Galionul "Sf. Ioan Botezatorul" Asamblarea galionului din "Mari corabii"
Postat 12 June 2011 - 10:14 PM
Am intimpinat ceva dificultati, insa gratie asistentei fratelui meu, si informatiilor de pe forum, acestea au fost rezolvate.
Din pacate timpul este foarte limitat sa lucrez, d-apai pentru culegere de informatii pe net... asa incit, ma bucur sa gasesc aici informatii utile.
Postat 13 June 2011 - 08:44 AM
Spor la lucru in continuare si nu uita sa ne arati poze cu diferite etape din constructie a.i. sa ne minunam impreuna. :) Nu-i asa ca satisfactia de a privi un lucru facut cu mainile tale este imensa? :yahoo:
Postat 13 June 2011 - 10:14 AM
gl_mmm, la 13 June 2011 - 08:44 AM, a spus:
Spor la lucru in continuare si nu uita sa ne arati poze cu diferite etape din constructie a.i. sa ne minunam impreuna. :yahoo: Nu-i asa ca satisfactia de a privi un lucru facut cu mainile tale este imensa? :yahoo:
Multumesc pentru apreciere - frumoasa primire pe forum :D
Sincera sa fiu, galionul sta pe birou si il privesc mereu, anticipind urmatoarele etape de lucru, constant... pina cind in sfirsit am timp si de el.
Daca timpul mi-ar fi permis, daca nu as fi excesiv de prudenta, as fi inceput si eu sa lucrez inca de la primul numar. In plus, desi am fost la aeromodele cu fratele meu in copilarie, nu stiu mai nimic despre activitatea asta frumoasa... stiu doar ca imi place.
Spor la lucru si tie si multumim frumos pentru postarile tale! :)
Postat 13 June 2011 - 12:26 PM
Insa, daca vei intampina greutati, cere ajutorul. Pe acest forum sunt foarte multi pasionati ai genului si sigur te vor ajuta.
Inteleg ca esti fata! Welcome ... again! :blink:
Postat 19 June 2011 - 09:25 AM
Aceasta postare a fost editata de gl_mmm: 19 June 2011 - 09:27 AM
Postat 24 June 2011 - 07:12 AM
De exemplu in poza DSCF2938: cele doua file centrale, se termina in acelasi loc, pe cand in mod normal, daca se folosete acest "layout" cu file de o parte si de alta a axei de simetrie, semipuntile vor arata asimetric. Daca urmaresti raspunsurile anterioare, vei intelege la ce ma refer.
Succes!
Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 24 June 2011 - 07:16 AM
Postat 24 June 2011 - 07:22 AM
Ceea ce nu inteleg la distribuitor, este de ce a inceput cu nr. 21 sa livreze accesorii: tunuri, gratare, butoaie etc. si nu da si filele alea de care spun ca in acest fel, structura de rezistenta a modelului sa fie completa. Nu de alta, dar si asa, realizarea modelului se intinde pe o perioada foarte mare si in aceste conditii cu variatii de temperatura si umiditate, corpul se poate torsiona.
In alta ordine de idei, din experienta celor care au inceput deja la nava: ce vopsea ati folosit pentru coaste si ce lac pentru punte, si cat de multumiti sunteti de ele (celor care nu au vopsit inca, le recomand vopseaua si lacul mat, nu lucios).
Postat 24 June 2011 - 09:35 AM
Pacific 231.000, la 24 June 2011 - 07:12 AM, a spus:
De exemplu in poza DSCF2938: cele doua file centrale, se termina in acelasi loc, pe cand in mod normal, daca se folosete acest "layout" cu file de o parte si de alta a axei de simetrie, semipuntile vor arata asimetric. Daca urmaresti raspunsurile anterioare, vei intelege la ce ma refer.
Succes!
Corect.Am inteles perfect ce ai vrut sa spui.Am taiat filele la 7cm,am lipit pe fiecare bucata de punte separat filele iar la montaj am constatat problema asta.Prea tarziu.Greseala de incepator :pardon:
Postat 24 June 2011 - 09:40 AM
spor la munca mai departe
Postat 24 June 2011 - 10:06 AM
Postat 02 July 2011 - 06:41 PM
jeli, la 24 June 2011 - 09:40 AM, a spus:
spor la munca mai departe
Multumesc pentru aprecieri.O sa va tin la curent cu stadiul lucrarilor.Tinand cont ca-s la prima corabie din viata mea, :D poate mai treceti cu vederea unele greseli.
Binenteles ca o sa trebuiasca sa m-i le aratati.Spor la treaba
Postat 03 July 2011 - 05:53 PM
cuisoarele in sine cred ca le dau ei ca sunt acelasi material (cred ca bronz sau alama) din care sunt si axurile la tunuri, balamalele la derivor si etc.
Postat 07 July 2011 - 08:25 AM
mihail s, la 06 July 2011 - 08:22 PM, a spus:
Frumos lucrat, dar te rog fi mai explicit cu usile sa vad (vedem) cum ai facut balamale, ma intereseaza ca asa as vrea sa fac si eu cu usi mobile...Pana acum am ceva de genu asta ca exemplu:
Postat 07 July 2011 - 10:25 AM
in pozele de mai jos se poate vedea varianta care am explicat-o pina acum.