Modelism - RHC Forum: Galionul "Sf. Ioan Botezatorul" - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

Galionul "Sf. Ioan Botezatorul" Asamblarea galionului din "Mari corabii"

#391 Useril este offline   eXistenZ 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 15-June 11

Postat 07 July 2011 - 07:45 PM

Vezi postareajeli, la 07 July 2011 - 10:25 AM, a spus:

pt balamale se pot folosi ace cu gamalie,care inrosite in foc,se pot indoi usor.dupa ce indoi doua ace la 90 de grade mai jos decit gamalia cu 2 milimetrii,acestea se pot implinta in peretele de care se fixeaza usa.apoi dintr-o tabla subtire pe care o poti lua de la o doza de bere sau suc,tai fisii de 1,5 - 2 mm latime si un capat il indoi pe ac intre gamalie si indoitura.restul fisiei de tabla o lipesti pe usa cu un lipici cianocrilat (Picatura sau Super Glue)vei obtine astfel o balama care aduce mult cu ce era pe acele vremuri.fisia de tabla inainte sa o lipesti pe usa o poti lovi usor cu ceva ascutit,si vei imita astfel cuiele cu care ar fi prinsa de usa.cind vrei sa introduci acele in peretele usii poti da cite o gaura mai mica decit grosimea acului ca sa intre mai usor.totul se poate intari cu lipici cianocrilat.
in pozele de mai jos se poate vedea varianta care am explicat-o pina acum.

super, e perfect, mersi de ghid
0

#392 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 30-June 11

Postat 07 July 2011 - 09:30 PM

La realizarea "balamalelor" am folosit sarma cu diametrul de 0,3mm de la un arc.Sarma are forma literei "L",cu latura mare de 5mm si latura mica de 2mm.Cele doua "balamale" le-am fixat intre tocul usii si perete.Pentru gaurile din usa,am folosit o bucata din aceeasi sarma pe post de burghiu.Tocul usii este facut din sipca de 2x2mm ramasa de la numerele anterioare.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1200865.jpg
  • Imagine atasata: P1200866.jpg

0

#393 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 July 2011 - 09:52 PM

Pe langa piesele de la pag. 13, facute din materiale ramase,am mai realizat doua piese de mobilier pentru cabina comandantului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: P1200869.jpg

0

#394 Useril este offline   eXistenZ 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 15-June 11

Postat 08 July 2011 - 05:01 PM

pacat ca nu se vor vedea masa si scaunu
0

#395 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 08 July 2011 - 07:56 PM

si atunci ,dece le-ai facut?
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#396 Useril este offline   celalalt 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 06-October 10

Postat 09 July 2011 - 07:08 PM

Vezi postareamihail s, la 07 July 2011 - 09:30 PM, a spus:

La realizarea "balamalelor" am folosit sarma cu diametrul de 0,3mm de la un arc.Sarma are forma literei "L",cu latura mare de 5mm si latura mica de 2mm.Cele doua "balamale" le-am fixat intre tocul usii si perete.Pentru gaurile din usa,am folosit o bucata din aceeasi sarma pe post de burghiu.Tocul usii este facut din sipca de 2x2mm ramasa de la numerele anterioare.

E super ideea cu usa. Ma uitam si nu vedeam nici o balama in poze si de aceea te-am pus sa-mi explici... MULTUMESC !!!
Imagine postataImagine postata..................................................................Imagine postata
0

#397 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 July 2011 - 01:50 PM

Vezi postareacelalalt, la 09 July 2011 - 07:08 PM, a spus:

E super ideea cu usa. Ma uitam si nu vedeam nici o balama in poze si de aceea te-am pus sa-mi explici... MULTUMESC !!!

Cateva imagini cu usile de la prova si cum am marcat cercurile butoiului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 1a.jpg
  • Imagine atasata: 1b.jpg
  • Imagine atasata: 1c.jpg
  • Imagine atasata: butoi.jpg

0

#398 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 July 2011 - 02:04 PM

Cateva imagini ale viitorului galion, luate in "santierul naval" in timpul inspectiei periodice pe care viitorul comandant o face pentru a constata stadiul lucrarilor.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: g.jpg
  • Imagine atasata: ga.jpg
  • Imagine atasata: pupa.jpg
  • Imagine atasata: misu.jpg

0

#399 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 16 July 2011 - 09:11 AM

Gata si nr.23 si 24 ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 0002.JPG
  • Imagine atasata: 0005.JPG
  • Imagine atasata: 0007.JPG

"What we do in life echoes in eternity!"
0

#400 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 July 2011 - 09:16 AM

Tribord-babord ...
In curand va incepe filarea bordurilor. Am facut deja usoare prelucrari, prin slefuire, a coastelor care vor da forma bordurilor. La ochi, totul pare in ordine, simetric.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 0012.JPG
  • Imagine atasata: 0013.JPG

0

#401 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 July 2011 - 06:58 PM

Vezi postareacelalalt, la 09 July 2011 - 07:08 PM, a spus:

Inca o idee la realizarea trapelor.Dupa realizarea grilajului(foto 2),au ramas cateva stelaje din care am facut grilajul de la pupa pe care l-am lipit pe un cadru dintr-o bagheta de 2x2mm. ramasa de la numerele anterioare pe care am lipit furnir.Laturile grilajului sant cu 0,5mm. mai scurte decat decupajul din punte (foto 2d) pentru a permite deschiderea trapei pentru aprovizionare...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 2a.jpg
  • Imagine atasata: 2b.jpg
  • Imagine atasata: 2c.jpg
  • Imagine atasata: 2d.jpg
  • Imagine atasata: 2e.jpg

0

#402 Useril este offline   El3ctrikShobo 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 19-March 11
  • Interests:Tot ce e interesant

Postat 17 July 2011 - 08:21 PM

Esti foarte creativ Mihai. Resp3kt!
Imi spui te rog si mie cum ai confectionat ,si din ce, balustrada de la trapa puntii inferioare?
0

#403 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 July 2011 - 01:50 PM

Imagine atasata: 1b.jpg

Vezi postareaEl3ctrikShobo, la 17 July 2011 - 08:21 PM, a spus:

Esti foarte creativ Mihai. Resp3kt!
Imi spui te rog si mie cum ai confectionat ,si din ce, balustrada de la trapa puntii inferioare?

Pentru realizarea acesteia am folosit pentru cadru, bagheta de 2x2mm pe care am fixat cei patru balustri obtinuti din scobitori(sant facute din lemn de artar) si finalizata cu sipci ramase de la punte.
0

#404 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 July 2011 - 07:39 PM

Vezi postareamihail s, la 19 July 2011 - 01:50 PM, a spus:

Atasament 1b.jpg
Pentru realizarea acesteia am folosit pentru cadru, bagheta de 2x2mm pe care am fixat cei patru balustri obtinuti din scobitori(sant facute din lemn de artar) si finalizata cu sipci ramase de la punte.

Inca un obiect realizat din materialele primite.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: x1.jpg
  • Imagine atasata: x2.jpg
  • Imagine atasata: x3.jpg
  • Imagine atasata: x4.jpg
  • Imagine atasata: x5.jpg

0

#405 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 20 July 2011 - 08:23 AM

Ce solutii ati utilizat pentru realizarea cuielor care fixeaza fiele puntilor? Ma refer altele in afara de aceea din revista de a le desena cu creionul.
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#406 Useril este offline   mihail s 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 July 2011 - 06:46 PM

Vezi postareamihail s, la 19 July 2011 - 07:39 PM, a spus:

Inca un obiect realizat din materialele primite.

Ladita are dimensiunile 22x12x15mm(Lxlxi)si toate obiectele le realizez la scara de 1:63.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: x6.jpg
  • Imagine atasata: x7.jpg
  • Imagine atasata: x8.jpg

0

#407 Useril este offline   Dan Stroie 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 20 July 2011 - 07:48 PM

Vezi postareaPacific 231.000, la 20 July 2011 - 08:23 AM, a spus:

Ce solutii ati utilizat pentru realizarea cuielor care fixeaza fiele puntilor? Ma refer altele in afara de aceea din revista de a le desena cu creionul.

In cartea lui Mastini "Shipmodeling Simplified", la care se facea referire acum ceva vreme pe acest forum, se recomanda folosirea unui dorn cu care se realizeaza adancituri in file acolo unde ar trebui sa fie capetele cuielor sau cepurile care le acopera. dupa ce se realizeaza adanciturile se slefuieste puntea cu smirghel fin iar praful rezultat va intra in acele adancituri. Prin lacuire praful din adancituri capata alta nuanta si va fi fixat totodata in gauri. Apoi se slefuieste suprafata cu un smirghel foarte fin pentru a obtine o suprafata mata. Nu am cartea langa mine ca sa pot spune exact ce se foloseste pentru matuirea puntii, parca nu este tocmai smirghel. In orice caz, la final, suprafata trebuie sa fie mata.

Eu nu am inceput inca asamblarea dar citesc din cartea lui Mastini cateva pagini in fiecare zi. Am intervenit pentru a raspunde lui 'Pacific 231.000' dar atrag atentia ca nu am experimentat personal metoda.

Aceasta postare a fost editata de Dan Stroie: 20 July 2011 - 07:51 PM

0

#408 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 July 2011 - 06:48 AM

Multumesc de raspuns.
Am inceput asamblarea (am coastele puse pe chila) si curand va trebui sa trec la aplicarea filelor de punte pe puntile false. M-am uitat la colegii care au postat aici, m-am uitat si pe alte forumuri. Solutii am gasit destule, dar multe dintre ele se preteaza la file de punte mai groase. Nu am masurat filele din chit, dar sunt subtirele.
0

#409 Useril este offline   El3ctrikShobo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 July 2011 - 07:35 PM

Mihai multumesc pentru indicatii. :yahoo:
Incep si eu constructia, doar acum, punand primele poze.
Astept critici.:yahoo:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0213.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0218.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0233.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0234.JPG

0

#410 Useril este offline   El3ctrikShobo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 July 2011 - 07:40 PM

Seria a 2-a de poze.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0245.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0247.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0250.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0254.JPG

0

#411 Useril este offline   El3ctrikShobo 

• Incepator
  • PipPip

Postat 23 July 2011 - 07:59 PM

Si a 3-a serie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0257.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0521.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0522.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0523.JPG

0

#412 Useril este offline   Old 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 20-April 09

Postat 25 July 2011 - 11:08 AM

Cat de multe nepotriviri intre piese...:D Nu m-a auzit nevasta-mea injurand atat de mult in toata casnicia , si sunt ceva ani la mijloc...Si gratarele acelea , ce tampenie , pasul frezarilor e diferit , si la montaj ies ca naiba , plus ca sunt atat de mari , ca , in marimea naturala , cadeau matelotii prin gauri...:p
In revista sunt din mahon sau nuc , si in "natura "sunt de pin , cred...asa ca le-am dat cu bait ...dar montate , ca altfel se umflau si nu se mai potriveau...
Oricum , sunt dezamagit...ma asteptam la o precizie mai mare la piese ...sunt nitel uimit ca nu prea spune nimeni nimic pe forum despre neconcordantele dintre piese...sa fie doar la mine asta ? M-as mira...In mod normal , asta e forumul , sa prezinte fiecare si ce probleme a avut , si modul in care le-a rezolvat , ca sa ii ajute si pe altii...
0

#413 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2011 - 11:12 AM

Fara a lua apararea celor de la de Agostini, se pare ca mai poate planurile de kit sufera de aceasta boala a pieselor executate incorect.
0

#414 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 25 July 2011 - 02:21 PM

Si eu am intampinat o sumedenie de probleme pana la aceasta etapa. Dar nici una foarte mare sau de nedepasit. Facand totusi un top as pune pe primele 3 locuri urmatoarele probleme:
1. jocul mare intre coaste si chila
2. montarea bucatilor de punte pe acele traverse - care erau in 17 planuri diferite :wacko:
3. slefuirea coastelor pentru pregatirea bordarii
Mai cu improvizatii, mai cu "convingatorul" (menghine, clesti, etc.) le-am rezolvat pana acum. Problema 3 insa necesita muuult mai multa finete si atentie. Practic, de rezolvarea ei va depinde forma finala (simetrie, aspect, etc.) a navei.
Sigur ca am facut si o groaza de prostii si stangacii, incepand chiar cu decizia de a respecta instructiunile scrise ale DeA. ... Una peste alta ma declar multumit de rezultatul de pana acum si raman la parerea mea ca este OK sa existe si unele mici neajunsuri a.i. munca noastra sa fie mai antrenanta.
Hai, spor la modelit si bagati poze in continuare. Sunt superbe lucrarile voastre! :wacko:
0

#415 Useril este offline   Old 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 July 2011 - 02:29 PM

Asa este , un prieten a luat un kit pentru Bounty , si e totul varza , inclusiv planurile , care sunt incomplete...
Adevarat , realizarea unei machete presupune multa implicare , pasiune , timp , etc , dar parca totusi problemele imi par mai mari la un kit decat la realizarea de la 0... e mai greu sa repari greselile altora decat sa incepi tu totul...se aplica vechea lozinca-"din greseala in greseala , spre victoria finala.." (nu degeaba imi spune fiu-meu-"comunistu' " :wacko:
0

#416 Useril este offline   Old 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 25 July 2011 - 02:33 PM

Uitasem...:wacko:
Dupa ce am "cujetat" , am realizat ca lipirea tunurilor pe punte , asa cum recomanda deA...cu superglue pe rotite , e ceva ciudat...La Golden Hind , am recurs la alta metoda...sub afet am lipit o bucatica de stinghie , slefuita la nivelul rotilor , pe care am lipit-o pe punte...nu se vede , si e super rigida ...voi ce ziceti ?
0

#417 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 25 July 2011 - 07:10 PM

Metoda ta, a doua, mi se pare mai sigura si estetica.

0

#418 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2011 - 08:02 PM

Este o problema la coasta 14. La mine, coasta 14 este mai inalta la puntea superiora decat coastele adiacente. De asemenea, daca urmaresc cu o bagheta elastica curbura corpului (ca si cum asi aplica filele de bordaj), reiese ca, coasta 14 ar trebui sa fie mai lata.
Sunt sigur ca aceste probleme le-au intampinat si altii. Cum ati remediat?
0

#419 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 25 July 2011 - 08:35 PM

aceiasi problema am intilnit-o si eu la nava Royal Louis,unde coastele 14 si 15 (dintr-un numar de 20 de coaste),erau cu mult mai ingulste decit ar fi trebuit.coastele 14 si 15 erau mai inguste cu aproximativ 7 mm.problema aceasta am remediat-o desenind conturul coastelor pe placaj,iar la o distanta de 12 mm de conturul exterior am decupat placajul paralel cu linia conturului exterior.(7 mm era diferenta care imi lipsea si 5 mm am lasat eu pt a putea suprapune coastele).apoi le-am lipit de coastele originale.practic coastele 14 si 15 au fost duble ca grosime.o alta varianta ar fi sa tai inca odata coasta dar de data aceasta la cotelecare trebuiesc.pt asta se traseaza doua axe perpendiculare pe placaj.apoi se mai traseaza doua linii paralele cu axa verticala (una pe o parte si alta pe cealata parte a axei) la o distanta egala cu dimensiunea care lipseste.dintr-o bucata de carton se pot face jumatati de coaste dupa care se pot trasa pe placaj tinind sablonul de carton pe cele doua linii paralele cu axa verticala.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#420 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 July 2011 - 08:23 AM

Vezi postareajeli, la 25 July 2011 - 08:35 PM, a spus:

aceiasi problema am intilnit-o si eu la nava Royal Louis,unde coastele 14 si 15 (dintr-un numar de 20 de coaste),erau cu mult mai ingulste decit ar fi trebuit.coastele 14 si 15 erau mai inguste cu aproximativ 7 mm.problema aceasta am remediat-o desenind conturul coastelor pe placaj,iar la o distanta de 12 mm de conturul exterior am decupat placajul paralel cu linia conturului exterior.(7 mm era diferenta care imi lipsea si 5 mm am lasat eu pt a putea suprapune coastele).apoi le-am lipit de coastele originale.practic coastele 14 si 15 au fost duble ca grosime.o alta varianta ar fi sa tai inca odata coasta dar de data aceasta la cotelecare trebuiesc.pt asta se traseaza doua axe perpendiculare pe placaj.apoi se mai traseaza doua linii paralele cu axa verticala (una pe o parte si alta pe cealata parte a axei) la o distanta egala cu dimensiunea care lipseste.dintr-o bucata de carton se pot face jumatati de coaste dupa care se pot trasa pe placaj tinind sablonul de carton pe cele doua linii paralele cu axa verticala.

Cam toate coastele lasate la vedere ar trebui dublate pentru a face osatura sa arate cat de cat ca aceea reala.
Ca sa fiu sincer eu ma gandisem la redesenare si inlocuire totala a coastei cu pricina. Ma intreb daca ar merge mai usor prin lipirea unor adaosuri pe cantul coastei.
0

Arata acest topic

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »

19 useri citesc topicul
0 membri, 19 vizitatori, 0 utilizatori anonimi