plan cargo seria 4800tdw
Postat 15 February 2003 - 07:58 PM
Nu sint un modelist "inrait" (nu inca), am incercat cite ceva cind eram mai tinar, sper sa-mi gasesc timp pentru ceva serios.
Am o rugaminte. Este cineva care poseda planuri la seria de cargouri romanesti de 4800tdw ? E un cargou cu ceva istorie in flota romana, poreclit clasa submarine, cel putin 6 s-au "daruit" total marii , oricum , cu unul din ele, "Snagov", am inconjurat lumea in 1994. Am avut peripetii interesante si pe "Smirdan" in 1995, asa ca pot sa spun ca pentru mine reprezinta ceva special. Ceva fotografii am, o macheta imi lipseste. Din cite imi amintesc, in Tehnium sau modelism n-a aparut vreodata.
Astept idei, sugestii, oferte...
Postat 17 February 2003 - 09:35 AM
Am avut un coleg care au supravietuit pe "Topoloveni" in Biscaia (un sucevean din Dolhasca) dupa ce a innotat in apa sub 10 grdC peste 6 ore (hipotermie?!!!)... si prieteni din liceu care care au murit ironic innecati la mal cu "Sadu". (asta referitor la "submarine")...totusi imi este dor de flota de odinioara, cand in dane se gaseau nave numai in duble, animatie, iar acum bate vantul si scartaie macaralele abandonate!
Melancolia...poate ca daca iti faci cateva fotografii si schite, ai sa publici chiar tu ceva despre nava ta preferata! Succes!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 17 February 2003 - 01:23 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 17 February 2003 - 04:11 PM
... eh, n-au ramas decat niste amintiri triste...
Daca poti, mergi pana-n Santierul Naval din Braila, acolo era cartierul general al cargourilor de 4.800 tdw.
Am navigat 3 ani pe astfel de cargouri (1988-1991): BRAD, TOPOLOVENI, SCAIENI, SMARDAN.
Te-ai orientat bine, deoarece aceste nave au o "arhitectura" speciala. Vorba cantecului: "...e frumoasa foc,... imi poarta noroc..."
Daca vre-odata vei realiza macheta vre-unui astfel de cargo, te rog, sa ma anunti si pe mine... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif , poate ne intalnim (impreuna cu Marinaru') si mai depanam amintiri demult apuse la gura unei sticle de bere... :)
Postat 17 February 2003 - 09:38 PM
Sint curios daca Muzeul Marinei are ceva, am sa ma interesez.
Postat 21 March 2007 - 01:17 AM
Poate au aparut membrii noi, poate printre colectiiile de planuri s-a gasit pe la fundul lazii ceva.
Postat 14 April 2008 - 10:11 AM
Postat 16 April 2008 - 07:51 AM
Postat 16 April 2008 - 09:08 PM
diferente, daca chiar vrei sa cauti, apar de la cel putin 800%.
Postat 24 July 2009 - 12:37 AM
Postat 28 February 2010 - 01:36 PM
imi pare rau ca nu am vazut mai devreme acest topic pt ca am si eu ceva de spus
si eu am fost pe un 4800 (saveni) si am ceva idei de cum arata si cum poate fi facuta o macheta a celebrului 4800
planuri de forme din pacate nu am gasit pt 4800
dar am gasit un plan al unui cargou de vreo 5000 de tone cred ca e constructie yugoslava sau ceva de genul asta
daca vreti sa faceti un 4800 puteti sa adaptati planul acestui cargou pe nume (blanik) si cred ca poate iesi ceva
destul de frumos
ideea e ca trebuie sa rearanjati detalii de coverta si locatia castelului pt ca asta are o magazie in pupa
am sa va pun aici si planul
dar cred ca il gasiti sigur pe net