Postat 21 January 2014 - 10:32 AM
Andrei, multumesc pentru informatii.
Abia ieri, am aflat de la Ioel, ca exista ball diff outdrives, mai lungi. M-am uitat pe site-ul Durango si am citit si indicatia lor cum ca sunt facute pentru valori mari droop. E corect ce spun ei. M-am uitat si la cele scurte pe care ei le denumesc "lightweight". Ce nu este corect, imi pare distribuirea intr-un kit de ShortCourse, a versiunii scurte, unde cateva grame, la un SC nu face diferenta. Nu mai spun ca la un SC tot farmecul consta in cursele lungi ale basculelor, body roll, etc. Ca noi ne dam in sala pe mocheta cu SC-urile, in stil gay asa cum spune Bogdanut, asta e altceva :)) . Cred ca ar trebui sa livreze kit-urile de SC, cu versiunea de outdrives lungi.
Stiam inainte sa construiesc kit-ul, de prin popor, ca sar basculele din outdrives si in concordanta cu folclorul, am setat un droop EXTREM de mic al basculelor spate, din bineganditele suruburi exclusiv intalnite pe modelele offroad, Durango.
Amu', cu droop-ul am rezolvat-o, dar cu compresia suspensiei nu :D . Ieri, ma tot gandeam de ce totusi mai sar planetarele. Am incercat sa rememorez locul unde se intampla asta si atunci am realizat ca sare datorita unei curse "in sus" a basculelor. Are acele inele tronconice pe axele amortizoarelor, dar se pare ca nu sunt suficiente. Voi mai pune ceva furtun nitro, pana cumpar outdrive-urile lungi.
In rest, povestea cu CRASH FREE ... e doar poveste. La orice competitie, materialul de concurs este facut la limita, pentru a scoate performanta. Daca pilotul nu este performant ... :D
Exemplul cel mai bun este cel al masinilor din F1. Link-urile trenului fata, cele din carbon, nu sunt mai groase decat degetul mare. La cel mai mic impact, se rup ca sticks-urile.
Nu am ce sa reprosez DESC-ului 210. Problema RR-ului a fost fixata. Ar trebui fixata si problema outdrive-urilor lungi. Poate daca sunt mai multi cei care le semnaleaza aceasta problema, vor face aceasta corectura.
Multumesc inca o data celor care au adus informatii in rezolvarea acestor mici probleme semnalate de mine.