Modelism - RHC Forum: Constructie Blue baby - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Constructie Blue baby

#1 Useril este offline   SID 

• Search Prettys Womans in your town for night
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1451
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Interests:discussion

Postat 17 April 2011 - 11:32 AM

Salut
vreau sa fac un blue baby din coroplast
ce motor sa pun pe el , telecomanda , etc?
sunt incepator in aeromodelism

Astept sugestii de la voi
Multumesc
0

#2 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 17 April 2011 - 05:53 PM

Acum ceva timp am construit Blu Baby si din coroplast . Asa incat (daca esti incepator) ...:

1.Coroplastul este sesibil mai greu asa incat nu as face BB-ul cu anvergura mai mica de 110 cm ( altfel la suprafata portanta ce rezulta va avea o incarcare alara mult prea mare ) . Asat inseamna greutate a modelului spre 800- 900 de grame . Deci motor spre 200W si Lipo minim de ~ 1500MAh. La dimensiunile si greutatea modelului rezultat eu as construi aripa cu diedru mai redus ( 2 grade ) si eleroane diferentiale. In concluzie "constructie problematica " pentru un incepator.
2.Incearca (macar pentru primul model) sa-l faci din depron. Greutate si dimensiuni mult mai reduse ( la ~ 80 cm anvergura te vei incadra in 400-450 gr. maxim ) .....in plus mai usor de construit si deci mai ieftin .

In alta ordine de idei , daca te decizi sa incepi totusi cu BB te pot ajuta ( dona ) cu o aripa din depron si un fuselaj din coroplast potrivite pentru modelul de 33' ( nu de alta dar stau in pod de ani de zile si aduna praf ) ...

Aceasta postare a fost editata de pccdtk: 17 April 2011 - 05:56 PM

0

#3 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 April 2011 - 08:37 AM

Tot incerc sa inteleg ce-i cu depronul asta de nu-l gasesc
Ce este pana la urma? Cunva polistiren ...??
Am intrebat la Praktiker, Bricostore etc..., nimeni nu stie nimic de depron
0

#4 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 20 April 2011 - 08:38 AM

Daca le zici de izolator de parchet inteleg instant.E la foi,sau la pachet.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#5 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2011 - 09:11 AM

Vezi postareapccdtk, la 17 April 2011 - 05:53 PM, a spus:

Acum ceva timp am construit Blu Baby si din coroplast . Asa incat (daca esti incepator) ...:

1.Coroplastul este sesibil mai greu asa incat nu as face BB-ul cu anvergura mai mica de 110 cm ( altfel la suprafata portanta ce rezulta va avea o incarcare alara mult prea mare ) . Asat inseamna greutate a modelului spre 800- 900 de grame . Deci motor spre 200W si Lipo minim de ~ 1500MAh. La dimensiunile si greutatea modelului rezultat eu as construi aripa cu diedru mai redus ( 2 grade ) si eleroane diferentiale. In concluzie "constructie problematica " pentru un incepator.
2.Incearca (macar pentru primul model) sa-l faci din depron. Greutate si dimensiuni mult mai reduse ( la ~ 80 cm anvergura te vei incadra in 400-450 gr. maxim ) .....in plus mai usor de construit si deci mai ieftin .

In alta ordine de idei , daca te decizi sa incepi totusi cu BB te pot ajuta ( dona ) cu o aripa din depron si un fuselaj din coroplast potrivite pentru modelul de 33' ( nu de alta dar stau in pod de ani de zile si aduna praf ) ...

Da as vrea aripa si fuselajul(daca vrei sa le donezi) dar cum ar putea ajunge la mine?
0

#6 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 April 2011 - 09:13 AM

Vezi postareapilo, la 20 April 2011 - 08:38 AM, a spus:

Daca le zici de izolator de parchet inteleg instant.E la foi,sau la pachet.

Daca asa sta treaba atunci ma duc sa iau cateva foi sau chiar un pachet (depinde cat costa)

Merci
0

#7 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 21 April 2011 - 03:46 PM

Vezi postareadanysoft32, la 21 April 2011 - 09:13 AM, a spus:

Daca asa sta treaba atunci ma duc sa iau cateva foi sau chiar un pachet (depinde cat costa)

Merci

Scump nu e,stai linistit.Dintr-un pachet de foi de 5-6 mm faci vreo 10 avioane.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#8 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 02:20 PM

Vezi postareapccdtk, la 17 April 2011 - 05:53 PM, a spus:

Anvergura 57 cm

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0954.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0953.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0956.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0957.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0955.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0958.JPG

0

#9 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 April 2011 - 05:43 PM

Vezi postareadanysoft32, la 26 April 2011 - 02:20 PM, a spus:

Anvergura 57 cm

Anvergura mult prea mica pentru greutatea modelului. La ~ 60 cm.anvergura ar fi trebuit sa nu depaseasca 200~250 gr.gata de zbor . Chiar si asa , daca este primul model, ti s-ar fi parut prea rapid. In locul tau as lasa modelul de coroplast si as reface altul la minim 80 cm anvergura dar din depron ( izoflor ....sau cum s-o mai numi comercial polistirenul de 3 sau 6 mm de pus sub parchet ).Pacat ca nu stai mai aproape de mine sa te pot ajuta mai "concret".
0

#10 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 April 2011 - 08:25 AM

Vezi postareapccdtk, la 26 April 2011 - 05:43 PM, a spus:

Anvergura mult prea mica pentru greutatea modelului. La ~ 60 cm.anvergura ar fi trebuit sa nu depaseasca 200~250 gr.gata de zbor . Chiar si asa , daca este primul model, ti s-ar fi parut prea rapid. In locul tau as lasa modelul de coroplast si as reface altul la minim 80 cm anvergura dar din depron ( izoflor ....sau cum s-o mai numi comercial polistirenul de 3 sau 6 mm de pus sub parchet ).Pacat ca nu stai mai aproape de mine sa te pot ajuta mai "concret".

Ok!
Ma apuc sa fac altul din depron, modelul de 33" (cel din coroplast era de 24"), dar nu stiu cum voi da curbura aripii.
Pana atunci sa ajung acolo si poate ma vei ajuta sa fac aripa(cu sfaturi eventual poze)
0

#11 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1249
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 07 May 2011 - 06:45 PM

In ce stadiu mai esti cu constructia?
0

#12 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 May 2011 - 01:57 AM

La pagina a treia de la Coltul incepatorului AERO,gasesti un topic "Zbor reusit cu Blue-Beby pe Chitila",unde gasesti explicatii si fotografii cu modul de constructie a modelului.Numai bine.
0

#13 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 May 2011 - 07:05 PM

Citeaza

La pagina a treia de la Coltul incepatorului AERO,gasesti un topic "Zbor reusit cu Blue-Beby pe Chitila",unde gasesti explicatii si fotografii cu modul de constructie a modelului.Numai bine.

Da am citit "Zbor reusit cu Blue -Beby pe Chitila" am si luat legatura cu pccdtk ( Robert),care apropo e un tip super, am fost si la el la Chitila si mi-a dat un BB 33" cu fuselajul din coroplast si aripa din depron de 3mm.Fuselajul mi-a spus sa-l refac din depron de 6mm , asta si vreau sa fac dar inca nu am gasit depron de 6mm decat la 6mP, si stau cam prost cu "finantele" . Eu vroiam sa iau 1-2 placi de depron de 6mm .siuficiente pt.2 fuselaje dar cum am mai spus nu gasesc decat in varianta de mai sus.Cand sunt gata cu el promit sa pun poze.
Bafta la construit si la zbor.
0

#14 Useril este offline   Cipric 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 12-May 10

Postat 10 May 2011 - 10:22 AM

Imi cer scuze ca ma bag peste topicul initiatorului dar am o intrebare legata tot de Blue Baby. As vrea sa fac unul din izolatie pentru parchet de 3mm si nu stiu ce motor ar fi potrivit pentru el. Deocamdata am acasa motorul de aici. Ar fi prea greu pentru versiune cu anvergura de 24 de inchi cu aripa tip kfm2 sau mai bine pentru inceput sa construiesct versiunea de 33 de inchi?
0

#15 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 10 May 2011 - 11:07 AM

salut!

cu motorul pe care il ai poti sa faci un BB cu aripa de 120cm
asta in cazul in care nu pui bolovani in el

bafta
0

#16 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 06:15 PM

Vezi postareaCipric, la 10 May 2011 - 10:22 AM, a spus:

Imi cer scuze ca ma bag peste topicul initiatorului dar am o intrebare legata tot de Blue Baby. As vrea sa fac unul din izolatie pentru parchet de 3mm si nu stiu ce motor ar fi potrivit pentru el. Deocamdata am acasa motorul de aici. Ar fi prea greu pentru versiune cu anvergura de 24 de inchi cu aripa tip kfm2 sau mai bine pentru inceput sa construiesct versiunea de 33 de inchi?

Salve
Si eu sunt incepator dar cred ca motorul pe care-l ai e cam greut pt modelul de 24" (48 g... mult)
Parerea mea e ca ar fi mai bun pt. varianta de 33".

bafta!
0

#17 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 06:35 PM

Dany,am vazut ca ai venit in Bucuresti,vezi ca se mai gasesesc mici magazine de mat.de constructii care vand si la bucata.Unul este pe la Lujerului,sau pe str Chitila unde sunt f.multe magazine. Bafta.
0

#18 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 06:50 PM

Cipric,construieste pe cel de 33 si aripa de 120cm.Aripa fao cu parte centrala de 70cm si doua urechi de 25cm fiecare,unghi diedru de25-30 grade.Are mare stabilitate cu aripa asta.Eu am un BB cu aripa asta si dupa cel ridic la 60-70m zboara singur,planeaza bine iar daca prinzi o termica te rogi de el sa coboare.Bafta.
0

#19 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 May 2011 - 07:20 PM

Vezi postareailie F1A, la 10 May 2011 - 06:35 PM, a spus:

Dany,am vazut ca ai venit in Bucuresti,vezi ca se mai gasesesc mici magazine de mat.de constructii care vand si la bucata.Unul este pe la Lujerului,sau pe str Chitila unde sunt f.multe magazine. Bafta.

Nu chiar la Bucuresti, la Chitila am fost.cat despre Bucuresti nu cunosc drumurile capitalei, si deci am foarte mari sanse sa ma incurc, si totul pt o placa de 6 mm...

Mai bine astept sa iau banii, ma rup putin de la altele si iau un pachet (sa-mi ajunga...)

Multumesc oricum de intentie, ne mai auzim

Bafta!
0

#20 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 May 2011 - 04:07 PM

Vezi postareadanysoft32, la 09 May 2011 - 07:05 PM, a spus:

Da am citit "Zbor reusit cu Blue -Beby pe Chitila" am si luat legatura cu pccdtk ( Robert),care apropo e un tip super, am fost si la el la Chitila si mi-a dat un BB 33" cu fuselajul din coroplast si aripa din depron de 3mm.Fuselajul mi-a spus sa-l refac din depron de 6mm , asta si vreau sa fac dar inca nu am gasit depron de 6mm decat la 6mP, si stau cam prost cu "finantele" . Eu vroiam sa iau 1-2 placi de depron de 6mm .siuficiente pt.2 fuselaje dar cum am mai spus nu gasesc decat in varianta de mai sus.Cand sunt gata cu el promit sa pun poze.
Bafta la construit si la zbor.

Nu-s deloc "super " - doar normal asa cum sunt majoritatea de pe acest forum - te vei convinge cu timpul. Cat despre fuselajul , daca ai cu ce electronica sa-l echipezi ( mai sunt necesare: 2 servo-uri de 9 gr.; regulator de turatie de ~ 20 A ; acum.Lipo de ~ 1100 MAh si binenteles statie de telecomanda ) zboara-l cu cel din coroplast . Daca imi aduc bine aminte in configuratia amintita a zburat bine cam la ~ 450 gr.

BAFTA !!! ZBURATORULE !!!

...ca sa citez un clasic in viata la care tin .....
0

#21 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 May 2011 - 02:13 AM

Dany,ca sa te sustin in afirmatia ta fata de Robert ,vreau sa-ti spun ca acelasi gest frumos si normal asa cum spune si el,l-a facut si fata de mine acum vreo doi ani,daruindu-mi tot un fuselaj si doua aripi de BB,pe care le am si acum ,pe care le cosmetizez un pic pentru ca le donez unui nou virusat de acest minunat hobby.A zburat super tot timpul asta si chiar l-am luat si in concediu in Grecia.Multa bafta.
0

#22 Useril este offline   Cipric 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2011 - 09:17 AM

Multumesc de sfaturi, deja m-am apucat de varianta de 33 inchi, o sa fac si aripa recomandata de ilie F1A :yahoo:. Inca o intrebare, motorul cum ar trebui fixat, e corect asa: motorul fixat intr-o cruce metalica si crucea metalica fixata in placaj? Problema e ca nu am crucea aia metalica pentru motoras si nici nu prea as cumpara-o, alta modalitate mai simpla de fixare a motorului stiti? La mine clopotul motorul actual e de 3 mm diametru si depaseste putin latimea avionului o sa trebuiasca sa mai tai din lateralel fuselajului, conteaza foarte mult pozitia motorului mai in fata sau mai in spate referitor la echilibrarea avionului in general?
0

#23 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 May 2011 - 10:12 AM

Vezi postareaCipric, la 12 May 2011 - 09:17 AM, a spus:

Multumesc de sfaturi, deja m-am apucat de varianta de 33 inchi, o sa fac si aripa recomandata de ilie F1A :). Inca o intrebare, motorul cum ar trebui fixat, e corect asa: motorul fixat intr-o cruce metalica si crucea metalica fixata in placaj? Problema e ca nu am crucea aia metalica pentru motoras si nici nu prea as cumpara-o, alta modalitate mai simpla de fixare a motorului stiti? La mine clopotul motorul actual e de 3 mm diametru si depaseste putin latimea avionului o sa trebuiasca sa mai tai din lateralel fuselajului, conteaza foarte mult pozitia motorului mai in fata sau mai in spate referitor la echilibrarea avionului in general?

Nu inteleg , cum depaseste latimea avionului. Al meu are latimea de cca 60 mm( deci nu 3mm).Pune te rog o poza sa intelegem mai bine
0

#24 Useril este offline   Cipric 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2011 - 10:30 AM

Vezi postareadanysoft32, la 12 May 2011 - 10:12 AM, a spus:

Nu inteleg , cum depaseste latimea avionului. Al meu are latimea de cca 60 mm( deci nu 3mm).Pune te rog o poza sa intelegem mai bine

Am scris gresit diametrul motorului e de 3 cm, eram grabit.
0

#25 Useril este offline   Cipric 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 May 2011 - 11:05 AM

Eu ma gandeam ca pentru fixarea motorului sa fac ceva ca in poza atasata. Acolo ce e desenat cu negru e corpul avionului, cu rosu este motorul, cu albastru este un suport in forma de U facut din tabla de aluminiu, cu verde sunt 2 bucati de bete de bambus trecute prin 2 gauri din suportul motorului. Suportul motorului o sa fie mai lung si o sa fie bagat in sandwich-ul din care este construit blocul acela central din avion.

Imagine atasata: fixare_motor.jpg

Aceasta postare a fost editata de Cipric: 12 May 2011 - 11:05 AM

0

#26 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 May 2011 - 11:23 AM

Uite la ce ma refeream

Latimea are 4 cm (la interior), deci daca ai diam mot.de 3 cm ar trebui sa intre fara sa tai din fuselaj

Am pus poze sa vezi cum e prins motorul la mine

Sper sa te ajute

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0962.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0970.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0971.JPG

0

#27 Useril este offline   SID 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 May 2011 - 05:39 PM

Vezi postareaCipric, la 12 May 2011 - 11:05 AM, a spus:

Eu ma gandeam ca pentru fixarea motorului sa fac ceva ca in poza atasata. Acolo ce e desenat cu negru e corpul avionului, cu rosu este motorul, cu albastru este un suport in forma de U facut din tabla de aluminiu, cu verde sunt 2 bucati de bete de bambus trecute prin 2 gauri din suportul motorului. Suportul motorului o sa fie mai lung si o sa fie bagat in sandwich-ul din care este construit blocul acela central din avion.

Atasament fixare_motor.jpg

Salutare!

ce ai mai facut cu prinderea motorului?

Ai rezolvat problema?
In ce stadiu esti cu constructia BB-ului?

Aporpo, am reusit intr-un final sa fac rost de 2 placi de depron de 6 mm. Ma apuc sa fac un fuselaj de 33"

Aceasta postare a fost editata de danysoft32: 16 May 2011 - 05:41 PM

0

#28 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 May 2011 - 03:49 PM

Super !!! ....sa nu faci greseala ( pe care si eu o tot "comiteam" la primele modele ) de a-l ranforsa excesiv. Mai rezistent inseamna mai greu ....deci suplimentezi structura si ....iata cercul vicios.
Deabia astept sa-ti vad progresele.

BAFTA !!!
0

#29 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 May 2011 - 08:19 PM

Cipric,retine ca motorul trebuie sa fie montat cam 2-3grade in jos si tot cam 2-3 grade in dreapta privind modelul din spate.Sau 2-3 grade spre stanga daca il privesti din fata.Asteptam realizarile tale.
0

#30 Useril este offline   Cipric 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 June 2011 - 03:28 PM

Am terminat pana la urma avionul acu vre-o 2 saptamani am incercat sa il zbor si din cauza vantului destul de puternic si a nepriceperii mele in ale zborului l-am facut praf. Nu m-am descurajat si am facut versiune 2.0. Aripa a ramas aceeasi din plan UC-ul, iar pentru motor am renuntat la inventiile mele si am facut un batiu de motor dintr-o bucata de scandura de brad subtire. La fuselaj am prelungit monoblocul pana aproape de bordul de fuga al aripii si de acolo pana in coada avionului am pus de intarire o frigaruie (primul avion se rupea cam de la jumatea cozii din cauza materialului subtire si am zis sa il intaresc). Aripa avea intaritura din niste tije de lemn de 3mm pe toata lungimea bordului de atac si pe jumatate din bordul de fuga. Aseara am apucat sa il incerc si a zburat foarte frumos, stabil exact ca pentru un incepator total ca mine. Problema a aparut cand am incercat sa fac o coborare mai in forta, am tras prea repede de stick si din miscarea brusca mi s-a rupt aripa in 3 , cate 2 bucati de la exact locul in care se termina intarirea pe bordul de fuga. As vrea sa ii fac o alta aripa, ma gandeam sa incerc un fel de clark-y, ar merge facut din profilul de UC dar cu partea de jos acoperita? Astfel as incastra in aripa un lonjeron mai serios, ceva de 4x4 sau chiar mai gros.
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro