Modelism - RHC Forum: fuselajul unui avion - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

fuselajul unui avion materiale

#1 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 82
  • Inregistrat: 10-May 10

Postat 26 April 2011 - 01:27 PM

Buna ziua ! din ce pot face fuselajul uni avion? adica din ce materiale?
0

#2 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 26 April 2011 - 02:11 PM

Fag, gips, fier, aluminiu, carton, hartie, plastic etc etc daca e static.

Balsa, depron, alte spume de diferite densitati, tubulatura de otel sau aluminiu, carbon, fibra de sticla (daca vrei sa te complici enorm, unii au reusit sa faca asa ceva), carton, plastic, etc etc daca e pentru zbor, controlat sau liber.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 26 April 2011 - 02:12 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#3 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 10-July 10

Postat 26 April 2011 - 02:59 PM

Cel mai simplu din depron.Cunosc cativa baieti care si-au facut niste modele foarte frumoase.
Daca ajungi la balsa si placaj,mai bine cauta un kit.Te costa mai mult sa-l faci singur(luand in calcul optimizarea materialelor si timpul alocat constructiei)
RAPTOR 50,HK 450,EXTRA 300 SHP GRAUPNER,EXTRA 300 HP GRAUPNER,YAK 54 GRAUPNER,P51 MUSTANG,MX-2,LUCKY STAR
0

#4 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2011 - 03:38 PM

am intrebat pentru ca am vazut ca au cosntruini unii de pe forum avioane si nu stiam din ce ......ori incerc si eu ori cumpar un micro mustang ? ce zici ?
0

#5 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 26 April 2011 - 04:19 PM

Vezi postareacaranfil, la 26 April 2011 - 03:38 PM, a spus:

am intrebat pentru ca am vazut ca au cosntruini unii de pe forum avioane si nu stiam din ce ......ori incerc si eu ori cumpar un micro mustang ? ce zici ?

Micro mustang pentru ce?Ai mai zburat?Daca nu ai mai zburat nu este un model pentru inceput,chiar este un model pentru avansati ,mai ales ca este micro,iar daca ai mai zburat si te simti bazat mai bine cauta un model mai mare ca este cam aceeasi bani,stima.
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#6 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 26 April 2011 - 07:56 PM

Vezi postareaNeekos, la 26 April 2011 - 02:59 PM, a spus:

Cel mai simplu din depron.Cunosc cativa baieti care si-au facut niste modele foarte frumoase.
Daca ajungi la balsa si placaj,mai bine cauta un kit.Te costa mai mult sa-l faci singur(luand in calcul optimizarea materialelor si timpul alocat constructiei)

Poti sa-mi spui de curiozitate cate model din balsa si placaj ai construit ca sa ajungi la axioma cu pretul?
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#7 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:19 PM

Vezi postareaNAVOMARIUS, la 26 April 2011 - 04:19 PM, a spus:

Micro mustang pentru ce?Ai mai zburat?Daca nu ai mai zburat nu este un model pentru inceput,chiar este un model pentru avansati ,mai ales ca este micro,iar daca ai mai zburat si te simti bazat mai bine cauta un model mai mare ca este cam aceeasi bani,stima.

nu chiar un micro mustang uite la ce ma refeream http://www.hobbyrc.r...roducts_id/1887

am mai zburat dar cu heli electrice
0

#8 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:21 PM

Vezi postareacaranfil, la 26 April 2011 - 08:19 PM, a spus:

nu chiar un micro mustang uite la ce ma refeream http://www.hobbyrc.r...roducts_id/1887

am mai zburat dar cu heli electrice

Daca nu ai zburat avioane deloc eu unu nu recomand,mai ales ca este micro si modelul care este pe acel site.

Aceasta postare a fost editata de NAVOMARIUS: 26 April 2011 - 08:24 PM

Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#9 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:26 PM

te rog lamurestema cu ceva daca este micro este mai bine pentru ca daca il fac praf nu costa mult si poate nu se rupe asa repede ca unul mare ? lamurestema
0

#10 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1249
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 26 April 2011 - 08:32 PM

Daca vrei sa contruiesti,cauta pe forum cum se construieste un Blue Baby din depron[polistiren de pus sub parchet].Il vei face f.ieftin si zboara f.bine sau cumpara un Easy Star care este relativ ieftin,mai ales daca este secand.Amandoua sunt f. bune pentru incepatori.Multa bafta.
0

#11 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:35 PM

Vezi postareacaranfil, la 26 April 2011 - 08:26 PM, a spus:

te rog lamurestema cu ceva daca este micro este mai bine pentru ca daca il fac praf nu costa mult si poate nu se rupe asa repede ca unul mare ? lamurestema

ok dar mai intai ma lamureste cineva?
0

#12 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:35 PM

P.s. incearca sa iei legatura cu aeromodelisti din Craiova,iti vor fi de mare ajutor sfaturile lor.
0

#13 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:36 PM

Vezi postareailie F1A, la 26 April 2011 - 08:35 PM, a spus:

P.s. incearca sa iei legatura cu aeromodelisti din Craiova,iti vor fi de mare ajutor sfaturile lor.

cu prea cred ca sunt ...........
0

#14 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:38 PM

Se rupe la fel de repede ,costurile nu sunt cu mult scazute fata de cele mai mari iar problema cea mare este ca fiind micro si cu aripa jos este foarte greu de controlat,pentru tine este recomandat ceva cu aripa sus pentru inceput sau cum a spus si D-nul ILIE un Eazy star sau mai poti incerca cu un minimag .Am avut si eu Blue Baby si chiar si el este ok pentru inceput.

Aceasta postare a fost editata de NAVOMARIUS: 26 April 2011 - 08:39 PM

Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#15 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 April 2011 - 08:40 PM

ok mersi am inteles eu credeam pe dos :pardon:
0

#16 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 26 April 2011 - 09:02 PM

Mai bag si eu niste lamuriri.
Daca este micro, inseamna ca o sa fie cam greu pentru cat e de mare (inevitabil) si o sa zboare repede. Daca incerci sa-i reduci viteza, o sa se angajeze brusc, nici n-o sa-ti dai seama ce te-a lovit (am patit-o cu un Multiplex Merlin, si eu stiu destul de bine sa pilotez). In plus, o sa se faca mic foarte repede si o sa-ti pierzi orientarea. Iar avionul, fiind din polistiren, cand o sa dea de pamant o sa se sparga in bucati, iar fiecare reparatie va adauga 10% din greutate (daca reusesti sa-l repari).
0

#17 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 11:54 PM

Vezi postareaold-boy, la 26 April 2011 - 07:56 PM, a spus:

Poti sa-mi spui de curiozitate cate model din balsa si placaj ai construit ca sa ajungi la axioma cu pretul?

Aici m-ai prins!
Nu am construit de la 0 nici unul,in schimb am reparat cateva in urma unor crashuri serioase.De exemplu am reparat o aripa de YAK care m-a costat mai mult decat ar fi costat sa o cumpar.De ce?Pentru ca am luat bagheta de balsa de la un mare magazin de bricolaj cu 15ron 1metru(5*5*1000)-3buc,placa balsa 1*100*1000 cu 20ron-2buc,am luat o sticluta de CA,una de monocomponent,cateva foi de glasspapier,si doua suluri de folie(2 culori),total aprox.170ron.Daca mai pun si o zi de munca,te rog sa ma crezi ca ieseam mai ieftin sa o cumpar gata facuta,infoliata.(36euro)
Am reparat-o doar ca nu aveam de unde sa o cumpar(nu se mai fabrica)
Bineinteles,asta e parerea mea;sunt o persoana foarte ocupata in general,timpul e de multe ori foarte pretios.Cine are timp berechet poate gasi mai convenabil sa piarda zile intregi ca sa construiasca un model din balsa si placaj de la 0 decat sa dea 400-500ron sa il cumpere.
RAPTOR 50,HK 450,EXTRA 300 SHP GRAUPNER,EXTRA 300 HP GRAUPNER,YAK 54 GRAUPNER,P51 MUSTANG,MX-2,LUCKY STAR
0

#18 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 27 April 2011 - 01:17 PM

Ca tot ceea ce este in viata si aceasta cestiune este discutabila. Depinde ce iti place. Daca te intereseaza, doar, sa pilotezi, atunci, da, merita sa cumperi de-a gata. Daca iti place sa mesteresti, atunci il faci. Intre aceste doua extreme este un degrade, poti schimba proportiile asa cum vrei. Chiar si treaba cu timpul este relativa. Daca iti place sa mesteresti, cumperi timp, de exemplu dai flori vecinei pentru ca sa-ti plimbe cainele, pentru a putea mesteri un pic. Bineinteles ca este, doar, o parere personala.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 27 April 2011 - 01:21 PM

0

#19 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 02:07 PM

Vezi postareaNeekos, la 26 April 2011 - 11:54 PM, a spus:

Aici m-ai prins!
Nu am construit de la 0 nici unul,in schimb am reparat cateva in urma unor crashuri serioase.De exemplu am reparat o aripa de YAK care m-a costat mai mult decat ar fi costat sa o cumpar.De ce?Pentru ca am luat bagheta de balsa de la un mare magazin de bricolaj cu 15ron 1metru(5*5*1000)-3buc,placa balsa 1*100*1000 cu 20ron-2buc,am luat o sticluta de CA,una de monocomponent,cateva foi de glasspapier,si doua suluri de folie(2 culori),total aprox.170ron.Daca mai pun si o zi de munca,te rog sa ma crezi ca ieseam mai ieftin sa o cumpar gata facuta,infoliata.(36euro)

Pai tu pui problema gresit.
O bagheta de balsa 15 ron ? pai dintr-o placa de balsa imi fac 20, si nu costa mai mult de 10 ron placa. Celelalte la fel. Cu o sticluta de CA faci 2 avioane, nu repari o aripa. Vrei sa spui ca ai cumparat o sticluta, ai lipit o aripa, apoi ai aruncat sticla la gunoi ?
Si sa nu uitam si partea a doua, pe care a atins-o si Dan. Mie poate imi place sa construiesc, si atunci nu conteaza ca chinezul construieste mai repede si mai ieftin decat mine. Daca nu ma umplu eu de adeziv pe maini, pai atunci parca nu are acelasi farmec. Nu mi-o lua in nume de rau, nu sunt din cei care considera ca numai constructorii au dreptul sa piloteze - la urma urmei nu-mi construiesc propriile schiuri, desi sunt unii care o fac. Dar fiecare cu placerea lui.
0

#20 Useril este offline   MADA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 987
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 27 April 2011 - 02:28 PM

Vezi postareaNeekos, la 26 April 2011 - 11:54 PM, a spus:

Aici m-ai prins!
Am reparat-o doar ca nu aveam de unde sa o cumpar(nu se mai fabrica)
Bineinteles,asta e parerea mea;sunt o persoana foarte ocupata in general,timpul e de multe ori foarte pretios.Cine are timp berechet poate gasi mai convenabil sa piarda zile intregi ca sa construiasca un model din balsa si placaj de la 0 decat sa dea 400-500ron sa il cumpere.

......nu era Volga, era bicicleta.....si nu s-a dat, s-a furat.....
0

#21 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 April 2011 - 03:10 PM

orcat de bine ai contrui nu este ca ceva facut de fabrica
0

#22 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 05:50 PM

Cand am spus optimizarea materialelor exact la asta m-am referit.Degeaba imi trebuie 5cmp de folie rosie si 3 cmp de folie galbena,tot trebuie sa cumpar un metru din fiecare.Eu vorbeam de costurile imediate pe care le ai atunci cand vrei sa te apuci de treaba si nu ai pe ce pune mana.Ce mai conteaza ca mi-au ramas jumatate din materiale,ca doar nu ma apuc sa le vand.
Imi pare rau ca nu mai am bonul fiscal de la acel magazin,ca il scanam si il puneam aici,dar promit ca la urmatoarea vizita fac o poza la pretul de pe raion.
Bafta!(la mesterit)
0

#23 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 08:12 PM

Vezi postareacaranfil, la 27 April 2011 - 03:10 PM, a spus:

orcat de bine ai contrui nu este ca ceva facut de fabrica

In fabrica ies atat de bine in primul rand pentru ca lucratorii au experienta. Experienta nu se castiga cu 2-3 avioane construite. Urmarind forumurile straine o sa vezi ca sunt unii care fac adevarate bijuterii, si cu niste idei foarte bune, pe care chinezul nu le foloseste pentru ca nu merg la productia de masa.
Depinde ce urmaresti. Spuneam si mai sus si repet, nu e un pacat sa cumperi ARF-uri daca asta iti place (putem compara cu alte sporturi, tenis, ski etc). Dar e pacat sa spui ca nu merita sa construiesti, sau ca n-o sa poti construi mai bine decat un chinez plictisit, platit cu alune.

Vezi postareaNeekos, la 27 April 2011 - 05:50 PM, a spus:

Cand am spus optimizarea materialelor exact la asta m-am referit.Degeaba imi trebuie 5cmp de folie rosie si 3 cmp de folie galbena,tot trebuie sa cumpar un metru din fiecare.Eu vorbeam de costurile imediate pe care le ai atunci cand vrei sa te apuci de treaba si nu ai pe ce pune mana.Ce mai conteaza ca mi-au ramas jumatate din materiale,ca doar nu ma apuc sa le vand.

Pai nu, le pui intr-o cutie si data viitoare cand dai cu el de pamant, nu mai cumperi de la magazin. Le ai deja. Asa se face amortizarea costurilor.
0

#24 Useril este offline   Senzoor 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 10-November 09

Postat 27 April 2011 - 08:30 PM

Ma bag si eu in seama din perspectiva celui care a si construit si a si luat de-a gata. Asadar, cand am construit un model mic din balsa nu am iesit tocmai ieftin si asa cum spuneau si ceilalti am ramas cu materiale care in viitor o sa iti fie foarte utile. Senzatia pe care ti-o da modelul construit de tine e mult diferita fata de cea a unui ARTF, atentia pe care o sa o oferi acestuia e mult mai mare. Chestie de gusturi in final....
0

#25 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 08:58 PM

Cred ca s-a deviat putin de la subiectul acestui topic.Din cate imi amintesc,initiatorul lui voia sa stie din ce poate construi un avion si cu ce costuri.Va rog pe aceasta cale pe voi cei experimentati,care ati construit deja n modele,sa-i prezentati omului un exemplu clar,sa zicem modelul x cu dimensiunile y,z,facut din balsa si placaj,enumerand cat se poate de exact toate costurile,inclusiv unelte,scule,dispozitive necesare constructiei,tinand cont de faptul ca omul nu detine absolut nimic.
Consider ca acesta actiune ar fi binevenita si pentru alti modelisti incepatori sau nu,care si-au pus sau isi vor pune aceste intrebari.
0

#26 Useril este offline   caranfil 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 April 2011 - 09:19 PM

Vezi postareaNeekos, la 27 April 2011 - 08:58 PM, a spus:

Cred ca s-a deviat putin de la subiectul acestui topic.Din cate imi amintesc,initiatorul lui voia sa stie din ce poate construi un avion si cu ce costuri.Va rog pe aceasta cale pe voi cei experimentati,care ati construit deja n modele,sa-i prezentati omului un exemplu clar,sa zicem modelul x cu dimensiunile y,z,facut din balsa si placaj,enumerand cat se poate de exact toate costurile,inclusiv unelte,scule,dispozitive necesare constructiei,tinand cont de faptul ca omul nu detine absolut nimic.
Consider ca acesta actiune ar fi binevenita si pentru alti modelisti incepatori sau nu,care si-au pus sau isi vor pune aceste intrebari.

eu unul ma-m lamurit
0

#27 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2011 - 04:00 AM

Si eu m-am lamurit,nu prea sti ce vrei sau daca vrei sa faci ceva.Nici nu te-ai interesat,dar "sti" ca in Craiova nu sunt modelisti,nimic mai fals.Ti-am dat exemplu de aeromodel pt.incepatori construit de FABRICA si mai ieftin fiind secand,asa cum vrei tu si nu te-a interesat.Apoi daca ai fi vrut sa construieasti,ti-am dat exemplu pt.inceput sa construiesti un model super ieftin Blue Baby din depron si care zboara super bine.Te-ar fi costat doar aproximativ 40 ron,doua foi de polistiren de pus sub parchet, o sticla de lipici,un cater, o linie si ceva mai multa bucurie de a construi tu primul aeromodel ,care daca respecti planurile, va zbura la fel de bine ca cel facut de chinezoi.De ce trebuie sa construiesti un model din balsa,mai scump ca material,pe care, fiind inceput, ai toate sansele sa-l strici sau poate vrei sa-l faci chiar din carbon.Sfatul meu este sa citesti acest forum ,sa te documentezi mai bine si asa poate te hotaresti ce vrei sa faci.Numai bine.
0

#28 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 April 2011 - 09:23 PM

Nu stiu sa fac un calcul pentru un fuselaj de avion motorizat, pentru ca nu am construit unul din balsa. Insa pot sa fac un calcul pentru un DLG constructie clasica.
O teava de carbon pentru fuselaj: 25 ron
O placa de balsa pentru ampenaje (4 mm) 11.5 ron
O placa de balsa pentru fuselaj (3 mm) 10 ron
O placa de balsa pentru nervuri (2.5 mm) 8 ron
4 placi de balsa pentru cheson (d-box) 33 ron
O placa de balsa de 2 mm pentru diverse 8.5 ron
Fibra de sticla 80 g/mp pentru diverse ranforsari 26 ron
Rasina epoxi 35 ron
4 platbande de carbon pentru lonjeroane 28 ron
Placaj pentru diverse piese de prindere, echii de comanda etc 27.5 ron
o placa de balsa pentru lonjeron (5 mm) 12 ron
Aracet 3 ron, superglue 10 ron
Folie 2 metri 76 ron (oracover transparent)
total 314 ron

Un model ARF echivalent este cam 150 euro, adica aproape dublu. Vorbesc de modele bune, nu de petarde.

Dar daca vreau sa mai construiesc unul am ramas cu placaj, cu o folie aproape intreaga, cu fibra de sticla, epoxi...

Vrei sa adaug si uneltele ? fie, desi uneltele sunt investitii, pentru ca in nici un caz nu se arunca dupa terminarea proiectului.
Un set traforaj, 75 ron
Un set de pile diamantate (ca sa tina pana la batranete) 21 ron
2 cuttere bune - cam 50 ron
O rindea de balsa - 20 ron
Fier de folie (desi ar merge si fierul de calcat normal, daca tii neaparat) 150 ron
Calculator, imprimanta? sa le punem si pe astea?
Chestia e ca uneltele sunt investitii, nu cheltuieli. Poti sa fac linistit 10 modele sau chiar mai multe daca iti iei unelte de calitate.

Timpul e nepretuit. Daca nu iti place sa construiesti, e ok. Poate iti place sa joci tenis sau sa inoti. Nu e obligatoriu sa construiesti avioane. Dar daca iti place, atunci timp se gaseste. Modelismul nu trebuie sa fie un mancator de timp, ci un mod placut de ocupare a timpului.
0

#29 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 April 2011 - 07:36 AM

Vezi postareaDragos Avramescu, la 28 April 2011 - 09:23 PM, a spus:

Nu stiu sa fac un calcul pentru un fuselaj de avion motorizat, pentru ca nu am construit unul din balsa. Insa pot sa fac un calcul pentru un DLG constructie clasica.
O teava de carbon pentru fuselaj: 25 ron
O placa de balsa pentru ampenaje (4 mm) 11.5 ron
O placa de balsa pentru fuselaj (3 mm) 10 ron
O placa de balsa pentru nervuri (2.5 mm) 8 ron
4 placi de balsa pentru cheson (d-box) 33 ron
O placa de balsa de 2 mm pentru diverse 8.5 ron
Fibra de sticla 80 g/mp pentru diverse ranforsari 26 ron
Rasina epoxi 35 ron
4 platbande de carbon pentru lonjeroane 28 ron
Placaj pentru diverse piese de prindere, echii de comanda etc 27.5 ron
o placa de balsa pentru lonjeron (5 mm) 12 ron
Aracet 3 ron, superglue 10 ron
Folie 2 metri 76 ron (oracover transparent)
total 314 ron

Un model ARF echivalent este cam 150 euro, adica aproape dublu. Vorbesc de modele bune, nu de petarde.

Dar daca vreau sa mai construiesc unul am ramas cu placaj, cu o folie aproape intreaga, cu fibra de sticla, epoxi...

Vrei sa adaug si uneltele ? fie, desi uneltele sunt investitii, pentru ca in nici un caz nu se arunca dupa terminarea proiectului.
Un set traforaj, 75 ron
Un set de pile diamantate (ca sa tina pana la batranete) 21 ron
2 cuttere bune - cam 50 ron
O rindea de balsa - 20 ron
Fier de folie (desi ar merge si fierul de calcat normal, daca tii neaparat) 150 ron
Calculator, imprimanta? sa le punem si pe astea?
Chestia e ca uneltele sunt investitii, nu cheltuieli. Poti sa fac linistit 10 modele sau chiar mai multe daca iti iei unelte de calitate.

Timpul e nepretuit. Daca nu iti place sa construiesti, e ok. Poate iti place sa joci tenis sau sa inoti. Nu e obligatoriu sa construiesti avioane. Dar daca iti place, atunci timp se gaseste. Modelismul nu trebuie sa fie un mancator de timp, ci un mod placut de ocupare a timpului.

Uite ca se poate si ceva constructiv.Foarte utila aceasta postare.
Totusi,din intrebarea initiala eu am simtit ca omul ar fi interesat sa zboare mai mult decat sa construiasca.(idem eu)
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro