Postat 12 February 2011 - 06:01 PM
...' Dragii mei " frumosi nebuni",de ce sa nu vorbim chiar de astazi.(cred ca ati remarcat in literatura, conotatia suprba a acestui apelativ).De cand sunt eu ,si din pacate cam demult,mi-am "otravit" viata cu aeromodele, in copilarie,si cu avioane "deadevaratelea" la maturitate.Nu puteam sa ma fac decat aviator,binenteles,dupa o boala grea ,cronicizata, de modelism.Practic m-am nascut si am crescut in cercul de aeromodele ,condus de tatal meu,pe la sfarsitul anilor 50,el fost zburator,ca atatia altii din familie;deci,revenind la ideea anterioara,nu ma puteam face achizitor la " ORACA" .
Boala a ramas,nu m-am vindecat,(sper ca nici voi,niciodata),ca dovada prezenta mea aici,alaturi de voi.Acum sunt un tanar pensionar al TAROM ,dupa ce am zburat aproape 16 000 de ore.Ultima bijuterie,care m-a suportat,a fost B-737,cu care m-am infratit aproape 11 ani,si vreo 8000 de ore de zbor.
...B-747 pe care vreau sa-l prezint, are si el o mica istorioara:totul a plecat de la o ambitie.Am vazut prin diferite reviste de modelism,in diferite ocazii,asazise machete,niste glume proaste, cum nu prea-mi place sa spun.Totul era aproximativ:un neamt se lauda cu trenul de aterizare, la care lucrase 100 de ore,biata jamba era un bat,cu o tabla indoita ce s-a vrut boghiu,aripa fara flaps,;niste japonezi,gasca mare(5 insi)sponzorizati de diferte companii etc...spre rusinea lor,prezentau ceva, ce cu efort puteai deslusi a fi un 747,care,bietul avion,avea 2 sarme de 5-6,zic eu,cu cate doua roti in chip de tren,dar binenteles,ca mot,2 jeturi superbe,si multe alte exemple,pe care si voi,sunt convins,le-ati remarcat.Vazand "minunatiile" lor,in conditiile in care,au posibilitati mai mari decat noi,atunci am zis" strigatul de lupta al dacilor liberi" ,- cu conotatiile de rigoare-,si m-am apucat de treaba.Dificultati,nenumarate:pentruca l-am vrut un 747 adevarat,la 1/20,cu absolut tot ce inseamna un avion real:tren,flaps,voleti de bord de atac,frane aerodinamice,etc...totul la scara si 100% functional. Este drept am avut si o anumita sansa:Pe aeroporturile pe unde mergeam,si parcam pe langa un 747,va dati seama,coboram urgent,imi luam ruleta,pix,hartie,si fuga la masuritori...Apoi,cu un astfel de tren realizat,mergant la Boeing,la scoala,i-am impresionat,si am obtinut documentatia necesara.M-m straduit,o fac in continuare,sa realizez ceva frumos. De cateva zile,de cand,Pitts-ul m-a introdus in lumea voastra,citesc cu mare,mare placere si atentie comentariile voastre...;cata pasiune,cata energie pentru un biet nit,un colt de flaps,o unghie de vopsea...irecuperabili..minunat. Imi plac doi cotoi batrani(sper sa nu fie suparaciosi)Gicosu si Flypol,despre care cred ca sunt cam leat cu mine....niste haiosi,cu care,tare asi vrea sa ma intalnesc,sa-i cunosc personal. Acum va imbratisez pe toti, si pe foarte curand.
...
[/quote]
[/quote]