Modelism - RHC Forum: Aterizare la punct fix - cum reusiti? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Aterizare la punct fix - cum reusiti?

#1 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 02 October 2011 - 03:57 PM

De ceva vreme (cam o saptamana) exersez zboruri pe simulator (RealFlight Basic). Reusesc decolare, zbor, si chiar aterizare ... dar nu la punct fix. Deci pe simulator reusesc sa aterizez, insa aiurea pe camp. Nu am reusit niciodata sa aduc avionul pe pista. Azi am iesit la zbor real pe aerodromul Floreni cu un Wing Dragon 3 ( http://www.rhcforum....natul-la-mansa/ ). Ma lovesc de aceeasi problema ca si pe simulator : nu reusesc sa il aduc sa aterizeze unde vreau eu. Voi cum reusiti sa il aduceti pe pista?
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#2 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 02 October 2011 - 05:05 PM

Cum reusim?pai in primul rand prin mult exercitiu,o sa reusesti si tu pana la urma,tine doar de experienta.
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#3 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 02 October 2011 - 05:45 PM

Hm ... usor de zis, greu de facut. Oricum mi-am propus sa nu mai zbor cu aeromodelele pana nu imi iese pe simulator aterizarea asta in punct fix.
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#4 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 02 October 2011 - 06:21 PM

Fa un efort si deplaseazate la cel mai apropiat teren de zbor unde poti vedea live cum se aterizeaza pentru ca teoria e foarte grea din foarte multe motive,am sa incerc sa iti exemplific cateva,nu prea multe intrucat eu nu prea sunt pilot aero.

-In primul rand comportamentul modelelor este foarte diferit de la unul la altul,in functie de motorizare,centrare,elice,setari pe statie,profiluri de aripi,dimensiuni,categori(ex-trainer vs F3A),de aici si diferitele moduri de aterizari.
-la toate astea se adauga conditiile meteo,adica pozitia pistei fata de vant,soare.
-ca si cand nu ar fi de ajuns se mai adauga si obstacole pe unele piste gen gropi,persoane boschet etc

Toate astea se invata in timp si se exerseaza in functie de modelul pe care il zbori,chiar si un pilot experimentat poate avea probleme cu un model nou,tocmai de acea se fac inainte de aterizarea propriuzisa mai multe incerca sau treceri fara aterizare.Toate astea ca sa vezi ce comportament are modelul,daca se angajeaza sau daca vine ghiulea la aterizare.

PS.Aterizarea dupa parerea mea este una din cele mai grele manevre din aeromodelism si de care ne ne frica toturor mai ales daca nu e pe pista
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#5 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 02 October 2011 - 11:29 PM

NU ca m-as pricepe insa incearca in primul rand sa zbori drept . Apoi treceri in lungul pistei pana reusesti sa te inscri axial . Vei reusi - mai ales daca te antrenezi suficient pe simulator. Si ca principiu utilizeaza in simulator modele mai rapide decat modelul pe care il zbori in mod curent ( dar din aceeasi clasa ). Cum asta e destul de rar eu setez simulatorul la o viteza de 130 %.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro