Modelism - RHC Forum: Sursa Reactivi Chimici in Romania ! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Sursa Reactivi Chimici in Romania !

#1 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 205
  • Inregistrat: 20-May 11
  • Interests:Fac lucruri sa zboare (cand nu explodeaza)

Postat 21 May 2011 - 02:22 PM

Salut tuturor,

Este primul meu post, asa ca va rog fiti indulgenti ;)
AM gasit astazi, dupa indelungi cautari, un site IN ROMANIA
care se pare ca vinde catre orice persoana juridica o multitudine de
reactivi chimici cum ar fi AZOTATUL DE POTASIU, si DA, mult mai
eficientul, dupa parerea mea, CLORAT DE POTASIU ! SI unde mai pui ca garanteaza si puritate de 99%

Ca sa scurtez, link-ul este AICI

Sper ca v-am fost de folos :blink:
Fac lucruri sa zboare uite-asa :) , cand nu explodeaza uite-asa :(

Cea mai buna lansare de pana acum !

Romanian Rocketry pe Facebook - Dati un LIKE, ca nu va faceti de ras :D
0

#2 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 24 May 2011 - 04:56 PM

Vezi postareaMadMe, la 21 May 2011 - 02:22 PM, a spus:

Salut tuturor,

Este primul meu post, asa ca va rog fiti indulgenti :drinks:
eficientul, dupa parerea mea, CLORAT DE POTASIU ! SI unde mai pui ca garanteaza si puritate de 99%

Sper ca v-am fost de folos :yahoo:

yap
Nu-ti fa iluzii ca orice firma poate cumpara de acolo substantele de pe lista neagra. Ar trebui sa stii ca si firmele care cumpara au nevoie de autorizatie ca altfel te trezesti cu politia la usa.
0

#3 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 25 May 2011 - 09:37 AM

Vezi postareaMadMe, la 21 May 2011 - 02:22 PM, a spus:

Salut tuturor,

Este primul meu post, asa ca va rog fiti indulgenti ;)

Sper ca v-am fost de folos :)

cloratul de potasiu nu numai ca ca e pe lista neagra, dar e si al dracu de instabil si nu merge folosit in motoarele de racheta.
cat despre azotat...la 20euro/Kg pot sa si-l tina
azotatul de potasiu folosit ca ingrasamant pt flori si sere il gasesti undeva la 10 lei/kg , nu ai nevoie de firma ca sa-l cumperi iar rachetele zboara bine mersi cu el.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#4 Useril este offline   DAC 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 496
  • Inregistrat: 08-February 11

Postat 30 August 2011 - 10:27 PM

Niciodata nu este prea tarziu !!!!! Va sugerez sa nu folositi clorat de potasiu . Prin 1967 , 1968 , am experimentat motoare cu clorat....Toate explodau. Deci sunt periculoase, uitati-le.
Succes la azotat !
0

#5 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 16-December 09

Postat 03 September 2011 - 11:03 AM

Adica punga aia pe care scrie ”azotat de potasiu”, cumparat de la un magazin de ierbicide, ingrasaminte etc este bun? Eu ma bucuram, dar am vazut ca pe el sunt trecute procentele: N-cca 17%, KO2- cca 47%. Pe eticheta scrie N-P-K_ 17-0-47. Este cel bun? Doamne ce bine ar fi, pt ca eu ma gandeam ca n-o sa gasesc cel cu 99% azotat de potasiu. POate cineva sa-mi dea un link catre un tutorial de ”preparare a motorului”? Am incercat la vademecum, dar nu scrie nimic la Rachetomodele, in afara de introducere, iar o caret n -am gasit.
Am vazut doua metode de preparare, ambele cu zahar, dar una cu topire, alta cu presare la rece. Ca sa nu plictisesc, as vrea un link in care sa sa fie descirsa toata procedura. Pe youtube, am vazut ceva filmulete, dar bibliografie...
Rog indrumare, cu link...Asa ar fi ajutorul...ajutor, nu ”ia si cauta, ca e scris...!
Multumesc pentru rabdare.
Azotatul asta pe care-l am, l-am vazut la 18 lei/2kg sau 150 lei/sacul de 25 kg...
0

#6 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 03 September 2011 - 11:32 AM

Azotatul ar trebui sa fie bun, in niciun caz nu are K2O, nu stiu de ce scriu producatorii asemenea prostii insa cred ca are legatura cu echivalentul a ce-l intereseaza pe gradinar sa aiba, ca asa stie el.

Preparearea la rece este cea mai slaba metoda incat eficienta combustiei va fi mica

La topire sunt 2 metode, una fara apa in care se macina separat foarte bine apoi se amesteca in ball mill foarte bine apoi se topeste pana amestecul are o culoare alb galbuie si se toarna in motor. Cealalta metoda presupune amestecarea substantelor(nu neaparat macinate) cu putina apa. Apoi se procedeaza la fel, in timpul incalzirii apa se evapora si incepe topirea.
Metoda cu apa este mai dificila incat amestecul nu va mai fi la fel de lichid ci relativ greu de turnat in motor, insa ofera o eficienta sporita considerabil peste cea fara apa (in timpul dizolvarii moleculele de zahar si KNO3 se apropie mult mai mult decat in ball mill).

In toate cazurile este nevoie de un core(canal central in combustibil) altfel motorul nu genereaza destula forta.
It's difficult to make things simple!
0

#7 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 September 2011 - 06:51 PM

Ei, in sfarsit un post folositor. si acum intrebarile:
- Ce e core-ul ala? cum e facut, din ce? unde gasesc metoda detaliata? Un link ar fi foarte bun, daca e prea greu pentru sfaturi aici.
Mi-am luat o piatra d epe inima ca am gasit, mcar in parte ce trebuie. Corpul motorului, vreau sa-l fac din ppl. Si aici, mi-ar prinde bine niste sfaturi. Baza, e bine s-o fac din ciment, din sulf (bentonita , nisipul pt pisici), din chitul de rosturi pt gresie/faianta etc?E cineva in Bucuresti care ma poate ajuta sa fac un prim motor?
Multumesc tare mult...O sa tin tare de punga de azotat...
0

#8 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 22-July 10

Postat 05 September 2011 - 01:56 AM

Vezi postareaTokai, la 03 September 2011 - 11:03 AM, a spus:

Adica punga aia pe care scrie ”azotat de potasiu”, cumparat de la un magazin de ierbicide, ingrasaminte etc este bun? Eu ma bucuram, dar am vazut ca pe el sunt trecute procentele: N-cca 17%, KO2- cca 47%. Pe eticheta scrie N-P-K_ 17-0-47. Este cel bun?
................

Nu este nicio greseala ce scrie pe ambalaj.
Azotul se noteaza N,potasiul se da sub forma de K2O iar fosforul sub forma de P2O5.
In mod normal KNO3 de puritatea 100% s-ar nota:N-P-K 13,8-0-46,5.Faptul ca azot este mai mult de 13,8 iar potasiu mai mult de 46,5 suspectez ca mai sunt unele impuritati cu azot de genul:uree sau azotat de amoniu.
Acele impuritati pot fi usor eliminate prin recristalizare.
Per ansamblu este KNO3 de buna calitate cu 3%...5% impuritati.

Vezi postareaZen, la 03 September 2011 - 11:32 AM, a spus:

Azotatul ar trebui sa fie bun, in niciun caz nu are K2O, nu stiu de ce scriu producatorii asemenea prostii insa cred ca are legatura cu echivalentul a ce-l intereseaza pe gradinar sa aiba, ca asa stie el.
..............

Este corect trecut K20 sau P2O5.
Asta este sistemul de notare.
Uite aici:http://en.wikipedia....wiki/NPK_rating
0

#9 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 05 September 2011 - 10:05 AM

Am gresit eu. Nu aveam in fata pachetul si am scris din amintiri. Potasiul este 46, azotul 14. Deci, N-P-K: 14-0-46. Acum, poate cineva sa-mi spuna cum deschid articolele din vademecum despre rachetomodele, ca eu nu pot.
Sau, poate-mi da cineva un link... As vrea sa incep cu un motoras mic, pe care sa-l testez...(nu radeti de mine!!!) sau, mai bine zis, sa fac compozitia pe care sa o testez.
Ahhh, tare-as vrea sa citesc un articol, ceva, despre tipurile de motoare, modul de construire, construirea rachetei in ansamblu, apoi.
Personal, cred ca metoda cu dizolvarea in apa ar fi cea mai buna, pt o intrpatrundere buna, desi, pe net am vazut topirea directa. Astfel, as evita amestecarea ore intregi intr-un dispozitiv construit de mine (nu ca nu mi-ar place...) si construirea la rece. Daca ma gandesc mai bine, la rece arata mai bine pe net...
0

#10 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2011 - 06:31 PM

Vezi postareaTokai, la 05 September 2011 - 10:05 AM, a spus:

Am gresit eu. Nu aveam in fata pachetul si am scris din amintiri. Potasiul este 46, azotul 14. Deci, N-P-K: 14-0-46. Acum, poate cineva sa-mi spuna cum deschid articolele din vademecum despre rachetomodele, ca eu nu pot.
Sau, poate-mi da cineva un link... As vrea sa incep cu un motoras mic, pe care sa-l testez...(nu radeti de mine!!!) sau, mai bine zis, sa fac compozitia pe care sa o testez.
Ahhh, tare-as vrea sa citesc un articol, ceva, despre tipurile de motoare, modul de construire, construirea rachetei in ansamblu, apoi.
Personal, cred ca metoda cu dizolvarea in apa ar fi cea mai buna, pt o intrpatrundere buna, desi, pe net am vazut topirea directa. Astfel, as evita amestecarea ore intregi intr-un dispozitiv construit de mine (nu ca nu mi-ar place...) si construirea la rece. Daca ma gandesc mai bine, la rece arata mai bine pe net...

Topirea directa poate merge doar cu KNO3 si sorbitol,alte zaharuri sintetice.Zaharul se degradeaza repede.
Daca vrei sa-l testezi nu trebuie nici macar dizolvat si topit in apa.
Se poate folosi doar:KNO3,zahar macinate si amestecate bine.Amestecul trebuie putin umezit la final(cam 2%...3% apa si alcool),1%oxid rosu de fie.Amestecul se introduce in tub si se preseaza bine.In cateva zile este gata uscat.
Oxidul rosu de fier se foloseste pentru a compensa reducerea vitezei de ardere;este singurul motiv.
0

#11 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 September 2011 - 10:02 AM

Ahhh...cateva zile!!! Nu pot astepta atat, nu am atata rabdare. Ieri mi-am luat cantarul. Ma gandeam azi sa-mi iau plita electrica.
Vazusesem pe net un tip care are mai multe tutoriale. Intr-unul face un motor presand direct in tubul de ppl praful rezultat din amestecul kno3 cu zahar. La urma il testeaza. Mie mi s-a parut interesnat si mai usor de fgacut (daca ar merge...), dar sa fac un ball mill...acum, mi se pare cam mult.
Stii cum e...la inceput e starea aia de nerabdare in care vrei sa vezi ceva, o flacara, ceva, chiar un esec, dar sa fie ceva...
0

#12 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 11:09 AM

Vezi postareaTokai, la 06 September 2011 - 10:02 AM, a spus:

Ahhh...cateva zile!!! Nu pot astepta atat, nu am atata rabdare. Ieri mi-am luat cantarul. Ma gandeam azi sa-mi iau plita electrica.
Vazusesem pe net un tip care are mai multe tutoriale. Intr-unul face un motor presand direct in tubul de ppl praful rezultat din amestecul kno3 cu zahar. La urma il testeaza. Mie mi s-a parut interesnat si mai usor de fgacut (daca ar merge...), dar sa fac un ball mill...acum, mi se pare cam mult.
Stii cum e...la inceput e starea aia de nerabdare in care vrei sa vezi ceva, o flacara, ceva, chiar un esec, dar sa fie ceva...

Daca te grabesti sa presezi la rece zaharel si KNO3, si ele nu sunt granulatie foarte foarte fina, o sa strigi degeaba azotatul, pentru ca performantele vor lasa de dorit.
Daca ai posibilitatea sa-ti cumperi plita electrica, iti recomand s-o iei, numai sa fii sigur ca ai posibilitatea sa reglezi temperatura.
Daca ti-o cumperi, iti recomand sa cumperi sorbitol, pentru ca rezulta un amestec mult mai fluid decat cu zahar, deci mult mai usor de turnat.
Daca ti-e greu sa faci matritele cu core (gaura centrala) de la inceput, poti fara probleme sa gauresti cu bormasina, insa la turatie mica, pastilele de
combustibil, dupa ce s-au racit.
Sorbitolul il gasesti garantat in orice Kaufland, se numeste Indulcitor Diamant. Costa cam 12 RON / 500g

Da-mi mai multe detalii despre cum ai de gand sa-ti faci motorul, si incerc sa te ajut.

Multa bafta :)

0

#13 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 September 2011 - 02:43 PM

Salut.
Pentru inceput: ori trebuie sa invat sa fac motorul, dupa care fac racheta, in functie de el si aici imi trebuie ceva materiale sa citesc despre marime, gramaje, metode de preparare , apoi despre racheta propriu-zisa:centrare, marime etc;
- ori hotarasc s afac o racheta si fac motorul pentru ea anume.
Personal, as merge pe prima varianta. Sa fac motorul mai intai, apoi racheta.

Daca ar fi niste sabloane, as opta de la inceput pentru un tip de motor si as merge pe procedura pt acel tip de motor (pe care ar trebui s-o am de undeva).

Oricum, tare bine mi-ar prinde la inceput sa fac un motor si sa-l testez cu cineva care a mai facut asta.

Daca nu, asa...cu pasi marunti...cum am invatat totul in viata, dar gresind de mai multe ori decat altii care au invatat mai repede de la cineva cu experienta.

Plita pe care am gasit-o, desi nu am mare incredere in p[recizia de stabilire a temperaturii, e una de pe okazii...cea mai ieftina.
M-am gandit sa iau de la bricolage o teava de ppl si sa tai din ea. Pacat ca nu sunt magazine de unde sa iei la metru, asta e lunga tare si prea mult pt inceput.
0

#14 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 05:17 PM

Vezi postareaTokai, la 06 September 2011 - 10:02 AM, a spus:

Uite aici un combustibil extraterestru:http://www.youtube.c...h?v=XVKvlX2W_-g
0

#15 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 06 September 2011 - 05:47 PM

Vezi postareaRL10, la 05 September 2011 - 06:31 PM, a spus:

Topirea directa poate merge doar cu KNO3 si sorbitol,alte zaharuri sintetice.Zaharul se degradeaza repede.
Daca vrei sa-l testezi nu trebuie nici macar dizolvat si topit in apa.
Se poate folosi doar:KNO3,zahar macinate si amestecate bine.Amestecul trebuie putin umezit la final(cam 2%...3% apa si alcool),1%oxid rosu de fie.Amestecul se introduce in tub si se preseaza bine.In cateva zile este gata uscat.
Oxidul rosu de fier se foloseste pentru a compensa reducerea vitezei de ardere;este singurul motiv.

Domnule RL10, am urmarit cu atentie afirmatiile dvs. As putea sa indraznesc sa intreb daca ati experimentat metoda pe care o sugerati mai sus? Daca da, as putea sa va intreb cum cuantificati "se preseaza bine.In cateva zile este gata uscat". Adica este vorba de ore, zile, luni, sau se miroase, gusta, inhaleaza, bea, etc.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
0

#16 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 06:23 PM

Vezi postarearad_gaby, la 06 September 2011 - 05:47 PM, a spus:

Domnule RL10, am urmarit cu atentie afirmatiile dvs. As putea sa indraznesc sa intreb daca ati experimentat metoda pe care o sugerati mai sus? Daca da, as putea sa va intreb cum cuantificati "se preseaza bine.In cateva zile este gata uscat". Adica este vorba de ore, zile, luni, sau se miroase, gusta, inhaleaza, bea, etc.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Da metoda a fost testata.
Functioneaza cu succes.
Presarea este similara cu cea a combustibilor de tip BP.Tehnologia este aproape identica.
Singura diferenta este gaura interioara specifica combustibilor cu zahar.
Cateva zile este corect spus;mai exact 3 zile.Dar mai depinde si de marimea rachetei.
La diametre mai mari timpi mai lungi.Cantitatea de apa si alcool se poate reduce cu cresterea presiunii de presare.
0

#17 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 07:35 PM

Vezi postareaRL10, la 06 September 2011 - 06:23 PM, a spus:

Da metoda a fost testata.
Functioneaza cu succes.
Presarea este similara cu cea a combustibilor de tip BP.Tehnologia este aproape identica.
Singura diferenta este gaura interioara specifica combustibilor cu zahar.
Cateva zile este corect spus;mai exact 3 zile.Dar mai depinde si de marimea rachetei.
La diametre mai mari timpi mai lungi.Cantitatea de apa si alcool se poate reduce cu cresterea presiunii de presare.

Cu scuzele de rigoare, ma vad nevoit sa insist: ati experimentat dvs. vreuna din metodele pe care le promovati? Ca sa fiu mai precis, ati gaurit vreodata un combustibil cu zahar? Daca da, ce diametru a avut gaura respectiva? Cu ce scula (burghiu, carota, laser, water-jet, etc) ati practicat respectiva gaura?
0

#18 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 September 2011 - 08:02 PM

A luat sabia lui Wader din razboiul stelelor ca a gasit-o pe ebay si cu ea a gaurit.
Daca esti asa de curios lasa amabilismele la o parte si experimenteaza singur.Crezi ca amestecul de zahar si azotat are duritatea diamantului.Merge cu orice burghiu facut la Codlea.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#19 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 08:32 PM

Vezi postareaSkyspy, la 06 September 2011 - 08:02 PM, a spus:

Daca esti asa de curios lasa amabilismele la o parte si experimenteaza singur.

Nu sunt curios, domnule. Doar pun la indoiala afirmatiile ritoase ale colegului RL10. Adica omul e full de teorie (de pe net), as vrea sa vad si ceva realizari practice...
0

#20 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2011 - 10:07 PM

Vezi postarearad_gaby, la 06 September 2011 - 08:32 PM, a spus:

Nu sunt curios, domnule. Doar pun la indoiala afirmatiile ritoase ale colegului RL10. Adica omul e full de teorie (de pe net), as vrea sa vad si ceva realizari practice...

"Zaharelul" merge binemersi gaurit, cu suficienta rabdare. Eu am gaurit cu o filetanta chinezeasca "no-name", la care am pus burgiu, doar ca a durat destul de mult.
Daca te uiti la ACEST topic, granula de combustibil de acolo a fost gaurita cu acea filetanta, plus inca 4 pe langa ea, cate au intrat in motor.

0

#21 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 September 2011 - 12:26 AM

Vezi postarearad_gaby, la 06 September 2011 - 07:35 PM, a spus:

Cu scuzele de rigoare, ma vad nevoit sa insist: ati experimentat dvs. vreuna din metodele pe care le promovati? Ca sa fiu mai precis, ati gaurit vreodata un combustibil cu zahar? Daca da, ce diametru a avut gaura respectiva? Cu ce scula (burghiu, carota, laser, water-jet, etc) ati practicat respectiva gaura?

Da ma repet.
Unde scrie ca este obligatoriu sa fie gaurit?Nu se poate si cu un dorn?
Da ce duritate crezi dumneata ca are acel combustibil pe scara lui Mohr?
Vreo 3.Cam cat un material plastic mai dur.
Sincer asta cu "burghiu,carota,water-jet" o iau ca pe o gluma,nu de alta dar cred ca am calificarea sa vorbesc despre o operatie da gaurire desi nu este cazul aici.
0

#22 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 September 2011 - 08:45 AM

Eu n-am vrut sa atat discutia. Cta despre gaurire, am gasit si eu filmulete pe net in care se oferea gaurirea ca solutie alternativa core-ului nascut de la inceput, la turnare. Ce sa mai...oricum, azi iau plita (sper sa fie buna...). Pe mine ma intriga acelasi filmulet in care se preseaza la rece, dar nu vreau sa mai fac un ball mill. Poate, mai tarziu. Eu am facut la viata mea navomodele si cu ceva concursuri in spate la categorii gen prototipuri sau submarine (la cercurile copiilor...). acum voiam sa reiau pasiunea cu aeromodele (eventual navo...) si nu stiu cum, m-am oprit la rachetomodele. Cred ca s-a intamplat dupa ce am luat copiilor o racheta din aia cu apa cu stand de lansare si pompa sau dupa ce am experimentat cu multa umezeala si satisfactie racheta din pet de 2 L cu apa, otet si bicarbonat de sodiu alimentar...
Acum, na, am pornit pe drumul asta, sper sa nu ma aleg cu sprnacenele arse din prima, ca d eplacut, sigur imi va place...
Cred ca o sa caut pe la anticariate prin Bucuresti, ceva bibliografie...pana gasesc pe cineva din Bucuresti sau Iasi sa aiba rabdare de un prim motor/racheta...
0

#23 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 September 2011 - 10:12 AM

Ei, epopeea continua.
Plita n-a fost buna: nu s eputea regla temperatura, ci numai niste trepte de putere. Cred ca o voi face (topirea)fara asa ceva, fiind atent la compozitie...
Imi trebuie neaparat ceva material despre cum se toarna motorul, cum se prinde (daca e sub forma de pastila) de carcasa motorului...ei...as vrea un tutorial, cap-coada...ceea ce e cam greu de gasit...
0

#24 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 September 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaTokai, la 08 September 2011 - 10:12 AM, a spus:

Ei, epopeea continua.
Plita n-a fost buna: nu s eputea regla temperatura, ci numai niste trepte de putere. Cred ca o voi face (topirea)fara asa ceva, fiind atent la compozitie...
Imi trebuie neaparat ceva material despre cum se toarna motorul, cum se prinde (daca e sub forma de pastila) de carcasa motorului...ei...as vrea un tutorial, cap-coada...ceea ce e cam greu de gasit...

Vezi pe unde ai instructiunile, ca si a mea e la fel, dar scrie acolo cu ce temperatura corespunde fiecare treapta.....

0

#25 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 September 2011 - 11:41 AM

Am refuzat-o deja. O treapta din aia acopera o diferenta mare de temperatura. Ar fi ca la aragaz, tot din ochi apreciezi.
Acum...ma intereseaza restul...constructia
0

#26 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 September 2011 - 01:25 PM

Vezi postareaTokai, la 08 September 2011 - 11:41 AM, a spus:

Am refuzat-o deja. O treapta din aia acopera o diferenta mare de temperatura. Ar fi ca la aragaz, tot din ochi apreciezi.
Acum...ma intereseaza restul...constructia

Nu trebuia s-o refuzi, pentru ca desi o treapta are un interval relativ de mare temperatura, macar o tine constanta atata timp
cat nu misti butonul. Pe aragaz e mult mai periculos, iti recomand s-o iei totusi, si sa incerci cu cate 5-10 grame de amestec,
pana vezi ca e ok.
Te ajut eu cu constructia, dar sa cumperi tub PPR cu insertie de aluminiu la exterior, din cel de 40 mm diam exterior. Are peretele destul de gros, dar e mai bine asa
pentru mai multa siguranta. Cauta magazine mici, de cartier, cu acessorii pentru instalatii sanitare, aia vand sigur si la metru. Sa-ti cumperi si reductii, cuplaje, tot felul de acesorii,
care sa fie compatibile cu ppr-ul cumparat.
Anunta-ma cand le ai si mai vb.

Toate bune.

Aceasta postare a fost editata de MadMe: 08 September 2011 - 01:26 PM

0

#27 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 09 September 2011 - 02:49 PM

Vezi postareaRL10, la 06 September 2011 - 05:17 PM, a spus:

Uite aici un combustibil extraterestru:http://www.youtube.c...h?v=XVKvlX2W_-g

Cred ca amestecul tot trebuie facut pulbere intrucat nu vad cum acei cativa mL sa dizolve o cantitate suficienta de amestec simplu.
It's difficult to make things simple!
0

#28 Useril este offline   RL10 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 September 2011 - 04:28 PM

Vezi postareaZen, la 09 September 2011 - 02:49 PM, a spus:

Cred ca amestecul tot trebuie facut pulbere intrucat nu vad cum acei cativa mL sa dizolve o cantitate suficienta de amestec simplu.

Da este corect ce spui dar diferenta consta in lipsa apei.
0

#29 Useril este offline   Tokai 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 September 2011 - 09:15 AM

Ei, prima racheta...mai degraba un motor zburator...a iesit.
Doamne...
Am folosit PPR de 32 mm, fara insertie, dar cu un perete f gros. Am facut niste scule rudimentare din lemn, pt presarea prafului.. De asemenea, forma pt nozzle am facut-o din lemn. Cu ajutorul unui cui trecut prin forma d elemn, a iesit si core-ul. Presarea a fost mai ciudata. Nisipul de pisica nu s-a presat tocmai bine, dupa parerea mea.
Fitilul l-am facut din prosop de hartie imbibat in apa in care am dizolvat KNO3. Am ars cateva fitile, asa, de placere. Fumul scos, insa m-a facut sa iesim afara din bucatarie si din casa...
Pt ca era tarziu seara, n-am avut nici o bagheta de lemn mai ca lumea, asa ca am folosit un bat mai drept dintr-un gard, dupa care l-am echilibrat cu motorul pe el.
Motorul a fost tare greu, dupa parerea mea.
Ei, recomnad fitile serioase. desi astea din hartie ard incet si tot astepti, cred ca un fitil bun face treba buna.
despre zbor...a pornit greu. Cred ca din cauza core-ului de 3 mm (prea mic)a fost si startul pe masura, adcia greoi. a pornit abia a 5 oara, dupa ce am curatit core-ul de ramasitele de hartie acre nu arsesera (sunt de acord, e cam periculos).
Cand a luat-o, a fost foarte frumos, desi se cam inserase. S-a ridicat de la pamant cam 10 m, dupa care (din cauza greutatii motorului cred si a prsarii superficiale)a avut o traiectorie curba.
Ce sa spun...n-a explodat, a zburat. Pt mine, asta e o reusita.

Acum...
Vreau s afac motor topit cu zahar, batoane turnate, cu core-ul deja facut din etapa de turnare.
Poate cineva sa ma ajute cu etapele, construirea rachetei, modul de prindere al motorului (batonului) de corpul rachetei...etc?
Pleaseeee!
Multumesc.
0

#30 Useril este offline   MadMe 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2011 - 12:31 PM

Vezi postareaTokai, la 22 September 2011 - 09:15 AM, a spus:

Ei, prima racheta...mai degraba un motor zburator...a iesit.......

Salut, si bravo, prima incercare o tii minte toata viata.
Iti sugerez sa nu te mai grabesti pe viitor, pentru ca in primul rand iti
irosesti azotatul mai mult degeaba, ca sa nu mai zic ca e posibil sa-ti pui
viata in pericol,. ori de cate ori faci improvizatii. Daca tot nu iti faci un sistem de
aprindere electric, macar pune mana si fa rost de fitil visco. Eu de exemplu am
in oras, in incinta Auchan, un magazin care se numeste Arty Party. Acolo au
artificii din alea care arunca bilute colorate, din cele care se tin in mana. E 12 lei
un pachet cu 10 bucati, lungi de 30 cm. Alea au in interior, pe toata lungimea...fitil ;)
Mi se pare destul de rezonabil sa dau 1,2 RON pe un fitil de 30 cm, care iti ofera cam 30 de secumde sa te indepartezi, plus ca
esti sigur ca ala nu se stinge.

Granulele de combustibil le poti turna direct in bucati din acelasi tub din care faci motorul, taiate la dimensiuni potrivite, cu conditia sa
le captusesti cu 2-3 straturi de hartie de imprimanta pe interior. Deci apuca-te prima data si taie,(daca se poate cu un pendular sau la vreo fabrica de mobila),
bucati din tub ppr, de lungimea dorita pentru granulele ce vor fi turnate. Apoi fa-ti din hartie rulata niste tuburi, de aceeasi lungime, cu doar 2-3 straturi de hartie.
Este important ca acele tuburi sa intre perfect in interiorul tubului ppr. Pregateste-ti si niste cercuri din carton subtire, cu diametrul egal cu diametrul ext al tubului,
si lipeste-le la un capat al fiecarei matrite, insa doar cu banda izoliera, pe deasupra, ca sa le poti dezlipi. Gata, acum ai matritele gata de turnare.

Dupa ce ai terminat de turnat, si pastilele s-au racit, le poti gauri garantat (asa am facut eu), cu bormasina, ca sa le faci core-ul. Singura precizare este sa
gauresti la turatie medie, si la fiecare 1 cm adancime, incearca sa scoti burghiul, si sa-l cureti. Vei vedea ca RCandy-ul e foarte aderent la burgiu....
Astfel vei evita supraincalzirea si autoaprinderea.

FOARTE IMPORTANT, nu faci nici turnarea, si nici gaurirea decat AFARA, NICIDECUM in casa, si daca poti iti pregatesti la indemana un recipient cat mai mare cu apa,
sau daca ai posibilitatea un extinctor auto, pentru orice eventualitate.

Tine-ma la curent daca nu intelegi ceva.

Multa bafta.

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro