Modelism - RHC Forum: Cu ce taiem fibra de carbon - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cu ce taiem fibra de carbon placi din fora de carbon de 1-1.5mm grosime

#1 Useril este offline   Frochock 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 19-March 11

Postat 19 April 2011 - 09:13 PM

Stiu ca exista anumite aparate care sunt disponibile doar in ateliere de lemnarie strungarit etc. Eu am nevoie de ceva mai accesibil si mai pentru acasa.

Intrebare este ce mi-ati recomanda in afara de masina de gaurit/freza cu roata dintata pentru taiat; Ceva ce ar intra in 400RON.

Intentia este de a costrui un cadru pentru heli, nimic foarte complex.

Astept idei si exemple.
Va multumesc.

Aceasta postare a fost editata de Frochock: 19 April 2011 - 09:15 PM

They told me I could be anything...
...so I became a helicopter
0

#2 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 19 April 2011 - 09:41 PM

Salut,
un disc de panza de la dremel nu e bun ?
http://www.dremeleur...uri-de-debitare
0

#3 Useril este offline   Frochock 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2011 - 08:23 AM

La asta ma gandeam si eu. Dar sunt anumite taieturi fine, care circumferinta unui disc nu imi permite sa le fac. Doar asa ca las material in plus si pilesc zona respectiva.
0

#4 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 20 April 2011 - 12:14 PM

Exista freza " deget " care taie si pe " fund " si pe laterale in acelasi timp, sa spunem de 3 mm , 4 mm care ar putea fi fixata tot in dremel numai ca ar trebui un sablon iar la dremel montat un dispozitiv de copiere care sa urmareasca sablonul
pentru ca la frezare cu mana libera este greu sa mearga drept, dar si ca sa faci sablon la care trebuie sa lucrezi tot manual nu se justifica decat daca vrei sa tai mai multe modele ( semi serie ).

Sunt colegi care si-au construit CNC-uri.
Poti desena ceea ce vrei sa tai intr-un soft specializat , il printezi ca sa mai faci ceva verificari dupa care poti merge la o firma care are CNC si ti le poate taia - zic asta pentru ca fiind pentru Heli cred ca ai nevoie de ceva mai multa precizie.

Bafta.
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#5 Useril este offline   Frochock 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 20 April 2011 - 12:57 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 20 April 2011 - 12:14 PM, a spus:

Exista freza " deget " care taie si pe " fund " si pe laterale in acelasi timp, sa spunem de 3 mm , 4 mm care ar putea fi fixata tot in dremel numai ca ar trebui un sablon iar la dremel montat un dispozitiv de copiere care sa urmareasca sablonul
pentru ca la frezare cu mana libera este greu sa mearga drept, dar si ca sa faci sablon la care trebuie sa lucrezi tot manual nu se justifica decat daca vrei sa tai mai multe modele ( semi serie ).

Sunt colegi care si-au construit CNC-uri.
Poti desena ceea ce vrei sa tai intr-un soft specializat , il printezi ca sa mai faci ceva verificari dupa care poti merge la o firma care are CNC si ti le poate taia - zic asta pentru ca fiind pentru Heli cred ca ai nevoie de ceva mai multa precizie.

Bafta.

Excelent. Asa ceva cautam. Pentru mai multa precizie ma gandeam sa folosesc freza cu ax. Iar ca sablon pot folosi cadrul vechi care este din aluminiu. Trebuie totusi sa evaluez costul freza noua (cea veche cu 50 lei de la cora e prajita) +ax vs. ce pot gasi in CJ ca serviciu specializat si cineva dispus sa se ocupe.

Teoretic axul e o chestie universala nu?
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro