Modelism - RHC Forum: plan cargo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

plan cargo seria 4800tdw

#1 Useril este offline   Orca 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 15-February 03

Postat 15 February 2003 - 07:58 PM

Salut la toata lumea !
Nu sint un modelist "inrait" (nu inca), am incercat cite ceva cind eram mai tinar, sper sa-mi gasesc timp pentru ceva serios.
Am o rugaminte. Este cineva care poseda planuri la seria de cargouri romanesti de 4800tdw ? E un cargou cu ceva istorie in flota romana, poreclit clasa submarine, cel putin 6 s-au "daruit" total marii , oricum , cu unul din ele, "Snagov", am inconjurat lumea in 1994. Am avut peripetii interesante si pe "Smirdan" in 1995, asa ca pot sa spun ca pentru mine reprezinta ceva special. Ceva fotografii am, o macheta imi lipseste. Din cite imi amintesc, in Tehnium sau modelism n-a aparut vreodata.
Astept idei, sugestii, oferte...
0

#2 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 17 February 2003 - 09:35 AM

...au fost fabricate daca nu ma insel in Santierul Naval Constanta. Poate pe acolo gasesti vre-o relatie? Ca altfel planuri modelistice nu s-au publicat. Eu am fost pe "Sucidava" si "Sucevita" (nave de 4800tdw, cu unul pe mare si cu celalat in santier la Tulcea)...motoare sovietice DKRN cu pacura!!! Dragostea mare a ramas pentru mine cargoul din clasa 4500 tdw...motor elvetian Schulzer, motorina (parfum...) si care nu se legana in bataia valurilor nici macar la forta 4-5...altfel, pe cele de 4800 eram printre primii care se strambau la pesti! O alta nava faina de care am ramas incantat a fost "Nazarcea", 1800tdw, cu fundul plat, fluviala, cu care am facut tot "nordul"...motor jugoslav Jugoturbina...
Am avut un coleg care au supravietuit pe "Topoloveni" in Biscaia (un sucevean din Dolhasca) dupa ce a innotat in apa sub 10 grdC peste 6 ore (hipotermie?!!!)... si prieteni din liceu care care au murit ironic innecati la mal cu "Sadu". (asta referitor la "submarine")...totusi imi este dor de flota de odinioara, cand in dane se gaseau nave numai in duble, animatie, iar acum bate vantul si scartaie macaralele abandonate!
Melancolia...poate ca daca iti faci cateva fotografii si schite, ai sa publici chiar tu ceva despre nava ta preferata! Succes!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 17 February 2003 - 01:23 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#3 Useril este offline   Asterix 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 17 February 2003 - 04:11 PM

... si, daca vrei, lista este destul de mare, M.N. "BRAD" - primul cargo de 4.800 tdw construit la Braila (daca nu ma insel) - eram doar la 12 ore in spatele "TOPOLOVENI"-ilui atunci cand s-a scufundat in Biscaia, sau "SCAIENI"-ul, care s-a scufundat imediat dupa "Revolutie" in Marea Egee...
... eh, n-au ramas decat niste amintiri triste...
Daca poti, mergi pana-n Santierul Naval din Braila, acolo era cartierul general al cargourilor de 4.800 tdw.
Am navigat 3 ani pe astfel de cargouri (1988-1991): BRAD, TOPOLOVENI, SCAIENI, SMARDAN.
Te-ai orientat bine, deoarece aceste nave au o "arhitectura" speciala. Vorba cantecului: "...e frumoasa foc,... imi poarta noroc..."
Daca vre-odata vei realiza macheta vre-unui astfel de cargo, te rog, sa ma anunti si pe mine... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif , poate ne intalnim (impreuna cu Marinaru') si mai depanam amintiri demult apuse la gura unei sticle de bere... :)
Asterix...nu da kix dar da din pix!!!
0

#4 Useril este offline   Orca 

• Incepator
  • PipPip

Postat 17 February 2003 - 09:38 PM

Pentru Asterix si Marinaru. Multam de invitatie , nu stiu cind voi putea da curs pentru ca acum sint in Canada. Sint mai tinar ca voi, absolvent '92, am prins putin din "haiducia" de odinioara. Stagiul mi l-am facut si eu pe un 1800, "Palas", intr-adevar bune nave. Cele de 4800 au fost facute la Braila si Tulcea. O macheta, tin minte , am vazut in cabinetul de Mecanica navei la Institutul "Mircea cel Batrin" la 1:100 sau poate mai mica (nava are cam 85m lungime). Altfel imi ramine sa caut vechiul catalog al Navrom-ului, sau ceva desene de santier, cind voi veni odata in tara . Nave la armatori romani nu stiu daca mai exista, cele de 4500 mai erau vreo 3 in 1994, si un plan plan simplu a fost dat intr-un Tehnium de prin anii '70.
Sint curios daca Muzeul Marinei are ceva, am sa ma interesez.
0

#5 Useril este offline   Orca 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 March 2007 - 01:17 AM

Au trecut 4 ani de la mesajul anterior, in Romania n-am mai ajuns, asa ca reinnoiesc intrebarea: are cineva un plan , schita 2-3 vederi cu nava cargou de 4800 tdw?
Poate au aparut membrii noi, poate printre colectiiile de planuri s-a gasit pe la fundul lazii ceva.
0

#6 Useril este offline   hiron 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 06-February 08

Postat 14 April 2008 - 10:11 AM

am planul de forme si ceva planuri de constructie de la cargoul de 4800, dar sunt planuri de santier pe ozalid si nu ma pricep sa le transfer in calculator. Iti trimit o schita din cartea de ttm, si am sa-ncerc un transversal al planului de forme, daca te mai intereseaza.
0

#7 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 16 April 2008 - 07:51 AM

Transferarea planurilor pe calculator se face cu ajutorul scanerului. Deoarece planurile sunt probabil in format mare, cel mai bine este sa apelati la un scaner de dimensiuni corespunzatoare pentru a face 1 fisier/coala de hartie, deoarece scanarea cu un scaner de mici dimensiuni poate ridica probleme la lipirea fisierelor care compun aceeasi coala.
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#8 Useril este offline   KIT 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 309
  • Inregistrat: 12-November 06

Postat 16 April 2008 - 09:08 PM

fisierele de mai mici dimensiuni care compun aceeasi coala se lipesc bine cu Corel Draw...cel putin eu am facut niste harti cu rezultate foarte bune.
diferente, daca chiar vrei sa cauti, apar de la cel putin 800%.
0

#9 Useril este offline   Boghdan23 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 22-July 09

Postat 24 July 2009 - 12:37 AM

Nu shtiu daca voi shtiti dar mie mi se par foarte interesante cargourile romanesti de ex :ALBA IULIA sau despre vapoarele POLAR .Va rog daca avetzi poze cu aceste vapoare .sa-mi trimitei si mie cateva poze cu ele sau macar planuri! Multumesc anticipat!
0

#10 Useril este offline   claudiu75 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 204
  • Inregistrat: 09-February 08

Postat 28 February 2010 - 01:36 PM

Va salut domnilor
imi pare rau ca nu am vazut mai devreme acest topic pt ca am si eu ceva de spus
si eu am fost pe un 4800 (saveni) si am ceva idei de cum arata si cum poate fi facuta o macheta a celebrului 4800
planuri de forme din pacate nu am gasit pt 4800
dar am gasit un plan al unui cargou de vreo 5000 de tone cred ca e constructie yugoslava sau ceva de genul asta
daca vreti sa faceti un 4800 puteti sa adaptati planul acestui cargou pe nume (blanik) si cred ca poate iesi ceva
destul de frumos
ideea e ca trebuie sa rearanjati detalii de coverta si locatia castelului pt ca asta are o magazie in pupa
am sa va pun aici si planul
dar cred ca il gasiti sigur pe net
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu

loading