Salutare la toata lumea ,in timp ce vopseaua lucreaza in legea ei,eu am iceput montajul geamurilor din ABS fumuriu care au fost taiate acum citeva luni.La geamurile laterale fiind aproape drepte dupa o finisare minima le-am fixat in lacasul lor cu aracet bazinduma ca la uscare acesta va deveni transparent ceia ce nu s-a intimplat la uscare adevenit usor opac.Acum stind si judecind drept ar fi mers colorat cu negru,bun.. a urmat montajul gemurilor curbe care s-a dovedit o mare necunoscuta pentru mine ,pe folia de protectie a ABS-ului era scris in olandeza si ceva finlandeza banuiesc ,probabil ca au si engleza dar nu am nimerit eu partea aceia cu ceva despre modelarea acestui material de la 65 la 120 se termoformeaza ,am icercat in pagina lor la www.bayersheeteurope.com dar nu am gasit nimic.
Si deci am inceput sa indoi materialul intr-un ibric de apa ferbinte,dupa citeva incercari nereusite (am stricat vreo doua geamuri) am reusit cele doua geamuri din prova puntea principala si puntea de navigatie acoperita cel deal treile de pe puntea de comanda a fost cel mai usor de lucrat.
Concluzii despre acest material: mare grija la taiat se zgirie foarte usor ,a nu se taia niciodata fara folii de protectii .
-se va confectiona inainte sabloane cit mai exacte cu tot cu curbura geamului.
-daca este incalzit prea tare incepe si se opacizeaza un pic (dupa citeva incercari cu apa mai ferbinte am constatat ca temperatura optima ar fi pe la 80 grC)
Si acum poze :good:
Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 28 October 2011 - 05:30 PM