Modelism - RHC Forum: antidot pentru virus... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

antidot pentru virus... parerea voastra face diferenta ...

#61 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 18 March 2011 - 03:13 PM

Vezi postareapinti2d, la 17 March 2011 - 03:35 PM, a spus:

Ai putea sa iti justifici te rog alegerea? Nu de alta dar sunt curios de motiv. Greutate, prea mare amperajul, sau? :)

Salut!

Cu un accu de 2200 3s este echilibrat perfect....daca vrei acumulatori mai mici si sa cari plumb ok.
Eu folosesc un accu de 1300 at cand mai bag si fpv.
0

#62 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 18 March 2011 - 06:15 PM

As spune asa: plumbul este ultima solutie. Pana la plumb trebuie incercat mutatul acumulatorilor, al electronicii, chiar si al motorului (cativa mm se poate). Bineinteles ca decat, plumb, mai bine baterie, dar asta este o solutie in extremis, cand, toate celelalte nu au fost suficiente...parea mea.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 18 March 2011 - 06:16 PM

0

#63 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 06:30 PM

Vezi postareadan_mitea, la 18 March 2011 - 06:15 PM, a spus:

As spune asa: plumbul este ultima solutie. Pana la plumb trebuie incercat mutatul acumulatorilor, al electronicii, chiar si al motorului (cativa mm se poate). Bineinteles ca decat, plumb, mai bine baterie, dar asta este o solutie in extremis, cand, toate celelalte nu au fost suficiente...parea mea.
Multa, multa bafta.

Cu o baterie de 2200 mah 3S, 180g dusa in botul avionului si motor brushless mai usor decat permax 400 cu 30g avionul a fost echilibrat bine.
Motorul actual : motor-c2826a-motor-outrunner-kv2120.masa 45g

Permaxul ala 400 are 72g masa. Prima data am avut permax-ul 400 si un accu de 1400 mah si am fost nevoit sa adaug greutate in bot.
0

#64 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 18 March 2011 - 07:26 PM

Spun nu la 1300 2s.Trebuie pus plumb mult in bot.Crdeteti-ma ca am bagat o borna de baterie auto in botul avionului sa il centrez.1800 3s si el are nevoie de putin plumb,dar in limita aceptabilului.
Acum crede fiecare cum vrea,eu pun pack-ul maxim in fata (ambele variante)ca sa nu ingreunez prea mult avionul.
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#65 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 18 March 2011 - 10:02 PM

Vezi postareadraude80, la 18 March 2011 - 03:13 PM, a spus:

Salut!

Cu un accu de 2200 3s este echilibrat perfect....daca vrei acumulatori mai mici si sa cari plumb ok.
Eu folosesc un accu de 1300 at cand mai bag si fpv.

Sa inteleg ca si tu ai un EasyStar si cu un 2200 i-ai facut centajul la fix? Nu de alta, dar tineti cont ca sunt din Busteni, aici rar NU bate vantul si cred ca un aeromodel mai greu ce nu ii permite vantului sa ii duca de colo colo e mai ok, corectati-ma daca gresesc. Nu?
0

#66 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 10:29 PM

Vezi postareapinti2d, la 18 March 2011 - 10:02 PM, a spus:

Sa inteleg ca si tu ai un EasyStar si cu un 2200 i-ai facut centajul la fix? Nu de alta, dar tineti cont ca sunt din Busteni, aici rar NU bate vantul si cred ca un aeromodel mai greu ce nu ii permite vantului sa ii duca de colo colo e mai ok, corectati-ma daca gresesc. Nu?

Sal!

Am testat EZ-ul atat in conditii de vant cat si de temperatura. un aeromodel centrat merge bine atat in conditii de vant sau vreme frumoasa (fara vant). daca este prost centrat poate sa pice in bot sau sa se ridice necontrolat cu sau fara vant. Este evident ca un aeromodel mai greu este mai stabil in conditii de vant evident ca si configuratia lui(dimensiunile) sa fie proportionale cu greutatea. incearca sa mergi pe camp langa cei care zboara si au experienta....in cuvinte este mai greu sa intelegi necesitatea unor reglaje!!

bafta!
0

#67 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 02-May 10

Postat 18 March 2011 - 11:40 PM

pinti2d, am gasit realflight-ul si am inceput sa le transfer... doar ca se urca greu si sunt doar vreo 3 Gb

0

#68 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 11:59 PM

Vezi postareaaedrin, la 18 March 2011 - 11:40 PM, a spus:

pinti2d, am gasit realflight-ul si am inceput sa le transfer... doar ca se urca greu si sunt doar vreo 3 Gb

Hmmm, mersi mult de tot. Anunta-ma cand ai terminat :nea:. Ca un app, de acele planuri ce se mai aude?
0

#69 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 12:02 AM

Daca bate vantul, modelul trebuie sa aibe centrul de greutate mai in fata, deci sa fie mai greu de bot....
0

#70 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 12:02 AM

Vezi postareapinti2d, la 18 March 2011 - 11:59 PM, a spus:

Hmmm, mersi mult de tot. Anunta-ma cand ai terminat :nea:. Ca un app, de acele planuri ce se mai aude?

vorbim la telefon, sun acum

0

#71 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 10:00 AM

Vezi postareadan_mitea, la 19 March 2011 - 12:02 AM, a spus:

Daca bate vantul, modelul trebuie sa aibe centrul de greutate mai in fata, deci sa fie mai greu de bot....

Adevarat ca am incercat la EZ dar cand aveam vant din spate il apucau necuratzii.
0

#72 Useril este offline   Lev 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 187
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 19 March 2011 - 11:30 PM

Ma bag si eu peste topicul tau , pinti2d, cu o intrebare. Nu am apucat sa iti zic ca si eu sunt incepator ca si tine pe aero. :good: . Acum 2 zile mi-a ajuns si mie easy starul, maine dau comanda afara pt electronica si cam intr-o luna cel tarziu sper sa il inalt.
Se poate vopsi easy starul? Pe ici pe colo? Macar carlinga. Ca ea vine alba, adica "cheala" si nu vine cu abtipild. Ideea e daca sta vopseaua pe elapor, care e destul de flexibil.
In rest, cu abtipildurile puse e dragut. :yahoo:
Si un sfat, pinti, cand lipesti easy starul sa nu pui lipici prea mult eu am folosit cyano de la robbe cu vascozitate mare si am pus peste tot dar prea mult si jumate a iesit afara, pe covor, degete etc. Pune doar o pelicula.
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Lev: 19 March 2011 - 11:30 PM

0

#73 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2011 - 11:08 AM

Canopia o vopsesti cum vrei cu un marker permanent negru sau ce culoare vrei.Trebuie sa fac si eu asta,de la scoci s-a dus vopseaua.
In rest..tot asa cu carioci dar nu e necesar.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#74 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 March 2011 - 11:15 AM

Vezi postareapilo, la 20 March 2011 - 11:08 AM, a spus:

Canopia o vopsesti cum vrei cu un marker permanent negru sau ce culoare vrei.Trebuie sa fac si eu asta,de la scoci s-a dus vopseaua.
In rest..tot asa cu carioci dar nu e necesar.

...parca existau vopsele speciale sau ma insel?
se gasesc ambalate si in recipiente presurizate generic denumite "spray". de ce sa-l tiganesti cu marker-ul ?!?

0

#75 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2011 - 01:41 PM

Vezi postareaaedrin, la 20 March 2011 - 11:15 AM, a spus:

...parca existau vopsele speciale sau ma insel?
se gasesc ambalate si in recipiente presurizate generic denumite "spray". de ce sa-l tiganesti cu marker-ul ?!?

Stie Aedrin ce zice. Uitati-va aici. Acestea sunt vopsele speciale pentru polistiren. Deci Lev, incearca, vezi ce iese, eu nu am apucat sa folosesc aceste vopsele si nici nu am auzit pareri fie de bine sau de rau despre ele, deci nu stiu ce sa zic, pro sau contra. Cat despre faza cu electronica, trebuie sa iti urmez pasii, ai dreptate. Si mersi mult de sfat :).
0

#76 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2011 - 11:58 PM

Gata, oficial am facut rost de un RealFlight g4.5. Datorita lui Aedrin care a avut intentia foarte buna de a-mi trimite un soft, din pacate parti din el s-au pierdut pe drum :yahoo:, sau poate nu m-am descurcat eu cu instalarea, dar celui care ar trebui sa ii multumesc este Pilo, un pusti de numai 13 ani. Dar sa nu lasam varsta sa ne distraga de la principalul obiectiv. Acela ca respectivul este un baiat foarte de treaba si culmea la varsta lui are destula experienta. Tin sa ii multumesc pe aceasta cale ca m-a ajutat cu softul dar si cu instalarea lui. Cei care vor sa ne intalnim la un zbor "virtual" dati-mi un semn. Numai bine :).
0

#77 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2011 - 11:54 AM

Nu uita sa pui si vant,seteaza-l pe la 5 m/s sau 9-8 mph.Te astept si cu poze de la montaj,si de la zbor desigur.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#78 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 March 2011 - 01:21 PM

Vezi postareapilo, la 22 March 2011 - 11:54 AM, a spus:

Nu uita sa pui si vant,seteaza-l pe la 5 m/s sau 9-8 mph.Te astept si cu poze de la montaj,si de la zbor desigur.

Ok, bagam si vant :rofl:. Cat despre poze o sa mai dureze ceva, mai pe la sfarsitul lunii dau comanda.
0

#79 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 24 March 2011 - 06:45 PM

Daca-mi este permis un mic pont: primul zbor incearca sa-l faci pe vant cat mai apropiat de 0 (zero), astfel inevitabilele greseli nu vor fi amplificate de domnul vant.

Si eu am inceput tot cu un Easy Star (SH) si statie de la Art-Tech ce o folosesc si acum desi simt nevoia uneia cu mai multe canale. Am avut multe peripetii pana am invatat sa-l tin in aer, dar si satisfactia e pe masura.
0

#80 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 12:33 AM

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeey :blush: , sunt mega fericit. Tin sa va anunt ca mi-am luat aripi, mai exact un eazy star, deja pus la punct. Am gasit modelul pe un site la mana a doua, cu electronica deja schimbata, zic eu in bine, la doar 3 milioane. M-am uitat repede ce avea pe el si am gasit asa:
motor brushless outruner,
elicie,
regulator,
baterie,
si 2 servouri carora nu le stiu denumirea/firma. Voi ce parere aveti? Macar de curios ca achizitia deja am facut-o :D. Domnul respectiv, un fost incepator la randul sau, a fost destul de amabil incat sa vina sa mi-l predea personal in Bucuresti si chiar sa imi faca si o proba cu radioul sau. Totul merge perfect, a dat drumul la motor la maxim in timp ce eu il tineam si tragea destul de tare. Modelul in sine prezinta usoare zgarieturi de rigoare dar nimic grav si lipsa de canopie, dansul o pierduse pe cea originala si pusese una facuta de el (aceea nu prea sta :(, nu aveti voi una sa donati?). Pana sa ma apuc sa scriu aceste randuri am dat deja comanda de radio si incarcator (aedrin, stiu ca o sa ma pomenesti, dar incarcatorul recomandat de tine nu era pe stoc :(). Ce parere aveti asa in general si ar mai fi accesorii ce mi-ar mai trebui pentru a rula modelul? In acest wekend daca vremea e frumoasa imi fac botezul la Flypol in Sanpetru. Va multumesc tuturor ca m-ati sustinut si indrumat sa ajung aici :D :good:, numai bine.
0

#81 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 02:46 AM

Sa fie intr-un ceas bun.
Multa, multa bafta, zburatorule.
0

#82 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 08:25 AM

E cat de cat ok.Sa nu crezi ca cu motorul ala vei reusi performante uriase.Nu zic ca nu merge,dar e loc de mai bine.Regulator-e oarecum slab.Trebuie BEC de minim 3 A daca ii pun eleroane,oarecum un must-have.Baterie-se va centra greu ca e usoara.Pregateste-te sa pui plumb sau pietre daca nu ai pb.Cu incarcatorul ai cam dato-n bara.E din generatia veche,dar tot e bun,iti vor mai trebui si cabluri de incarcare.Sper ca ti-ai luat scoci cu fibra si Ca cat cuprinde-e util si prin casa,nu numai la avioane.
Cateva sugestii inainte de (fiecare)zbor,daca imi permiti.
1)Verifica comenzile-orice comanada invers te ia prin surprindere si nu ai timp sa dai invers ca e deja in pamant
2)Vezi cum pui bateria.Daca nu e pusa bine trage tot timpu sus sau jos,dupa caz
3)Vezi unde e centru de greutate(cg).E deajuns sa-l faci odata,si acasa.La camp e mai greu(vant)
4)Lanseaza cu botul in vant.Daca nu stii de unde bate vantul arunca niste buruieni in sus cat de tare.
5)Primul zbor:fa lansarea de pe un deal daca poti,arunca-l tare,(cu cat mai tare cu atat mai bine)
:nu te panica.Misca usor mansele statiei si nu uita de expo.Pana si eu merg cu 40% expo,pentru un zbor fluid
:daca vezi ca se duce in jos si crezi ca nu mai ai cum sa il salvezi taie motorul cat de curand
:pune chinga de la statie la gat-ajuta al naibii de mult.
:incarca bateriile la maxim si din statie si din avion.
:fixeaza canopia cu un elastic de bani daca nu sta
6)NU FA PRIMUL ZBOR PE VANT!ORICAT DE MIC,NU!!!STIU CA AMBITIA E MARE,DAR TE ROG ASCULTA AICI!!!
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#83 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 08:31 AM

Uite aici primul meu zbor,cu permax 400:

Si unul mai artistic:

Observa tendita lui de a o lua intr-o parte imdeiat dupa decolare.Ala e vantul.

PS:Ai avut noroc cu sh-ul ala,si eu am prins unul la fel,doar ca la 250 ron dar brushed,si fara baterie.

Numai bine.

Aceasta postare a fost editata de pilo: 30 March 2011 - 08:33 AM

Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#84 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 30 March 2011 - 09:16 AM

Pentru inceput, e perfect cum a venit. Felicitari de achizitie.

Vezi postareapilo, la 30 March 2011 - 08:25 AM, a spus:

Sa nu crezi ca cu motorul ala vei reusi performante uriase

Ce performante ai vrea sa scoti dintr-un avion ca EZ si in ce sens? Planare? Viteza? Manevre acrobatice ca hover sau chiar unele de 3D? Ce anume?

Trebuie BEC de minim 3 A daca ii pun eleroane

Ce legatura are daca ii pui eleroane la al tau cu al lui? Al lui va merge cu 1A bine, chiar daca tu pe al tau vei avea eleroane cu 3A BEC. :)

Cu incarcatorul ai cam dato-n bara....dar tot e bun...

Pai ori e bun, ori ba?

Ca cat cuprinde

Huh?

nu uita de expo.Pana si eu merg cu 40% expo,pentru un zbor fluid
40% Expo pentru EZ? Pe care comenzi necesita EZ asa ceva?

Pilo si ex-numele tale cate au fost ca nu le mai tin minte, unele sfaturi pe care le-ai primit la randul tau le-ai invatat bine, dar cu unele lucruri te incurci si incurci prea mult incepatorii. Plus, gramatica te bate rau, cu toate ca ai avea timp destul sa scrii un post dinainte bine. Nu e messenger, poti sa scrii textul intr-un editor text intai, corectezi etc si apoi postezi, ca nu asteapta nimeni cu sufletul la gura sa scrii cat mai repede.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 30 March 2011 - 09:21 AM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#85 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 09:46 AM

Mersi mult de tot Dane, si eu sper sa fie intr-in ceas bun si sa nu dau cu el de pamant :drinks:.

Pilo iti multumesc si tie pentru sfaturile tale, stiu ca e loc de mai bine, dar ma multumesc cu ce am, oricum bani pentru performanta nu am, cel putin nu acum. Am si plumb, nu iti fa griji. Am si fasii subtiri ce se pot modela usor, am si plumb de pescuit de diferite dimensiuni, stiam ca se va centra greu cu acel accu tocmai d-aia m-am apucat sa adun plumb. La faza cu incarcatorul, de ce zici ca nu e bun, eu sunt de parere ca is va face datoria cu varf si indesat si acopera si o gama oarecum larga de acumulatori. Te rog detaliaza-mi mai mult ideea ta, recunosc poate sunt elemente ce, incepator fiind nu le cunosc inca. Am luat si CA si banda :). Iti multumesac mult pentreu sfaturile de inceput.

Mersi protheus. Hai sa nu ne suparam pe Pilo, asa mic cum e el, sunt de parere ca are ceva experienta si recunosc ca m-a ajutat destul de mult in ceea ce priveste electronica unui model in general cat si multe alte maruntisuri. Cat despre scris, sunt de parere ca e un tic, chiar si eu in postarile mai de inceput scriam cu "K" in loc de "CA" SI "Q" in loc de "CU", dar sa nu dam in alte ideei, hai sa ne rezumam doar la modelism :D. Inca o data va multumesc tuturor, ar mai fi si alte adaugiri?
0

#86 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 30 March 2011 - 10:04 AM

E bun incarcatorul, pana vei ajunge la acumulatoare mai mari de 4 celule va trece o buna perioada si multe alte modele.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#87 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 10:41 AM

WELCOME IN THE CLUB !!!
asta a fost doar ca sa ma alatur corului de saluturi, restul le ai prin viu grai la telefon...

0

#88 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 01:09 PM

Dragul meu, ai bafta ca vei zbura cu Flypol. Este mester cu experienta.
Doar asa, ca sa ma bag in seama, sa iti inchipui ca modelul tau este pe Marte. Adica este o intarziere intre comanda si raspuns. Misti usoooor de un stick, astepti sa vezi cum reactioneaza modelul, mai misti un pic, etc. Ideea este sa nu mesteci frenetic din stick-uri. Nici tu si nici modelul nu va sti la care din actiuni sa raspunda.
Eliberati leopardul.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 30 March 2011 - 01:09 PM

0

#89 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2011 - 03:11 PM

Vezi postareadan_mitea, la 30 March 2011 - 01:09 PM, a spus:

Dragul meu, ai bafta ca vei zbura cu Flypol. Este mester cu experienta.
Doar asa, ca sa ma bag in seama, sa iti inchipui ca modelul tau este pe Marte. Adica este o intarziere intre comanda si raspuns. Misti usoooor de un stick, astepti sa vezi cum reactioneaza modelul, mai misti un pic, etc. Ideea este sa nu mesteci frenetic din stick-uri. Nici tu si nici modelul nu va sti la care din actiuni sa raspunda.
Eliberati leopardul.

Ce sa mai eliberam, ca deja prinde viteza, modelul l-am ascuns sa nu il vad ca imi fac sange rau. Abea astept sa imi vina comanda :) :pardon:. Inca o data va multumesc voua, cei care m-ati ajutat sa ajung aici si sa nu arung banii pe un RTF.
0

#90 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 31 March 2011 - 08:32 AM

Daca ai posibilitatea baga si niste simulator inainte, va fi de mare ajutor.

Zboruri lineeeee !!!
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis