sa imi trimita un PM.......am 4 buc si sunt prea mari ptr rotirea turelelor......o sa trebuiasca sa imi iau din acelea mai mici (micro sau chiar nano)......cat despre motorase din acelea scoase din telefoane defecte poate sa imi spuna cineva ce tensiune de alimentare au?......ma gandesc sa le folosesc la rotirea antenei radar sau eliciile avionaselor.
Stima si spor la motorizat!

Aceasta postare a fost editata de XYZ: 09 May 2012 - 06:10 PM

0

#720 Useril este offline   leonard71 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 09-April 11

Postat 10 May 2012 - 07:07 AM

Vezi postareaXYZ, la 09 May 2012 - 06:09 PM, a spus:

......cat despre motorase din acelea scoase din telefoane defecte poate sa imi spuna cineva ce tensiune de alimentare au?......ma gandesc sa le folosesc la rotirea antenei radar sau eliciile avionaselor.
Stima si spor la motorizat!

Salutare!

Eu m-am jucat cu un asemenea motoraş. L-am alimentat de la o baterie de ceas (AG3). Nu ştiu cu exactitate ce tensiune are dar cred că undeva în jur de 1,5 V. Chiar şi la această tensiune motorul se învârte destul de tare. Dacă încape ca dimensiuni, cred că e cel mai potrivit pentru elicele avioanelor. Dar mai avem de aşteptat până la numărul 123 când vom primi avioanele ca să ne lămurim. Totuşi uitându-mă cu atenţie la pozele din numărul respectiv şi comparând mărimea avionului cu mărimea degetului cred că este prea mare motorul şi nu o să încapă. Vom trăi şi vom vedea.

Toate bune!

Leo
0

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »