Modelism - RHC Forum: antidot pentru virus... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

antidot pentru virus... parerea voastra face diferenta ...

#31 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 02-May 10

Postat 15 March 2011 - 12:51 AM

Vezi postareapinti2d, la 15 March 2011 - 12:49 AM, a spus:

Punc ochit punct lovit, ai dreptate, e si mai ieftin si mai longeviv. Si nu, nu dorm, ghici ce fac eu la ora asta ... :lol:

... scormonesti in sierra! ca examene nu ai

0

#32 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 15 March 2011 - 07:14 AM

Vezi postareaaedrin, la 15 March 2011 - 12:45 AM, a spus:

Ma, nu dormi?!?
ideea pentru care recomand incarcatorul asta este ... doua: este mai ieftin si in plus recunoaste mai multe tipuri de baterii printre care si life care garantat vor incepe sa domine. Eu deja le folosesc (A123-uri) pentru ca sunt mai puternice, mai usoare si dau moment mai bun. E drept ca sunt cam scumpe, dar cred ca asta este doar o situatie de moment, si lipo erau scumpe pe vremuri.
Nu e de loc complicat sa-l "pupi" cu alimentarea calculatorului. Iar cu cimpu`... sa avem pardon, dar nu o sa stai permanent in spatele blocului.
Chiar de nu o sa ai tu (anul asta!) trusa de cimp, vei gasi un om cu suflet care sa te lase juma de ora pe bateria lui ca sa mai zbori si tu un pic.

LiFe sunt ceva mai grei decat Lipo.
Ce ESC-uri folosesti pentru acest tip de accu (LiFe)????
0

#33 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 15 March 2011 - 07:33 AM

Vezi postareaaedrin, la 15 March 2011 - 12:21 AM, a spus:

si galben este 12 volti iar cel rosu este 5 volti...... si pinul 12 volti (rosu), lipesti cablul cu mufa pentru alimentator la cele doua fire

Cum vine pana la urma ca-s cam derutat?
Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#34 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 07:50 AM

Vezi postareadraude80, la 15 March 2011 - 07:14 AM, a spus:

LiFe sunt ceva mai grei decat Lipo.
Ce ESC-uri folosesti pentru acest tip de accu (LiFe)????

sunt pe termic, acumulatorii sunt folositi la start si apoi impreuna cu un generator dau putere in sisteme.
Ziceam ca sunt mai usori cind ma referam la raportul dintre greutatea lor si curentul furnizat. Poate nu este cea mai fericita exprimare dar conta ideea.

0

#35 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 08:13 AM

Vezi postareapilo, la 15 March 2011 - 07:33 AM, a spus:

Cum vine pana la urma ca-s cam derutat?

Corect pilo, le-am zapacit de tot!!!
Galben este 12 volti, rosu este 5 volti. Pe noi ne intereseaza firul galben, 12 volti

0

#36 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 08:21 AM

Pe sursa mea de la pc e un grafic..cica la +12v am 18 A :lol: ;) sa fie real?12 v am,da 18 A???
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#37 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 08:26 AM

pozeee asa cum am promis azinoapte....Imagine atasata: P150311_08.13.jpgImagine atasata: P150311_08.12_01.jpg

0

#38 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 08:28 AM

Vezi postareapilo, la 15 March 2011 - 08:21 AM, a spus:

Pe sursa mea de la pc e un grafic..cica la +12v am 18 A :lol: ;) sa fie real?12 v am,da 18 A???

Este corect. probabil ca ai o sursa de cel putin 500w.

0

#39 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 08:41 AM

Vezi postareaaedrin, la 15 March 2011 - 08:28 AM, a spus:

Este corect. probabil ca ai o sursa de cel putin 500w.

Si n-o sa prajesc orice vine la 18 A?Sursa vine de la pc-de la care scriu chiar acum,e unul cu multe briz-brizuri(4 cd-rom,slot dischete,carduri etc...)
Imagine atasata: DSC02004.JPG
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#40 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 08:47 AM

Vezi postareapilo, la 15 March 2011 - 08:41 AM, a spus:

Si n-o sa prajesc orice vine la 18 A?Sursa vine de la pc-de la care scriu chiar acum,e unul cu multe briz-brizuri(4 cd-rom,slot dischete,carduri etc...)
Atasament DSC02004.JPG

450w; ei am fost pe aproape... nu nu o vei praji! acumulatorul masinii are cel putin 30 amperi. Al meu saracu are 120, ca e pe un Citroen mai batrin decit universul

0

#41 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 15 March 2011 - 11:05 AM

Vezi postareaaedrin, la 15 March 2011 - 08:47 AM, a spus:

450w; ei am fost pe aproape... nu nu o vei praji! acumulatorul masinii are cel putin 30 amperi. Al meu saracu are 120, ca e pe un Citroen mai batrin decit universul

Zi mersi ca nu ai Dacie, chiar daca transformam cuvantul in acronim D.A.C.I.A stiti ce inseamna? Daca Ai Cap Ia-ti Alta. :)
0

#42 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 11:34 AM

Vezi postareaaedrin, la 15 March 2011 - 08:26 AM, a spus:

pozeee asa cum am promis azinoapte....Atasament P150311_08.13.jpgAtasament P150311_08.12_01.jpg

Mersi mult de sfat, dar stai ca inca nu am dat comanda la acel pachet al Easy Star-ului. Cand o voi face ma voi apuca si de dezmembrat calculatorul si daca voi intampina ceva probleme te anunt. Multa bafta.
0

#43 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 12:22 PM

Nu trebuie sa dezmembrezi nimic.Doar scoti un panou lateral al calculatorului si gasesti mufa instant.Scoti tot din priza si tai un fir negru si pe cel galben.Apoi la ala asasezi incarcatorul si te-ai rezolvat.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#44 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 01:30 AM

Yeeeeeeeeeeeeeeeeey :pardon: :yahoo: , in sfarsit a venit si simulatorul meu. In sfarsit mi-am luat si eu o mica doza, nu mai sunt atat de disperat :good: . Recunosc, grafica nu e mare lucru, dar macar stiu si eu sa decolez si sa aterizez cum trebuie. RC-ul, daca ii pot spune asa pare ok. Manetele au o miscare fluenta, nu agata, nu se misca greu. Per total sunt multumit. Aedrin, parca ziceai ceva de un RealFlight g4.5 pe file transfer sau ceva de genu, corect? Mai e valabila oferta? :D
0

#45 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 06:44 AM

Vezi postareapinti2d, la 17 March 2011 - 01:30 AM, a spus:

Yeeeeeeeeeeeeeeeeey :pardon: :yahoo: , in sfarsit a venit si simulatorul meu. In sfarsit mi-am luat si eu o mica doza, nu mai sunt atat de disperat :good: . Recunosc, grafica nu e mare lucru, dar macar stiu si eu sa decolez si sa aterizez cum trebuie. RC-ul, daca ii pot spune asa pare ok. Manetele au o miscare fluenta, nu agata, nu se misca greu. Per total sunt multumit. Aedrin, parca ziceai ceva de un RealFlight g4.5 pe file transfer sau ceva de genu, corect? Mai e valabila oferta? :D

sigur ca mai este valabila,sunt vreo 4 cd pe care trebuie sa le caut. Saptamina asta a fost tare dezlinata la mine si nu prea am facut nimic ca lumea. Un pic de rabdare si ma ocup de tine.
Am gasit niste planuri pentru un tainer electric pe care incerc sa le asez pe caprarii astfel incit tu sa le poti taia imediat - (ca sa ai cum sa treci de la depronache la un nivel superior).

0

#46 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 17 March 2011 - 06:59 AM

Vezi postareapilo, la 12 March 2011 - 01:46 PM, a spus:

EASY STAR-mai bun de atat nu se poate.Saptamana trecuta l-am busit de pamant cu motorul in maxim(stock al lui)si doar aripa s-a zgariat putin.E foarte ieftin si foarte bun pentru incepatori.E mare,zboara singur,motorul nu e in bot,kit-ul e de calitate exceptionala.Ireprosabila.

Elaporul se lipeste cu picatura sau super-glue.Cateva modificari ar merge.Cum ar fi directie mai mare.Ajuta mult si nu e greu de facut.Lipeste un carton peste cea veche si s-a rezolvat.Tot elaporul e al naibii de elastic,oricat l-ai lovi la crash-uri nu se rupe prea urat.

Statii acum.Intrebarea pusa de toti incepatorii si dezbatuta si rezbatuta.Pe scurt si la obiect:cumpara cea mai scumpa statie pe care ti-o permiti.In 10 milioane incape usor un dx6i.E o statie laudata si reusita.

Motoare si propulsoare.
Pentru inceput e foarte ok permax 400 cu care vine el.Trage putin,dar decent.Pana pe la primele loop-uri si eleroane e deajuns.
Ulterior te poti orienta(si recomand tuturor)catre un brshless.Orice are Kv in jur de 1900-1800 e ok.Totusi uita=te si cat trage.Vezi topicul meu cu modificarile facute de mine.Iti va mai trebui initial un regulator brushed de 18-20 A cu BEC.Sau poti alege sa iei din start fara perii si gata.

Maruntisuri
4 servo AS-100 sau asemanator sunt mai mult decat suficiente pt.Easy star.Ia 4,poate ii faci eleroane,e cu totul alta treaba cu ele.
Un incarcator.La minim merge cu greu un charger de genulhttp://www.rcjogja.com/images/EK-CHG.jpg

Daca sunt bani normal ceva mai bun.
Ce ti-ar mai trebui.Ia un tub de CA,niste tub termocontractil,conectori,si cativa acumulatori.E oribil cand vreme e perfecta dar nu poti zbura din cauza bateriei.

Despre Minimoa-categoric NUMotorul in bot;e kit art-tech,net inferior multiplex.
Celalalt:copie easy star.Nu pare cine stie ce.Statia cu crae vine e o porcarie.E o clona de 3 ori mai scumpa si tot cu originalul iesi mai ieftin.

Alte intrebari?Astept :pardon: :yahoo:

nu cred ca as mai putea adauga ceva, aeromodelul e perfect pt incepatori
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#47 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 01:19 PM

Gata :D, cautarile mele pentru un model de inceput s-au terminat :D . Raman la EasyStar in configuratia asta:
1: modelul,
2: radio,
3: acumulatorul,
4: regulatorul,
5: incarcator,
6: si ceva maruntisuri (conectori pentru incarcator si de rezerva, banda). Servouri nu am mai luat, am fost sfatuit sa le folosesc pe cele din pachetul radioului, e ok? Voi ce ziceti? Acum daca am umpic de noroc, voi renunta la cateva piese de mai sus in favoarea altora pentru a obtine o motorizare brushless, acestea fiind:
1: motor,
2: acumulator,
3: regulator,
4: elicie. As vrea sa va cer si voua o parere despre aceste optiunii, adica motorul e ok? Regulatorul la fel, acc-ul e prea mare? Ce parere aveti? Tin sa va multumesc tuturor inca o data pentru ajutor si sa auzim numai de bine. Daca aveti vreodata drum prin Busteni sau imprejurimi dati-mi un semn ca acum cu venirea vremii bune este numai bine de iesit la o tura de sosea cu cursiera si de ce nu si la un zbor :D ...
0

#48 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 17 March 2011 - 03:28 PM

Recomand motorizarea brushless intrucat ce originala este "varza".Ceea ce ai ales ca sistem de propulsie(motor,regulator, elice ) este OK cu mentiunea ca eu as opta pt un acumulator de 1300....1800ma.

Aceasta postare a fost editata de nicolas: 17 March 2011 - 03:29 PM

Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#49 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 03:35 PM

Vezi postareanicolas, la 17 March 2011 - 03:28 PM, a spus:

Recomand motorizarea brushless intrucat ce originala este "varza".Ceea ce ai ales ca sistem de propulsie(motor,regulator, elice ) este OK cu mentiunea ca eu as opta pt un acumulator de 1300....1800ma.

Ai putea sa iti justifici te rog alegerea? Nu de alta dar sunt curios de motiv. Greutate, prea mare amperajul, sau? :)
0

#50 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 17 March 2011 - 05:29 PM

Vezi postareapinti2d, la 17 March 2011 - 03:35 PM, a spus:

Ai putea sa iti justifici te rog alegerea? Nu de alta dar sunt curios de motiv. Greutate, prea mare amperajul, sau? :blush:

Greutatea,cu 2200 ma mi se pare un pic cam greu.Eu am un Arcus care are o anvergura mai mare si folosesc 1300 pe vant slab si 1800 pe vant puternic.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#51 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 17 March 2011 - 06:22 PM

Nu are rost sa cari greutate fara rost. Decat o baterie mare si grea, mai bine doua usoare. Cu una zbori, cealalta se incarca. Vei fi surprins cat vei castiga la durata de zbor.
Multa, multa bafta.
0

#52 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:04 PM

1: motor,
4: elicie.
Ma oameni buni, ia mai vrerificati ce pune copilu` asta-n lista, ca mie-mi pare cam subnutrita propulsia asta...
io nu stiu prea multe despre zborul electric, ca pe vremea mea se zbura numa` pe termice si de atunci tot asa am invatat sa fac zburatoare dar totusi motorul lu copilu asta
da tractiune optima cu elicea aleasa de el la 500 de grame, si din cite am inteles eu, easy star asta complet echipat atirna vreo 680 de grame. 700 in viitor, dupa ce sufera niste reparatii sau imbunatatiri.

0

#53 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 08:50 PM

Eu am acest motor si aceiasi elice,luat tot de unde e linkul.Easy star e moto-planor,tractiunea supraunitara e absolut inutila.Daca decoleaza de jos fara tren in 2 metri atunci ce mai vreti?Altitudine castiga cat ai clipi,de exemplu daca dau maxim incepe la cea mai mica miscare a profundorului,urca instant.Nu e nevoie de mai mult.Il scoate din orice probleme.La 1400 mm in aripi si 650 g(atat are a meu cu tot cu eleroane si 1800 3s)nu e nevoie de mai mult de 600 g tractiune.Mai multa inseamna mai putin control,la viteze foarte mari modelul nu mai raspunde.E pur si simplu superb.Daca da domnu` vreme buna sambata asta va demonstrez cat de repede iau altitudine imediat dupa decolare.Eu am obtinut 600 grame de tractiune masurat pe cantar de precizie + - 1g

Se poate desigur zbura si cu permaxul...dar altitudinea se castiga ca increderea(greu),se pierde insa mai greu.Decolat de jos nu o sa plece nici macar de pe loc.
Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#54 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 09:08 PM

Vezi postareapilo, la 17 March 2011 - 08:50 PM, a spus:

Eu am acest motor si aceiasi elice,luat tot de unde e linkul.Easy star e moto-planor,tractiunea supraunitara e absolut inutila.Daca decoleaza de jos fara tren in 2 metri atunci ce mai vreti?Altitudine castiga cat ai clipi,de exemplu daca dau maxim incepe la cea mai mica miscare a profundorului,urca instant.Nu e nevoie de mai mult.Il scoate din orice probleme.La 1400 mm in aripi si 650 g(atat are a meu cu tot cu eleroane si 1800 3s)nu e nevoie de mai mult de 600 g tractiune.Mai multa inseamna mai putin control,la viteze foarte mari modelul nu mai raspunde.E pur si simplu superb.Daca da domnu` vreme buna sambata asta va demonstrez cat de repede iau altitudine imediat dupa decolare.Eu am obtinut 600 grame de tractiune masurat pe cantar de precizie + - 1g

Se poate desigur zbura si cu permaxul...dar altitudinea se castiga ca increderea(greu),se pierde insa mai greu.Decolat de jos nu o sa plece nici macar de pe loc.

Da, am revazut fisa tehnica si am vazut incarcarea alara... prima oara am vazut doar tractiunea motorului si greutatea bondarului si (reflex, deh) am intrat in alarma

0

#55 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 09:58 PM

Deci una peste alta e ok asa, doar acumulatorul in loc de 2200 sa merg pe un 1800. Ok am inteles.
@ Aedrin, nu am vrut sa te supar, dar eram pur si simplu curios de oferta :D ...
0

#56 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 March 2011 - 10:12 PM

Vezi postareapinti2d, la 17 March 2011 - 09:58 PM, a spus:

Deci una peste alta e ok asa, doar acumulatorul in loc de 2200 sa merg pe un 1800. Ok am inteles.
@ Aedrin, nu am vrut sa te supar, dar eram pur si simplu curios de oferta :D ...

de ce sa ma supar??? ce oferta?

0

#57 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaaedrin, la 17 March 2011 - 10:12 PM, a spus:

de ce sa ma supar??? ce oferta?

De simulator, dar m-ai lamurit la ultima postare, voi avea rabdare. Mersi anticipat :drinks: ...
0

#58 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 01:06 PM

Vezi postareapinti2d, la 17 March 2011 - 09:58 PM, a spus:

As plusa pe 1300mAh.
Multa, multa bafta.
0

#59 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 01:24 PM

M-am uitat, de curiozitate, ce recomanda Tower, in materie de baterii:
''500 to 1500mAh''
http://www3.towerhob...?&I=LXFRU7&P=ML
Nu trebuie exagerat, deoarece nu castigi nimic.
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 18 March 2011 - 01:25 PM

0

#60 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 01:32 PM

Vezi postareadan_mitea, la 18 March 2011 - 01:24 PM, a spus:

M-am uitat, de curiozitate, ce recomanda Tower, in materie de baterii:
''500 to 1500mAh''
http://www3.towerhob...?&I=LXFRU7&P=ML
Nu trebuie exagerat, deoarece nu castigi nimic.
Multa, multa bafta.

Aham, bun. Mersi mult de raspuns, voi lua in calcul asta mmai ales tinand cont ca mai scutesc si un banut :) ...
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi