Modelism - RHC Forum: Aeromodel facut din minte - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aeromodel facut din minte nimic planificat

#31 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 02 March 2011 - 11:49 AM

....YR--- stai linistit ca abia mi-am facut cont acolo....daca o sa fiu acceptat bine, daca nu iarasi bine.
Topicul asta l-am deshis dupa ce am facut primul zbor, din plictiseala......si cui nu-i place...asta este...si nu vad de ce ar trebui sa intervina moderatorii...(desi e dreptul lor....)
0

#32 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 02 March 2011 - 12:25 PM

M-ai inteles usor gresit..
Nu ca ar trebui sa intervina....ca nu au de ce. Topicul este ok...
Eu am zis ca "daca nu au intervenit moderatorii" pt ca nu eram sigur daca postarile chiar au fost facute la interval de cateva minute...sau daca apar asa din cauza ca au fost mutate/editate..etc de catre vre-un moderator.

Acum am inteles...ai avut o poveste de spus...si ai spus-o in episoade...f. frumos.

Cat despre deproniada...mai ales ca acum ai vazut cu ce se mananca un home made din depron...merita sa incerci si altceva. Contul ti-l vor accepta la fel ca si inscrierea...doar aeromodelul asta nu stiu daca il vor accepta in concurs pt. ca nu a fost facut in perioada stabilita. Vezi zlinul meu 726 de anul trecut...cand saturandu-ma sa astept inceperea deproniadei m-am apucat de lucru.

Oricum bafta...si numai bine.
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#33 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 March 2011 - 01:00 PM

am vazut, am citit....inclusiv povestea lui ZBG....pe care am auzit-o demult...nu mai stiu...dar dorul de IS-ul 28 m-a facut sa ma reapuc de aeromodele acuma dupa ce am trecut de 35 de ani.
Daca va fi acceptat modelul asta e ok..oricum e un proiect de trei seri cu chef de munca...pot oricand sa-l refac...fie si in perioada concursului..(si asa are cateva aspecte ce le voi modifica la urmatorul proiect). Pana atunci..o sa-l zbor asa cum nu mi-am permis odata!!!! , adica de carte ori o sa am ocazia...caci incape usor in portbagajul masinii mele...(cand eram copil nu se gaseau RC-uri decat foarte greu....asa ca atunci zburam captive...la care nu se gasea ulei de ricin...s.a.m.d.)

PS. Nu sunt nici la primul aeromodel..si nici la primul zbor...

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 02 March 2011 - 01:01 PM

0

#34 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 09:48 PM

Prima zi de zbor fara vant...dupa o saptamana cu vant tare de cele mai multe ori...
Pasaroiul a putut fi centrat asa cum se cuvine....si a reusit performanta sa ma tina pe camp o ora si 10 munute cu trei acumulatori, cel mai mare de 1100 mah. A facut si doua lupinguri.....si era cat pe aci sa dea de pamant la o incercare de zbor pe spate, dupa un jumatate de looping.
La inceputul evolutiilor acrobatice..incep sa-mi dau seama ca e submotorizat pentru asa ceva, iar eleroanele sunt si ele micute...dar pana la uma e un avion de distractie...
In concluzie...zboara super bine pe vreme fara vant, cu maxim 1/2 din tot ce poate motorul..nu-i plac virajele peste 45 de grade....ii cam scade viteza....La virajele executate corect, adica si cu directie...pana in 20 - 30 de grade...e ok..ii trebuie doar putin motor pentru sustinere....
Cei ce ma cunosc stiu ca tot timpul am avut probleme cu motorul...si de cele mai multe ori uit de el...si ma trezesc ca ajung in limita sau am prea mare viteza....(deh...de la IS-ul 28 mi se trage.....).
Dar macar Niku...(slayer666 de aici) are un trainer bestial...care si-a facut si el zborul de incercare tot azi...
http://vimeo.com/20611422

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 03 March 2011 - 09:49 PM

0

#35 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2011 - 09:52 PM

Dat fiind cea mai buna zi de zbor din anul asta.....declaram ofiial (eu si slayer6666) deschis micul nostru aerodrom, langa a doua statie de pompare, la travers aerodrom mare, la iesirea spre SPATARU. Poate in week-end, daca o sa fie vreme buna o sa curatam de balarii o mica zona pentru decolare si aterizare....pe care, PROMITEM, sa o mentinem RTF tot anul.....
0

#36 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 07 March 2011 - 01:24 PM

Ca veni vorba de avioane facute din minte...eu am unul facut direct pe depron :D si cu doua motoare. S-ar putea ca in primavara asta sa il vezi in carne si ..scociuri chiar la Spataru :nea: , eu sunt de fel din Ramnic si merg destul de des la parinti. De multe ori m-am uitat cu jind la campul ala de langa Buzau.
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#37 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 12:33 PM

"Campul de langa Buzau" si-a cerut tributul....dupa o saptamana reusita de zboruri pe acel camp...am incercat un Lipo3s, care se pare ca nu i-a placut motorului desi modelul brusc era altul...mult mai zavelt......, iar sambata dimineata, cu pacurile initiale ni-mh..s-a oprit motorul brusc, in zbor, cu vant de coada...Aterizarea...destul de dura, am reusit sa intorc modelul cu borul in vant, in detrimentul pierderii de inaltime si de viteza (modelul oricum pierdea viteza in virajele cu iesire in vant sau la inclinare mare). Am crezut ca e glitch..pentru ca eram destul de aproape de DN2, dar am descoperit cu stupoare ca motorulnu se mai invarte...deloc. ESC-ul functioneaza, tensiunea la bornelemotorului variaza de la 0 la tensiunea pack-ului. Cred ca i s-au dus periile. Alte avarii...una din roti are doua spite rupte, iar pe intradorul aripii am o gaura de 1,5-2mm de la un pai de pe camp, nu ma asteptam sa scape. Pana la urma trenul de aterizare moale, din spite de bicilete s-ia facut din plin datoria de amortizor... Acum caut cu zor alt motor...sau cel mai bine voi trece si eu, ca toata lumea pe brushless...."Pasaroiul" sta linistit sub scara de la tara, iar Mustangul sta si el deasupra debaralei din apartament. Banuti nu prea mai sunt....asa ca stam linistiti...cateva zile...pana la salariul urmator...
Pana atunci...noroc ca e vremea rea de zbor..si nu ma oftic prea tare...Sper sa ma pot abtine sa nu ies cu Mustangul, inca e prematur...dar toate la timpul lor..
0

#38 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 March 2011 - 01:34 PM

PS.....vreau un motor brushed seria cel putin 400...poate ma ajuta cineva...
0

#39 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 March 2011 - 10:49 AM

...prietenii la nevoie se cunosc......Pasaroiul va avea un nou motor...!!! si sambata va fi din nou pe cer!!!...

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 09 March 2011 - 10:49 AM

0

#40 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2011 - 10:30 PM

pasaroiul si-a pierdut aripa..iar acuma are una facuta din viteza, din polistiren extrudat....si zboara ca un fier de calcat...si cu un nou motor, un speed 600 papa 1200 mah in maxim 10 minute...dar face tonouri aproape corect, looping si rasturnare...(astea cu ceva pierdere de inaltime...)
Azi a papat din nou dintr-un 3s...cu un esc de 30 A. tare i-a placut. A fost un Turnighy nano tech de 1800 mah...cu care a zburat aproape 20 de minute....Clar ca incet incet toata lumea, inclusiv eu o sa renunte la brushed si Nimh....
0

#41 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2011 - 10:12 AM

De azi Pasaroiul a trecut pe brusheless si LiPo. Un Tower-pro luat de pe forum...Azi dupaamiaza o sa-l testez. A prajit (sau uzat) pana acuma trei motoare brushed (unul luat de pe forum, si doua primite cadou de la modelisti mai vechi). Am desfacut unul..un Rohs 400 luat de pe forum si nu mai avea periile. (pe ala l-a belit un 3S).
Motorizarea este BL BM2410-08, Masa: 59g, KV: 1260, 12A. Elice GWS 9047, ESC BLMC 20 A. Am si mai mare dar si mai mica. Cu 9047 la testul la sol a descarcat un Lipo 3S de 1000mAh, cu turatia in jur de 75-85% in aproximativ 15 minute. Temperatura acumulatorului si ESC-ului maxim 35 de grade. Motorul nitel mai cald, dar nu foarte. Toate bune pana acuma. Vedem cum se comporta, tractiunea fiind supraunitara dupa datele vanzatorului motoarelor respective.
Pentru refacerea centrajului a trebuit mutata aripa in spate cam 10 cm, fuselajul devenind astfel ceva mai scurt...deci va fi nitel mai instabil, iar comenzile de pe coada s-ar putea sa aiba un efect mai mic...vedem la zbor

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 25 March 2011 - 10:14 AM

0

#42 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2011 - 10:08 PM

457 de grame + 87 grame acumulatorul...adica...544 de grame...a zburat cu elice GWS 9047, motor TP BM2410-08..cel mai ieftin de pe piata...dar...numai el stie cum.. Vantul fost TARE rau de tot astazi...si nu m-am putut abtine...am zburat cam 3 minute....GROAZNIC...am reusit sa aterizez, cu motorul oprit..in zbor inspre spate fata de sol....a scapat intreg....dar in concluzie...cred ca mi-am testat practic limitele. Astept o zi cu vnt mai linistit...sa vad si eu diferenta...ca azi nu am avut ce vedea....
0

#43 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 07:04 PM

GATA...de azi am schimbat modelul....si am construit un Ultron 3d. Azi i-am facut zborul inaugural....EXCELENT...chiar un proiect reusit. O sa-mi mai fac, sigur inca unul...
Pasaroiul si-a cedat servourile...motorul si ESC-ul. Asa ca daca cineva din Buzau il vrea...e liber...doar polistirenul, fara electronica. Astept o saptamana, dupa care o sa-l arunc, daor de as putea. A fost un trainer excelent, iar cu brushelles si lipo urca la verticala...

si alte poze pentru posteritate...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00087.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00091.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00093.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00100.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00092.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00097.jpg

0

#44 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 07:07 PM

si inca

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00112.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00117.jpg

0

#45 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 07:08 PM

si ultimele

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00120.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00121.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00122.jpg

0

#46 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 09:43 PM

un mic zbor de incercare.......al ULTRON-ului
http://vimeo.com/21813194

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00023.jpg

0

#47 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 09:46 PM

iata cum l-am construit

planuri

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00028.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00024.jpg

0

#48 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 09:49 PM

munca...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00028.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00036.jpg

0

#49 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 09:51 PM

si iarasi munca...in aceeasi seara...cu ceva bere.....nu e reclama...!!!...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00031.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00056.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00061.jpg
  • Imagine atasata: IMAGE_00121.jpg

0

#50 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2011 - 09:58 PM

"maidenul"....(ca tot se tipareste in Romanica...."Revista romana de nursing")...l-am facut cu un motor BL 2410-12...cu elice 1047. Se pare a asta e motorul potrivit, doar cu o elice 1147. Pana o sa mai fac comanda de elici....am pus un motor de turatie mai mare (BL 2410-12)...si o liece mai nica in diametru...cam cu aceeasi tractiune.....totusi cu BL 2410-12 zboara mai incet...si parca mai previzibil...vedem data viitoare...
PS Ambele motoare sunt luate SH de la userul "zsidoferenc"..sa traiasca si sa mai vanda...(ambele motoare sunt super ok, iar astazi au zburat ambele...)
0

#51 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 April 2011 - 07:03 PM

http://vimeo.com/22199363
si an mai zburat..l-am trantit...l-am lipit..si iarasi l-am zburat....
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro