Modelism - RHC Forum: Gyro pentru stabilizare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Gyro pentru stabilizare

#1 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 392
  • Inregistrat: 04-May 07

Postat 12 April 2011 - 09:22 PM

Cum as putea sa fac si eu asa ceva? Nu ma refer la avion ci la stabilizarea lui, ca nu are vreun pilot automat ci 3 giroscoape.

0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 April 2011 - 09:55 PM

Floare la ureche! Eu zic nici sa nu te mai complici. Treci direct la etapa urmatoare.
Hai ca sa revin la subiect... Ai un model pe care sa-l pilotezi manual ca pe ala din secventa filmata? Daca DA, atunci vezi ca sunt cateva subiecte la FPV in care se atinge si aspectul asta al pilotului automat, sau chiar prin folosirea doar a giroscoapelor si accelerometrelor. Si dupa ce te lamuresti de acolo, eu zic ca poti pune echipamentul pe model, fara riscuri mari.
Multa bafta!

PS. Daca e sa fiu carcotas, as recomanda inceperea utilizarii unui giro, cu un model simplu, care sa te ajute la invatat. Apoi pui doua giroscoape si pana la urma ajungi la orice doresti.
Multa bafta!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 April 2011 - 09:56 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 392
  • Inregistrat: 04-May 07

Postat 13 April 2011 - 05:41 PM

OK, m-am exprimat gresit, intrebarea mea este de fapt, ce giroscoape s-ar preta, cam cum ar trebui montate, ex pentru directie mai spre coada sau nu, e nevoie de vreo 7-8 canale la radiocomanda sau nu, chestii deastea Acu am instalat un Hobby King 401B pe direstie dar nu post sa ies la zbor datorita conditiilo meteo. Nu pentru acel fel de avion sunt interesat ci pentru orice fel de pasare.

PS ce e un accelerometru?
0

#4 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 13 April 2011 - 10:59 PM

Nu trebuie activat HH, doar pe rate se poate merge. Gyro merg si cele cu drift usor, ieftine, E-Sky si de care mai sunt sau chiar un HK401B. Ce ai aia merge, dar doar daca merge (si) pe rate.

Problema e ca nu stiu daca rezista avionul la cate teste trebuie sa faci pana reusesti sa il / le setezi bine.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#5 Useril este offline   verde 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 24-July 08

Postat 19 April 2011 - 12:21 PM

Vezi postareaDDaniel, la 13 April 2011 - 05:41 PM, a spus:

OK, m-am exprimat gresit, intrebarea mea este de fapt, ce giroscoape s-ar preta, cam cum ar trebui montate, ex pentru directie mai spre coada sau nu, e nevoie de vreo 7-8 canale la radiocomanda sau nu, chestii deastea Acu am instalat un Hobby King 401B pe direstie dar nu post sa ies la zbor datorita conditiilo meteo. Nu pentru acel fel de avion sunt interesat ci pentru orice fel de pasare.

PS ce e un accelerometru?

Am instalat eu 3 gyro pe un Acromaster sa vad cum se comporta. Am folosit HK 410B.
video aici.

Am luat un cub se spuma si am lipit cu dubluadeziv cele 3 gyro pe 3 planuri perpendiculare (Fiecare gyro controleaza cate 1 ax de rotatie). Ansamblul l-am instalat in cabina astfel incat fiecare gyro sa fie perpendicular pe o axa.

Zborul numai in rate mode. Heading Hold e o aventura sa il controlezi... de aterizat nici n-am incercat.

Gain-ul la gyro le-am adus individual pe 3 potentiometre in telecomanda. Daca nu ai 3 canale libere poti sa le cumulezi pe unul singur. E nevoie de ceva reglaje pana gasesti un optim. Atentie la viteze mari unde pot apare oscilatii de la high gain.

La final iese un zbor mai stabil la turbulente dar sa nu te astepti la ceva spectaculos.
Depinde mult de avionul pe care vrei sa instalezi. Cel din video trimis de tine este instabil prin design si rezultatul este foarte interesant. Dar daca pui pe un Cessna 180 vei fi dezamagit.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro