Modelism - RHC Forum: Omei 2000ep vs Orion V3 (model 2009) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Omei 2000ep vs Orion V3 (model 2009) ajutati-ma sa aleg si eu unul pana luni cand fac comanda :D

#1 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 376
  • Inregistrat: 02-September 08

Postat 11 February 2011 - 11:09 PM

Vreau sa imi cumpar unul din cele doua : Omei 2000ep si Orion V3 .. diferenta intre ele ar fi de vreo 200 lei .. dar nu e problema de bani e problema de modelul pe care il voi achizitiona.

Ma intereseaza si pe mine niste pareri de la zbor...ceva caracteristici ..
nu sunt f bun la pilotaj dar ma descurc .. plus ca am un easy fly pe care exersez si ma descurc din ce in ce mai bine doar ca vreau si ceva mai frumusel.

Nu imi place sa zbor foarte repede, imi place mai mult sa ma relaxez.Dar cum am specificat nu sunt expert si ma gandesc si la rezistenta modelului (pt cand voi da cu el putin mai tare de pamant).

omei zice ca are arici constructie clasica iar orion are stiro placat cu balsa ..
Voi ce recomandati?
va multumesc anticipat .. sper ca pana luni sa aiu o decizie ..
de asemenea daca aveti alte propuneri de modele as vrea si eu sa stiu .. multumesc.
Best way to get to next level is to practice. So fly fly fly and at the end of the day fly again.
Push your limits to a level you have never did before.
0

#2 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 12 February 2011 - 03:02 AM

Ca prim model,dintre cele doua te-as sfatui sa alegi ...Easy glider,adica niciunul.Este testat si rastestat,spuma 100% de cea mai buna calitate,se comporta excelent in zbor.
Unul dintre principalele motive pentru care te-as sfatui sa NU te bagi la ce te-ai gandit tu este ca ambele modele sunt vitezomane.Hotlinerele (orion) sunt facute pentru viteza.De omei nu prea am auzit nimic dar forma aripii imi spune ca se apropie si el de hotlinear (warmlinear sau p-acolo).
0

#3 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 05:22 AM

Vezi postareashogi, la 12 February 2011 - 03:02 AM, a spus:

Ca prim model,dintre cele doua te-as sfatui sa alegi ...Easy glider,adica niciunul.Este testat si rastestat,spuma 100% de cea mai buna calitate,se comporta excelent in zbor.
Unul dintre principalele motive pentru care te-as sfatui sa NU te bagi la ce te-ai gandit tu este ca ambele modele sunt vitezomane.Hotlinerele (orion) sunt facute pentru viteza.De omei nu prea am auzit nimic dar forma aripii imi spune ca se apropie si el de hotlinear (warmlinear sau p-acolo).

merci mult de sfat .. eu am deja un easy glider .. am zburat mult pana acum 3 ani .. doar ca acum trebuie sa imi reintru in mana. de aia zic .. intai o sa ma joc cu easy glideru meu apoi o sa trec la ala cand ma simt pregatit .. :mellow:
Best way to get to next level is to practice. So fly fly fly and at the end of the day fly again.
0

#4 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 759
  • Inregistrat: 04-April 08

Postat 12 February 2011 - 08:26 AM

Eu tin Easy Glideru-l in masina in permanrnta, cu o statie sub scaun si pack-urile incarcate. Cind am timp si vreau sa ma relaxez........imediat trag un zbor.......M-i se pare cel mai reusit model pentru relaxare......
0

#5 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 February 2011 - 12:36 PM

da tetea stiu .. e mult prea dragut acest avion..
ce echipare ai la el(motorizare cu elice)
0

#6 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 12:04 AM

deci ? ce sa aleg? .. nu ma ajuta nimeni ?
recomandati-mi un planor (in afara de spume si sa nu fie mai mare de 2000mm anvergura)
va rog...
0

#7 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 06:50 AM

Am pe el un motor de elicopter ceva cu kw mare (asa l-am cumparat Sh) si elice 9 x5, regulator de 25-30 A (parca).... Acc. 3S 2500. Este supramotorizat (ceea ce este un lucru bun din punctul meu de vedere) si in 20...30 sec este sus la cer cu o panta de urcare de peste 45...40 grd.. Motorul nu are niciun indicativ pe el, dar mia-m dat seama ca era luat de pe un elicopter (E-sky......) dupa resturile de inscriptie de pe esc.
Am colegi care au EG-pro, cu motorizarea recomandata de producator si sunt foarte multumiti de evolutia modelului
Bafta
0

#8 Useril este offline   tetea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 06:53 AM

Revin.......daca ai indemanare de modelist......de ce nu incerci sa faci cu manuta ta un Guppy V2....este foarte frumos aeromodelul si chiar zboara bine. Nici nu-i prea mare are 1600 anvergura.......
0

#9 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 16 February 2011 - 08:53 AM

Vezi postarearou162, la 16 February 2011 - 12:04 AM, a spus:

deci ? ce sa aleg? .. nu ma ajuta nimeni ?
recomandati-mi un planor (in afara de spume si sa nu fie mai mare de 2000mm anvergura)
va rog...

Ia-ti un Alpha 21 de la Multiplex.E doar un pic mai mare decat vrei tu dar calitatatea celor de la MPX este ireprosabila.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#10 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 05:37 AM

Vezi postareatetea, la 16 February 2011 - 06:53 AM, a spus:

Revin.......daca ai indemanare de modelist......de ce nu incerci sa faci cu manuta ta un Guppy V2....este foarte frumos aeromodelul si chiar zboara bine. Nici nu-i prea mare are 1600 anvergura.......

indemanare este .. dar spatiu si timp nu prea mai am :rolleyes: cand eram la club faceam .. tot ce am zburat a fost facut de manuta mea, torsiuni altele nu mai contau :) il faceam eu sa zboare cat de cat bine .. acum .. departe de casa.. merg des .. si cand merg trec pe la club sa vb cu colegii sa vad ce mai fac ce au mai facut .. un eventual concurs de rachete sau aero la care merg doar ca spectator .. sper ca intelegi situatia .. nu mai am timp de construit.
0

#11 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 05:39 AM

Vezi postareaoachidori, la 16 February 2011 - 08:53 AM, a spus:

Ia-ti un Alpha 21 de la Multiplex.E doar un pic mai mare decat vrei tu dar calitatatea celor de la MPX este ireprosabila.

merci mult de sfat .. voi lua in considerare recomandarea ta .. doar ca as vrea ceva fara diedre .. pana acum faceam doar modele cu comenzi pe coada ... putin cam greu de zburat prin termici .. eleroanele au efectul lor .. oricum iti multumesc mult de sfat.
0

#12 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 18 February 2011 - 07:45 PM

As merge pe Omei 2000...o sa zboare dupa cum il echipezi si(sau) pilotezi, in sensul ca este un adevarat allround-er. Eu am pilotat o data un Omei la inceputuri, si am fost tare multumit.
Este mai potolit ca un hotliner (Orion), nu e spuma, deci... :)
0

#13 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 February 2011 - 03:02 AM

Vezi postareaIce9, la 18 February 2011 - 07:45 PM, a spus:

As merge pe Omei 2000...o sa zboare dupa cum il echipezi si(sau) pilotezi, in sensul ca este un adevarat allround-er. Eu am pilotat o data un Omei la inceputuri, si am fost tare multumit.
Este mai potolit ca un hotliner (Orion), nu e spuma, deci... :rolleyes:

pana acum cel mai la subiect sfat ... la omei ma gandeam si eu ...
merci mult
0

#14 Useril este offline   cristanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 30-December 08

Postat 20 February 2011 - 12:30 PM

Salut,
nu vreau sa dau sfaturi, aşa cum face toată lumea dar îţi pot spune cîte ceva despre Omei , te las pe tine să apreciezi care din cele două îl vei lua.
1. Calitatea la Omei lasă mult de dorit , a trebuit să întărim unele părţi ale fuselajului cu fibră ( este făcut dintr-un înveliş subţire de doi bani) iar aripa este la fel de proastă , cu torsiuni , sistemul de joncţiune - o sîrmă de oţel de 6mm foarte prost executat ;
2. Batiul motor subţire , la o aterizare dură se rupe în bucăţi , l-am întărit şi pe acesta cu fibră;
3. Viteza de zbor este mare , se angajează uşor în viraje cu viteză mică ,la pantă merge bine dacă îl zbori în viteză;
4. Preţul este bun dar calitatea este destul de slabă.
Eu personal aş alege Orion dacă diferenţa de preţ este mică .
Vezi totuşi motorizarea pentru ambele care nu cred că este aceiaşi.
Toate cele bune .
0

#15 Useril este offline   Olvi 

• ex rou162
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 February 2011 - 09:14 PM

Vezi postareacristanu, la 20 February 2011 - 12:30 PM, a spus:

Salut,
nu vreau sa dau sfaturi, aşa cum face toată lumea dar îţi pot spune cîte ceva despre Omei , te las pe tine să apreciezi care din cele două îl vei lua.
1. Calitatea la Omei lasă mult de dorit , a trebuit să întărim unele părţi ale fuselajului cu fibră ( este făcut dintr-un înveliş subţire de doi bani) iar aripa este la fel de proastă , cu torsiuni , sistemul de joncţiune - o sîrmă de oţel de 6mm foarte prost executat ;
2. Batiul motor subţire , la o aterizare dură se rupe în bucăţi , l-am întărit şi pe acesta cu fibră;
3. Viteza de zbor este mare , se angajează uşor în viraje cu viteză mică ,la pantă merge bine dacă îl zbori în viteză;
4. Preţul este bun dar calitatea este destul de slabă.
Eu personal aş alege Orion dacă diferenţa de preţ este mică .
Vezi totuşi motorizarea pentru ambele care nu cred că este aceiaşi.
Toate cele bune .

super tare .. merci mult pentru sfaturi .. :wacko: ma cam lasat putin cu gura masca .. credeam ca este un model ok, despre chestia de la fuselaj am mai auzit de la cineva ca este putin cam slaba .. si ca ar trebui intarita ... dar credeam ca a prins el un model mai prost, se pare totusi ca este o eroare de fabricatie.

e bine de stiut si de aripa torsionata ...
merci mult de acest scurt review .. eram cat pe ce sa il iau maine :D se pare ca o sa mai prasesc putin pe net sa vad ce mai gasesc.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro