Modele facute de mine poze pas cu pas
Postat 13 September 2012 - 08:24 PM
In ultima imagine,apare si vestita punte de lemn(confectionata din betigase de cafea).
Stima tuturor.
Postat 20 September 2012 - 10:13 PM
......si poate totusi
Postat 21 September 2012 - 12:56 PM
Vreau sa vad si ce da bine la echilibrarea lui.
Toata stima.
PS:Ce bafta au cei ce dispun de cada in baie pt probe... :unsure: :good: :blush:
Postat 22 September 2012 - 08:13 AM
raoul_bvand, la 21 September 2012 - 12:56 PM, a spus:
Vreau sa vad si ce da bine la echilibrarea lui.
Toata stima.
PS:Ce bafta au cei ce dispun de cada in baie pt probe... :blush: :blush: :blush:
Ca o parere strict personala as opta pentru un reductor de minim 3:1 , altfel o faci barca de viteza (cam asa mi-a iesit mie Halny... acu ma chinui sa modific toate acareturile de sub punte pentru doi reductori.
Si totusi........ mergi cu reductor intre motor si ax sau .... direct ???? :good: :good:
Aceasta postare a fost editata de tom cat: 22 September 2012 - 08:17 AM
......si poate totusi
Postat 22 September 2012 - 11:26 AM
Toata stima.
Postat 22 September 2012 - 06:14 PM
Si pentru ca ma plictiseam acasa si ar fi fost pacat sa ramina doar de decor,am rezolvat si problema vinciului ancorelor in ceea ce priveste motorizarea lui.Ii mai trebuie doar partea electronica(esc-ul) si totul este finalizat.Axul tamburilor are 2,5mm si este pe bucsi de bronz iar ca motorizare am folosit ce am gasit prin cutia cu maimute.Nu mai retin de la ce provine acel mecanizm impreuna cu motorul.
Citeva foto:
Postat 23 September 2012 - 10:18 AM
raoul_bvand, la 22 September 2012 - 06:14 PM, a spus:
Si pentru ca ma plictiseam acasa si ar fi fost pacat sa ramina doar de decor,am rezolvat si problema vinciului ancorelor in ceea ce priveste motorizarea lui.Ii mai trebuie doar partea electronica(esc-ul) si totul este finalizat.Axul tamburilor are 2,5mm si este pe bucsi de bronz iar ca motorizare am folosit ce am gasit prin cutia cu maimute.Nu mai retin de la ce provine acel mecanizm impreuna cu motorul.
Citeva foto:
Foloseste partea electronica de la un servo, lasandu-i potentiometrul pe pozitia de mijloc (in cazul ca ai loc acolo sa-l ascunzi si pe asta) sau pur si simplu inlocuind potentiometrul cu doua rezistente egale si de valoare de cca. 2,4 ko. Vei avea o variatie mai slaba a turatiei, in sensul ca nu o sa poti obtine viteze foarte mici, insa nu conteaza la un vinci. Daca ai prin casa un servo cu potentiometrul sau pinioanele duse, nu mai dai nici un ban. Daca nu, cumpara unul ieftin si sacrifica-l pe altarul creatiei. Vezi ca sa fie in concordanta cu motorul folosit, unul mini sau cel mult standard fiind de ajuns.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 23 September 2012 - 10:20 AM
Postat 23 September 2012 - 01:16 PM
navigator, la 23 September 2012 - 10:18 AM, a spus:
Da.Exact la acea parte electronica ma refeream.Pentru motoare mici,folosesc electronica din servouri pe post de esc.
O intrebare celor cunoscatori.Stie cineva ordinea,culorile si insemnatatea luminilor de pe catarg?Am observat ca sunt 4 lampi dar nu le stiu culorilr si acum sint la acest stadiu.
Multa stima si o duminica placuta in continuare.
Postat 28 September 2012 - 05:45 PM
raoul_bvand, la 27 September 2012 - 07:38 PM, a spus:
Nu are nimeni nici o informatie legata de iluminatul catargului?
Sincer si eu ma scarpin inver in cap..... La Halny aceleasi probleme... v*o 20 de lumini pe catarg si nu stiu care cum sunt. Poate ne ajuta DJ BOBO cu ceva sfaturi, am vazut ca la treaba asta face parte din Staff. Cel putin ...la mine la Halny nici acu nu am reusit sa identific corect culorile luminilor si pozitia lor de pe catarg (parca 1 alba, 3 sau 4 rosii si 5 sau 4 galbene sau portocalii :rofl: :wacko: :wacko: :wacko: ) Un adevarat mister, iar cu tradusul din poloneza in romana....... mai bine ma apuc si invat sa scriu si sa vorbesc fluent vechiul limbaj maya ;) :rofl:
......si poate totusi
Postat 02 October 2012 - 09:44 AM
Toate cele bune si multa bafta.
Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 02 October 2012 - 09:45 AM
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Postat 02 October 2012 - 11:37 AM
dj.bobo, la 02 October 2012 - 09:44 AM, a spus:
Mii de multumiri maestre.Toata stima.
PS:Stiam sigur ca de la tine va veni raspunsul.
Postat 02 October 2012 - 08:39 PM
dj.bobo, la 02 October 2012 - 09:44 AM, a spus:
Maistre..... RESPECTE PROFUNDE. Acu daca mor..... nu mor chiar prost, azi am mai invatat ceva. Treaba cu remorcherele am inteles-o da..... referitor la navele de salvare poti sa-mi zici cate ceva legat de instalatia din pomul de craciun :) :) ( de iluminatul catargului de la Halny, nu de alta , da mi-s Tufa de Venetia " vorba raposatului meu prof de fizica din generala")
P.S. Citit din scoarta in scoarta , da....... tot nu m-am lamurit cu luminile la navele de salvare. Crezi ca ma poti "lumina" si pe mine nitel daca-ti face placere si ai tipm pentru un prostanac ?????
Aceasta postare a fost editata de tom cat: 02 October 2012 - 08:44 PM
......si poate totusi
Postat 02 December 2012 - 03:36 PM
Cosul de fum a primit si el ,,hainuta,,noua.Catargul este aproape gata si cu iluminatul montat partial.Imi mai trebuiesc cele 3 lampi superioare.Tre sa mai caut aici ca nu ma leduri asa de mici(3mm).Balustrada este gata si acum coca ,asteapta vopseaua de final.Am mai facut si acele orificii ce banuiesc ca ajuta la ,,priponirea,,navei la tarm si nu numai.
Postat 02 December 2012 - 04:01 PM
raoul_bvand, la 02 December 2012 - 03:36 PM, a spus:
Cosul de fum a primit si el ,,hainuta,,noua.Catargul este aproape gata si cu iluminatul montat partial.Imi mai trebuiesc cele 3 lampi superioare.Tre sa mai caut aici ca nu ma leduri asa de mici(3mm).Balustrada este gata si acum coca ,asteapta vopseaua de final.Am mai facut si acele orificii ce banuiesc ca ajuta la ,,priponirea,,navei la tarm si nu numai.
Buna ziua! Imi place cum lucrezi,cu atat mai mult ca si eu am in constructie acelas remorcher dar la scara mai mica .O intrebare,daca nu-i cu banat;cu ce ai imbracat cosul?sau este vopsea?
Postat 02 December 2012 - 04:07 PM
achristian, la 02 December 2012 - 04:01 PM, a spus:
Nu este vopsea.Este banda adeziva din aluminiu ce se foloseste la etanseizarea racordurilor si tuburilor la instalatiile de ventilat.
Este destul de grosuta.Punctele ce ar trebui sa imite ,,niturile,,desi sint ,,ingropate,, sint facute cu un pinion dintrun servo.
Numai bine si succes la mesterit.
Postat 02 December 2012 - 04:12 PM
raoul_bvand, la 02 December 2012 - 04:07 PM, a spus:
Este destul de grosuta.Punctele ce ar trebui sa imite ,,niturile,,desi sint ,,ingropate,, sint facute cu un pinion dintrun servo.
Numai bine si succes la mesterit.
:good: multumesc,Spor si tie!
Postat 06 December 2012 - 10:32 PM
Mai adaug citeva imagini cu diverse etape ale constructiei.Cele in care apare catargul iluminat sunt mai vechi,azi am dat de ele.
Pentru lumini am apelat la vesnicele leduri.
Astazi fiind acasa am mai facut diverse pisulici si componente.De exemplu:am montat proiectorul de pe cosul de fum(complect functional cu o lampa smd),tamburul pentru rulat cablul,suportii platformei de lemn (puntii),plafoniera din cabina superioara si felinarul de pe biroul din interior(toate functionale),am montat balamale usilor de lemn (la usi am folosit bete de cafea de la Mec)...
Urmeaza :geamurile,minere usi ,legaturi electrice ce imi cam dau bataie de cap deoarece sunt multe cabluri si mare parte vin independente(nu le vreau aprinse pe toate deodata ca la un pom de iarna),stergatorul de parbriz,montarea clopotului...s.a.m.d.
Cam astea fiind spuse.....
Postat 07 December 2012 - 11:41 AM
Postat 07 December 2012 - 06:43 PM
kno3, la 07 December 2012 - 11:41 AM, a spus:
Multumesc
Nu.Nu sint albastre.Camera nu era setata.Sint albe.Cele 3 sint albe ,la fel si cele ale proiectoarelor,lampasului si plafonierei
Postat 10 December 2012 - 11:05 PM
Revenim cu imagini din capitolul ,,BIBILEALA,, cu ceva scripeti si modul in care i-am realizat.
Aceasta postare a fost editata de raoul_bvand: 10 December 2012 - 11:05 PM