Modelism - RHC Forum: antidot pentru virus... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

antidot pentru virus... parerea voastra face diferenta ...

#1 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 501
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:0727620967

Postat 11 March 2011 - 09:12 PM

Dupa cum zice si titlul, am contactat acest "virus" in urma cu vre-o 2 ani :lol: , dar nu s-a materializat, momentan el e la stadiul de forumuri ca si acesta, clipuri pe Youtube sau hoinarit aiurea pe site-uri de specialitate. Fratilor, sincer m-am saturat, vreau ceva mai palpabil de la acest sport, ceva mai fizic si mai plapitant. Am incercat sa i-au legatura cu diferiti utilizatori ai acestui forum, iar domnnul Dan Mitea impreuna cu Aedrin,au fost foarte draguti si mi-au zis cat de cat ce ar trebui sa fac ca si incepator, spre ce fel de avioane si electronica ar trebui sa ma indrept. Pana la sfarsitul lunii voi beneficia de un buget de 10 milioane ce il voi aloca 100% achizitionarii unui aeromodel, fie el RTF sau ARTF. Aruncand un ochi pe siteurile de unde am mai luat diferite articole am dat peste aceste 2 motoplanoare RTF: 1( http://sierra.ro/Aer...nda-p4413p.html ) si 2( http://phoenixmodels...ale-p-2899.html ), dar am gasit si un al 3-lea ARTF la fel de tentant: 3( http://sierra.ro/Aer...-STAR-p53p.html ), ce parere aveti despre ele? Merita sa achizitionez vreunul din ele, si daca da care ar fi acesta? Acum vine si problema mea, ce imi recomandati voi, care mai mult ca sigur stiu ca aveti experienta muuuuult mai multa decat mine. As vrea sa mentionez ca Dan si Aedrin mi-au zis sa ma indrept spre motoplanoare sau trainere electrice, ambele de dimensiuni mici (maxim 1,5m), ARTF deoarece asa imi pot alcatui eu o configuratie mai buna si la buget si la performante, speciala pentru mine. Dar ar mai fi si problema radiocomenzii. Aedrin mi-a recomandat ceva de la Hightech, iar Dan un Futaba 7c, ambele de 2,4gh in 6 canale. Vreau sa aud parerea "celor multi". Nu trebue sa raspundeti exact la ceea ce va cer. Puteti veni voi cu completari sau chiar linck-uri de la diferite piese sau kit-uri din tara. Ajutati-ma sa cresc :blush: , dati-mi aripi. Nu vreau sa irosesc acesti bani, nu as vrea sa stau alti 2 ani sau chiar mai mult pana la urmatoarea achizitie :( . As vrea ceva bun, care sa merite investit in el. Va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite si ca un off topic, rog adminul sa imi semnaleze erice greseala. Numai bine va urez ... :blink:
0

#2 Useril este offline   Neekos 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 10-July 10

Postat 11 March 2011 - 11:24 PM

Eu unul iti recomand calea cea mai scurta,cea pe care am urmat-o eu,adica nu mai sta cu anii tanjind dupa asta,apuca-te de treaba.Adica ia-ti repede un model si da-i drumul,bineinteles nu haotic.Te pregatesti in prealabil sau in paralel pe simulator si vei vedea ca efortul va fi rasplatit.Iti recomand in principal sa stai pe langa modelisti,chiar daca nu zbori,dar asta e o metoda rapida de a capata experienta.Una e sa te documentezi pe forumuri si alta e sa vezi la camp,sa iti explice cineva pe viu diverse chestii,setari,etc.
Referitor la ce model,statie si altele,de asemenea e bine sa stai de vorba cu modelisti mai batrani,sa vezi live cum zboara diverse modele si pe urma sa te hotarasti ce iti place sa zbori.De exemplu eu am sarit peste planoare si trainere si am zburat de la inceput acrobate.Depinde de tine ce tip de zbor te aranjeaza.
Iti urez mult succes!
RAPTOR 50,HK 450,EXTRA 300 SHP GRAUPNER,EXTRA 300 HP GRAUPNER,YAK 54 GRAUPNER,P51 MUSTANG,MX-2,LUCKY STAR
0

#3 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 273
  • Inregistrat: 25-August 09
  • Interests:Aero, FPV

Postat 12 March 2011 - 08:06 AM

Vezi postareapinti2d, la 11 March 2011 - 09:12 PM, a spus:

Dupa cum zice si titlul, am contactat acest "virus" in urma cu vre-o 2 ani :rolleyes: , dar nu s-a materializat, momentan el e la stadiul de forumuri ca si acesta, clipuri pe Youtube sau hoinarit aiurea pe site-uri de specialitate. Fratilor, sincer m-am saturat, vreau ceva mai palpabil de la acest sport, ceva mai fizic si mai plapitant. Am incercat sa i-au legatura cu diferiti utilizatori ai acestui forum, iar domnnul Dan Mitea impreuna cu Aedrin,au fost foarte draguti si mi-au zis cat de cat ce ar trebui sa fac ca si incepator, spre ce fel de avioane si electronica ar trebui sa ma indrept. Pana la sfarsitul lunii voi beneficia de un buget de 10 milioane ce il voi aloca 100% achizitionarii unui aeromodel, fie el RTF sau ARTF. Aruncand un ochi pe siteurile de unde am mai luat diferite articole am dat peste aceste 2 motoplanoare RTF: 1( http://sierra.ro/Aer...nda-p4413p.html ) si 2( http://phoenixmodels...ale-p-2899.html ), dar am gasit si un al 3-lea ARTF la fel de tentant: 3( http://sierra.ro/Aer...-STAR-p53p.html ), ce parere aveti despre ele? Merita sa achizitionez vreunul din ele, si daca da care ar fi acesta? Acum vine si problema mea, ce imi recomandati voi, care mai mult ca sigur stiu ca aveti experienta muuuuult mai multa decat mine. As vrea sa mentionez ca Dan si Aedrin mi-au zis sa ma indrept spre motoplanoare sau trainere electrice, ambele de dimensiuni mici (maxim 1,5m), ARTF deoarece asa imi pot alcatui eu o configuratie mai buna si la buget si la performante, speciala pentru mine. Dar ar mai fi si problema radiocomenzii. Aedrin mi-a recomandat ceva de la Hightech, iar Dan un Futaba 7c, ambele de 2,4gh in 6 canale. Vreau sa aud parerea "celor multi". Nu trebue sa raspundeti exact la ceea ce va cer. Puteti veni voi cu completari sau chiar linck-uri de la diferite piese sau kit-uri din tara. Ajutati-ma sa cresc :rolleyes: , dati-mi aripi. Nu vreau sa irosesc acesti bani, nu as vrea sa stau alti 2 ani sau chiar mai mult pana la urmatoarea achizitie :drinks: . As vrea ceva bun, care sa merite investit in el. Va multumesc tuturor pentru raspunsurile oferite si ca un off topic, rog adminul sa imi semnaleze erice greseala. Numai bine va urez ... :clapping:

Salut!

Incearca sa ajungi la camp ca sa poti vedea ce se petrece acolo. Dupa acest pas baga ceva simulator.
Modelul si statia o sa le poti alege dupa ce vei discuta cu oameni ce practica acest sport. Filmele pe net si discutiile te ajuta doar sa iti faci o idee.

bafta
0

#4 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 12 March 2011 - 09:01 AM

Parerea mea este ca Easy Star-ul este de departe cel mai bun avion pentru inceput :

-este cel mai rezistent avion pe care l-am vazut eu pana acum
-se repara foarte usor
-dupa ce te inveti cu el poti sa-i faci imbunatatiri gen eleroane motor mai puternic

In ceea ce priveste statiile recomand Spektrum DX6i
-calitate foarte buna
-functii suficiente pentru pretentiile din urmatorii ani
-pret rezonabil
-receptoare compatibile la preturi foarte mici
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#5 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 12 March 2011 - 01:46 PM

EASY STAR-mai bun de atat nu se poate.Saptamana trecuta l-am busit de pamant cu motorul in maxim(stock al lui)si doar aripa s-a zgariat putin.E foarte ieftin si foarte bun pentru incepatori.E mare,zboara singur,motorul nu e in bot,kit-ul e de calitate exceptionala.Ireprosabila.

Elaporul se lipeste cu picatura sau super-glue.Cateva modificari ar merge.Cum ar fi directie mai mare.Ajuta mult si nu e greu de facut.Lipeste un carton peste cea veche si s-a rezolvat.Tot elaporul e al naibii de elastic,oricat l-ai lovi la crash-uri nu se rupe prea urat.

Statii acum.Intrebarea pusa de toti incepatorii si dezbatuta si rezbatuta.Pe scurt si la obiect:cumpara cea mai scumpa statie pe care ti-o permiti.In 10 milioane incape usor un dx6i.E o statie laudata si reusita.

Motoare si propulsoare.
Pentru inceput e foarte ok permax 400 cu care vine el.Trage putin,dar decent.Pana pe la primele loop-uri si eleroane e deajuns.
Ulterior te poti orienta(si recomand tuturor)catre un brshless.Orice are Kv in jur de 1900-1800 e ok.Totusi uita=te si cat trage.Vezi topicul meu cu modificarile facute de mine.Iti va mai trebui initial un regulator brushed de 18-20 A cu BEC.Sau poti alege sa iei din start fara perii si gata.

Maruntisuri
4 servo AS-100 sau asemanator sunt mai mult decat suficiente pt.Easy star.Ia 4,poate ii faci eleroane,e cu totul alta treaba cu ele.
Un incarcator.La minim merge cu greu un charger de genulhttp://www.rcjogja.com/images/EK-CHG.jpg

Daca sunt bani normal ceva mai bun.
Ce ti-ar mai trebui.Ia un tub de CA,niste tub termocontractil,conectori,si cativa acumulatori.E oribil cand vreme e perfecta dar nu poti zbura din cauza bateriei.

Despre Minimoa-categoric NUMotorul in bot;e kit art-tech,net inferior multiplex.
Celalalt:copie easy star.Nu pare cine stie ce.Statia cu crae vine e o porcarie.E o clona de 3 ori mai scumpa si tot cu originalul iesi mai ieftin.

Alte intrebari?Astept :unsure: :blink:

Aceasta postare a fost editata de pilo: 12 March 2011 - 01:51 PM

Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#6 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2011 - 02:32 PM

Fratilor va multumec mult de tot, chiar nu ma asteptam sa am raspunsuri atat de directe si clare, acum stiu cat de cat ce am de facut s-au spre ce sa ma orientez. Dar astept si alte pareri sa vad ce si cum. Inca o data un mare multumesc tuturor.
@ Neekos, ai dreptate intr-un fel, dar in momentul de fata nu am gasit nici un kit RTF care sa ma multumeasca, dar speranta moare ultima, mersi de sfat.

@ Draude80, m-am gandit mult si bine la faza cu simulatorul. Ca fapt divers am deja un demo de la RealFlight g5.5 dar se controleaza din tastatura iar comenzile nu sunt proportionale. Am gasit pe torenti un RealFlight g3.5 dar pentru el nu am telecomanda din aceea de se baga in usb. Aveti vreunul din voi una de aceea de vanzare? Sau ca alternativa ce parere aveti de acest pachet ( http://sierra.ro/Sim...e-2-p3925p.html ) sau acesta ( http://sierra.ro/Sim...e%29-p573p.html )? Stiu ca nu sunt cine stie ce, dar macar am si eu cat decat habar de pilotarea unui avion.

@ Nicolas, mai mult ca sigur ma voi orienta spre un Easy Star. Dar acel radio, unde il pot gasii, fie nou fie second hand? Ai vreun site sau conosti pe cine ce vinde?

@ Pilo, mersi mult de tot pentru sfaturi, acum stiu pe cine sa intreb daca am nelamuriri legte de Easy Star.

Mai astept si alte raspunsuri :unsure: ...

Aceasta postare a fost editata de pinti2d: 12 March 2011 - 02:34 PM

0

#7 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2011 - 03:17 PM

Vezi postareapinti2d, la 12 March 2011 - 02:32 PM, a spus:

Fratilor va multumec mult de tot, chiar nu ma asteptam sa am raspunsuri atat de directe si clare, acum stiu cat de cat ce am de facut s-au spre ce sa ma orientez. Dar astept si alte pareri sa vad ce si cum. Inca o data un mare multumesc tuturor.
@ Neekos, ai dreptate intr-un fel, dar in momentul de fata nu am gasit nici un kit RTF care sa ma multumeasca, dar speranta moare ultima, mersi de sfat.

@ Draude80, m-am gandit mult si bine la faza cu simulatorul. Ca fapt divers am deja un demo de la RealFlight g5.5 dar se controleaza din tastatura iar comenzile nu sunt proportionale. Am gasit pe torenti un RealFlight g3.5 dar pentru el nu am telecomanda din aceea de se baga in usb. Aveti vreunul din voi una de aceea de vanzare? Sau ca alternativa ce parere aveti de acest pachet ( http://sierra.ro/Sim...e-2-p3925p.html ) sau acesta ( http://sierra.ro/Sim...e%29-p573p.html )? Stiu ca nu sunt cine stie ce, dar macar am si eu cat decat habar de pilotarea unui avion.

@ Nicolas, mai mult ca sigur ma voi orienta spre un Easy Star. Dar acel radio, unde il pot gasii, fie nou fie second hand? Ai vreun site sau conosti pe cine ce vinde?

@ Pilo, mersi mult de tot pentru sfaturi, acum stiu pe cine sa intreb daca am nelamuriri legte de Easy Star.

Mai astept si alte raspunsuri :unsure: ...

Salut!

Adaptorul pt usb este cam 35-40 ron si vine cu mai multe mufe adaptoare pentru diferite tipuri de statii.
Statia recomndata de colegi DX6 am auzit numai de bine si are si receptoare ieftine.
Easy Star este alegerea cea mai buna....incearca un SH de la rubrica vanzari care este motorizat brushless
Cred ca cel mai bine iti cumperi atat modelul cat si statia SH de la colegii seriosi de pe forum.

Bafta.
0

#8 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 12 March 2011 - 03:26 PM

Deci ramane Easy Star. Excelenta alegere.
La radio poti alege intre Futaba 7 si DX6, in ordinea asta...parea mea.
Servo-uri micro Hitec.
Daca imi permiti o sugestie, in prima faza, nu modifica nimic la model. Zboara super ok asa. Dupa ce incepi sa te descurci vei sti ce-ti doreste sufletelul.
Despre simulator...eu am G5,5 si sunt foarte multumit....mai vezi ce recomanda si altii.
Esti pierdut, nu mai ai scapare, vei dormi pe pres din ce in ce mai mult.
Multa, multa bafta.
0

#9 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2011 - 03:35 PM

Am uitat.
Este bine sa iei radioul nou si sa aibe incarcatorul lui. Asa te vor tine acumulatorii ani de zile. Alte inovatii le vor reduce viata.
Multa bafta.
0

#10 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 12 March 2011 - 08:32 PM

Nu pot sa-ti dau link sa nu se considere reclama cauta cu gogu dx6i si vei gasi.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2011 - 09:19 PM

Nu lua radio folosit. Nu stii cum a fost folosit, cat de scapat pe jos a fost, etc, etc.
Il iei pentru mai multi ani. Te rog mult sa te gandesti bine.
Multa bafta.
0

#12 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2011 - 09:24 PM

Vezi postareadan_mitea, la 12 March 2011 - 09:19 PM, a spus:

Nu lua radio folosit. Nu stii cum a fost folosit, cat de scapat pe jos a fost, etc, etc.
Il iei pentru mai multi ani. Te rog mult sa te gandesti bine.
Multa bafta.

Iti multumesc Dan, dar si tie Nicolas pentru sfaturi. Totusi ar fi o problema. Am cautat Spektrum dx6i pe net si cea mai ieftina merge pe la 700 de lei, ori din bugetul meu de 1000 de lei nu mai ramane mare lucru, deci nu am rezolvat nimic :) .
0

#13 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2011 - 09:41 PM

Ia in considerare si statiile art-tech.Nu sunt rele,sunt ieftine,si in general bune.Cel mai bine ti se potriveste e-fly etc 62.400 lei cu 3 servo ca sa scapi de o grija.
Ia o statia ca a doua,pentru simulator.

Le:scuze pt dublu-post...net-ul e de vina.

Aceasta postare a fost editata de pilo: 12 March 2011 - 09:42 PM

Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#14 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 12 March 2011 - 09:42 PM

Toti ti-au raspuns concret la intrebari. Ce avion, ce statie, ce servo, acumulatori, alea,alea.... Eu zic sa nu faci nimic! Nimic inca. Pt inceput, ia legatura cu cea mai apropiata gasca de zburatori si iesi cu acestia cand se intalnesc la zbor. (tu ca spectator) Vei vedea multe pe viu si-ti vei face o idee. Deasemenea, multi dintre ei se vor bucura sa aibe un nou membru printre ei si sigur vei primi multe oferte foarte bune direct de la ei.(deasemenea unele materiale poate gratis). Se mai obisnuieste. Cand vei avea modelul tau gata, indiferent care va fi el, tot la ei apeleaza sa te ajute. Asa o ``iei din loc`` mai repede, mai bine, si cu costuri minime.In acest fel, sigur nu o sa infigi modelul in butelia de oxigen ca mine!
Bine ai venit printre pacienti. N`ai scapare! :)

PS. Unele sfaturi de aici sunt prea pretentioase pt un inceput simplu. Nu dezarma: bugetul minim pt un RTF de inceput poate fi mai jos decat ai concluzionat tu acum. Intalneste-te cu cei din zona ta, e primul pas.
0

#15 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 12:56 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 12 March 2011 - 09:42 PM, a spus:

Toti ti-au raspuns concret la intrebari. Ce avion, ce statie, ce servo, acumulatori, alea,alea.... Eu zic sa nu faci nimic! Nimic inca. Pt inceput, ia legatura cu cea mai apropiata gasca de zburatori si iesi cu acestia cand se intalnesc la zbor. (tu ca spectator) Vei vedea multe pe viu si-ti vei face o idee. Deasemenea, multi dintre ei se vor bucura sa aibe un nou membru printre ei si sigur vei primi multe oferte foarte bune direct de la ei.(deasemenea unele materiale poate gratis). Se mai obisnuieste. Cand vei avea modelul tau gata, indiferent care va fi el, tot la ei apeleaza sa te ajute. Asa o ``iei din loc`` mai repede, mai bine, si cu costuri minime.In acest fel, sigur nu o sa infigi modelul in butelia de oxigen ca mine!
Bine ai venit printre pacienti. N`ai scapare! :)

PS. Unele sfaturi de aici sunt prea pretentioase pt un inceput simplu. Nu dezarma: bugetul minim pt un RTF de inceput poate fi mai jos decat ai concluzionat tu acum. Intalneste-te cu cei din zona ta, e primul pas.

Iti multumesc frumos de sfat, dar sincer nu mai am rabdare. Chiar nu mai pot, recunosc am nevoe de acea "doza". Am crecetat cat de cat zona si cea mai apropiata gasca este ori pe langa Codlea ori la iesire din Ploiesti. De intalnit nu cred cama voi intalni prea curand cu ei, pur si simplu nu am timp. Sunt student la zi, si fac naveta Busteni-Brasov de cel putin 4 ori pe saptamana, si naveta o fac cu ce acpuc, cvarnet sau masina nu am. Dar in fine vom vedea ce si cum, dar momentan sunt setat pe acel Easy Star :clapping: ...
0

#16 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 06:03 PM

Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai atras de acest pachet:
Model: http://sierra.ro/Aer...-STAR-p53p.html ARTF,
Radio comanda: http://sierra.ro/Sis...GHz-p3497p.html,
Acumulator: http://sierra.ro/Acu...25C-p3030p.html,
Incarcator: http://sierra.ro/Inc...LCD-p3993p.html,
Regulator: http://sierra.ro/Reg...%29-p3857p.html,
Servo-uri: http://sierra.ro/Ser...cro-p2049p.html,
Conectori: http://sierra.ro/Con...29-p2960p.html.
Dati-mi si mie o parere despre acest pachet, e bine asa? Eu l-am alcatuit, deci s-ar putea sa fie ceva greseli, si spuneti-mi si ce parere aveti dsp componente. :yahoo:
0

#17 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1249
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 13 March 2011 - 06:15 PM

Vezi postareapinti2d, la 13 March 2011 - 06:03 PM, a spus:

Dati-mi si mie o parere despre acest pachet, e bine asa? Eu l-am alcatuit, deci s-ar putea sa fie ceva greseli, si spuneti-mi si ce parere aveti dsp componente. :yahoo:

De ce iti mai cumperi servouri? Are statia 3 buc. in kit. In rest totul OK.Daca spui ca esti student in Brasov ,vezi ca acolo sunt destui si buni aeromodelisti cu,care poti sa stabilesti intalniri in pauzele de la facultate si te vor ajuta sa-ti pui in practica pasiunea.
0

#18 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 06:18 PM

Vezi postareailie F1A, la 13 March 2011 - 06:15 PM, a spus:

De ce iti mai cumperi servouri? Are statia 3 buc. in kit. In rest totul OK.Daca spui ca esti student in Brasov ,vezi ca acolo sunt destui si buni aeromodelisti cu,care poti sa stabilesti intalniri in pauzele de la facultate si te vor ajuta sa-ti pui in practica pasiunea.

Pai servourile care vin cu radioul nu sunt modelul potrivit. Ele sunt NANO iar mie imi trebuiesc MICRO. Adica ar merge sa le pun pe acelea? :S
0

#19 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 06:18 PM

Bateria e prea mare.Un 2000 e ideal ca sa iasa centrajul ideal.1800-iarasi e ok.Tine minte ca eu cu un 2 s 1300 am zburat in regim de motor stock 70% minim cu 100% fregvent cam 17-18 minute ceea ce e foarte ok.Ia 2 baterii si te plictisesti.

Legat de servo.Sunt bune cele cin pachet.Am 2 pe eleroane si nici vorba sa fie depasite.Mai salveaza banuti.

Aceasta postare a fost editata de pilo: 13 March 2011 - 06:20 PM

Bafta,Cipi.
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#20 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 06:22 PM

Vezi postareapilo, la 13 March 2011 - 06:18 PM, a spus:

Bateria e prea mare.Un 2000 e ideal ca sa iasa centrajul ideal.1800-iarasi e ok.Tine minte ca eu cu un 2 s 1300 am zburat in regim de motor stock 70% minim cu 100% fregvent cam 17-18 minute ceea ce e foarte ok.Ia 2 baterii si te plictisesti.

Legat de servo.Sunt bune cele cin pachet.Am 2 pe eleroane si nici vorba sa fie depasite.Mai salveaza banuti.

Mersi mult de tot Pilo pentru informatie, ideea e ca o daca achizitionat modelul va vedea modificari cel mai curand la iarna viitoare sau chiar mai departe din lipsa de fonduri, si ma gandeam ca acel acumulator chiar daca e mai mare macar rezista mai mult. Sau deja e prea mult?
0

#21 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 06:28 PM

Servo-urile Art Tech sunt departe de a fi fiabile, coroborat si cu faptul ca sunt subdimensionate, solutia pare riscanta. Ar trebui, in definitiv nu ai decat doua, sa iei ceva in care sa te poti increde: Futaba sau Hitec.
Ia...parea mea...o baterie mai mica. Daca zbori 20min este ultrasuficient. Nu ingreuna, fara rost, modelul. ii maresti viteza minima si este exact de ce nu ai tu nevoie acum.
Sfatul de a-ti cumpara, inca o statie de acelasi calibru, pentru simulator, este, un pic, bizar. De cat doua pocnitori, te rog sa ma ierti, nu mai bine ceva bun, care sa te serveasca ani de zile?
Multa, multa bafta.
0

#22 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 13 March 2011 - 06:37 PM

Oameni buni, omul cred ca vroia antidot pentru virus(asa se numeste topicul), ori voi numai cat l-ati intaratat :p
Acum, nu mai are scapare :D
It's difficult to make things simple!
0

#23 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 06:39 PM

Vezi postareaZen, la 13 March 2011 - 06:37 PM, a spus:

Oameni buni, omul cred ca vroia antidot pentru virus(asa se numeste topicul), ori voi numai cat l-ati intaratat :p
Acum, nu mai are scapare :D

In sfarsit unu care ma intelege :yahoo: :D :p :p
0

#24 Useril este offline   draude80 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2011 - 07:32 PM

Vezi postareapinti2d, la 13 March 2011 - 06:39 PM, a spus:

In sfarsit unu care ma intelege :yahoo: :D :p :D

Salut!

Asculta si tu de sfaturile celor mai experimentati!!!!!
Vremea a inceput sa fie frumoasa si cred ca cei ce zboara in Brasov pot sa te ajute daca faci o vizita.
Si eu am fost nerabdator si am cheltuit 700 ron eronat la inceput.
Servo proaste, RC nou dar foarte slab, motorizare buna doar in conditii de vant slab....etc.
Daca tot ai strans acest buget destul de dificil....incearca sa obtii maximul de satisfactie cu el.

Spor!
0

#25 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 02-May 10

Postat 14 March 2011 - 11:36 PM

Vezi postareapinti2d, la 13 March 2011 - 06:03 PM, a spus:

Dati-mi si mie o parere despre acest pachet, e bine asa? Eu l-am alcatuit, deci s-ar putea sa fie ceva greseli, si spuneti-mi si ce parere aveti dsp componente. :clapping:

renunta la incrcatorul ala, si ia-l pe asta http://sierra.ro/Inc...403-p3957p.html
este versiunea mai isteata a incarcatorului pe care-l vroiai tu. nu vei ramine blocat pe lipo toata viata ta, au aparut acumulatori mai noi si mai buni.
Am incarcatorul asta si functioneaza bine. Nu vine cu alimentator, dar in casa se alimenteaza din sursa computerului din atelier si pe cimp din bateria trusei de cimp sau a masinii.
Sustin ce spune domnul Mitea, servo-uri hitec sau futaba si o baterie mai putin musculoasa.
In rest... hai la cimp! a si am varianta 4.5 a simulatorului (am sa incarc pachetul de cd-uri pe un fletransfer), si cu telecomanda pe care o vrei tu vei putea sa te antrenezi pe el.

0

#26 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2011 - 11:48 PM

Vezi postareaaedrin, la 14 March 2011 - 11:36 PM, a spus:

renunta la incrcatorul ala, si ia-l pe asta http://sierra.ro/Inc...403-p3957p.html
este versiunea mai isteata a incarcatorului pe care-l vroiai tu. nu vei ramine blocat pe lipo toata viata ta, au aparut acumulatori mai noi si mai buni.
Am incarcatorul asta si functioneaza bine. Nu vine cu alimentator, dar in casa se alimenteaza din sursa computerului din atelier si pe cimp din bateria trusei de cimp sau a masinii.
Sustin ce spune domnul Mitea, servo-uri hitec sau futaba si o baterie mai putin musculoasa.
In rest... hai la cimp! a si am varianta 4.5 a simulatorului (am sa incarc pachetul de cd-uri pe un fletransfer), si cu telecomanda pe care o vrei tu vei putea sa te antrenezi pe el.

Hmmmm, mersi frumos de sfat Aedrin, o sa imi modific lista de cumparaturi :D si il voi adauga pe acesta. Dar explicami umpic mai pe indelete, daca poti pe mail, cum fac cu alimentarea de la sursa, sa nu cumva sa imi sara sigurantele pe aici :clapping:. Bateria deja am schimbat-o, am ales-o pe aceasta, iar de servouri nu ma bag inca la altele din cauza bugetului, le voi folosi pe cele din chit-ul statiei. Ca tot am ajuns la acest capitol, desi mi-as dori sa urmez sfatul celor de mai sus si sa merg spre un Spektrum sau Futaba, ce parere ai despre statia aleasa de mine? Iti multumesc mult de tot si pentru varianta simulatorului. Astept vesti de la tine, asa cum ne-am obisnuit pe mail. Numai bine ;) ...

Aceasta postare a fost editata de pinti2d: 14 March 2011 - 11:49 PM

0

#27 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 12:21 AM

Vezi postareapinti2d, la 14 March 2011 - 11:48 PM, a spus:

Hmmmm, mersi frumos de sfat Aedrin, o sa imi modific lista de cumparaturi :D si il voi adauga pe acesta. Dar explicami umpic mai pe indelete, daca poti pe mail, cum fac cu alimentarea de la sursa, sa nu cumva sa imi sara sigurantele pe aici :lol:. Bateria deja am schimbat-o, am ales-o pe aceasta, iar de servouri nu ma bag inca la altele din cauza bugetului, le voi folosi pe cele din chit-ul statiei. Ca tot am ajuns la acest capitol, desi mi-as dori sa urmez sfatul celor de mai sus si sa merg spre un Spektrum sau Futaba, ce parere ai despre statia aleasa de mine? Iti multumesc mult de tot si pentru varianta simulatorului. Astept vesti de la tine, asa cum ne-am obisnuit pe mail. Numai bine ;) ...

Ma, de statie ce sa zic... nu pot sa o aplaud, dar trebuie sa tinem cont de buget si de ce vei zbura in urmatorul an asa ca este in regula. Este foarte bine ca ai ales ceva in 2,4 (este excelent)si cred ca la nivel de incepator va satisface asteptarile tale.
Asaa, cu incarcatorul... ar trebui sa ma duc pina in atelier sa-ti fac niste poze dar daca la ora asta ies din casa ma bate nevasta-mea mar si dorm pe presul de la intrare laolalta cu cateaua...
Deci asta seara teoria, miine poze: la calculatorul tau (daca ai desktop nu laptop)prin maruntaiele lui trebuie sa gasesti cabluri de alimentare pentru diverse periferice cum ar fi hard disk-ul sau dvd rom-ul. sunt patru fire: doua negre, unul rosu, si unul galben; cele doua negre sunt minus si galben este 12 volti iar cel rosu este 5 volti. Mai ai nevoie de o mufa jack ca aia cu care vine incarcatorul si de un pistol de lipit, amindoua asociate cu un pic de rabdare si indeminare.
!!! Nu strica cablul de alimentare cu care vine incarcatorul pentru ca vei avea nevoie de el pe cimp.
!!! Nici nu-l folosi asa cum e ca sa-l pupi cu sursa calculatorului din cauza pericolului de scurtcircuit care ar putea apare - sursa va rezista, incarcatorul este posibil sa reziste dar sigur placa de baza a calculatorului o va incasa!
Boon acu` opresti calculatorul, scoti priza de alimentare din fundul lui, si daca nu e deja desfacut, detasezi unul din panourile laterale. Odata ajuns inauntrul lui cauti un cablu de alimentare liber, scoti din priza de plastic unul din pinii de minus (negru) si pinul 12 volti (rosu), lipesti cablul cu mufa pentru alimentator la cele doua fire astfel incit sa le poti pune la loc si gata! ai alimentare 12 volti si cel putin 5 amperi, suficient cit sa poti folosi incarcatorul.
A, trebuie sa respecti si polaritatea in jack, evident!

0

#28 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 12:30 AM

Ma bucur ca ma susti in legatura cu statia, credeam ca o sa imi i-au palme peste ceafa din cauza ei. Cat despre faza cu incarcatorul, suna complicat rau de tot si tare mi-e sa nu bulesc ceva ;), dar astept si pozele si cine stie, poate ma descurc. Dar acum pe bune, nu mai bine raman la alegerea mea? Macar ala vine cu tot ce trebe si oricum eu nu incarc pe teren, am ditamai campia langa blocul unde stau si sincer sa iti zic ma multumesc cu 20 de minute de tinut morcovul in c** pana in gat, asta la inceput ca dupa ce ma invat nu o sa ma mai satur asa usor si mai mult ca sigur voi face naveta campie, zburat, acasa, incarcat si retur :lol: ...
0

#29 Useril este offline   aedrin 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 12:45 AM

Vezi postareapinti2d, la 15 March 2011 - 12:30 AM, a spus:

Ma bucur ca ma susti in legatura cu statia, credeam ca o sa imi i-au palme peste ceafa din cauza ei. Cat despre faza cu incarcatorul, suna complicat rau de tot si tare mi-e sa nu bulesc ceva ;), dar astept si pozele si cine stie, poate ma descurc. Dar acum pe bune, nu mai bine raman la alegerea mea? Macar ala vine cu tot ce trebe si oricum eu nu incarc pe teren, am ditamai campia langa blocul unde stau si sincer sa iti zic ma multumesc cu 20 de minute de tinut morcovul in c** pana in gat, asta la inceput ca dupa ce ma invat nu o sa ma mai satur asa usor si mai mult ca sigur voi face naveta campie, zburat, acasa, incarcat si retur :lol: ...

Ma, nu dormi?!?
ideea pentru care recomand incarcatorul asta este ... doua: este mai ieftin si in plus recunoaste mai multe tipuri de baterii printre care si life care garantat vor incepe sa domine. Eu deja le folosesc (A123-uri) pentru ca sunt mai puternice, mai usoare si dau moment mai bun. E drept ca sunt cam scumpe, dar cred ca asta este doar o situatie de moment, si lipo erau scumpe pe vremuri.
Nu e de loc complicat sa-l "pupi" cu alimentarea calculatorului. Iar cu cimpu`... sa avem pardon, dar nu o sa stai permanent in spatele blocului.
Chiar de nu o sa ai tu (anul asta!) trusa de cimp, vei gasi un om cu suflet care sa te lase juma de ora pe bateria lui ca sa mai zbori si tu un pic.

0

#30 Useril este offline   pinti2d 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2011 - 12:49 AM

Vezi postareaaedrin, la 15 March 2011 - 12:45 AM, a spus:

Ma, nu dormi?!?
ideea pentru care recomand incarcatorul asta este ... doua: este mai ieftin si in plus recunoaste mai multe tipuri de baterii printre care si life care garantat vor incepe sa domine. Eu deja le folosesc (A123-uri) pentru ca sunt mai puternice, mai usoare si dau moment mai bun. E drept ca sunt cam scumpe, dar cred ca asta este doar o situatie de moment, si lipo erau scumpe pe vremuri.
Nu e de loc complicat sa-l "pupi" cu alimentarea calculatorului. Iar cu cimpu`... sa avem pardon, dar nu o sa stai permanent in spatele blocului.
Chiar de nu o sa ai tu (anul asta!) trusa de cimp, vei gasi un om cu suflet care sa te lase juma de ora pe bateria lui ca sa mai zbori si tu un pic.

Punc ochit punct lovit, ai dreptate, e si mai ieftin si mai longeviv. Si nu, nu dorm, ghici ce fac eu la ora asta ... :lol:
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro