Modelism - RHC Forum: Turnigy 9x - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnigy 9x

#1411 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 08 March 2014 - 10:16 AM

Eu as pune la 3.7V, asta inseamna inca 15% energie ramasa, lipo nu ii place descarcare extrema, ii dublezi viata daca te opresti mai devreme.
Si ai o marja suficienta pana la cei 7V de care vorbea Sergiu.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 08 March 2014 - 10:17 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#1412 Useril este offline   Lelutu22 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 11-December 12
  • Interests:Aviatia........

Postat 08 March 2014 - 10:16 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 March 2014 - 10:16 AM, a spus:

Eu as pune la 3.7V, asta inseamna inca 15% energie ramasa, lipo nu ii place descarcare extrema, ii dublezi viata daca te opresti mai devreme.
Si ai o marja suficienta pana la cei 7V de care vorbea Sergiu.

Asa este, am parte de multe ope de zbor pina ajung la 7,4V la 2s 1c LiPo chear uiti sa o mai incarci.
0

#1413 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 07-April 12
  • Interests:Heli

Postat 12 March 2014 - 02:32 PM

Salutare, am si eu o problema cu statia asta... Mi-am luat-o acum 2 luni de pe hk, inca am soft original pe ea, singura modificare a fost un backlight.
De cateva saptamani imi face figuri, in sensul ca am dat cu doua elicoptere de pamant. Initial am crezut ca s-a impuscat firul antenei ca tot scoteam modulul ca sa pot folosimufa ppm, iar cand il bagam inapoi firul nu intra inapoi prin gaurica si se ingramadea sub modul.
Am taiat firul, scoasa antena de sus, lipita pe spatele modulului si am lipit firele in modul, insa problema persista.
Ideea e ca nu inteleg, am pus receptorul pe masinuta am lasat masinuta in fata casei, cu prietena si eu m-am dus la vreo 300m si inca mergea. L-am pus pe elicopter, l-am dus la 40m si a cazut.
Aveti aici ceva poze cu modificarea adusa modulului:
https://www.dropbox....xvbk/vc-1kj1HO6
Trex 600 Pro EFL | Trex 500 ESP FBL - Spektrum Dx6
Sprint 2 Sport | Tamco Raider | Speed Passion RS-2 | Turnigy SCT 1/16
My feedback
0

#1414 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 12 March 2014 - 03:34 PM

Pacat de heli.Solutia mea ar fi Frsky.50$ modul+Rx cu telemetrie sau vreo 35$ modul+rx fara telemetrie.Daca vrei telemetrie o poti pune pe ecranul statiei(daca o resoftezi) sau pe un ecran auxiliar pe care il poti pune orinde pe statie.E 20$ ecranul,un divizor de tensiune e 3$,alti senzori au preturi decente.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 12 March 2014 - 03:36 PM

0

#1415 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 12 March 2014 - 04:38 PM

Vezi postareaMishu-Ptm, la 12 March 2014 - 02:32 PM, a spus:

Salutare, am si eu o problema cu statia asta... Mi-am luat-o acum 2 luni de pe hk, inca am soft original pe ea, singura modificare a fost un backlight.
De cateva saptamani imi face figuri, in sensul ca am dat cu doua elicoptere de pamant. Initial am crezut ca s-a impuscat firul antenei ca tot scoteam modulul ca sa pot folosimufa ppm, iar cand il bagam inapoi firul nu intra inapoi prin gaurica si se ingramadea sub modul.
Am taiat firul, scoasa antena de sus, lipita pe spatele modulului si am lipit firele in modul, insa problema persista.
Ideea e ca nu inteleg, am pus receptorul pe masinuta am lasat masinuta in fata casei, cu prietena si eu m-am dus la vreo 300m si inca mergea. L-am pus pe elicopter, l-am dus la 40m si a cazut.
Aveti aici ceva poze cu modificarea adusa modulului:
https://www.dropbox....xvbk/vc-1kj1HO6

Daca antenele de la receptorul de pe heli le-ai lipit de frame-ul de carbon ai mari probleme cu receptia.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#1416 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 05:02 PM

Receptorul nativ de FlySky are doar o antena, care nu o disting din imagine, dar daca ai pus-o orizontal, atunci chiar ca ai problema mare.
Antena Rx ar trebui sa fie verticala, la fel ca si cea a statiei si cat mai degajata de orice e metal sau carbon prin jur.
Adica... misiune imposibila.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 12 March 2014 - 05:02 PM

0

#1417 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3950
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 12 March 2014 - 07:08 PM

As zice eu pe boom ar fi cea mai degajata pozitie si iti dai seama si in aer in ce pozitie sa orientezi antena sa ai cel mai bun semnal.
0

#1418 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 12 March 2014 - 07:33 PM

Vezi postarearenatoa, la 12 March 2014 - 05:02 PM, a spus:

Receptorul nativ de FlySky are doar o antena, care nu o disting din imagine, dar daca ai pus-o orizontal, atunci chiar ca ai problema mare.
Antena Rx ar trebui sa fie verticala, la fel ca si cea a statiei si cat mai degajata de orice e metal sau carbon prin jur.
Adica... misiune imposibila.

In cazul unui elicopter unde ar fi pozitia ce-a mai buna atat pentru receptorul Fly sky cat si pentru frskay? Un mic indrumar din partea ta ar fi ideal
0

#1419 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 08:01 PM

Am avut statie identica in tara, antena o puneam si inca o pun pe tail boom suport, adica aproape orizontal. Ideea e ca n-am avut nicio problema cu vechea statie timp de un an si ceva, iar aici dupa o luna si ceva probleme.... Ar putea backligh-ul sa afecteze cu ceva?
My feedback
0

#1420 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 08:17 PM

Mai bine facem un pic teoria generala, si de aici se pot extrage cazurile particulare.
Poveste zice ca in orice moment cel putin una din antenele Rx, daca are mai multe, trebuie sa fie paralela si necolineara cu cea a statiei.
Ce pierderi de semnal avem daca nu este asa:
- un unghi de 45 de grade intre antene inseamna 3dB pierdere, adica 1.4x mai putin range fata de ideal
- un unghi de 90 de grade intre antene inseamna 26dB pierdere, adica 8x mai putin range fata de ideal
- antene colineare, adica una in prelungirea celeilalte, inseamna gaura neagra, la modul ideal teoretic pierdere totala semnal.

Mishu poate sa ajunga in situatia cea mai nasoala de mai sus daca de exemplu tine antena de la Tx indreptata spre heli, si are plasata orizontal unica antena - acum v-ati prins de ce bine sa fie doua ;) In momentul cand antena de pe heli indica spre statie se petrece colinearitatea si semnalul e dus.

Avand regulile de mai sus, acum e simplu sa simulati in casa diverse pozitii ale zburatoarei fata de statie si sa gasiti care sunt cele in care aveti pierderi de semnal semnificative.

Cum ziceam, in cazul platformelor care stau level 90% din zbor, adica coptere non-acro sau planoare, cel mai bine este ca antena Tx sa fie verticala, iar cele Rx ca un V sau un ^ cu un unghi mic intre ele, cam maximul cat credeti ca se va inclina platforma aia vreodata.
Asta este valabil daca zburati sub 45 de grade elevatie, adica la distante mai mari decat inaltimea.
Daca insa zburati mai mult deasupra capului, se schimba treaba, cele doua antene ar trebui sa fie la 90 grade in plan orizontal, adica una de-a lungul aripii si una de-a lungul fuselajului, sau ambele pe langa fuselaj, ca mustatile somnului, iar antena de la statie trebuie sa fie si ea la orizontala, inclinata intr-o parte.

Dupa cum se vede, modul cum se zboara schimba radical amplasarea antenelor, si este gresit sa luam un setup de la un tip de plattforma si sa il aplicam fara sa il analizam la alta zburatoare.

Un ultim exemplu de asa nu, la acrobate se pun frecvent cele doua antene in interiorul fuselajului la 90 grade in plan orizontal. Pozitia antenei nu este asa importanta pentru ca oricum un acrobat nu are o pozitie definita, plus ca este zburat aproape, sub 100m.
Luati acum acest setup si pus orbeste pe un avion de FPV, daca antena statiei este verticala, aveti in orice pozitie a avionului un ansamblu de axe perfect XYZ, adica fiecare este la 90 grade fata de cea a statiei, si ne-am taiat singuri range-ul de 8 ori ! Si de asta unii fac multi km si altii se plang ca nu le merge... ;)
0

#1421 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 12 March 2014 - 09:00 PM

Aici are dreptate Renato, eu cu FRSKY am facut zbor FPV de 12Km fara nici un amplif pe emisie.
Amtenele sunt puse una in coada la EZ pe verticala si una pe aripa stanga pe orizontala, deci pot zbura si cu antena statieie pe verticala si pe orizontala si ma pot juca cu ea in functie de RSSI-ul ce vine de la RX.
La planor antenele le am scoase pe linga canopie in forma de V si nici cu asta nu am avut probleme.
Pe acromaster imi stau inghesuite in fuselaj dar la distanta mica sub 100m nu am avut probleme.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#1422 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 09:50 PM

cum eu am doar elicoptere si o sa trec pe frsky asa vrea sa pozitionez antenela ca in fotografia alaturata daca e bine. Astept si parerea domniilor voastre

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 12 March 2014 - 09:52 PM

0

#1423 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 March 2014 - 10:07 PM

Pune la lucru ce am scris. In plus fata de cele scrise deja, in cazul heli mai apare si interpunerea corpului masiv de metal, daca e si carbon e si mai rau, intre statie si antene.
Pune heli in mijlocul camerei si invartete cu statia in jurul lui de doua ori, cu antena statie odata verticala, odata orizontala. Vezi in ce pozitii fie nu mai ai nici o antena paralela cu a statiei fie obturata de parti metalice/carbon din corpul heli. In functie de situatii repozitionezi o antena sau ambele ca sa ai cat mai putine zone moarte.
Daca zbori 3D nu prea mai conteaza, doar nu te duce prea departe...
Cu Frsky vei avea pe ecranul statiei taria semnalului si asta iti va spune mul mai multe decat scriem noi aici.
0

#1424 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 12 March 2014 - 10:32 PM

N-are nici o legatura cu pozitionarea antenei. Am zburat 450 cu frame carbon si singura antenuta bagata in frame si nu am avut probleme. Nimeni nu a avut probleme cu semnalul la un 450. La distanta la care zbori un 450 poti pune antena oricum ca tot nu pierzi semnalul indiferent ce statie folosesti.

Ce zic baietii cu teoria e corect dar la un 450 nu poti pierde semnalul din cauza pozitiei antenei. Asa ca fie ai o problema la TX/RX fie ai o problema in electronica (servo, ESC, contacte).

Vezi postareaMishu-Ptm, la 12 March 2014 - 08:01 PM, a spus:

Am avut statie identica in tara, antena o puneam si inca o pun pe tail boom suport, adica aproape orizontal. Ideea e ca n-am avut nicio problema cu vechea statie timp de un an si ceva, iar aici dupa o luna si ceva probleme.... Ar putea backligh-ul sa afecteze cu ceva?

0

#1425 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 12 March 2014 - 10:51 PM

Asa as zice si eu, 40m este o nimica toata pentru orice statie in 2.4 (si nu numai). Mai bine Misu-PTM ar povesti un pic despre cum a lipit el firul ala coaxial acolo, pe emitator, poate pune o poza detaliata. Eu am vazut la CET pe cineva care habar nu avea ca acela este un coaxial si il lipise pur si simplu ca pe un fir litat obisnuit (in scurt).
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#1426 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 12:36 AM

Problema a aparut dinainte sa fac modificarea la modul, si se manifesta pe doua elicoptere diferite. Lipituri am mai facut la receptoare si nu au fost probleme...
My feedback
0

#1427 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 01:03 AM

Vezi postareastiganas, la 12 March 2014 - 10:32 PM, a spus:

N-are nici o legatura cu pozitionarea antenei. Am zburat 450 cu frame carbon si singura antenuta bagata in frame si nu am avut probleme. Nimeni nu a avut probleme cu semnalul la un 450. La distanta la care zbori un 450 poti pune antena oricum ca tot nu pierzi semnalul indiferent ce statie folosesti.

Ce zic baietii cu teoria e corect dar la un 450 nu poti pierde semnalul din cauza pozitiei antenei. Asa ca fie ai o problema la TX/RX fie ai o problema in electronica (servo, ESC, contacte).

Ma ajuta cineva sa fac un diagnostic? Am vazut ca butonul de bind al statiei este si de range test, dar cum se foloseste?
Inainte de modificare dadea semne clare cum ca ar fi de la statie, gen nu raspundea pt o fractiune de secunda iar dupa modificare am dus heli-ul relativ departe fara sa vad pierderi de semnal si cnd sa fac un circuit cu el, mult mai aproape intr-un bank destul de agresiv la stanga nu am mai avut nici un control.
Sunt foarte confuz. Cum pot diagnostica radiocomanda? Eu facusem un range test pe normal inainte de modificare si eram la 200m si inca mergea. Pe elicopter in schimb, in hover la 40m experimentam pierderi de semnal.
Chiar nu vreau sa dau vreo 200€ pe o statie daca asta isi face treaba la fel de bine, dar nici sa stau 6 ore sa reconstruiesc un elicopter si sa dau cu el de pamant la primul zbor...
My feedback
0

#1428 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 08:23 AM

Butonul de bind este doar de bind, nu are si functie de range check (desi asa este inscriptionat). Bun, am lamurit-o cu partea de emisie, sa zicem ca totul e OK, ce receptor ai pe elicopter? Ai verificat firul antenei acestuia? Poti sa poti sa incerci alt receptor?
0

#1429 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 13 March 2014 - 08:37 AM

[quote name='casper20' timestamp='1394650841' post='722700']
Aici are dreptate Renato, eu cu FRSKY am facut zbor FPV de 12Km fara nici un amplif pe emisie.

Casper .....Casper........te urmaresc inca de cand erai incepator in aero si dupa un foarte scurt timp ai inceput sa bati record dupa record in materie de FPV.......o chestie admirabila. Imi provoci o ,,mancarime" de ciuda extraordinara ori de cate ori vad

ca postezi pe forum inca vreun record FPV.

Eu am inteles ca zbori intr-un mediu nepoluat RF, ai separat cat de mult vTX ul de rcRX insa nu am intalnit pe nimeni inca , nici chiar pe RCG sa zboare asa departe fara booster pe RC......

Te rog posteaza pe forum sau pe PM setup ul tau, cu poze sau ceva intrucat iti spun sincer ca imi vine sa imi arunc dracului platformele mele si vreau sa trec pe stilul tau.........

Am inteles ca ai avut problem la un moment dat cu DVR ul dar poate intre timp le-ai rezolvat........:good:

Mersi !

PS nu astept reply de la Renatoa, pe care il stim ca e brav cu distantele astea ,,selenare"...LOL
0

#1430 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 08:37 AM

Treaba s-a intamplat pe doua elicoptere diferite, cu doua receptoare diferite. Sunt noi receptoarele, nu m-am gandit sa verific firele.
My feedback
0

#1431 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 March 2014 - 08:45 AM

Receptoarele au si ele fir coaxial care in functie de fixare poate fi supus la stres mecanic repetat. Trebuie verificate, credeam deja ai facut asta cand ai zis ca ai mers pana la 300m...

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 13 March 2014 - 08:45 AM

0

#1432 Useril este offline   Liviu_net 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 24-October 13

Postat 14 March 2014 - 05:28 PM

Salutare tuturor!!!

Am urmatoarea configuratie: T9X cu soft er9x , modul OrangeRx DSM2/DSMX 2,4 GHz si receptor cu stabilixator OrangeRx.
Cum mixez sau ce setari trebuie pentru a putea dezactiva stabilizatorul dintr-un switch(si care switch)? In documentatia receptorului scrie:

6P Switches Control Setting

1) AUX_CTRL control Gyro

With this switch in the left side (near the pin sockets), gyro function will be always ON and AUX_CTRL control Gyro function will be turned OFF. When this switch is switched to the right side, the gyro function will be controlled by the AUX signal. With this function, the AUX signal within 1.7ms and 2.1ms period will disable Gyro function, in other words, any other signal value will activate the Gyro function.

Multumesc anticipat!!!

Stima

Aceasta postare a fost editata de Liviu_net: 14 March 2014 - 05:30 PM

0

#1433 Useril este offline   Liviu_net 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 24-October 13

Postat 14 March 2014 - 05:58 PM

Asa arata receptorul. Configuratia aratata mai sus functioneaza foarta bine , si la diatanta de aproximativ 1000m , in aer, dar as vrea sa pot si dezactiva stabilizator.

Stima,
Liviu

Fisiere atasate

• Fisier atasat  ORX.PNG (180.23K)
    Number of downloads: 40

Aceasta postare a fost editata de Liviu_net: 14 March 2014 - 06:03 PM

0

#1434 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 March 2014 - 09:58 PM

M-at convins... Trec pe frysky... Vreau modul cu telemetrie senzor voltaj si rpm pt heli. Unde gasesc? Ceva link-uri?
My feedback
0

#1435 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 05:06 PM

Revin cu un nou update. Am facut azi un range test, receptorul scos pe geam, la etajul doi si eu m-am dus in capatul strazii, mergea fara probleme. Mergea si cu receptorul in casa, se intrerupea cand dadea sa intre pe hol.
Geamul meu este penultimul de la etajul doi, pe partea stanga in celalalt capat al strazii:
https://www.dropbox....4%2052%2036.jpg
Ceea ce ma face si mai confuz... E destul, de 10 ori mai mult decat am eu nevoie, dar de ce pe heli face probleme?
My feedback
0

#1436 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 07:37 PM

Sa ai oare un bruiaj ? Sunt BEC-uri in comutatie care emit RF de amortzesc totul pe o raza de 10 cm... am experimentat personal cu unul de 3A de la HK, care imi termina giroul de la tricopter !
Daca nici asta nu e cauza, ar mai fi posibil ca antena aia sa fie dez-acordata de apropiere de boom... :unsure: as incerca testul cu totul in pozitie de zbor, heli alimentat, dar antena departata cat se poate de mult de tot ce e metalic, pusa pe o bucata de spuma sau altceva neconductor.
0

#1437 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 10:01 PM

Asa pasiv nu iti dai seama, si eu am distrus 2 hely din cauza receptiei dar pierderea semnalului a fost la fractiune de secunda. La distante mari am incercat si eu statia si receptorul si a fost perfect. la inceputul zborului am facut un hover la 15 metri de mine si mergea perfect pana cand hely se inclina intr-o parte dupa care la miscarea sticului la disperare isi revenea. Am incercat ceva circuite pana cand la un moment dat s-a intors intr-o parte si atunci am strigat catre colegii de zbor ca am pierdut controlul si sa prabusit. La fel si Nitro, a mers cat a mers dupa care s-a intors intr-o parte si asa a gasit solul
0

#1438 Useril este offline   Mishu-Ptm 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 01:13 PM

Banuiesc ca daca am pierderi de fractiuni de secunda nu voi observa cand doar misc un servo asa liber.
Tu cum ai rezolvat problema pana la urma?
My feedback
0

#1439 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 02:02 PM

deocamdata astept un modul de emisie de la frsky
0

#1440 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 March 2014 - 02:15 PM

Pierderile de fractiuni de secunda nu apar fara sa ai si pierdere de distanta, parerea mea... :unsure:
Daca rezolvi problema de range, si ajungi sa ai pe heli aceasi distanta ca la testele la sol, ma astept ca link-ul RC sa fie solid.
Plus ca, esential, pe receptorul original FlySky nu ai pierderi de semnal ! chiar daca inchizi statia se pastreaza ultima comanda, adica asa numitul failsafe hold. Au fost niste serii de receptoare care au avut un comportament mai particular, pe canalele superioare incetau sa transmita impulsuri PWM complet.
Nu stiu ce este cuplat la un heli pe canalele superioare > 4, si cum ar putea influenta un astfel de comportament :unsure: presupunand ca ai avut un asemenea "noroc".
La multicoptere canalul 5 este de control moduri de zbor, si lipsa semnal inseamna retur la baza sau, daca nu are GPS, aterizare controlata.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 16 March 2014 - 02:15 PM

0

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »