Modelism - RHC Forum: Motor Brusless - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

Motor Brusless DIY la scara MARE

#1 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-September 10

Postat 12 February 2011 - 07:12 AM

Cum de multa vreme tot am "mesterit" biciclete si trike-uri cu motor , ma gandesc destul de serios a construii o motocicleta electrica , iar aici cel mai complicat lucru de procurat ar fi motorul , nu pentru ca nu s'ar gasii de cumparat ci pentru ca un motor puternic are un pret prohibitiv pentru mine .
Pe scurt planuiesc sa transform un motor CA asincron cu 12 bobine ( 24 canale ) intr-un BL inruner .
Motorul arata cam asa =>
http://farm4.static.flickr.com/3005/2564763697_775b9492f1.jpg

Va rog fara sfaturi de genul dece nu cumperi motor de bicicleta sau scuter .... mi-au trecut prin mana ambele tipuri de motoare , si pe langa faptul ca sunt subdimensiunate , mai sunt si de o calitate foarte proasta (rulmenti , lagare izolatii ba chiar am vazut un motor de "hub" de bicicleta care in loc de cupru folosea aluminu vopsit .. ) , iar motoarele "de firma" sunt foarte scumpe si anume peste 1000e bucata pentru modelele "hub" si tot nu ma ajuta cu nimic .
0

#2 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 February 2011 - 09:27 AM

De cat sa modifici asincronul in dc-brushelles mai bine faci un convertizor de frecventa dc-ac si folosesti asincronul fara modificari. Ca sa modifici asincronul in BL ai nevoie de magneti puternici pt. rotor, si de alt bobinaj statoric.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#3 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 10:11 AM

M-am gandit si la asta ....
Dar motorul are in jur de 1200 rmp si 0.7 kw - 1 kw putere => turatie insuficienta , si ca sa o maresc artificial nu o sa mai am destul cuplu , pe urma convertorul dc-ac este complicat de facut datorita bobinelor si a trafurilor la care se mai adauga si "variatorul de turatie " care trebuie sa lucreze pe freccventa nu pe tensiune .....
Dar la un motor Bl chiar daca puterea este posibil s ramana aceiais rmp-ul il pot marii substantial . partea de control este mult mai simplu de facut .
Rotorul insaa v- trebuii modificat prin frezarea lui s adaugarea de magneti .
0

#4 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 12 February 2011 - 11:47 AM

Ce putere crezi ca iti va fi suficienta pt motocicleta electrica la care te gandesti? Sper ca nu o sa raspunzi 1Kw; ca nu mai poate fi motocicleta. Poate sa fie doar un minibike pt copi pe care sa nu te complici il faci si cu o masina de insurubat/gaurit cu acumulator...
0

#5 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 February 2011 - 12:19 PM

Pai surubelnita aia care antreneaza bicicleta are pana in 50W.
Din moment ce sunt kit-uri pentru biciclete de adulti cu motor de 300W presupun ca se poate merge cu ele. Am vazut si kit-uri de 500W, Banuiesc ca sunt undeva la limita pentru o utilizare decenta chiar si pe o motoreta. Daca ar fi sa raspund eu la intrebarea cu puterea necesara, eu zic ca se poate merge pe drum fara probleme cu 1kW. Ar fi o estimare grosolana, dar am curaj sa o sustin.

1kW ar fi cam echivalentul a 1.34 CP Nu ajunge?
Un motor de Mobra are pe undeva pe la 4-5 CP. E diferenta mare de la simplu la triplu daca ne legam de CP-uri, dar am luat drept baza motoarele de pe biciclete. Sper ca nu se doreste o motocicleta prea mare. Ca problema nu o sa fie motorul cat acumulatorul.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 February 2011 - 01:26 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#6 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 01:19 PM

