Modelism - RHC Forum: Giles 202 UL - resuscitare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Giles 202 UL - resuscitare 1.93m anvergura, ZDZ 40cc benzina

#1 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 19 June 2010 - 07:45 AM

Datorita faptului pentru ca fiindca am reusit performanta sa rup acest model in 2, din HOVER, rezultand daune nu foarte grave, si fiind motivat si de constructia capitala a Yak-ului QQ facuta de Cristi Matica, am decis sa incerc imposibilul.

Pe scurt, e vorba de acest model:
http://www.rcuniverse.com/magazine/article...?article_id=720

Doar ca e putin pe steroizi cu motorul ZDZ40cc (motorizarea n-are sens sa zic ca e inumana). Datorita unor setari de expo defectuoase pe statie, combinata cu o curba de gaz cu care nu eram familiar, putin vant lateral si multa incapatanare prosteasca l-am scapat pe coada din hover. Modeul s-a rupt curat de la jumate unde este si cea mai slaba structura. Practic e doar rupt in doua. Motorboxul pana si elicea sunt intacte (am avut timp cacalau sa tai motorul in timp ce se dezmembra).

Poze mai jos (scuze pentru calitatea infecta a pozelor, INCA nu mi-a venit camera... in fine).

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Calin: 19 June 2010 - 07:50 AM

0

#2 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 19 June 2010 - 07:47 AM

Am lipit temporar cu CA, in puncte, majoritatea traverselor rupte.
Acum intrebarile pentru constructorii cunoscatori:

- ce sa folosesc pentru ranforsarea traverselor rupte? Placaj de aviatie de 1-2 sau balsa de 2-3 ambele taiate in fasii la fel de late ca traversele rupte?
- care e cea mai buna metoda de aliniere pentru lipire a celor doua bucatoace? Ma gandeam sa prind 2 baghete de pin, sau lonjeroane de carbon pe exteriorul fuselajului pentru a avea o structura de care sa se tina in timp ce se usuca rasina... dar poate aveti voi niste idei mai bune.

Mentionez ca nu am timp si nici nervi sa-l dezmembrez complet (toba, motor etc) sa-l pun pe o suprafata plana :unsure: Intentionez sa comand alt model oricum si pe asta vreau sa-l repar cat sa mai dau cateva zboruri pana vine noul ARF.

Numai bine,
Calin

Aceasta postare a fost editata de Calin: 19 June 2010 - 07:57 AM

0

#3 Useril este offline   Acitam1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 11-July 07

Postat 20 June 2010 - 11:21 PM

Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. :unsure: Ideea mea ar fi sa pui niste baghete de carbon 4/4 sau 5/5mm, in interiorul fuselajului, in locurile unde am marcat in poza cu rosu. Daca vrei sa folosesti lemn, iti recomand placajul in loc de balsa. In legatura cu alinierea fuselajului, cred ca ar fi mult mai bine sa scoti motorul, toba afara si sa il pui pe o masa dreapta. Avand in vedere ca fuselajul e drept, se poate alinia destul de usor.

Fisiere atasate

0

#4 Useril este offline   nitrometan 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 405
  • Inregistrat: 31-July 04

Postat 02 April 2011 - 09:42 PM

Salut Caline!
De azi sunt si eu fericitul posesor al unui Giles 202 UL.Vreau sa te intreb cum se impaca al tau cu ZDZ 40 dpdv greutate in bot si vibratii?
Si a doua chestiune,la 5 kile cit va cintari modelul,crezi ca betele alea de le zic astia tren de aterizare tin sau sa le arunc direct in schrott si sa pun un tren de oameni seriosi din carbune??
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro