Modelism - RHC Forum: motorizare Cuirasatul Bismark - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

motorizare Cuirasatul Bismark recomandari motorizari

#331 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 03 October 2011 - 02:43 PM

Nici un reductor! Cum bine ti-a spus si Emil.

0

#332 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 03-April 11

Postat 03 October 2011 - 11:43 PM

Salut, tot eu va mai deranjez cu o problema.
M-am decis sa cumpar motoarele de la conrad dar inca nu stiu care dintre acestea doua.
In afara de diferenta de pret, turatie si ca unul e pe 6V si celalalt pe 12V nu prea sunt. Poate puteti sa imi dati un sfat.

http://www.germanele...ucts&pid=244457

http://www.germanele...ucts&pid=244475

Va multumesc.
Numai bine.
0

#333 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 October 2011 - 09:47 AM

Am mai observat ca primul motor are diametrul la arbore de 3,17 mm si al doilea de 2,3 mm. Daca pentru primul se mai gaseste cuplaj elastic pentru al doilea nu am vazut. Daca inainte de asta l-as fi luat mai mult pe al doilea de 12V, acum chiar ca nu mai stiu ce sa fac.

Aceasta postare a fost editata de andoman: 04 October 2011 - 09:49 AM

0

#334 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 04 October 2011 - 09:55 AM

Vezi postareaandoman, la 04 October 2011 - 09:47 AM, a spus:

Am mai observat ca primul motor are diametrul la arbore de 3,17 mm si al doilea de 2,3 mm. Daca pentru primul se mai gaseste cuplaj elastic pentru al doilea nu am vazut. Daca inainte de asta l-as fi luat mai mult pe al doilea de 12V, acum chiar ca nu mai stiu ce sa fac.

Salut!
Eu l-as folosi pe primul. Nu iti face griji din cauza diametrului sau greutatii. Trei motoare incap cu brio.
Spor la treaba!
Emil
0

#335 Useril este offline   andoman 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 October 2011 - 11:18 AM

Nu-i de greutate, dar primul consuma cam 1,7A iar al doilea 0,35A. Cam de 5 ori mai mult.
0

#336 Useril este offline   FullMetalJacket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 364
  • Inregistrat: 02-January 09

Postat 04 October 2011 - 11:43 AM

Vezi postareaandoman, la 04 October 2011 - 11:18 AM, a spus:

Nu-i de greutate, dar primul consuma cam 1,7A iar al doilea 0,35A. Cam de 5 ori mai mult.

Consumul depinde de incarcare si de turatie, adica de sarcina la care este supus motorul si de tensiunea la care este alimentat. Nu cred ca vei merge cu ele tot timpul la putere maxima. La primul motor este specificat 1.7A consum mediu dar nu se precizeaza in ce conditii (sarcina si tensiune) la fel banuiesc si pentru al doilea. Daca vrei sa te tina bateria mai mult folosestel pe al doilea. Pare destul de robust. Va trebui sa cauti in schimb cuplaj pe 2.3mm.Cu stima!

Emil
0

#337 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 08 October 2011 - 03:37 PM

Cautand prin Romania un cuplaj rigid intre motor cu axul de 2,3mm si ax elice de 4mm, am dat de ceva mai interesant: http://www.mpjet.com...s/52150_en.html . Uitati-va un pic la tabel, mai ales cei carora le e clar ce trebuie la Bismarck (repet, eu nu-l construiesc ca altfel as fi stiut daca si care e bun) si spuneti daca vreun combo de asta ar fi bun la vapor. Eu ma gandeam la #52155 (al saselea din tabel) pentru cei cu motoare 370-400. Filetul pentru elice ei zic ca-i M4, desi axul in sine e de 3mm (cine stie ce solutie au ales, probabil au strunjit un ax de 4 pana la 3mm) iar tubul are 6mm diametru. Cel mai lung are lungimea tubului 203mm dar sunt si mai scurte. Pretul mi se pare bun: unul cu 158 mm lungimea tubului costa 43 ron. Era singurul listat pe siteul romanesc dar pot fi aduse si altele. Probabil ca cel de 203 mm o sa fie un pic mai scump, dar nu cu mult. Nu stiu insa daca un tub de 203mm va este de ajuns. Aveti si un desen aici http://www.mpjet.com...als/d_52150.gif .
Ce avantaje aveti cu asa ceva? Pai aveti ax, tub, batiu motor si cuplaj direct intr-un singur ansamblu, la un pret excelent si extrem de usor de montat pe vapor. Nici nu stiti ce putina bataie de cap o sa aveti, singua grija este ca sa-i asigurati pozitia finala pana se intareste rasina. Am lucrat cu de astea (facute de Robbe) si era o placere. Astea sunt facute de MPjet, niste cehi, nu cred sa fie mai proaste.

Tot pe acolo am dat si de niste carme http://www.mpjet.com...s/54050_en.html dar care iarasi nu stiu care v-ar fi buna voua. Costul uneia medii este de 22 ron.

Cuplajele rigide pentru cei ce deja au achizitionat axele pentru elici sunt http://www.mpjet.com...s/53020_en.html cu mentiunea ca unul de 2,3/4 mm 9 mm diametru total si 18 mm lungime costa 9 ron pe siteul romanesc unde l-am gasit.

Daca va e de folos si altceva de pe siteul ala cehesc sa-mi spuneti, chiar si pe PM. Am sa va comunic si locul din Ro daca nu l-ati gasit deja cu gogu cautand "Shaft Compact 400 52151"
si am sa vorbesc sa fie aduse. Daca aveti si alte propuneri nu ezitati sa le faceti.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 08 October 2011 - 03:43 PM

0

#338 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 08 October 2011 - 08:28 PM

Sau cautati tot cu gogu ''arbori cu cuplaj compact ''
0

#339 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 09 October 2011 - 09:15 AM

Salut.
Primul intr-adevar se potriveste bine, consumul este bun si dimensiunile optime.
Al doilea este este o serie prea mica, nu are cuplu.
Chiar daca are consum mic, in sarcina va creste mult.
Primul motor are la 6V rotatiile suficiente pentru o nava la scara cu elice metalica de diametru 30-32 pas 1/1.

Vezi postareaandoman, la 03 October 2011 - 11:43 PM, a spus:

Salut, tot eu va mai deranjez cu o problema.
M-am decis sa cumpar motoarele de la conrad dar inca nu stiu care dintre acestea doua.
In afara de diferenta de pret, turatie si ca unul e pe 6V si celalalt pe 12V nu prea sunt. Poate puteti sa imi dati un sfat.

http://www.germanele...ucts&pid=244457

http://www.germanele...ucts&pid=244475

Va multumesc.
Numai bine.

0

#340 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 10-August 11
  • Interests:Navomodelism

Postat 09 October 2011 - 10:38 AM

In sfarsit am montat si batiurile motoarelor pe pozitii, si tuburile la fel. Am testat tot ansamblul cu bateriile incarcare 100% si merge de numa numa. In ce priveste incalzirea sau alte probleme ..... nu exista. Am tinut toata hardughia in turatie maxima jumatate de ora fara nici un fel de probleme, chiar nu am rabdare sa il las vre-o doua - trei ore sa mearga in gol :p Acum dupa ce vine al doilea strat de bordaj, il vopsesc si sigur il bag la apa ( prin martie sau aprilie anul viitor ). Tuburile sunt cele de pe Sierra.ro, si cuplajele folosite sunt rigide. Batiurile motoarelor si tuburile sunt fixate in interior cu adeziv Bison.
Numai bine!
Catalin
keep it simple stupid
0

#341 Useril este offline   gvalentin 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 04-October 11

Postat 09 October 2011 - 11:47 AM

salut tuturor.
postez pentru prima data dar va citesc de ceva timp. experienta personala numai navomodelism, pe vremea impuscatului, cand eram in generala. foarte putin timp la casa pionierilor in rest de capul meu. cateva modele medii, motorizate dar radiocamandate rudimentar. dupa liceu am schimbat scara la care am lucrat, am trecut la provocari tehnice la scara 1:1 . in ultimul timp ma ocup de remotorizarea barcii proprii de pescuit (motor diesel, in linie, in board, arbore intermediar si arbore portelice cu tunel cu lagar de impingere si de sprijin) totul dupa carte.
cand a iesit Bismarck-ul pe piata nu m-au prea mancat degetele dar vazind la un prieten ce iese am fost impresionat. de ziua mea am primit toate numerele din urma pana la zi si astfel am fost "fortat" sa revin la inceputuri. alta scara, alte tehnologii, alta tehnica de lucru, altceva. nu pot singur asa ca voi trage cu ochiul si voi intreba. sper sa ma tolerati. daca pot ajut si eu. ma vreti? pentru ca eu va vreau, si nu sunt Lapusneanu. astept feedback.
va multumesc.
0

#342 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 09 October 2011 - 03:15 PM

Bine ai venit, cum sa nu te primim?!

Am mai zis ca la acest Bismarck constructia corpului este deosebita deoarece s-au folosit materiale ce trebuiau sa se incadreze ca dimensiuni in pachetul revistei. De asta ti se pare altceva.
De ne-am fi intalnit acum 20 de ani cand am luat impreuna cu un prieten o carapace de salupa Sport de la un atelier de produse de fibra de sticla din galati Galati si pe care vream s-o echipam cu un inboard, dar pana la urma am gasit un outboard de 22 cp si i-am construit sistemul de directie cu volan, cablu si scripeti, cutia cu manetele de comanda si intrerupatorul de siguranta, ba ca sa nu avem bordul gol i-am facut si un turometru electronic cu instrument analog dar si un vitezometru.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 09 October 2011 - 03:16 PM

0

#343 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 29-June 11

Postat 09 October 2011 - 04:36 PM

Vezi postareaBismarck C., la 09 October 2011 - 10:38 AM, a spus:

In sfarsit am montat si batiurile motoarelor pe pozitii, si tuburile la fel. Am testat tot ansamblul cu bateriile incarcare 100% si merge de numa numa. In ce priveste incalzirea sau alte probleme ..... nu exista. Am tinut toata hardughia in turatie maxima jumatate de ora fara nici un fel de probleme, chiar nu am rabdare sa il las vre-o doua - trei ore sa mearga in gol :) Acum dupa ce vine al doilea strat de bordaj, il vopsesc si sigur il bag la apa ( prin martie sau aprilie anul viitor ). Tuburile sunt cele de pe Sierra.ro, si cuplajele folosite sunt rigide. Batiurile motoarelor si tuburile sunt fixate in interior cu adeziv Bison.
Numai bine!
Catalin

SALUT CATALIN.
SI EU MI-AM LUAT TUBURILE ACELEA DE PE SIERRA SI MI-AM LUAT SI UPLAJELE ASTEA http://www.sierra.ro...4-mm-p454p.html RUGAMINTEA MEA ESTE SA-MI SPUI SI MIE CE MOTOARE SA-MI IAU CARE SA AIBA AXUL DE 3.2 SAU 4MM. MULTUMESC CATALIN
0

#344 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-May 11

Postat 09 October 2011 - 07:58 PM

nicutzzu...motoarele propuse de sierra au axul de 3.17. eu unul cred ca o sa i-mi cumpar 2 bucati. ai mai gasit si alte motoare?
0

#345 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2011 - 05:16 AM

Vezi postareabobo88, la 09 October 2011 - 07:58 PM, a spus:

nicutzzu...motoarele propuse de sierra au axul de 3.17. eu unul cred ca o sa i-mi cumpar 2 bucati. ai mai gasit si alte motoare?

nu am gasit altele. cred ca si eu tot dfe la sierra imi iau. Spune-mi si mie ce radiocomanda ti-ai luat. pune si tu poze cu camera motoarelor sa vad si eu cum le-ai prins. stima
0

#346 Useril este offline   Dan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1065
  • Inregistrat: 02-May 03
  • Interests:navomodelism ,airsoft ,etc.

Postat 10 October 2011 - 12:21 PM

nu stiu daca am voie sa postez link catre vre-un magazin insa o fac: www.reclama.ro e site-ul unuia dintre colegii nostri unde gasiti tot ce va trebuie pentru motorizare si nu numai.

edit.: Nu e voie chiar asa, in direct. Dar au fost puse niste indicii spre acesta cat si spre unul din Bucuresti. Fiecare alege ce-i convine. Deci daca citesti ceva mai sus sunt doua referiri la google.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 10 October 2011 - 01:37 PM

Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in pozitia de a le face."- C.Brancusi
user vechi:stamy
0

#347 Useril este offline   nicutzzu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2011 - 01:43 PM

Vezi postareastamy, la 10 October 2011 - 12:21 PM, a spus:

nu stiu daca am voie sa postez link catre vre-un magazin insa o fac: www.reclama.ro e site-ul unuia dintre colegii nostri unde gasiti tot ce va trebuie pentru motorizare si nu numai.

edit.: Nu e voie chiar asa, in direct. Dar au fost puse niste indicii spre acesta cat si spre unul din Bucuresti. Fiecare alege ce-i convine. Deci daca citesti ceva mai sus sunt doua referiri la google.

eu nu gasesc pe site-ul ala nici un detaliu despre motorizare
0

#348 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2011 - 06:51 PM

Vezi postareanicutzzu, la 10 October 2011 - 05:16 AM, a spus:

nu am gasit altele. cred ca si eu tot dfe la sierra imi iau. Spune-mi si mie ce radiocomanda ti-ai luat. pune si tu poze cu camera motoarelor sa vad si eu cum le-ai prins. stima

inca nu mi-am luat telecomanda..de acum urmeaza sa o cumpar si ma gandeam la ceva de genulhttp://sierra.ro/Sistem-radiocomanda-E-FLY-B62-2-4GHz-cu-6-canale-p3820p.html

Aceasta postare a fost editata de bobo88: 10 October 2011 - 06:52 PM

0

#349 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 07:01 PM

Vezi postareabobo88, la 10 October 2011 - 06:51 PM, a spus:

inca nu mi-am luat telecomanda..de acum urmeaza sa o cumpar si ma gandeam la ceva de genulhttp://sierra.ro/Sistem-radiocomanda-E-FLY-B62-2-4GHz-cu-6-canale-p3820p.html

Buna radiocomanda, dar nu vei folosi toate canalele asa ca mai bine limiteaza-te la 4 canale.... restul sunt bani aruncati in vant.
Numai bine!
Catalin
keep it simple stupid
0

#350 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 07:03 PM

Daca cititi pe topicul asta, veti vedea ca sunt date si link-uri pentru motoare, nu numai de la Sierra, link-ul de la Igarashi e ok si motoarele am inteles ca sunt bune. :lol:
keep it simple stupid
0

#351 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2011 - 07:12 PM

Vezi postareanicutzzu, la 09 October 2011 - 04:36 PM, a spus:

SALUT CATALIN.
SI EU MI-AM LUAT TUBURILE ACELEA DE PE SIERRA SI MI-AM LUAT SI UPLAJELE ASTEA http://www.sierra.ro...4-mm-p454p.html RUGAMINTEA MEA ESTE SA-MI SPUI SI MIE CE MOTOARE SA-MI IAU CARE SA AIBA AXUL DE 3.2 SAU 4MM. MULTUMESC CATALIN

http://www.germanele...ucts&pid=244475, am inteles ca sunt bune chiar daca interiorul la cuplajele tale e ceva mai mare ( la motorul asta zice ca axul are 2,3mm ) nu e nici o problema schimbi suruburile de strangere a cuplajelor ( cumperi suruburi mai lungi ) sau poate merge si fara sa le schimbi.

Numai bine!
Catalin

Aceasta postare a fost editata de Bismarck C.: 10 October 2011 - 07:13 PM

keep it simple stupid
0

#352 Useril este offline   gvalentin 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 04-October 11

Postat 10 October 2011 - 07:36 PM

buna seara.
cine ma orienteaza intr-o problema de dimensionare, calcul si optimizarea propulsiei si guvernarii?
v-am "citit" pe toti si am ajuns la concluzia ca "cea mai buna motorizare" a fost aleasa in urma unui laborios proces de selectie: pentru ca asa a facut unul sau altul sau in baza raportului pret caracteristici tehnice. poate gresesc dar atat reiese din text. dar sa formulez cateva intrebari directe, pe subiect.
-pentru navomodele se aplica aceleasi principii si baze de calcul ale motorizarii ca la orice ambarcatiune?
-a incercat cineva sa calculeze motorizarea bismarck-ului?
-informatii de baza despre modelul finit exista? deplasament (greutatea modelului gata de mars si lupta), pescajul modelului( este suficient pentru ca elicile sa nu ventileze), pasul elicelor si diametrul lor este ales intro corelatie matematica cu performantele motorului?
-centrul de greutate cred ca se afla la linia de plutire sau chiar deasupra (stiu ca se poate cobora)
prieteni, aceste intrebari nu au sursa sau cauza de natura patologica sunt numai abordarea mea sistematica a problemei, daca vreti fac parte din placerile nevinovate ale unui coleg cu aceleasi pasiuni ca si voi.
va multumesc pentru rabdare.

PS: mai am intrebari grele despre guvernare dar le pastrez pentru data viitoare.
0

#353 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 11 October 2011 - 09:30 AM

Valentin, mai mult s-a mers pe ce se gasea momentan intr-un magazin sau doua mai cunoscute, pe ce s-a citit la Navomodele de nadit si/sau Coltul incepatorilor unde tot de barci de momit e vorba si unde numai de Bismarck nu a scris cineva. Respectivul o fi facut o analogie intre kilogramele barcii de nadit si kilogramele cuirasatului si a zis Evrika. Apoi ca sa se incurajeze pe el ii indeamna si pe altii sa faca ca el. Au mai aparut si alte propuneri si in final a iesit o varza. Sa nu mai zic de sfaturi ca

Citeaza

am inteles ca sunt bune chiar daca interiorul la cuplajele tale e ceva mai mare ( la motorul asta zice ca axul are 2,3mm ) nu e nici o problema schimbi suruburile de strangere a cuplajelor ( cumperi suruburi mai lungi ) sau poate merge si fara sa le schimbi.
adica sa pui cuplaj de 3,2 mm pe motor cu ax de 2,3 mm dar sa strangi surubul mai tare, nu conteaza ca va fi excentric ca naiba. :) Sau alta perla

Citeaza

Buna radiocomanda, dar nu vei folosi toate canalele asa ca mai bine limiteaza-te la 4 canale.... restul sunt bani aruncati in vant.

Daca esti dispus si ai timp sa calculezi si sa ne spui rezultatele te rog s-o faci.

0

#354 Useril este offline   cristi_olteanu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 27
  • Interests:electronica si modelism (la nivel de incepator)

Postat 11 October 2011 - 09:30 AM

Salutare lume,

Ma intreb cam ce lungime optima ar trebui sa aibe arborii in cazul motorizarii cu doua elici active, 200 mm sau mai mult?
As dori sa aflu mai multe pareri, eventual cu argumente.

Aceasta postare a fost editata de cristi_olteanu: 11 October 2011 - 09:31 AM

0

#355 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 11:38 AM

Vezi postareanavigator, la 11 October 2011 - 09:30 AM, a spus:

Valentin, mai mult s-a mers pe ce se gasea momentan intr-un magazin sau doua mai cunoscute, pe ce s-a citit la Navomodele de nadit si/sau Coltul incepatorilor unde tot de barci de momit e vorba si unde numai de Bismarck nu a scris cineva. Respectivul o fi facut o analogie intre kilogramele barcii de nadit si kilogramele cuirasatului si a zis Evrika. Apoi ca sa se incurajeze pe el ii indeamna si pe altii sa faca ca el. Au mai aparut si alte propuneri si in final a iesit o varza. Sa nu mai zic de sfaturi ca adica sa pui cuplaj de 3,2 mm pe motor cu ax de 2,3 mm dar sa strangi surubul mai tare, nu conteaza ca va fi excentric ca naiba. :angel: Sau alta perla
Daca esti dispus si ai timp sa calculezi si sa ne spui rezultatele te rog s-o faci.

Chiar nu ma incurajez deloc si nici nu am nevoie de incurajari, eu mi-am terminat motorizarea si asa cum am mai spus merge. (punct)

Nu am citit pe forum despre barcile de innadit si nici nu am de gand, in schimb am citit unele prostii spuse de cineva pe aici legate de greutate prea mare s.a.m.d.

Cuplajele alea sunt elastice, si omul poate improviza. ( punct)

Radiocomanda din link-ul dat de acel utilizator este cu 6 canale si e mai scumpa fata de una cu 4 canale. ( punct )

SI TOTUSI PLUTESTE ...... EVRIKAAAA. Asa cum vedeti eu am raspuns PUNCTUAL la postarea dumneavoastra, nu am luat niste citate dintr-un context pe care sa le rastalmacesc dupa cum am eu chef. ( PUNCT )

Aceasta postare a fost editata de Bismarck C.: 11 October 2011 - 11:41 AM

keep it simple stupid
0

#356 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 11:51 AM

Pt. Navigator:
In + ( plus ) nu am recomandat folosirea motoarelor mele [ pt. ca am inteles ca nu sunt bune, sunt grele, sunt mari, ...... ( puncte, puncte, puncte )] :angel:

Si ca sa ne folosim de matematica trebuie sa spun : Q.E.D. ( pt. cei care nu inteleg QED vine din limba latina " Quod erat demonstrandum ")

Aceasta postare a fost editata de Bismarck C.: 11 October 2011 - 11:51 AM

keep it simple stupid
0

#357 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 11 October 2011 - 05:39 PM

Daca tu nu vezi utilitatea unei statii cu mai mult de 4 canale nu da "sfaturi". Unii or sa vrea sa miste si niste tunuri, sa aprinda niste lumini, sa declanseze vreo sirena, vreun generator de fum, dar si altele. Cu acele cuplaje insa n-ai cum s-o dregi, chiar daca sunt elastice. Incearca si tu si ai sa vezi ce iese. Un vibrator, iti zic eu.

l.e. Eu de exemplu la vedeta S100 care are 3 motoare (axe/ elici), am epuizat cele patru canale de pe sticuri doar cu comanda acestor motoare si a carmelor. Stickul dreapta: un canal pentru carme, un canal pentru motorul central; stickul stanga: doua canale mixate in x pentru motoarele laterale. Din celelalte 4 canale pe care le mai are statia, un canal il folosesc la asa zisul "efect Luersen". Mai am de comandat inchiderea-deschiderea capacelor tuburilor lanstorpile, miscarea pe orizontala si verticala a 3 tunuri (as fi vrut independent la fiecare tun dar nu se poate din cauza limitei de 8 canale), aprinderea-stingerea luminilor, sirena, generator de ceata si cine stie, poate chiar lansarea torpilelor. Deja trebuie sa folosesc module electronice de multiplicare a canalelor.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 11 October 2011 - 06:57 PM

0

#358 Useril este offline   bobo88 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 October 2011 - 06:37 PM

Bismarck C. ai putea sa postezi niste fotografii cu motorizarea ta? in care sa vad pozitionarea motoarelor, arborilor, etc. Cat despre telecomanda sincer sa fiu alta mai ieftina de 250 de lei nu am vazut. era ceva pe sierra cu 4 canale da' cica nerecomandat pentru navomodele.
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de bobo88: 11 October 2011 - 06:38 PM

0

#359 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 06:40 PM

Vezi postareabobo88, la 11 October 2011 - 06:37 PM, a spus:

Bismarck C. ai putea sa postezi niste fotografii cu motorizarea ta? in care sa vad pozitionarea motoarelor, arborilor, etc. Cat despre telecomanda sincer sa fiu alta mai ieftina de 250 de lei nu am vazut. era ceva pe sierra cu 4 canale da' cica nerecomandat pentru navomodele.
Multumesc.

Eu din aia am si pe apa merge pana la 150 de metri. Nu stiu sa postez poze, spuneti-mi cum se face si postez.
keep it simple stupid
0

#360 Useril este offline   Bismarck C. 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 06:53 PM

Futaba FX-40 + R6014 2.4 GHz :good:
keep it simple stupid