Din cate stiu eu un cal aste echivalentul a aproximativ 760 W ....
Batranica mobra avea 1.5 cai si prindea 60km/h avnad o greutate "uscata" de 87 kg .
Daca jucaria mea ar avea acelasi caracteristici sunt suficiente pentru un drum dus intors de la munca pana acasa . oricum proiectul este defapt un exeriitiu tehnic ...
Cand m-am referit la motocicleta m-am gandit la asa ceva http://www.electricbikee.com/wp-content/uploads/2009/02/brammo-electric-bike-production.jpg desi sunt pe piata numeroase motociclete cu o forma mai clasica ( sport , cross . super moto ) .
Dar pana la urma topicul nu se numeste "motocicleta electrica " ci se numeste " motor brushlees " , as fi recunoscator daca am pastra conversatile pe topic => misloace de costructie al unui motor BL inruner ...
0

#7 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 12 February 2011 - 01:44 PM

Vezi postareavlad20, la 12 February 2011 - 10:11 AM, a spus:

M-am gandit si la asta ....
Dar motorul are in jur de 1200 rmp si 0.7 kw - 1 kw putere => turatie insuficienta , si ca sa o maresc artificial nu o sa mai am destul cuplu

Pai de ce sa maresti turatia artificial? Ca sa o micsorezi apoi la loc pana la roata? Cu 1200rpm la roata prinzi viteza suficienta - cam 80-90km/h deci nu ai nevoie de reductor (sau multiplicator).

Dar desigur asta nu are treaba cu motorul schimbat deja in dc brushless. Dupa ce faci asta,adica pui magneti neodim, puterea o sa creasca,nu stiu cat dar estimez cam cel putin dublu si problema este ca s-ar putea sa ai prea multa putere. Asta nu e o problema directa a motorului, dar creste raportul kWh/km si te dai cu jucaria mai putin.
It's difficult to make things simple!
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 February 2011 - 01:46 PM

Imi iau angajamentul solemn ca nu mai scot o vorba despre chestia cu roti, ci doar despre motor daca, o sa pot.
Pana la urma la ce motor te-ai hotarat? Adica ce putere? Ca ala din poza e putin mai mare de 1kW.
Pana la urma sunt mici diferente constructive. Motoarele asincrone ca alea din poza sunt motoare care stau pe loc, sunt proiectate pentru functionare 24/24, cu racire supradimensionata, si gabarit pe masura...
Sincer, cred ca numai materialele pentru a modifica un motor de o asemenea marime sunt mai scumpe decat un brushless cumparat, gata facut. Un brushless de 1000W e sub 50 euro adus acasa. Sa vad daca se va accepta un link de modelism, luat la intamplare, doar ca exemplu.
Sa fac ot comparatie, magnetii pentru un generator de eoliana de aceeasi putere sunt aproape 200 euro. Ca sa umpli un asicron cu magneti buni o sa te coste de cateva ori mai mult, avand in vedere doar volumul sau suprafata rotorului (sa folosesti eficient constructia originala). Sa zicem ca la bobinaj improvizezi si scapi ieftin. Ramane carcasa din fonta care nu te ajuta deloc. O sa fii tentat sa o schimbi sau sa-i reduci dimensiunile. Cred ca e munca lui Sisif. Sper din toata inima sa gresesc si sa iti fie mai usor.

Parerea mea sincera e ca nu merita sa pleci pe o astfel de cale, sa modifici un asincron sa-l faci brushless, la puterea asta. Stiu ca un controler de putere e scump, dar cu doua manute pricepute si ceva cumparat pentru modelism, obtii ceva perfect viabil. Indiferent de ce o sa faci sau o sa pui, o sa ramai la vechea poveste cu sursa de energie pentru motorul cu pricina (de fapt pentru consumul lui). Si revin la treaba cu doua roti, toate trebuiesc carate pe acea structura... Nu-i ca la masini, unde ai loc destul...
Multa bafta!

PS Sa fiu sincer, chiar daca imi contrazic nioste afirmatii anterioare, revazand linkul, nu vad o motocicleta antrenata doar de un motoras de 40 mm diametru si tot atat lungime, chiar daca ar avea putere de 5 ori mai mare. Dar in mod sigur exista variante de mijloc, bune de luat in calcul...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 February 2011 - 02:07 PM

0

#9 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 02:04 PM

Sunt de acord cu bitex, desi tocmai asta ai spus sa nu facem B). Sa-ti spunem ca e mai simplu si mai ieftin asa: chiar daca vrei un monstru de 7kW, esti inca sub 100$ http://www.hobbyking...?idProduct=5139
0

#10 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 February 2011 - 02:31 PM

Hai sa revenim al problema ta.
Cauta motorul pe care vrei sa-l modifici.
Cu statorul o rezolvi simplu, cauti un bobinator care sa se ocupe de bobinaj (sa zicem ca totul corespunde perfect si e simplu de schimbat sarma) si presupun ca macar 50 euro tot o sa-ti ceara. ca merg si ei pe ideea sa-ti ceara jumate din valoarea motorului bobinat.

Ramai cu rotorul in mana.
Cauti magneti buni care sa corespunda ca raza, numar si ce o mai fi... Acceptam ideea ca ai magnetii in buzunar (dar nu poti fi in situatia asta fara minim 100-200 euro platiti pe magneti indiferent de starea lor) si rotorul pe masa. Vezi ce presupune sa montezi magnetii pe rotor: strunjiri, frezari, montare magneti (SDV-uri pentru fiecare operatie), echilibrare... Daca faci tu operatiile e OK, apreciezi cat vrei. Daca o face altcineva, nu cred ca discuta sub 50 euro, ca sa fiu foarte optimist. Si asta e din cauza ca la noi rar face aceste operatii un singur om. Ajungi la un brushless scos la dublu fata de cat l-ai cumpara, ca pret. Adevarul e ca in acel volum poti obtine putere mult mai mare decat ce vorbim noi, E greu de facut comparatie. Adica o discutie ar fi sa obtii dintr-un motor de 1 kW tot unul de 1kW si cu totul alta este sa vezi ca putere are un motor brushless scos in acelasi volum, folosind piesele originale.

PS. Dar ajungi la ideea ca din vechiul motor folosesti doar lagarele si tolele statorului. Aprope totul trebuie schimbat.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 12 February 2011 - 03:46 PM

0

#11 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 04:59 PM

Bobinajul am sa il fac eu manual imi este mai la indemana si ie mult mai ieftin ( un traf foarte care de o putere de 1kw ajunge la peste 700-800lei ) , in plus nu stiu sa existe masini pentru tipul asta de bobina prin "cooperativele de cartier "
Magneti am gasit costa 5 euro bucata cu o dimentiune de 50X5 (cilindrici) sau 50x5x2 la 7 euro . din punct de vedere constructic imi este mai usor sa folosesc magneti cilindrici dar nu stiu cat de eficinti sunt ...
Motorul pe care planuiesc sa il modific este un asincron exact cum este cel de mai sus , numai ca este intr-o carcasa de aluminu ( propabil productie romanesca ), deocamdata am reusit sa scot decat statorul din el , si sta la inmuiat (in benzina ) pentru a scoate si sarma , care pare lipita cu un soi de rasina ...
Brushless pentru RC am si eu arpoximativ la acelasi dimensiuni ca cel dupa HK insa puterea lui este notana ca fiind 2500W la 48 v facut la chinezi deci nu stiu firma producatoare , il cumparasem de mai demult in speranta ca am sa il folosesc pe o bicicleta pliabila ( acele cu roti foarte mici din silicon imi scapa numele se gasesau prin metro la 400lei ) primadata l-am probat pe o trotineta sa vad daca se preteaza , transmisia era directa cu manson de cauciuc direct pe roata iar desii inaintam puterea nu era nici pe departe de 2500W consumul era undeva la 8-9 A la 48V deci undeva intre 380W si 420 W ....
Acum , pana la urma nu tin neaparat ca motorul pe care ma caci sa il fac o sa fie pus musai pe motoreta ba chiar nu tin musai sa fac o motocicleta electrica , mai degraba sunt tipul de om care nu poate sta in tipul liber care este din ce in ce mai redus fara sa faca nimic . Pentru mine "trilul" consta mai mult in construtie decat in pilotaj / joaca sau cum vreti sa ii spuneti .
0

#12 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 05:15 PM

Iara nu pot adauga nimic ...

Se pare ca nici eu nu ma pot abtine sa nu veiez un pic subiectul ...

Loc este destul pe morisca , daca este gandita de la bun inceput pentru asa ceva un exemplu aveti aici http://www.psfk.com/wp-content/uploads/2007/07/enertia7.jpg . Pe acelasi princiu ma gadesc si eu la cadru numai ca as prefera o constructie din tabla de luminiu , din trei foi , tip sandwich , tablele laterale tin motorul bascul si gatul furcii iar tabla din miscloc ca despartitor pentru baterii si ca punct de sustinere suplimentar .
Cadrul ar fi gandint si in cazul meu penrtu acumulatori de tio moto Pb acid sau gel de 12 ah , ulterior se poate face trecerea pe celule lipo liion life usor fiind destul spatiu pentru ele , dar pentru asta jucaria trebuie sa aiba si ceva succes iar eu sa si detin suma necesara pentru asa ceva .
0

#13 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 05:58 PM

Pentru inspiratie:
http://www.electricm...arts_motors.php
1.Daca vrei sa faci o motocicleta, sau ceva cu care sa poti iesi pe strada, dar nu de caterinca precum caruciorul cu rulmenti uita de 1Kw.
2. Daca vrei doar sa construiesti o masinarie electrica de dragul realizarii implinite si care sa te tirasca, poti folosi si un motor de 10W. Acesta, demultiplicat in draci te va duce din baie pana in dormitor pana dimineata cand va suna ceasul.
3. Modificarea acelui motor, cum bine s-a explicat mai sus este si mai costisitoare si mai slaba ca parametri decat un motor cumparat.(putin probabil ca modificarea motorului antic sa fie finalizata vreodata)
Eu iti sugerez ca inainte sa te apuci, finalizeaza-ti imaginea a ceea ce vrei sa faci: motocicleta/scuter electric(capabil de anumite performante) sau doar sa mesteresti o chestie care sa te miste propulsat electric.
0

#14 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 06:17 PM

Uite cum o mai arde unu` cu 2cp:
0

#15 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 06:37 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la 12 February 2011 - 06:17 PM, a spus:

Vrei sa spui ca 2cp nu sunt suficienti pentru o motoreta? Ala care o "arde" nu o arde bine :blink: la cat patineaza ambreiajul cred ca foloseste cam un sfert din putere, pentru ca nu are reductorul corespunzator.
0

#16 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 06:39 PM

HESS ...
Daca vreau sa fac ceva performant fara 7000-9000 e nu scap ,, si aici intra pe scurt asa => celule life 1000-1500e , motor 1000e , roti frane amortior furca carene ( motocicleta donatoare ) 1000e + cadru compozit 3000e + 1000-2000 e electronica + manopera / transport / misc pana la totalul sumei ...
Daca termenul de motocicleta ti se pare prea ciudat atunci considera ca motorasul ar fi pe o bicicleta ceva mai grea ...
Dar realitatea nu prea este asa adica eu ma multumesc daca morisca are acelasi caracteristici ca un moped , deci 1.5-2 CP , viteza maxima aproximativ 60 km/h , si daca ma duce fara sa o imping sau sa ma depaeasca pietonii 50 km sunt multumit , am zis de la inceput ca nu vreau sa depasesc viteza sunetului sau vreun record de autonomie .
Poate sunt eu pueril dar motorul imi pare prea simplu de modificat ca sa nu iau in considerare acest lucru , pur si simplu trabssformarea lui implica 2 faze :
1 schimbarea bobinajlui
2 modificareaa rotorului ( frezarea unor santuri adecvate pentru magneti si lipirea lor cu epoxi )
3* schimbarea rulmetilor cu unii capabili sa ccepte abuzuri .
0

#17 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 06:47 PM

L.E.

Legat de baja .....
HESS ai folosit si tu vreodata un scuter , un moped , o bicicleta ? alea cati cai au ? 70? 14? nu ... un moped are in jur de 1-1.5 cai , un scuer in jur de 5 , si pe bcicicleta .. 0.5 ponei , crezi ca este neaparat nevoie de cai multi pentru a te plimba linistit ? ma indoiesc .
0

#18 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 07:39 PM

Stai ma linistit, berbecul din film era pt descretirea fruntilor.
Pai vezi? Daca un scuter ``fara carnet`` are aprox 3,5Kw iar tu spuneai ca intentionezi sa mesteresti o motocicleta electrica si te gandisei la 1Kw, de aia mi s-a parut ca esti ``zgarcit``.
OK, sa ai spor si stau pe aproape; imi plac si sunt adeptul proiectelor iesite din cotidian....
PS. Cat cantareste motorul acum, nemodificat si cat crezi ca vei scoate din el dupa modificare?

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 12 February 2011 - 07:43 PM

0

#19 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 12 February 2011 - 08:13 PM

Vad ca s-au mai pus link-uri aici asa ca indraznesc si eu:http://www.alibaba.com/product-gs/289082944/36v_brushless_bike_motor.html
E doar un exemplu. Daca sapi pe acest site gasesti altele mult mai interesante.
Numai ca trebuie sa gasesti chinezul care sa nu te tepuiasca. Am citit ca e sport national la ei.
Asta numai daca te hotarasti sa renunti la ideea de a modifica unul autohton.
Tot pe alibaba am vazut si magneti Neodim mari si la pret bun.

Stima.
0

#20 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 09:25 PM

Motorul l-am desfacut deja .. dar am reusit sa il cantaresc
carcasa completa cu tot cu lagare si rulmenti + statorul din tole 5.5 kg , sa zic 1 kg de sarma si 1.7 kg rotorul (ax ventilaor si miez) deci aproximez 9 kg , dupa modificare cred ca o sa aiba cam la fel , practic ce scot bag la loc intr-un fel sau altul .
Oiectivul principal este asta "Motorul" , pe urma in timp daca este pratabil va impinge si morisca , daca nu sta pe raft pe langa celelate fiare .
Revenind la puterea motorului chiar nu stiu ce putere o sa aiba acel kilowat este practic scos din burta , marind un pic eficienta vechiului motor , dar daca motorul dupa hk are 7kw posibil ca asta sa aibe mai mult avand in vedere ca este de cel putin trei ori mai mare . dar fara sa am niste forule concrete nu am ce a spun .
Acum sincer nu vad ce ar avea in plus un motor bl fcut de firma fata de unul homemade facut cu ceva cap , inafara de un asspect mai bun .
Din cate vad eu folosesc tot tole de ferosiliciu , au la motoarele mici si cu turatii foarte mari ceva miezuri " ferocerammice ? "
Magneti maai mari nu am la ce sa ii folosesc polii au o dimensiune de 56x6mm iar eu pot folosii pe rotor decat magneti ce 50X5 ca sa ii pot fixa bine , nu as vrea sa se desprinda vreunul in mers sa faca ravagii ...
http://www.torquemax.de/images/Stator12NUT-22Pol.jpg

Aceasta postare a fost editata de vlad20: 12 February 2011 - 09:26 PM

0

#21 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 12 February 2011 - 10:12 PM

Vezi postareavlad20, la 12 February 2011 - 01:19 PM, a spus:

Batranica mobra avea 1.5 cai si prindea 60km/h avnad o greutate "uscata" de 87 kg .

Avea 4CP. Greutatea nu o mai stiu.
0

#22 Useril este offline   patrocle 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 12 February 2011 - 10:31 PM

sa zicem ca il faci, desi si eu cred ca nu merita efortul de transformare, poate doar daca transformarea e scopul in sine.
Cu ce il comanzi? As zice ca pentru aplicatia ta iti trebuie cuplu mare de pornire si un ESC normal din RC nu poate sa asigure asta. Motorul da, ar fi in stare. Cred insa ca numai in combinatie cu un ESC ce are senzor de pozitie pentu rotor
Mircea

Blade 400 3D, Gaui 200V2, Spektrum DX6i 2,4 GHz
Trez 450 Pro FBL, Mikado 400 FBL
0

#23 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 13 February 2011 - 02:08 AM

Zen ti-a oferit un link catre un motor de 7KW cu 8640 rpm pe 48V la numai 100$. Tu crezi ca vei reusi sa faci un motor mai performant sub acel pret ? Da-mi voie sa nu te cred. Doar daca pun la socoteala sarma de bobinaj si magnetii, exclus munca si ai sarit 100$ de mult.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 13 February 2011 - 02:10 AM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#24 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 06:45 AM

Pai si am spus eu ca il scot mai ieftin ? NU ! am spus doar ca un motor asemanator deabia impinge o trotneta , in consecinta ma indoiesc ca puterea lui reala este de 7 kw respectiv 2.5 kw .
Cuplul se poate marii sau micsora in functie de numrul de spire , evident ar trevuii sa ajung la un compromois , sau mai bine spus la un punct de echilibru intr tcuplu s turatie . Pentru o plaja mai bogata la roata a cuplului si a turatiei se poate opta la o transmisie variabila , cum sunt cele de la scutere .

Deocamdata nu am hotarat exact ce cumpar , inca caut niste formule de calcul mai complete ....
dar ca ideie => magneti destul de apropati cerintelor mele aicisi aici sarma de bobinaj ar fi cam atat , sa zic ca ar fi defapt 150 lei mie imi trebuiesc 2 kg sarma cuem de 2mm , prelucrari mecanice respectiv frezarea santurlor pe tor asfel incat sa incapa magnetii maxim 200 lei ca nu'i mare lucru .
Partea de comanda este relativ simplu de facut =>
1 Partea de control facuta cu un PIC apoi partea de putere din tranzitori de putere (nmos), avand o facuta partea de control se pot adauga "mosi" in pralel pana la puterea dorita .
2 cumpararea unnui controller de bicicleta sau scuter sau orice si adaptat pentru ce imi trebuie mie .
As vrea totusi ca atunci cand aveti un argument sa il si dezbateti ,

materiale => un pdf si alt pdf
0

#25 Useril este offline   mihaighe 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 29-January 10

Postat 13 February 2011 - 06:38 PM

Vezi postareavlad20, la 12 February 2011 - 04:59 PM, a spus:

Motorul pe care planuiesc sa il modific este un asincron exact cum este cel de mai sus , numai ca este intr-o carcasa de aluminu ( propabil productie romanesca ), deocamdata am reusit sa scot decat statorul din el , si sta la inmuiat (in benzina ) pentru a scoate si sarma , care pare lipita cu un soi de rasina ...

Rasina de care vorbesti este lac de impregnare si nu se dizolva in benzina,de obicei la rebobinat motorul se incinge in cuptor ce sa se poata inmuia lacul,sau uni bobinatori chiar ard lacul.Oricum sa stii ca ai o leaca de munca cu scosul bobinei din stator.
0

#26 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 07:24 PM

Nu a fost lac a fost "un soi de rasina " cai nu am reusit sa il inmopi in benzina , am reusit sa il descfac dupe ca l-am oparit ca sa il inmoi si am taiat o parte din bobinaj fu flexul iar celalta parte scoasa cu patentul , ciocanul, surubelnita si cam tot ce am avut la indemana .
Din nefericire nu am reussit sa gasesc niste metode ca calcul al bobinajului ...
0

#27 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2011 - 10:19 PM

Flicitari, tocmai ai stricat un motor. Un alt motiv pt. care nu vei reusi sa obtii un BL performant din motorul de Albalux 4 e ca tolele-s facute din ferosiliciu mort si se vor satura magnetic la frecventa la care functioneaza de regula un BL. Ai avea nevoie de tole de permaloy sau ceva similar.
0

#28 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 08:27 AM

Eu unul nu am vazut pana acum nici un motor cu statorul din nikel-fier permalloy sendust mu-metal supermalloy , singurele "treburi" cu asa ceva sunt motoarele cu turatie foarte ridicata , bobinele din sursele in comutatie , capete de redare/inregistrare a beznilor magnetice si traf-uri care lucreaza la frecvente foarte mari ( uneori trafurile de iesire audio din aparatura hi end ) .
Din cate stiu eu tensiunea din reteaua noastra ofera 50hz in coonsecinta motorul a fost proiectat la lucreze la aceasta frecventa , iar daca inmultim numarul de herti la numrul de secunde ar rezulta 3000 rpm deci o turatie suficient de mare pentru a ma deplasa destul de bine .
0

#29 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 08:42 AM

Nu ziceai ca-l faci brushless? Te-ai sucit?
0

#30 Useril este offline   RVlad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 February 2011 - 10:31 AM

Ba da tot bldc , dar am evidentat ca o data ce pe ac accepta fara nazuri 50HZ nu vad dece nu ar accepta si pe cc tot 50hz
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro