renatoa, la 02 June 2012 - 07:46 PM, a spus:
Curentul de incarcare, daca este 0.5A, si nu 0.5mA cum ai scris :) este bun, adica putin sub C/3. Merge si 0.4A, adica C/4, va dura 4-5 ore incarcarea.
Ca sa judeci daca iti baga in el suficient sau nu, ar fi doua intrebari:
- de descarcat ii aduci pana la sub 1V / celula ? ca multe din aparatele electrocasnice enumerate poate ca sunt sensibile la tensiune, si la 1.2V deja fac scandal ca s-a terminat bateria, cand ea mai are cam 30%. Atunci ar trebui continuata descarcarea in charger, folosind un program de ciclare, cum scriu si mai jos.
- cat este tensiunea "delta peak" la care se considera ca s-a terminat incarcarea? daca este pe default, schimba pe 10mV/cell si vezi daca la sfarsitul incarcarii acumulatorii sunt calzi. Daca s-au incalzit bine, peste 40 grade, mai scade, la 8mV. Daca nu sunt nici macar calduti, si in continuare nu ia curent, creste spre 15mV.
Pentru astfel de situatii chargerul are un recim special de ciclare descarcare/incarcare. I-as da vreo 3 cicluri (va dura o zi ! ) si vezi la final cat a dat si cat a luat in fiecare ciclu. Ciclarea sub controlul chargerului iti asigura o descarcare corecta, sub 1V/cell.
Deci inseamna ca m-am inselat in privinta "memoriei". Curentul de incarcare intr-adevar este de 0.5A, ce am scris eu mai sus este gresit. Durata actuala de incarcare este de aproximativ 2 - 2,5 ore. Mai inainte ii incarcam cu 0.2A si dura undeva pe la 4 - 4,5 ore. In ceea ce priveste descarcarea, cred (desi nu am masurat) ca tensiunea intra destul de mult sub 1V/celula. Spun asta deoarece incarcatorul ueneori nici macar nu recuoaste acumulatorii, imi zice NO BATERY DETECTET. Conform manualul tensiunea "delta" trebuie pentru acest tip de acumulatori sa fie intre 5 - 10mw, eu in incercarea de a scoate mai mult din ei am pus-o la 11. Chiar si asa, la sfarsitul incarcari acumulatori sunt destul de calzi. O sa tin minte ceea ce mi-ati spus dvs cu relatia dintre temperatura si mw, o voi face la urmatoarea incarcare. Daca nu vad imbunatatiri o sa incerc sa fac si ciclul resepectiv. Multumesc mult pentru raspunsul prompt.