Modelism - RHC Forum: antidot pentru virus... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

antidot pentru virus... parerea voastra face diferenta ...

#91 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 31 March 2011 - 10:01 AM

Vezi postareaadioperator, la 31 March 2011 - 08:32 AM, a spus:

Daca ai posibilitatea baga si niste simulator inainte, va fi de mare ajutor.

Zboruri lineeeee !!!

Am bagat, am facut rost de o radio comanda exclusiv petru usb si am si un realflight g4.5. Am luat de pe net si un EZ standard, pe care l-am adaptat cat de cat modelului meu, baterie, motor etc. Si merge de minune, eu sper acum ca ceea ce fac pe simulator sa se potriveasca cu ce va fi la terenul de zbor :). Numai bine.
0

#92 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 02 April 2011 - 07:20 PM

Ceva vesti?A venit statia?
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#93 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2011 - 10:55 PM

Vezi postareapilo, la 02 April 2011 - 07:20 PM, a spus:

Ceva vesti?A venit statia?

Salutare man, dap :lol:, a venit. Nu am mai tinut pasul cu forumul, azi mi-am facut botezul. Am zburat pentru prima oara in viata mea si a fost magnific :), am mers la Sanpetru la domnul Feldioreanu Dorin, mare om mare caracter, m-a ajutat sa imi mai ajustez cat de cat statia si modelul si totul a fost ok, absolut nici un fel de crash, dar recunosc ca EZ-ul m-a scos la plimbare, o rafala de vant ce mi l-a indepartat destul de mult si am zis ca cel mai bine e sa il pun jos, mai cu greu, dar a scapat absolut nevatamat. Nu am putut sa ma abtin si la intoarcerea mea in Busteni, acasa, am mers pe partie de aici si l-am zburat cam jumatate de ora la panta, vantul nu batea aproape deloc, dar plana magnific, ajungeam jos, luam modelul si dai la talpa inapoi in varf de partie. Urmeaza de maine incepand sa ii fac un mic servis, pus ceva banda pe burta, pe bordurile de atac si fuga, umblat umpic la tijele de comanda etc. EZ-ul si asa este la mana a doua si are cateva "cicatrici" pe el, nimic grav dar sunt acolo, iar prezenta lor este simtita si as vrea sa il mai consolidez cu ceva banda pe ici pe colo sa fie sigur, trebue pus si magneti in aripi. Oricum mai am de facut la el o gramada, timp sa fie ca restul vine de la sine. Promit sa va tin la curent cu ce mai fac. Numai bine ...
0

#94 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 04 April 2011 - 03:42 AM

Felicitari, felicitari, felicitari.
Ma bucur nespus ca totul a fost perfect.
De acum esti baiat mare, ai aripi.
La mai multe, la mai mari si la cat mai multa putere acompaniata de muzica ingerilor:

Multa, multa bafta, zburatorule.
0

#95 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 02-May 10

Postat 04 April 2011 - 07:06 AM

Vezi postareadan_mitea, la 04 April 2011 - 03:42 AM, a spus:

Felicitari, felicitari, felicitari.
Ma bucur nespus ca totul a fost perfect.
De acum esti baiat mare, ai aripi.
La mai multe, la mai mari si la cat mai multa putere acompaniata de muzica ingerilor:
http://www.youtube.c...h?v=v_bpqvgdFko
Multa, multa bafta, zburatorule.

... iata si corul ingerilor:

Aceasta postare a fost editata de aedrin: 04 April 2011 - 07:07 AM

0

#96 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2011 - 09:41 AM

Pune si tu niste poze cu cioroiul...in aer pe sol...nu conteaza.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#97 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2011 - 10:27 AM

Vezi postareapilo, la 04 April 2011 - 09:41 AM, a spus:

Pune si tu niste poze cu cioroiul...in aer pe sol...nu conteaza.

Pfffffffff, aici m-ai lovit man. Nu am aparat foto de nici un fel, nici macra telefon cu camera, dar hai ca vad eu cum fac. Va multumesc tuturor pentru incurajari si urari. Si ca un apropo la Aedrin, jmecheri rau de tot ingeri astia :wub:. Numai bine ...
0

#98 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 06 April 2011 - 02:57 PM

Domnu' Pinti felicitari !!!
Te invidiez, la mine sareau aripile la primul zbor <_<
Cam asa:

La cat mai multe zboruri cu aterizari lineeee !!!
0

#99 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 April 2011 - 08:49 PM

Vezi postareaadioperator, la 06 April 2011 - 02:57 PM, a spus:

Domnu' Pinti felicitari !!!
Te invidiez, la mine sareau aripile la primul zbor :pardon:
Cam asa:

La cat mai multe zboruri cu aterizari lineeee !!!

Baga magneti ca nu ai alta varianta, si mie imi sareau de zor aripile, dar le simteam in mansa cand se distantau ca devenea modelul instabil si il aterizam cat mai repede, o data se mai tinea doar in lonjeron ca il infipsesem bine :o. As vrea sa ne cunoastem mai bine, intra si tu mai des pe mess :drinks: :o .
0

#100 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 01:08 AM

Revin cu vesti si bune dar si rele. Cele bune ar fi ca totul merge ca la carte, modelul zboara impecabil si se manevreaza usor. Vestile rele ar fi ca dupa fiecare iesire la camp gasesc cate ceva de facut, de reglat, de relipit sau pozitionat pentru un control mai bun. Am inceput cu aripilie care se incapataneaza sa stea unde le e locul, sper sa fi rezolvat aceasta problema, am lipit de o parte si de cealalta magneti dar nu am apucat sa testez "inventia", o alta ar fi pozitia bateriei care datorita unui burete de vase :p sta acum foarte bine intepenita in botul modelului, inainte de asta era peste tot prin model, aveam si ceva joc in sarma ce controleaza carma dar am rezolvat-o si pe aceasta. Buuuuuuun, acum vine intrebarea de 1 milion de puncte. Ce pot face pentru a obtine un model mai stabil chiar si pe vant, sa nu uitam ca eu am urmatoarea configuratie pe el:
1) elicie,
2) motor,
3) regulator,
4) baterie, sa fie prea slaba, sau datorita bateriei mici modelul este prea usor? Acum si problema mea, o rafala sau chiar si un vant constant de intensitate mica poate sa isi faca de cap cu avionul meu. Am patit-o chiar zilele trecute, dar am scapat cu rani minore, o aripa aproape ingaurita :angry2: , problema e ca daca vantul bate din lateral are tendinta de a-mi intoarce avionul cu vantul in coada si mi-l duce la mama naibi de nu il mai vad, si daca incerc sa il intorc cu vantul in bot intra in vrie deoarece chiar si la gaz 100% nu pot tine pasul cu vantul si face un picaj de toata frumusetea. A-ti fi tentati sa imi ziceti sa nu mai zbor cand bate vantul, nu stiu cum e la voi, dar la mine aici in Busteni vantul bate tot timpul, 24/7/365, uneori mai incet alteori mai tare. Ce a-si putea sa fac? Sa strang cureau si sa imi i-au o motorizare mai buna cu tot ce trebuie? Motor, elicie, baterie etc? Sau sa incerc sa ii pun ceva balast exact in CG? Va rog mult de tot sa imi spune-ti voi ce a-ti face si de ce? Va multumesc anticipat si numai bine :angry2: .
0

#101 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 April 2011 - 02:49 AM

As spune ca ai vesti foarte bune si excelente. Care sunt cele mai putin bune despre care pomenesti? Zbori, sunteti intregi, mesteresti la model, deci faci modelism, totul este excelent.
Pentru vant...sunt modele care accepta vant si altele mai putin tolerante. Nu l-as ingreuna. As incerca sa-i dau centrul de greutate mai in fata. Asa devine mai stabil. Ar fi bine sa incerci sa zbori in zori sau seara, atunci vantul este mai redus.
Pentru viitor, cand, deja stii despre ce-i vorba, vei alege un model mai tolerant la vant. Dar, pana atunci, zboara, zboara, zboara.
Multa, multa bafta si felicitari. Peste un an vei rade de vant.

PS. Daca tu te plangi, uite aici model care nu accepta vant:
http://www.rhcforum....dpost__p__85354
O iarna intreaga m-am sculat cu noaptea in cap sa-l pot zbura. Cat de frumos era....

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 April 2011 - 02:54 AM

0

#102 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 06:08 AM

Oare de ce ti-am zis ca nu vei avea performante prea mari cu motorul ala(doar sa ma ia protheus peste picior?)
Cum fac eu pe vant?Pun putin pb pe baterie,bateria maxim fata,si cel mai important(dupa mine desigur)este sa il tii cu botul in vant.Cand faci un viraj,ia mjai intai altitudine de 10 metri macar,sa aibe unde sa pice.

Tot pe vant te ajuta eleroanele.Defapt,nici nu mai folosesc directia.Recomand sa faci si tu asta,costa putin(2 prelungitoare,balamale si CA si gataaa)

Pe vant puternic(peste 20 km/h)tot timpul trebuie stat cu botul in vant.E regula de aur.Apoi cu vantul in bot maresti motorul(nici maxim,dar nici minim).Daca nu o faci,vei pierde viteza,apoi altitudine,stai linistit,se redreseaza singur.Cand virezi virajul e accentuat de vant,si e posibil sa pierzi atitudine.

Acum vantul in coada.Redu motorul.Tot asa incerca sa iei altitudine daca nu ai deja.Acum,virezi,virajul e diminuat de vant(logic nu?)

Si ne-am intors cu botul in vant.De obicei eu ii dau maxim si iau altitudine,tai motor si planez(tot cu bot in vant).Dar lasa planoreala pentru mai incolo.

Evita cat posibil zborul cu vant lateral.Eu la al 12-lea zbor inca mai am emotii cu vant lateral.Cand faci viraje fa-le larg,eviti asa vria.

Incearca pe simulator,e cam la fel si in realitate.
Te-ar ajuta si o baterie mai mare...a mea are 200 grame,a ta jumate.

Numai bine.

Aceasta postare a fost editata de pilo: 09 April 2011 - 06:12 AM

Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#103 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 09 April 2011 - 07:18 AM

Asa cum a spus si maestrul dan_mitea este foarte bine ca incerci sa zbori si intelegi ceea ce se intampla, iar faptul ca mesteresti la aeromodel inseamna ca faci modelism adevarat, ar fi mai plictisitor daca nu ai ce gadila la el.

Pilo are foarte mare dreptate, adauga plumb in bot pe vreme cu vant, impinge si bateria la maxim in fata, un centru de greutate mai in fata te ajuta pe vreme cu vant. La EZ-ul meu zburam cu un acumulator de 3 celule si 3300 mA, avea ~270 greame si pozitionat la maxim in fata, e drept ca are motorizare brushless .
Recomandare din partea mea pentru regulator, motor si elice.

Cand intra in picaj incearca sa-l redresezi din profundor, la fel procedeaza si atunci cand (daca) are tendinta sa zboare in valuri.

Aterizari lineee !!!
0

#104 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 07:20 AM

Stimati cititori, pe undeva pe acolo printre voi sunt persoane care ma pot ajuta sa-l ajut pe pinti2d sa aiba o zburatoare decenta...
Concret, am niste planuri de executie pe care le aranjasem in piese pregatite de taiere pe foile de balsa si placaj ce se gasesc in comertul capitalist autohton.
Aflind ca omul nostru e in mijlocul muntelui si ca nu exista acces la cnc sau ploter am incercat sa-i adaptez planurile la amarita de imprimanta A4 la care poate tipari ceva insa iese un rahat.... trebuiesc imbinate prea multe foi A4 si precizia finala ma cam zgribuleste.
Am nevoie de print pe A0 in rola ca sa-i putem oferi omului astuia niste planuri decente, pe cara sa si poata lucra. Eu sunt limitat la SRA3 si cunosc locuri unde pot printa pe A0 dar cu preturi nesimtite.
Haideti sa haidem si sa-l facem fericit pe omul asta!

Aceasta postare a fost editata de aedrin: 09 April 2011 - 07:25 AM

0

#105 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 02:37 PM

Vezi postareaaedrin, la 09 April 2011 - 07:20 AM, a spus:

Stimati cititori, pe undeva pe acolo printre voi sunt persoane care ma pot ajuta sa-l ajut pe pinti2d sa aiba o zburatoare decenta...
Concret, am niste planuri de executie pe care le aranjasem in piese pregatite de taiere pe foile de balsa si placaj ce se gasesc in comertul capitalist autohton.
Aflind ca omul nostru e in mijlocul muntelui si ca nu exista acces la cnc sau ploter am incercat sa-i adaptez planurile la amarita de imprimanta A4 la care poate tipari ceva insa iese un rahat.... trebuiesc imbinate prea multe foi A4 si precizia finala ma cam zgribuleste.
Am nevoie de print pe A0 in rola ca sa-i putem oferi omului astuia niste planuri decente, pe cara sa si poata lucra. Eu sunt limitat la SRA3 si cunosc locuri unde pot printa pe A0 dar cu preturi nesimtite.
Haideti sa haidem si sa-l facem fericit pe omul asta!

Ma faci sa rosesc, grav nu asa, pomu de Craciun e mic copil pe langa obraji mei, ce pot sa zic, esti un om de milioane, tare mi-ar place sa ne intalnim fata in fata la un pahar de vorba si de ce nu si la o bere, numai bine :hi: :) :blush: :good:
0

#106 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 08:19 PM

Am incercat sa fac cum a-ti zis voi, sa dau centrul de greutate mai in fata dar tot nu vrea sa mearga, defapt nu e vina lui, ci vantul e mult prea artagos cu mine, deloc nu ma lasa sa zbor, deja a devenit un conflict psihic, am dat o caruta de bani ca sa stau cu modelul pe noptiera :wacko: . Am iesit cu el azi la teren dar nu am reusit sa il tin mai mult de 3 minute in aer, imi e frica sa nu dau prea tare cu el de pamant, chiar si asa m-a pus la incercare ca mi-a ramas in copac, dar a scapat neatins :ph34r: .
@ pilo: stiu man ca nu duce motorizarea mea, asta e, acum adun bani pentru rapa rosie (pe aceasta cale daca mai vine cineva sa ma anunte sa ne adunam gasca), dar cu prima ocazie asta e in topul prioritatilor, o moterizare caluuuuuumea. De adaugat greutate nu vreau sa pun foarte mult, si asa abea trage motoru, daca e mai greu e mai stabil nimic de zis, dar motorul va fi deja inutil. Oricum mersi mult, ca intodeauna ma ajuti cu raspunsuri concrete.
0

#107 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 April 2011 - 08:27 PM

pinti mosule nu rosi ca nu e bine... hai mai bine sa vedem cum percuteaza lumea!

0

#108 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 09 April 2011 - 10:06 PM

Pinti, felicitari pentru zboruri si nu-ti fa griji, zboara si altii cu avioane submotorizate (sau chiar fara motor) si tot se descurca, uneori cu performante ( pilo ). Dar daca ai nevoie de un motor, am eu unul de 3200 kv, la care cu o elice destul de mica vei face fata oricarui vant ( nu uita, ca amplasarea motorului la EZ impiedica folosirea de elici mari). Va fi o torpila zburatoare, dar daca asta vrei, ai motorul gratis de la mine, daca treci pe la RR.

Vezi postareapilo, la 09 April 2011 - 06:08 AM, a spus:

(doar sa ma ia protheus peste picior?)

Cu ce anume am luat peste picior? Faptul ca vorbesti de performante la un avion scoala ca EZ?

PS: Pentru motorul acesta, vei avea nevoie de alt regulator de ~ 35 A . Si bateria va fi stresata daca vei merge cu motor la maxim des, ca va fi aproape de C-ul maxim suportat (motorul consuma ~ 30A maxim).

Aceasta postare a fost editata de protheus: 09 April 2011 - 10:10 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#109 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 11:34 AM

Vezi postareaprotheus, la 09 April 2011 - 10:06 PM, a spus:

Pinti, felicitari pentru zboruri si nu-ti fa griji, zboara si altii cu avioane submotorizate (sau chiar fara motor) si tot se descurca, uneori cu performante ( pilo ). Dar daca ai nevoie de un motor, am eu unul de 3200 kv, la care cu o elice destul de mica vei face fata oricarui vant ( nu uita, ca amplasarea motorului la EZ impiedica folosirea de elici mari). Va fi o torpila zburatoare, dar daca asta vrei, ai motorul gratis de la mine, daca treci pe la RR.

Cu ce anume am luat peste picior? Faptul ca vorbesti de performante la un avion scoala ca EZ?

PS: Pentru motorul acesta, vei avea nevoie de alt regulator de ~ 35 A . Si bateria va fi stresata daca vei merge cu motor la maxim des, ca va fi aproape de C-ul maxim suportat (motorul consuma ~ 30A maxim).

Fratilor, recunosc cu mana pe inima ca voi, aeromodelisti :wub: , sunteti o comunitate de oameni ce nu am mai intalnit pana acum :o . Aedrin lucreaza duminica in ziua lui libera pentru a-mi trimite niste planuri, tu imi dai un motor moca, sincer ma-ti lasat fara cuvinte, sa nu mai zic de ceilalti care m-au ajutat cu simple dar utile sfaturi. Tind sa cred ca daca in tara asta am fi 90% din populatie modelisti am trai in cu totul alta societate. Nu am cuvinte sa va multumesc, sper ca atunci cand veti avea si voi nevoie de ajutor sa fiu acolo si sa va intorc favorul. Pe bune, jos palaria in fata voastra. Accept cu mare placere motorul de la tine, vreau neaparat sa ajung la RR numai sa avem parte de vreme buna, iar dupa RR fac tot posibilul sa imi i-au si regulator si o baterie mai ok. Inca o data, va multumesc mult de tot. :good: :) :D
0

#110 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 11:48 AM

Nu-ti fie teama de lovituri.De asta ai luat ez.Sa il busesti pana nu te plicitisesti sa il lipesti.Testul suprem de crash neintentionat a fost asa:
Zbor pe o parte(aproape cutit)cu gaz maxim,zdobit de iarba de s-a rostogolit de vreo 2 ori astfel:bot->aripa->coada->aripa>bot->aripa->coada->aripa oprindu-se cu burta-n sus.Daune:rupt un piciorus de la prinderea canopiei.A si mult pamant.

Ce sa mai faci pe vant:
1)mareste directia(vezi in Modificari pt. easy star ceva mia jos)
2)maximizeaza cursa comenzilor,125% Dr si eventual expo daca nu il poti controla.
3)stai calm si relaxat.Cam ce e mai greu.
4)scoala-te inaintea soarelui si cand il vezi ca rasare decoleaza,slabe sanse de vant.

Daca nici asa nu merge..nu mai ai ce ii face.

Ps:@protheus crede-ma ca si cu 2000 kv e prea mult,la 3200 la 2 s si cu reductor e ca m mult,vrei sa se dezintegreze bietul ez?

Aceasta postare a fost editata de pilo: 10 April 2011 - 11:50 AM

Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#111 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 12:35 PM

Nu va avea nevoie sa mearga la maxim cu asa un motor daca il va monta pe EZ, sau este bun, daca va trece pe viitor la un funjet sau altceva asemanator, daca nu il va monta. Alegerea e a lui pinti ce face cu el, eu doar il dau.

Recomand o elice 4.7 x 4.7 la el sau (maxim) 5.5 x 5.5 . Elicile normale sigur nu vor rezista.
0

#112 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 12:48 PM

Vezi postareaprotheus, la 10 April 2011 - 12:35 PM, a spus:

Nu va avea nevoie sa mearga la maxim cu asa un motor daca il va monta pe EZ, sau este bun, daca va trece pe viitor la un funjet sau altceva asemanator, daca nu il va monta. Alegerea e a lui pinti ce face cu el, eu doar il dau.

Recomand o elice 4.7 x 4.7 la el sau (maxim) 5.5 x 5.5 . Elicile normale sigur nu vor rezista.

Nu ar fi asta o problema, configurez radioul in asa fel incat gaz maxim sa fie de fap undeva pe la 60% sau putin mai mult, asta ca sa nu stau cu grija de a lovi sau atinge fara sa vreau mansa de acceleratie, cat despre elicie nu ar merge un 6x4 ca acesta? :)
0

#113 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 12:57 PM

Prea mare si la cum arata pala nu e pentru motoare cu kv mare, deci ori ar ceda motorul de la consum prea mare, ori ar ceda elicea de la rpm prea mare. Cele pe care l-am dat exemplu sunt facute pentru turatii foarte mari, de genul pe care le produce acest motor.
0

#114 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 01:07 PM

Vezi postareaprotheus, la 10 April 2011 - 12:57 PM, a spus:

Prea mare si la cum arata pala nu e pentru motoare cu kv mare, deci ori ar ceda motorul de la consum prea mare, ori ar ceda elicea de la rpm prea mare. Cele pe care l-am dat exemplu sunt facute pentru turatii foarte mari, de genul pe care le produce acest motor.

Buuuuun, am inteles, dar ceva de genul acesta e ok? Nu de alta dar eu i-au numai de la acest magazin ca imi dau discount si pe deasupra am si incredere foarte mare in ei, ce parere ai de elicie?
0

#115 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 01:28 PM

E buna elicea. RPM maxim suportat e peste 35.000, conform siteului APC, deci nu ar fi probleme. Apropo, nu conteaza daca elicea e pusher sau nu (am vazut denumirea la 6x4 de mai sus), una normala o montezi invers si e tot acelasi lucru, mai ales ca la brushless poti schimba directia de rotatie foarte usor.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 10 April 2011 - 01:33 PM

0

#116 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaprotheus, la 10 April 2011 - 01:28 PM, a spus:

E buna elicea. RPM maxim suportat e peste 35.000, conform siteului APC, deci nu ar fi probleme.

Perfect, amice esti de nota 11, mersi mult de tot. Abea astept sa ne vedem la RR poate cu ocazia asta ne cunoastem si personal. Si ca un apropo, sa vedeti cat de extrema e vremea la mine, ca vorbeam ieri de vant puternic, acum afara bate lejer cu 50km/h si ninge, deci va puteti face o imagine cat de cat clara :) . Numai bine.
0

#117 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 01:35 PM

De trei zile aici vremea e de genul ninge-soare-ploua-ninge-soare, cu un vant constant de te ia de pe picioare....

Aceasta postare a fost editata de protheus: 10 April 2011 - 01:35 PM

0

#118 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 04:37 PM

Vezi postareaprotheus, la 10 April 2011 - 01:35 PM, a spus:

De trei zile aici vremea e de genul ninge-soare-ploua-ninge-soare, cu un vant constant de te ia de pe picioare....

Idem la si la mine...of :) :angry:
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#119 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 11:47 AM

Se intoarce lumea cu susul in jos, ceva nu merge bine, e de rau fratilor :cray: . La mine in Busteni peste noapte a nins 10 cm de zapada afanata, asta nu ar fi un lucru rau, nimic nu atenueaza mai bine o aterizare nereusita decat zapada afanata, dar vantul inca isi face prezenta cunoscuta. Ca un apropo, Proteus te rog mult daca ai timp arunca o privire pe acest site si alegi-mi tu o baterie si un regulator pentru motorul de la tine, a da si sa nu uitam tot de acolo daca este necesar si accesorii pentru motor (con elicie, prinderi etc), nu de alta dar eu nu ma pricep si decat sa cumpar ceva ce nu se potriveste mai bine iti cer tie o parere, sa stiu si eu cat am de strans :hi: . Mersi anticipat ;) .
0

#120 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2011 - 12:48 PM

Vezi postareapinti2d, la 11 April 2011 - 11:47 AM, a spus:

alegi-mi tu o baterie si un regulator pentru motor

Nu e nevoie sa aleg eu. Trebuie doar un regulator brushless de 35-40 A (depinde de care gasesti) si care sa mearga cu 3 celule LiPo, motorul avand un consum maxim apropiat de 30 A, te incadrezi in marja de siguranta.

Acumulatorul nu zic ca nu e bun, teoretic, el ar suporta 1.3 x 25 = 32.5A constant (1300 mAh, 25C rata de descarcare parca era?). Dar fiind aproape de maximul dat de producator, s-ar putea sa ii scurtezi viata daca mergi des cu motorul la maxim. Dat fiind ca vei folosi rar puterea maxima a motorului (si totusi e cu daca o vei folosi), nu cred ca vei avea probleme cu acumulatorul care il ai deja.

Totusi daca vrei alta baterie, poti merge pe o baterie care poate debita peste 40A constant, cum ar fi un 1300 mAh cu 30C, sau un 2200 mAh cu 20-25 C.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 11 April 2011 - 12:51 PM

0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »