pinioane din rasina
Postat 01 March 2011 - 12:00 AM
As vrea sa torn din rasini bicomponente pinioane pentru mici angrenaje (automodele) care sa aiba rezistenta similara cu pinioanele injectate din termoplastice(poliamida, polietilena, etc).In primul rand nu stiu daca exista o astfel de rasina care sa aiba proprietati mecanice satisfacatoare pentru scopul propus iar in al doilea rand nu stiu de unde sa procur.Mentionez ca este vorba de automodele care circula prin casa (nu e vorba de off-road-uri).Ca sa ma exprim babeste, masini similare cu chinezariile ieftine cu motoras.Asta o spun ca sa nu inteleaga careva ca ar fi vorba de pinioane supuse la mari solicitari mecanice.Cu alte cuvinte as vrea sa obtin niste pinioane similare cu ceea ce se gaseste in chinezariile acelea ieftine.Calitatea si rezistenta celor de acolo ar fi suficienta pentru scopul urmarit de mine.
Multumesc anticipat de raspunsuri
Postat 01 March 2011 - 09:25 AM
Sa presupunem ca gasesti rasina
Faci mulajul din ceara rosie.
Umpli mulajul.
Cine iti garanteaza ca a iesit aerul din compzozitie?
De regula o asfel de chestie se face sub vid.
PS:
1. Vezi ca exista epoxi bicomponent cu aluminiu in el. Seringile au chiar culoarea aluminiului. Incearca cu ala.
Postat 01 March 2011 - 08:19 PM
Chiar daca eu ti-as da 1001 sfaturi sunt inutile fara sa pui mina sa incerci.
PS: vezi ca era unul PICATOT care a scris http://www.rhcforum....lastice__st__30 Postat 30 June 2004 - 06:34 AM aici incepind cu postul 55 despre niste materiale plastice usor de preparat acasa!
Poate dai de el si-ti povesteste mai multe daca nu-ti sunt suficiente informatiile alea!
Stima
DC
Postat 03 March 2011 - 08:02 PM
In alta ordine de idei astazi am cumparat rasina epoxy de la Bison :
rasina epoxy metal
Inca nu am turnat in matrita, insa am preparat o mica cantitate , asa sa vad cam cat de rezistent ar fi.Revin cu rezultate, is cam sceptic insa.Are o fisa tehnica sumara, nu specifica cantitatea de metal continuta..., o fi bun ca adeziv pe langa casa omului. Sper sa identific o rasina poliuretanica care sa prezinte calitati similare cu a termoplasicelor(polietilena)-rezistenta mecanica si rezistenta la abraziune.
Postat 03 March 2011 - 09:42 PM
alin 105, la 01 March 2011 - 12:00 AM, a spus:
? 8)
Postat 03 March 2011 - 10:44 PM
http://www.btools.ro...tanice-necuron/
Ca si pret orientativ:
NEUKADUR - EP 986
Kit 2 kg (1 kg rasina + 1 kg intaritor ISO 2 )
8.63 €/kg+ TVA
+
8.37 €/kg+ TVA
Postat 04 March 2011 - 10:46 AM
Stima
DC
Postat 04 March 2011 - 12:27 PM
Postat 04 March 2011 - 03:25 PM
- piesa pozitiva trebuie acoperita cu un demulant (ulei)
- matrita am facut-o in ceara de luminare. Luminare normala topita intr-o cutie.
- am folosit lipici bicomponent. Rasina de la fibra de sticla a fost prea casanta
- am introdus lipiciul in straturi, cu destul de multe fire de fibra de sticla (lungi)
- am urmarit sa eliminam bulele de aer
- dupa intarire se scoate pinionul, si pe strung sa da gaura centrala pentru ax
- trebuie pastrata o incarcare mecanica foarte mica pe dinti
Postat 04 March 2011 - 07:00 PM
alin 105, la 01 March 2011 - 12:00 AM, a spus:
As vrea sa torn din rasini bicomponente pinioane pentru mici angrenaje (automodele) care sa aiba rezistenta similara cu pinioanele injectate din termoplastice(poliamida, polietilena, etc).In primul rand nu stiu daca exista o astfel de rasina care sa aiba proprietati mecanice satisfacatoare pentru scopul propus iar in al doilea rand nu stiu de unde sa procur.Mentionez ca este vorba de automodele care circula prin casa (nu e vorba de off-road-uri).Ca sa ma exprim babeste, masini similare cu chinezariile ieftine cu motoras.Asta o spun ca sa nu inteleaga careva ca ar fi vorba de pinioane supuse la mari solicitari mecanice.Cu alte cuvinte as vrea sa obtin niste pinioane similare cu ceea ce se gaseste in chinezariile acelea ieftine.Calitatea si rezistenta celor de acolo ar fi suficienta pentru scopul urmarit de mine.
Multumesc anticipat de raspunsuri
Postat 04 March 2011 - 07:02 PM
Bafta si astept feed-back:)
Postat 05 March 2011 - 10:25 PM
Faza ar fi sa gasesti o rasina cu forta de frecare redusa, pinioanele alea sunt facute din ceva plastic mai "lunecos"
(nush daca or fi poliamida, PTFE sau ceva mai eftinel gen polietilena/polipropilena, dar in orice caz nu prea apare abraziune intre ele)
Postat 08 March 2011 - 07:07 AM
Postat 08 March 2011 - 08:28 AM
alin 105, la 06 March 2011 - 05:58 PM, a spus:
Pt ca esti din Cluj , intreaba la http://www.polydis.ro/?x=contact. Au un punct de lucru in Tg Mures. Spune-le ce vrei sa faci, ca sa nu cumperi degeaba rasina. Au si fibra de sticla. Eu am cumparat de cateva ori de la ei,dar am luat rasini pt lucrari mai mari, nu milimetrice. Am mers cu ambalaje de acasa , PET cu gura mai larga. Pt mulaje poti folosi cauciuc siliconic, de la ei, destul de scump, sau in ambalaje mai mici si mai ieftin de la magazinele cu materiale pt cabinete stomatologice. Si alginatul stomatologic este bun si ieftin.
Postat 09 March 2011 - 09:48 AM
dan_mitea, la 08 March 2011 - 07:07 AM, a spus:
Cam aceeasi treaba, si fibra de carbon iti rontaie sculele cu acelasi succes ca fibra de sticla cand e s-o prelucrezi :)
Alginatul stomatologic e bun si ieftin, cu precizarea ca matrita trebuie folosita imediat - se deformeaza la uscare. Cauciucul siliconic va tine multa vreme.
Aceasta postare a fost editata de CYCLER: 09 March 2011 - 09:51 AM
Postat 09 March 2011 - 07:31 PM
Pe de alta parte, ciudat...daca frec piesa de o bucata de metal neted, nu se depune material.
Ar ramane directia de rasina epoxidica cu filler pudra de sticla (in ideea in care fibra de sticla pudra e foarte dura)
Postat 10 March 2011 - 02:34 AM
Partea proasta e ca mai toate rasinile disponibile n-au rezistenta la abraziune. Umplutura e doar pentru rezistenta la deformare/crapare, nu ajuta in sensul asta.
Vazusem insa pe aici niste pinioane turnate din zamak parca, pentru un diferential de model - poate gasesti un aliaj usor fuzibil a carui temperatura de curgere sa fie suportata de matrita din cauciuc siliconic. Cica functionau cu oarecare succes :)
Postat 10 March 2011 - 03:03 AM
- pulbere de grafit, se gaseste in hornbach la lubrifianti. E folosita la canoe si ambarcatiuni care sunt tarate pe bolovani, pentru a imbunatati rezistenta la abraziune.
Grafitul reduce si frecarea intre piese.
- pulbere de caolin - am folosit eu pentru altceva si a iesit un amestec foarte dur, ca o piatra, greu de prelucrat, deci tre'sa iasa ok din matrita.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 10 March 2011 - 03:04 AM
Postat 10 March 2011 - 05:01 AM
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 10 March 2011 - 06:14 AM
Multa bafta,
Postat 10 March 2011 - 01:37 PM
CYCLER. Din cate stiue eu zamakul se poate doar injecta, turnat intr-o matrita vor ramane goluri de aer.In plus, chair daca ar iesi turnarea (sa zicem sub vid-complicat rau, dar posibil) ar fi cu suprafata aspra, deci cu frecare mare in angrenaje)
ctotth. E o idee buna pulberea de grafit, merita testata.Pulbere de caolin insa habar n-am despre ce e vorba si nici de unde o pot procura.
MLGore.Acrilat?Poti sa-mi dai niste detalii?Nu stiu despre ce material e vorba si nici ce proprietati are.Se toarna, se topeste?
dan_mitea.Le-as cumpara bucuros daca as gasi exact modelul de care am nevoie, insa sunt de o forma speciala.Ar fi solutia de modificat angrenajul dupa pinioane disponibile.Posibil tehnic dar foarte complicat.
Postat 10 March 2011 - 06:17 PM
Aceasta postare a fost editata de Malabar: 10 March 2011 - 06:20 PM