Modelism - RHC Forum: Anthony Hand - cel care a revolutionat modelismul - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Anthony Hand - cel care a revolutionat modelismul

#31 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 22 February 2011 - 08:22 PM

Nope, te inseli. Am citit din urma, de cand ai intrat pe forum. Am decis ca esti OK. Faptul ca ne impungem nu schimba nimic.

Si modelele mele sunt misto pentru mine. Nu esti singurul care zice: ai dat o gramada de bani, nu era mai bine ca in loc de 5 clone sa cumperi un original ? Asta e o intrebare fara raspuns. E un hobby facem chestiile dupa cum ne taie capul, eu am o mare satisfactie sa fac sa zboare un heli de 10 USD ca unul de 300. Cateodata imi iese, cateodata nu. Scriu pe forum si cand a iesit (HK450) si cand nu prea (HK-T500 si HK250)

Supararea mea mare e ca multe firma mari cu traditie au ajuns simpli comercianti de chinezarii. Daca tot cumpar o chinezarie mai bine o cumpar de la sursa ieftin. Vezi planorul mare Robbe (am uitat cum il cheama) un Diamond 2600 de la Arttech.
Pe lista mea neagra sunt Robbe si Graupner. Sunt sigur ca pe vremuri insemnau ceva in modelism dar de cand m-am apucat eu devenit simpli comercianti.

Sunt si firme care fac pe bune si fac bine: Mikado, Kontronik (scumpi rau) si foarte multi producatori mici dar foarte buni de planoare (care sunt o lume aparte)

Pentru Bogdan Luben: Anthony Hand a facut ceva si in sensul asta:
http://www.hobbyking...idProduct=15425

Pentru ipsihi: a revolutionat felul in care se face comert global in modelism, credeam ca am fost clar. In felul asta a facilitat accesul multora in hobby - asta am scris si in primul post din topic.

HK poate sa ne placa sau nu. Nimeni nu poate zice ca poate fi ignorat.
.

Vezi postareaBogdanStancu, la 22 February 2011 - 07:55 PM, a spus:

Stiu ca nu iti sunt simpatic

0

#32 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 22 February 2011 - 08:33 PM

Vezi postareabogdan luben, la 22 February 2011 - 08:10 PM, a spus:

Propun ca toate magazinele din Romania sa cotizeze pentru cateva piste aero si auto care sa fie puse la dipozitia modelistilor.

obligatoriu, altfel sa li se retraga autorizatia de functionare,
ba mai mult sa ridice si camine pt batrani si scoli pt copii cu dizabilitati
......
baaai nene

Daca tot nu cumpara din Romanica macar sa le foloseasca aici.

????
creka - a batut hormonu' de l-a luat dracu pe saracu' neuron

Iar daca ele nu sunt de acord poate vrea Anthony Hand sa faca ceva in sensul asta.
Cine e pentru?

????
S-anteles tovarasi?!
Semnati adeziunea
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#33 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 22 February 2011 - 09:17 PM

O scurta lista cu revolutiile, asa cum le vad eu, petrecute de cand ma intereseaza pe mine modelismul:

- Align cu elicopterele Trex
- Spektrum cu statiile in 2,4 Ghz
- Multiplex cu avioanele din elapor
- Hobby King cu ce am scris la inceput de topic.

Printr-o coincidenta toate au fost in jurul lui 2005.

Nici o clipa in nici un topic nu m-am legat de magazinele din RO. Nu stiu de ce orice discutie ajunge la magazinele din RO. Cred ca sunt niste oameni normali care fac si ei ce pot (unii mai bine, alti mai putin bine) in posibilitatile oferite de piata romaneasca. Nu inteleg de ce toata lumea se inflacareaza atata cand e vorba de comertul local.
0

#34 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 22 February 2011 - 09:30 PM

Uite ca a facut ceva foarte tare in modelism(si asta din acele servo de 3$).
http://www.hobbyking...idProduct=15425

NO COMENT.
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#35 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 22 February 2011 - 09:32 PM

Vezi postareastiganas, la 22 February 2011 - 09:17 PM, a spus:

Nu stiu de ce orice discutie ajunge la magazinele din RO. Cred ca sunt niste oameni normali care fac si ei ce pot (unii mai bine, alti mai putin bine) in posibilitatile oferite de piata romaneasca. Nu inteleg de ce toata lumea se inflacareaza atata cand e vorba de comertul local.

Pai bine domnule, daca ei incearca sa faca ceva, tu de ce strici nene piata, de ce te bati cu pumnu in piept ca se poate si mai ieftin? Doar ca sa iti ridice statuie in chitila? Fa-ti nene jucariile si lasa lumea sa plateasca ce e de platit, ca pentru asta exista toate firmele alea care investesc in r&d..
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#36 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 22 February 2011 - 09:54 PM

Fratilor, aveti o problema: luati un hobby prea in serios! Servouri profesionale; neprofesionale...(?!) Ce aveti fratilor? E un amarat de hobby, in care pretentiile si bugetul fiecaruia dicteaza in mod direct achizitiile personale ale fiecaruia. Esti mai sus ceri mai mult, bagi mai mult. Cautati ecuatia modelismului generalizat? Asta e :B+P=Va xS (buget si pretentii= Valoare achizitie inmultit cu constanta S, adica parerea soatzei)
Ca exista TH, HK, BT, AutoRC si altii care vand sus sau jos, bun sau prost; e ok, cata/ce marfa-atatia/asa musterii.
Eu cred ca s-a plecat de la aprecierea fata de un om care a pus pe picioare o afacere mare, care deschide noi orizonturi (mai bune si/sau mai rele) si se va ajunge la o idiotenie ca asta.
PS. Jucati-va fiecare hobby-ul cum va place si cat va tine banu, restu` e tam-tam!
Exceptie la tot ce am spus:materiale implicate in competitii.

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 22 February 2011 - 09:55 PM

0

#37 Useril este offline   pitts 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 22 February 2011 - 09:54 PM

Vezi postareastiganas, la 22 February 2011 - 04:48 PM, a spus:

Legat de acest campionat F3C - singurul tinut vreodata in RO (...........

al DOILEA de elicoptere (primul in 2002).....si cam al OPTULEA de RC....din '92 incoace...

Aceasta postare a fost editata de pitts: 22 February 2011 - 09:55 PM

No brain, no headache.....
0

#38 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2011 - 10:03 PM

Hess, ai dreptate problema nu e ca exista firmele alea, ci ca se gaseste un stiganas sa se bata cu pumnu in piept, sa scoata el multimea din nestiinta...iar multimea il aclama in delir, pana il uita, ca nu mai e cool, de la 3 s-a trecut la 2 E.

Voua va place de laur 73? Eu il cunosc (putin) personal si mi se pare un baiat exceptional. Ati vazut ca el se lauda cu ce cacaturi ieftine a mai descoperit? EL are o contributie, nu stiganas, care e un fel de revista Magazin, popularizeaza stiinta pentru mase si masele tot mase raman...iar in ziar se impacheteaza salamu'

Scuze Laur, daca te-a ofensat in vreun fel numele tau in aceasta mare de porcarie din subiectul asta.

Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 22 February 2011 - 10:07 PM

0

#39 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 22 February 2011 - 10:11 PM

Ase e, scuze. Toata aprecierea pentru aceste competitii internationale. Am spus-o si atunci, o spun de cate ori am ocazia. Pacat ca nu vin mai multi spectatori hobisti sa se bucure de ele.

Vezi postareapitts, la 22 February 2011 - 09:54 PM, a spus:

al DOILEA de elicoptere (primul in 2002).....si cam al OPTULEA de RC....din '92 incoace...

0

#40 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 22 February 2011 - 10:15 PM

Omul de care spui, ca si altii de pe aici, este la un nivel de pricepere, indemanare, si posibilitati. Face un hobby la un nivel corespunzator acestui nivel pe care l-a dobandit, evident prin munca, ca doar stiinta si indemanarea nu se fura. Deci e normal ca achizitiile lui in materie sa fie sus. Dar unul care nu stie si nu-i raman din leafa decat 300 pt hobby, dar vrea si vrea ca-i place, cum sa dea 300 pe un servo smecherie si sa nu-si ia petarde de sg-uri? Ca unu are banu da` e bou, se va ``repara`` in gandire sau va renunta. Cand nivelul de trai aici va fi ok, sunt sigur ca toti vor merge pe optiunea si convingerile tale, nu ca le-ai expus, ci doar pt ca sunt logice. Pana atunci, ca si in regnul animal de care ne laudam fara temei ca ne-am separat, exista scara aia frustranta....

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 22 February 2011 - 10:18 PM

0

#41 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 22 February 2011 - 11:03 PM

S-a incins iar treaba cu pricipiile.

Domnul BogdanStancu l-a luat pe NU in brate, din patriotism , cel putin asa inteleg eu. Problema este ca exista metode (mai) eficiente de a sustine "economia" locala daca acesta este scopul achizitionarii articolelor de modelism...
Prin urmare, actiunea 'corecta' duce doar la imbogatirea cuiva (sper ca nu a durut ca nu asta a fost intentia). Intrebarea logica vine, de ce sa fac eu asta?

Pentru ca in rest, fiecare calculeaza(sau ar trebui) decizia de a cumpara dintr-un loc in functie de : pret, buget, calitate, performanta, timp de asteptare + subiectivitate.
Depinde de fiecare corectitudinea ecuatiilor care conduc la rezultat. E simplu. Sau nu :huh:

Aceasta postare a fost editata de Zen: 22 February 2011 - 11:05 PM

It's difficult to make things simple!
0

#42 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 22 February 2011 - 11:09 PM

Vezi postarearad_gaby, la 22 February 2011 - 06:03 PM, a spus:

@REAL DESIGN:

Termenul de "profesionist" il folosesti incorect. In sensul ca respectivul profesionist ar trebui sa-si castige existenta din respectivul domeniu. Avem modelisti care-si castiga existenta pilotand avioane, heli, alte alea? Daca avem, te rog spune-mi si mie. Cei pe care ii numesti tu impropriu "profesionisti" sunt niste oameni care-si permit lucruri cu o calitate probata. Asta nu inseamna ca nu se pot obtine rezultate asemanatoare si cu bugete mai mici.

Eu n-am nici statie, nici servo, nici pale, nici gyro de la HK. Am un heli de la ei, care era o mare porcarie si care a trebuit transformat in proportie de 90% in Align. In schimb am pack-uri de la HK - sunt bune si mai ales ieftine.

In rest, prefer sa cumpar de la magazinul din oras. Mai barfesti/glumesti cu oamenii (toti sunt modelisti), mai iesi cu ei la zbor, mai vezi ce dracii au aparut.

Numai bine,
Gabi

O.K. ... daca esti in postura de inspector de personal ( de la cadre ) si te ai referit exclusiv la cartea de munca a " profesionistului " iti
aduc la cunostina ca unul dintre ei este chiar PROFESIONIST fiind angajat ca director in cadrul unui club de aeromodelism cu multe succesuri in activitate si nu de ieri de azi ci de multi ani de zile.
A fost prezent impreuna cu unul din membrii clubului intr-o emisiune televizata de curand si printre multe altele a raspuns si intrebarii moderatoarei ( renumita Bella ) :
- ... si se poate trai din acest hoby, se castiga bani ?
- .. da, surprinzator chiar se poate castiga existenta din acest sport in conditiile in care fac si cea ce imi place cel mai mult ...
sau ma rog ceva asemanator .

E... lamurit ?

Parca e nasol sa le zic in loc de profesionisti ( desi echipamentul lor chiar este de profesionist ) ... meseriasi, avansati, sau cum ... ?
da-mi o idee ca sa nu mai " gresesc " cu incadrarea .

P.S.

Numai daca te uiti la sectiunea machete F4C si o sa vezi ca sunt ca si profesionisti ! unul din ei este si Gicos de exemplu si nu numai .
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#43 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2011 - 11:30 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la 22 February 2011 - 08:03 PM, a spus:

Ca sa ne batem joc de ceea ce merita, anume de marele guru al hk-ulelor, off-topicam: eu nu mi-as lua mobila de la castigatorii aia de premii italieni. Punct. Am mobilat 2 case cu mobila IKEA si zau ca-mi place. Unde mai pui ca o montez singur, ceea ce e o mare placere, in loc sa am musafir pe nea vasile, cu basca pe ceafa, care se uita la mainile mele si la buzunaru lui ostentativ.

Pai atunci eu nu mai inteleg ... ai luat un fel de clona ... sistemele lor de culisare de exemplu nu sunt originale Blum, Grass, Hetich, Salice etc ci niste copii rebrenduite sub sigla IKEA si care seamana dar sunt la sfert de pret fata de cele amintite si tot la sfert de pret ca si calitate sau daca vrei sunt un fel HK450 fata de T-REX 450.
Spui ca iti place ... O.K. si lui Stignas ii place heliul lui de la H.K.

Puteai mai bine sa iei mobila de Elvila, Reghin sau chiar facuta de clanuri esuate la Gherla si se rezolva si cu productia autohtona si magazinele din Ro.

Acum inchei caci am mai spus-o de zeci de ori : la scandal posteaza toata lumea cu mic cu mare ... mai putin acei profesionisti care isi vad de hoby-ul lor si nu prea mai dau sfaturi pe forum decat foarte rar si strict la subiect.

Concluzie :

1 - Stignas te rugam ... MUCLES cu H.K. la heli - ce este bun pentru un incepator in ale heli ? ... DOAR HENSELEIT nimic altceva !!
2 - Stignas te rugam ... fara cursuri de initiere heli si alte magarii d'astea doar asa pentru ca sa apari tu la televizor si sa te alegi cu statuie !
la Chitila ... nasoala locatia ... macar mai langa benzinarie ca sa se vada de pe centura .
3 - De ce punctul 2 - pentru ca exista la cluburile de profil modele scoala ( heli, avioane, masinute, barci etc ) unde prin programare te poti inscrie la cursuri de initiere in arta pilotajului ( cablu elev-profesor )contra unei taxe modice putand obtine brevet de pilotaj modelism dupa un anumit numar de sedinte.
Este nevoie de programare caci aceste cluburi au intelegri cu ministerul invatamantului si periodic prin intermediul profesorilor de sport si muzica se fac ore deschise in aer liber la aceste cluburi pentru ca tinerii scolari ( zeci , sute, mii chiar )sa deprinda arta pilotajului si pasiunea pentru acest hobby nobil in defavoarea etnobotanicelor.

La mai mare si mult noroc tuturor !

Unita breasla - No Comment !
0

#44 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 22 February 2011 - 11:45 PM

...haios, de la revolutionarea modelismului pe care eu nu-l sesizez pe siteul de care se vorbeste tot la preturi si surcele de 2 lei s-a ajuns, super revolutionist !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#45 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 23 February 2011 - 12:02 AM

Nu-mi vine sa cred ce discutii a generat un simplu interview cu un om care (asa cum s-a mai spus) a avut o idee extraordinara de a face bani (nu ca sa ajute modelismul, nici ca sa submineze "giganti" ai acestui hobby, si in mod sigur nu ca sa-si dezvolte o piata in Romania asta, pentru care unii "mor prea mult" de grija ei). Cine a fost impiedicat, dintre cei care-si dau cu parerea (ca sa nu zic altceva) sa-si deschida afacerea lui Hand? .
La ce dezbateri s-a ajuns despre filosofia cumparatorului, strategii de piata si (cel mai pacat) jigniri care nu-si au rostul (sau la care daca au un suport intemeiat, nu trebuie sa fim partasi cu totii)... :huh:
Bafta in continuare...ceea ce faceti ajuta cu siguranta modelismul romanesc!

Aceasta postare a fost editata de Ice9: 23 February 2011 - 12:03 AM

0

#46 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 08:46 AM

Vezi postareaZen, la 22 February 2011 - 11:03 PM, a spus:

S-a incins iar treaba cu pricipiile.

Domnul BogdanStancu l-a luat pe NU in brate, din patriotism , cel putin asa inteleg eu. Problema este ca exista metode (mai) eficiente de a sustine "economia" locala daca acesta este scopul achizitionarii articolelor de modelism... .......
E simplu. Sau nu :)

Zen, departe de mine ideea de patriotism. Vezi contrele mele cu Dan Mitea si altele.

Eu vad (si sa ma scuze stiganas ca il compar cu ceva ce -fizic- nu este) ca pe un copil gras si talamb, care la 13 ani, iese fugind din camera parintilor, strigand vecinilor cat il tin plamanii:

Citeaza

Am aflat cum se fac copiii! :huh:

0

#47 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 08:54 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 22 February 2011 - 11:30 PM, a spus:

Pai atunci eu nu mai inteleg ... ai luat un fel de clona ... sistemele lor de culisare de exemplu nu sunt originale Blum, Grass, Hetich, Salice etc ci niste copii rebrenduite sub sigla IKEA si care seamana dar sunt la sfert de pret fata de cele amintite si tot la sfert de pret ca si calitate sau daca vrei sunt un fel HK450 fata de T-REX 450.
Spui ca iti place ... O.K. si lui Stignas ii place heliul lui de la H.K.

Nu neg ca asa s-or chema piesele revandute de IKEA, care insa le integreaza in cele mai precise mobile DIY de care am dat eu pana acum. Cum ar fi, sa se duca unu in fata la IKEA si sa strige in gura mare: piesele astea pe care aici dati 10 euro se gasesc direct la magazinul nustiucare, cu doar 2 euro!!!? Nu l-ar lua marea majoritate, normala, de nebun?

Ca aici, marea majoritate de scriitori si mari aruncatori de pareri despre cessna de spuma, se bucura la auzul unei asemenea vesti, nu ma mai mira...de parca fiecare din ei, ar fi descoperit subit apa calda... :crazy:

0

#48 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 February 2011 - 09:23 AM

Draga Bogdan,

Te rog sa scrii, aici pe forum, ce te nemultumeste in postarile mele legate de modelism. Ma refer la postarile de la elicoptere legate de evaluare, asamblare, reglare si zbor a modelelor (pe care le am si le zbor cum ma pricep in fiecare week-end si nu numai). Te rog acest lucru pentru ca eu nu am inteles. Am inteles ca ceva nu e bine in opinia ta dar nu am inteles ce. Te rog sa scrii simplu si clar fara metafore si analogii. Te rog sa scrii insa detaliat si amanuntit nu la modul general.

Vreau sa stiu exact care este motivul nemultumirii tale. Voi schimba bucuros, de acum in colo, felul in care postez despre ceea ce mesteresc daca o sa intelg ce te nemultumeste (evident daca e o nemultumire fondata). Daca tu esti nemultumit e posibil sa fie si altii mai timizi care nu o spun.

La randul meu as citii cu placere postarile tale legate de activitatea ta de la aeromodele: despre modelele tale, ce zbori, cum zbori, cum le bibilesti, cum le repari, cum mai schimbi un servo; stii tu, ce facem cu totii.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 23 February 2011 - 09:25 AM

0

#49 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2259
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 23 February 2011 - 10:09 AM

Vezi postareastiganas, la 22 February 2011 - 09:17 PM, a spus:

O scurta lista cu revolutiile, asa cum le vad eu, petrecute de cand ma intereseaza pe mine modelismul:

- Align cu elicopterele Trex
- Spektrum cu statiile in 2,4 Ghz
- Multiplex cu avioanele din elapor
- Hobby King cu ce am scris la inceput de topic.

Printr-o coincidenta toate au fost in jurul lui 2005.

Ai uitat sa enumeri cele mai importante noutati de la nivelul anului 2005:

- Motoarele brushless cu regulatoarele aferente
- Acumulatorii LiPo.

Existau de mai mult timp in industrie dar in anul 2005 apar pentru prima data in cataloagele Robbe si Multiplex, ulterior si in alte magazine. Aceste noutati au dus la aparitia unui nou val de producatori cum ar fi Castle Creation, Kontronik, Kokam si pleiada de firme chinezesti pe seama carora s-a putut naste HK.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 23 February 2011 - 10:12 AM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#50 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 10:41 AM

Vezi postareaBogdanStancu, la 23 February 2011 - 08:54 AM, a spus:

Nu neg ca asa s-or chema piesele revandute de IKEA, care insa le integreaza in cele mai precise mobile DIY de care am dat eu pana acum. Cum ar fi, sa se duca unu in fata la IKEA si sa strige in gura mare: piesele astea pe care aici dati 10 euro se gasesc direct la magazinul nustiucare, cu doar 2 euro!!!? Nu l-ar lua marea majoritate, normala, de nebun?

Ca aici, marea majoritate de scriitori si mari aruncatori de pareri despre cessna de spuma, se bucura la auzul unei asemenea vesti, nu ma mai mira...de parca fiecare din ei, ar fi descoperit subit apa calda... :crazy:

Pai vezi tu .... nici Stignas nu sa postat in fata unui magazin de modelism si cu pancarda de gat sa strige in gura mare nu luati de aici ca este
mai scump cu 50 de eurocenti , in schimb daca intrii pe un forum dedicat mobilistilor ( al producatorilor de scaune mese si sicrie ) o sa gasesti suficiente comentarii la fel ca pe RHC despre balamale de 2 lei si balamale produse de inventatorul balamalei aruncatoare ( Salice - Italy ) despre sistemele lui IKEA ( care nu sunt nici prea ieftine dupa ce ti le pune in carca sa le duci singur acasa ) si despre multe altele etc

Un lucru este clar : nimeni nu pleaca in nici un sport cu produse direct de top cu semnatura personalizata - o ia treptat si dupa ce il prinde microbul si e gata virusat ajunge si pe Himalaya.
Nici un tatic nu va lua pustiului direct ZnLine din composit ..... cel mai bine ne poate spune Florin 100% cum a inceput aeromodelismul ( nu de alta dar el este un exemplu clar de reusita ..... nu cred ca a inceput direct cu Sbach de 2,7 si servouri Hight Voltaje ci poate tot cu o Cessna de scart)

Va dau cuvantul meu ca eu m-am apucat de modelism dupa ce intr-un concediu de Anul Nou la Predeal am vazut un pusti cu o masinuta care scotea fum ( dracu stia de termice, electrice sau cu elastic )si mi-au trebuit cateva luni ca sa descopar ca exista asa ceva si in Romania si asta doar la Botosani- dupa asta au urmat cele 10 Cessna de la Artech ( iarasi nu stiam de forum , nu stiam ca pasionatii se intalnesc undeva unde as putea ajunge si eu ca sa si invat ceva - poate nu mai rupeam chiar 10 bucati. Ce ma faceam insa daca nu exista varianta asta low - cost cu motor cu perii de 2 lei si servourile ale de 1 leu ? - mi-as mai fi permis eu sa rup 10 Integral, sau 10 T-REX-uri 700 ? Cred ca nu !

Bine este ca noi sa ne ajutam ( lucru mare ) si pe cei noi in bransa sa ii informam de variante de achizitie cu bune si rele ( doar nu ii obliga
nimeni sa si cumpere )si poate asa usor vor ajunge pe Himalaya sau Everest si isi vor lua Xray-uri super tunate de la AutoRc , sau avioane de 3 metri si multe altele .

Insa cine nu are o situatie financiara grozava nici odata nu isi va lua produse de superbrand ci isi va bucura sufletul cu ceea ce isi permite si este bine sa existe si H.K. ca su nu avem doar oameni nefericiti.

Acum 2 ani daca vroiam imi luam 3 Jet-uri odata ( chiar daca a treia zi nu as mai avut nici unul ). Acum am fost la magazinla AutoRc ( nici nu stiti ce placut este sa le vezi live in fata ta nu doar in poze pe net )si mi-a ramas sufletul la un model 1:18 ca tot este o pista de indoor in capitala - INSA - inca astept , am scos la vanzare produse ca si noi la jumatate de pret dar nimic ! Daca ar exista un onroad 1:18 la H.K. sigur l-as lua si cand o sa imi revin financiar ( daca se va mai intampla asta vreodata )o sa revin la AutoRc si as lua 2-3 ca sa ma satur !

Cu cat vom tine secret surse de achizitie cu atat vom fi mai putini - noi decidem asta !
0

#51 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 10:46 AM

Vezi postareastiganas, la 23 February 2011 - 09:23 AM, a spus:

La randul meu as citii cu placere postarile tale legate de activitatea ta de la aeromodele: despre modelele tale, ce zbori, cum zbori, cum le bibilesti, cum le repari, cum mai schimbi un servo; stii tu, ce facem cu totii.

Ca sa share, trebuie sa ai cu cine. Cred ca deja am scris destul. Oricum, pentru aia interesati, am raspuns cat am putut mai clar, mai ales pe privat.

Si, pentru ca nu imi pot permite servouri de 3 eur, nu prea le schimb.

Ia sa va vad, ce interpretari mai dati acestui raspuns? (si nu ma refer la tine, stiganas)

Pentru prima parte a intrebarii tale, raspunsurile sunt deja destul de clare, nu le mai reiau, spre placerea prietenilor comuni.

0

#52 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 23 February 2011 - 11:03 AM

...cele enumerate mai sus se numesc EVOLUTIE si nimic mai mai mult, revolutiile schimba RADICAL mersul lucrurilor si cum pana in momentul de fata nimic schimbat radical prin modelismul de toate neamurile as fi ceva mai rezervat ,cat despre individul din varful topicului nu ma pronunt, un magazin de rahat, cu producte ieftine si de rahat cumparate la marea bursa a shenzenului cu 1 birlic bucata si vandute cu 3, ce vezi revolutionar in asta?!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#53 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 23 February 2011 - 11:05 AM

Doar de 3 ori? Ce ieftinituri folositi nene?

Nene Bogdan Stancu, folosesc ieftinituri de 2,75$ nici macar de 3euro ,te deranjeaza?
Nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce este rau ca cineva vinde servouri cu 3 euro?
In alta ordine de idei, mie nu-mi place mobila de la IKEA si eu mi-am mobilat casa cu mobila de mult mai buna calitate ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa te blamez ca ai cumparat de la IKEA ,e problema ta si ti-o respect.Si inca ceva mobila mea este produsa in tara, nu am umflat buzunarele suedezilor,ce zici am facut bine ?

PS.Ideea este ca fiecare cumpara ceea ce ii place si cel mai important ceea ce isi permite ,in ordinea prioritatilor .
Si inca ceva semnatura ta este geniala......spune multe.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#54 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 February 2011 - 11:09 AM

Draga Bogdan, intradevar ai scris destul dar eu nu am inteles ce vrei. Cand cineva te roaga prieteneste sa scrii clar ce te nemultumeste nu e politicos sa dai un raspuns ca acesta.

Eu am rabdare si astept in continuare sa faci ceea ce te-am rugat. Daca nu vrei pentru ca nu ai cu cine este mult mai cinstit sa ne lasi in pace (si sa continui activitatea forumistica pe privat)

Cele bune, Stefan

Vezi postareaBogdanStancu, la 23 February 2011 - 10:46 AM, a spus:

Ca sa share, trebuie sa ai cu cine. Cred ca deja am scris destul. Oricum, pentru aia interesati, am raspuns cat am putut mai clar, mai ales pe privat.

Si, pentru ca nu imi pot permite servouri de 3 eur, nu prea le schimb.

Ia sa va vad, ce interpretari mai dati acestui raspuns? (si nu ma refer la tine, stiganas)

Pentru prima parte a intrebarii tale, raspunsurile sunt deja destul de clare, nu le mai reiau, spre placerea prietenilor comuni.

0

#55 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 11:11 AM

Vezi postareanicolas, la 23 February 2011 - 11:05 AM, a spus:

Doar de 3 ori? Ce ieftinituri folositi nene?

Nene Bogdan Stancu, folosesc ieftinituri de 2,75$ nici macar de 3euro ,te deranjeaza?
Nu mi-ai raspuns la intrebare ,ce este rau ca cineva vinde servouri cu 3 euro?
In alta ordine de idei, mie nu-mi place mobila de la IKEA si eu mi-am mobilat casa cu mobila de mult mai buna calitate ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa te blamez ca ai cumparat de la IKEA ,e problema ta si ti-o respect.Si inca ceva mobila mea este produsa in tara, nu am umflat buzunarele suedezilor,ce zici am facut bine ?

PS.Ideea este ca fiecare cumpara ceea ce ii place si cel mai important ceea ce isi permite ,in ordinea prioritatilor .
Si inca ceva semnatura ta este geniala......spune multe.

Asa. Si ce propui?

0

#56 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 23 February 2011 - 11:48 AM

Vezi postareaBogdanStancu, la 23 February 2011 - 11:11 AM, a spus:

Asa. Si ce propui?

Eu...nimic ,ca n-am tras pe nimeni de maneca si cu asta am iesit, nu am cu cine.
Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#57 Useril este offline   Flying Kettle 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 11:55 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 23 February 2011 - 10:41 AM, a spus:

... nici Stignas nu sa postat in fata unui magazin de modelism si cu pancarda de gat sa strige in gura mare nu luati de aici ca este
mai scump cu 50 de eurocenti ,

eu zic ca da si asta e marea problema, ca se face ca nu intelege.

0

#58 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 23 February 2011 - 12:46 PM

Dap, nu inteleg. Astea sunt produsele de spanac despre care eu zic ca zboara si inca foarte bine unele din ele:

http://www.autorc.ro...ghz-p-2476.html

http://www.autorc.ro...ghz-p-3045.html

http://www.autorc.ro...ghz-p-2475.html

sau servo despre care zic ca merg:

http://www.autorc.ro...-5g-p-2095.html

daca as lucra la autorc as pune un baner interactiv la topicurile de heli cu aceste produse. Preturie sunt OK pentru Europa, eu si altii ca mine le-am testat. Cel putin pe heli Walkera (pozitia 2 din lista) am fost printre cei mai vocali. Calitatea lor e neasteptat de buna.

Eu astept ca am rabdare. Si de la maestrul pilo astept sa-mi trimita adresa ca sa-i returnez statia defecta. Si imi va face placere sa ne vedem la zbor, la Chitila sau prin tara.

Vezi postareaBogdanStancu, la 23 February 2011 - 11:55 AM, a spus:

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 23 February 2011 - 12:49 PM

0

#59 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2011 - 12:50 PM

Vezi postareaBogdanStancu, la 23 February 2011 - 11:55 AM, a spus:

Eu trec destul de des si nu l-am vazut nici pe Sperantei nici pe Calderon postat cu placa de gat , ci doar pe forum si repet si pe forumul dedicat mobilei sunt astfel de postari pro si contra produselor Low Cost, deci nu in fata la depozitul din Pipera ,IKEA sau KIKA .

P.S.

Din tot ce am scris eu nimic nu este adevarat ? ! - atunci inseamna ca cineva nu doreste extinderea acestui sport caci cum am mai spus direct cu avioane de 2 metri nu o sa inceapa nimeni si nici cu motoare AXI si pack-uri FlightPower nu o sa echipeze un prapadit de depron si ala verde din nascare si cu striuri pe o parte !
Constat ca sunt mai mult niste contre personale si ma retrag si eu din discutie caci nu se va ajunge la nici o concluzie cel putin constructiva.

Bafta voua !
0

#60 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 23 February 2011 - 06:11 PM

Va ambalati degeaba....si Stefan si Bogdan.
Discutia nu este atat de simpla,si in mod clar nu poate fi rezolvata aici pe forum....de fapt nu poate fi rezolvata deloc!
Si Bogdan are dreptate,dar si Stefan!
Am tot stat si macinat discutia,despre incepatori in hobby, despre avansati ,fiecare cu preferintele lui cum si de unde cumpara.
Ca de obicei adevarul este undeva la mijloc....si cei mai vechi/avansati in hobby cumpara de la HK ,cum si cei mai noi cumpara tot de acolo sau aleg sa cumpere de la alte firme mai vechi in domeniu.Cunosc personal modelisti "batrani" care cumpara de la HK,la fel cunosc si "tineri" care cumpara de la magazine autohtone.Chiar ieri am asistat la un magazin din Bucuresti la primul contact al unui client cu acest hobby....si a cumparat una alta...dar a discutat 2 ore cu vanzatorul despre ce si cum trebuie sa faca in continuare.Culmea e ca pana acuma cumparase tot de pe HK,si nu prea ii zbura nimic.In principal cumpara piese de heli,sper ca am reusit sa-l fac sa inteleaga ca trebuie simulator mult si asistenta la primele reglaje/zboruri.

S-a mai scris mai sus ca fiecare cumpara ce isi permite, si mai ales pe ce a pus ochi, indiferent de ce sfaturi primeste aici pe forum,problema tot fara rezolvare ,intrucat cei noi veniti nu vor sa creada ca o jucarie din carfur e jucarie si in doua zile ajunge la gunoi.

Discutiile despre china au fost multiple aici....,eu personal nu sunt de acord cu ce fac ei,dar asta nu inseamna ca nu o sa cumpar de acolo daca nu o sa ma arda problema.

Si sa-l contrazic si pe RD
......
Pe vremea cand am inceput eu nu exista HK....si uite ca am inceput,si nu a fost ieftin.In urma cu cativa ani Lindinger era un fel de rai pe pamant,vremurile se schimba si nu se poate pune contra nimeni.Sa nu mai vorbim de Towerhobbies,Greatplanes,etc.
Ceea ce am expus mai sus ,am folosit ca politica de administrare a acestui forum de cativa ani....nu conteaza de unde cumperi,conteaza exact ce cumperi si despre asta discutam aici.E de ajuns sa spui ca ai un servo de tipul XC indiferent ca acest servo XC se vinde la HK,####,####,Lindinger,Tower sau aiurea.
Se baga cineva sa traga concluzia?
flying is my life...
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi