Modelism - RHC Forum: Sfaturi incarcator NiMh/NiCd - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Sfaturi incarcator NiMh/NiCd

#1 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 27-December 10

Postat 02 April 2011 - 04:57 PM

Salut,

Sunt relativ nou in domeniu si de un anumit timp m-am lovit de problema bateriilor, in special al celor ordinare care nu mai sunt suficiente pentru ce am nevoie.
Din cate am vazut se gasesc variante pentru ce vreau eu in cazul solutiilor NiMh sau NiCd, LiPo fiind mai scumpe si de aceea nu prea sunt o solutie pe moment, dar poate mai tarziu. Deci as cauta un incarcator care sa stie cate ceva din fiecare..
Eu as avea nevoie de incarcator pentru acumulatori de emisie/receptie, pe care deocamdata nu ii am, dar sper sa ii achiziotionez in curand.
Intrebarile ar fi, NiCd, sau NiMh? Am citit ca NiMh ar fi mai bune..
Si ca incarcator, ce as putea sa iau? Ma refer in special la solutiile de pe Hobbyking (HobbyKing ECO6, Turnigy Accucel-6, etc) As avea nevoie si de discharger? am vazut ca cele mentionate nu au asa ceva..

Multumesc, si astept sfaturi..

Aceasta postare a fost editata de paul_e88: 02 April 2011 - 05:00 PM

0

#2 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 02 April 2011 - 05:20 PM

NiMHd au greutate mai mica la aceeasi capacitate, comparate cu NiCd. Dar aici se termina orice alt avantaj. NiMHd se autedescarca repede. Am cinci modele care au ramas cu bateriile in ele si la control erau duse. In schimb NiCd au ramas, dupa ani, neschimbate. Futaba recomanda baterii NiCd. Ca incarcator iti recomand unul lent, doar pentru ele:
http://www3.towerhob...p?&I=LXNK66&P=0
Este solutia optima. Complicatia de a le incarca la un charger "destept" nu are rost...parea mea.
Dar, daca tot esti la inceput, iti recomand calduros sa treci, direct, pe LiFe:
http://www3.towerhob...wti0093p?&C=MCD
Este, de departe, solutia ideala.
LiPo necesita regulator, deci, nu este o solutie mai buna decat LiFe.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 02 April 2011 - 05:24 PM

0

#3 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 April 2011 - 08:14 PM

Da, culmea este ca tot ce am gasit despre NiMh era de bine fata de NiCd. Probabil fiecare are avantaje si dezavantaje, insa cu toate astea nu as vrea sa dau niste bani si sa ma trezesc ca se termina prea repede bateriile..De-asta ma cam feresc de incarcatoare simple de prize (practic adaptoare), pt ca am trecut prin cateva experiente cu NiCd-uri si dupa suficiente utilizari, nu mai erau in stare de nimic. Deci as ocoli solutia Futaba de priza pe care ai propus-o totusi..
Am buget limitat, dar nu vreau nici sa arunc banii pe ceva care este depasit inca din start. Treaba cu LiFe nu o stiam, pare destul de interesant si nu sunt chiar asa de scumpe.
Insa ca incarcator pentru LiFe ce as putea folosi? Si am vazut ca tensiunea este mai mare la LiFe, o celula are 3.3v deci pentru receptie voi avea 6.6v, desi receptia imi cere doar 6v. Nu o sa apara probleme? La fel si la emisie, 9.9v fata de 9.6v..
0

#4 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2011 - 10:10 PM

Sa o lum ordonat. Incerc sa raspund in ordinea in care ai posta:
-singurul dezavantaj la NiCd este greutatea mai mare. In rest nu are nici un altul. Am in emitator ...Futaba 7CAP...unul de sapte ani. Este perfect. Si cele de receptie sunt la fel. Pentru viata lunga, tocmai hulitul incarcator...care nu-i de loc un adaptor...va asigura succesul. Daca vei cumpara un charger de 200$ va face, in cazul acumulatorilor pentru emisie si receptie...atentie, nu vorbesc despre acumulatorii destinati tractiunii...exact acelasi lucru. Trebuie incarcate la 1/10C timp de 12-15 ore.
-nu sunt depasite de loc. Futaba recomanda NiCd. NiMHd sunt impuse de ecologisti. Sunt o facatura jalnica, ceva ca aliajul de lipit fara plumb. Daca ai lipit cu unul 40/60, depasit, dupa cum spui tu, si unul "modern" fara plumb o sa-mi dai dreptate.
-toate receptoarele moderne, cu exceptia Futaba, accepta peste 6V. LiFe merg fara nici o problema. Nici servo-urile nu sunt deranjate. Aprinderile electronice si ele. Practic nu ai nevoie de regulator.
-uite un charger perfect pentru ele:
http://www3.towerhob...p?&I=LXZWP0&P=V
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 02 April 2011 - 10:12 PM

0

#5 Useril este offline   paul_e88 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 April 2011 - 03:04 PM

Deci daca as merge pe LiFe, ar fi asa: Hobbico LiFeSource AC/DC Balancing Charger 1S-3S (35$) + Hobbico LiFe 6.6V 1800mAh 10C Rx LiFeSource Balance U (33$) + unul din astea:
http://www3.towerhob...wti0093p?&C=MCH
La care nu-mi dau seama care ar fi diferenta, in afara ca la unul scrie square, desi nu e square si mai square e celelalt.
Deci in jur de 100$ ar trebui sa rezolv problema si sa nu apara complicatii pe viitor, nu?
0

#6 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2011 - 04:57 PM

"Square" se refera la sectiune, care, la cel in cauza este, intr-adevar, patrata.
Ar trebui sa verifici dimensiunile si sa-l iei pe cel care intra in emitator...spun si eu.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 03 April 2011 - 04:59 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro