Modelism - RHC Forum: Turnigy 9x - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnigy 9x

#691 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 30 January 2012 - 06:19 PM

mi se pare riscant lipiturile, o mica neatentie si s-a dus atmelul, eu ma gandeam doar la placa cu contactele.Placa de la smartie parts vine cu contactele, plus interfata de programare dupa cate am vazut Si pe langa asta mi se pare urat sa ma apuc sa decupez carcasa sa mai fac loc unei mufe cu cel putin 6 pini. Ca si pinii care calca pe paduri ma gandeam la micile telescoape de la ceasurile de mana /
0

#692 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 30 January 2012 - 06:27 PM

Vezi postareaemilemir, la 30 January 2012 - 06:19 PM, a spus:

mi se pare riscant lipiturile, o mica neatentie si s-a dus atmelul, eu ma gandeam doar la placa cu contactele.Placa de la smartie parts vine cu contactele, plus interfata de programare dupa cate am vazut Si pe langa asta mi se pare urat sa ma apuc sa decupez carcasa sa mai fac loc unei mufe cu cel putin 6 pini. Ca si pinii care calca pe paduri ma gandeam la micile telescoape de la ceasurile de mana /

Daca tii neaparat sa iti faci tu placa nu o face cu improvizatii din astea gen telescoapele de la curelele de ceas. Se gasesc de cumparat pogo-pins la magazinele de electronica.

Consider insa ca vei ajunge sa dai mai multi bani pe placa ta DIY ( neluand in considerare timpul consumat ) decat pe cea de pe SmartieParts.
0

#693 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2012 - 06:46 PM

multam pt informatie, o sa caut sa cumpar pinii, timp e destul,iar de costat nu cred ca va costa nici o zecime, placa de sticlotextolit am din belsug iar acum e un programator pe usb din hk
0

#694 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 30 January 2012 - 06:50 PM

Aveti o obsesie cu copiatul si nu aveti idee chiar de loc de costurile reale in aceast industrie...
Ce s-a copiat in 9X? au ajuns potentiometrul, switch-ul, procesorul atmega328 si display-ul LCD inovatii care trebuie sa ceara voie cineva sa le mai foloseasca sau sa se caute de patente ? Mai contine aceasta statie altceva ?
Costul este absolut normal si pot sa demonstrez ca poate fi scoasa la banii astia executata in tara, doar turnarea carcasei ramane o problema de rezolvat.
LCD-ul este 6$, si nu pe site-uri chinezesti, ci la mouser, digikey sau farnell. Procesorul 10-15 lei in tara in nenumarate locuri.
Soft-ul il faci odata - prost, cum a fost facut cel original 9X - dar dupa aia gata, nu mai costa nimic, nu cere castrionul de orez zilnic.
Printre primele lucruri care le-am invatat dupa 89, lucrand cu cei din vest a fost ca ei nici nu se apuca de treaba daca analizele de piata nu arata ca pot vinde la 3-4 ori pretul de fabricatie. Aceasta diferenta enorma se disipa in nenumaratele verigi intermediare care formeaza un lant de vanzare occidental, printre care reclama joaca un rol nu tocmai de neglijat. Acest mecanism de vanzare, cat si costul sensibil mai ridicat de fabricatie datorat salariilor occidentale, si iata de ce cost mult produsul din vest.
Mult injurata calitate proasta chiar nu are nici un loc in schema asta ! Cine vrea calitate buna precizeaza din start lanturile de verificare corespunzatoare, care nu ridica in nici un caz costul la cotele la care le pretind unii. Vi se pare ca produsele Apple ar fi de calitate inferioara ? Va sfatuiesc sa cautati articolele recente de saptamana trecuta unde sunt descrise conditiile de viata si munca ale lucratorilor de la FoxConn, producatorii iP...ix-urilor
Revenind la smartieparts, este cumva placa opensource ? Daca scoate cineva fisierele Eagle, va fac cate bucati vreti la 2-3$ bucata si o sa va puteti juca de-a canadianul caruia ii plangeti de mila ca lipeste cu mana de 50$, pentru ca asa considera el, ca nivelul lui de trai atat face... Nu stiu de ce am impresia ca, chinezul de aceasi nationalitate cu canadianul este putin mai modest si ar face placa aia la 10$, asta este de fapt ce nu place, ca ni se arata pisica unui model economic mult mai modest decat cel cu care ne-am obisnuit...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#695 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 30 January 2012 - 06:57 PM

Vezi postareaemilemir, la 30 January 2012 - 06:19 PM, a spus:

Lipiturile se fac pe niste pad-uri mult mai mari decat puteti crede, doar desfaceti statia si aruncati o privire si o sa va linistiti.
Din contra, mi se pare mai riscanta potrivirea manuala a oricaror fel de pini ca sa cada simultan pe acele pad-uri.
Plus, ce te faci daca ai placa V1? Macar asta ati verificat ? Daca nu e placa V2, macar o lipitura va trebui facuta, si aceea vi se va parea mai grea decat celelalte 5 care au pad-urile lor uriase in comparatie cu un terminal de rezistenta smd 0603.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#696 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2012 - 07:37 PM

chiar sigur nu stiu ce versiune e, m-am gandit si cu potrivirea padurilor, o hartie transparenta peste paduri si marcarea lor dupa care transpunerea pe sticlotextolit
0

#697 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 30 January 2012 - 11:45 PM

Salutare, va rog sa ma lamuriti putin cu un mix. As dori sa aloc un potentiometru pentru flapsuri si in acelasi timp sa mixez putin profundorul. Se poate face asa ceva?
Daca da profundorul va cobora proportional cu flapsurile?
Multumesc mult.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

#698 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 01:05 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 January 2012 - 06:50 PM, a spus:

Aveti o obsesie cu copiatul si nu aveti idee chiar de loc de costurile reale in aceast industrie...
Ce s-a copiat in 9X? au ajuns potentiometrul, switch-ul, procesorul atmega328 si display-ul LCD inovatii care trebuie sa ceara voie cineva sa le mai foloseasca sau sa se caute de patente ? Mai contine aceasta statie altceva ?
Costul este absolut normal si pot sa demonstrez ca poate fi scoasa la banii astia executata in tara, doar turnarea carcasei ramane o problema de rezolvat.
LCD-ul este 6$, si nu pe site-uri chinezesti, ci la mouser, digikey sau farnell. Procesorul 10-15 lei in tara in nenumarate locuri.
Soft-ul il faci odata - prost, cum a fost facut cel original 9X - dar dupa aia gata, nu mai costa nimic, nu cere castrionul de orez zilnic.
Printre primele lucruri care le-am invatat dupa 89, lucrand cu cei din vest a fost ca ei nici nu se apuca de treaba daca analizele de piata nu arata ca pot vinde la 3-4 ori pretul de fabricatie. Aceasta diferenta enorma se disipa in nenumaratele verigi intermediare care formeaza un lant de vanzare occidental, printre care reclama joaca un rol nu tocmai de neglijat. Acest mecanism de vanzare, cat si costul sensibil mai ridicat de fabricatie datorat salariilor occidentale, si iata de ce cost mult produsul din vest.
Mult injurata calitate proasta chiar nu are nici un loc in schema asta ! Cine vrea calitate buna precizeaza din start lanturile de verificare corespunzatoare, care nu ridica in nici un caz costul la cotele la care le pretind unii. Vi se pare ca produsele Apple ar fi de calitate inferioara ? Va sfatuiesc sa cautati articolele recente de saptamana trecuta unde sunt descrise conditiile de viata si munca ale lucratorilor de la FoxConn, producatorii iP...ix-urilor
Revenind la smartieparts, este cumva placa opensource ? Daca scoate cineva fisierele Eagle, va fac cate bucati vreti la 2-3$ bucata si o sa va puteti juca de-a canadianul caruia ii plangeti de mila ca lipeste cu mana de 50$, pentru ca asa considera el, ca nivelul lui de trai atat face... Nu stiu de ce am impresia ca, chinezul de aceasi nationalitate cu canadianul este putin mai modest si ar face placa aia la 10$, asta este de fapt ce nu place, ca ni se arata pisica unui model economic mult mai modest decat cel cu care ne-am obisnuit...

@renatoa, calm, usor, nu o lua personal :clapping:

In primul rand ce s-a copiat ... pai probabil tot. Nu, potentiometrul, switch-ul si procesorul nu au ajuns inovatii si sunt produse in masa si integrate in diverse dispozitive. Adevarat. Ce s-a copiat insa este schema electronica, ce potentiometre, de ce valori, placa electrica, etc. Munca pentru a dezvolta tot sistemul electronic de la zero nu este chiar o plimbare prin parc si nici ieftin nu este.

A mai fost copiat probabil si design-ul carcasei care este iar o munca pentru a fi gandit/realizat de la zero. Costurile de proiectare / design au fost probabil foarte mici per total, si aici, orice persoana platita este oricum platita mai putin decat in alte parti.

Dupa munca de dezvoltare vine munca de productie si asamblare, aici fiind iar implicate persoane platite prost.

Canadianului nu ii plang de mila dar sunt sigur ca nici nu sta pe un munte de bani. Comparam aici doua produse din doua tari foarte diferite, in China in fabrici se plateste prost si se munceste mult, calitate mai slaba, in Canada economia este alta, salariile ajung la cateva zeci de mii de euro pe an si costurile de trai sunt altele. Altfel spus, 10$ castigati in China nu au aceeasi valoare si in Canada. Daca unui Chinez ii dai 10$ reprezinta banii lui pe 10 zile de munca, un Canadian nu isi ia nici o masa calumea. Este normal sa vrea mai multi bani pe ora aia de lipit componente.

Zici ca tu ne faci placi SmartieParts la 2-3$ bucata ... da, poate, cu costurile de productie de aici, din Romania, unde cu salariul unui Canadian average tu poti trai chiar in putin lux. Si vorba ta, daca scoate cineva fisierul Eagle, adica daca taiem toata munca si costurile de proiectare / testare. In astia 2-3$ ai inclus costurile de asamblare ? de a mentine un magazin ? client support ? produse returnate ? rata de failure ( aka produse iesite prost ) ... taxe ... etc., nu cred :good:

Prin urmare consider ca placa canadienilor nu are un pret prea mare in timp ce imi pare rau ca statia Turnigy costa atat de putin, sunt sigur ca niste oameni sunt munciti in conditii mizerabile ca noi sa beneficiem de acel pret.
0

#699 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 31 January 2012 - 08:11 AM

Vezi postareaalex g, la 30 January 2012 - 11:45 PM, a spus:

Salutare, va rog sa ma lamuriti putin cu un mix. As dori sa aloc un potentiometru pentru flapsuri si in acelasi timp sa mixez putin profundorul. Se poate face asa ceva?
Daca da profundorul va cobora proportional cu flapsurile?
Multumesc mult.

La ce varianta de soft te referi?
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#700 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 31 January 2012 - 11:48 AM

Vezi postareaVucea Radu, la 31 January 2012 - 01:05 AM, a spus:

In primul rand ce s-a copiat ... pai probabil tot. Nu, potentiometrul, switch-ul si procesorul nu au ajuns inovatii si sunt produse in masa si integrate in diverse dispozitive. Adevarat. Ce s-a copiat insa este schema electronica, ce potentiometre, de ce valori, placa electrica, etc. Munca pentru a dezvolta tot sistemul electronic de la zero nu este chiar o plimbare prin parc si nici ieftin nu este.

Pai tocmai la asta s-a referit, chiar si pentru un inginer (chinez) semicompetent nu e chiar asa complicata proiectarea si crede-ma, renatoa stie ce vorbeste.

Cat despre carcasa, e copie evidenta de JR 9x :rolleyes: Cu mici modificari la butoane si ecran.
It's difficult to make things simple!
0

#701 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 12:05 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 31 January 2012 - 08:11 AM, a spus:

La ce varianta de soft te referi?

La cel original, nu am schimbat nimic la statie pana acum.
Multumesc.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#702 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 12:11 PM

Nu pot sa te ajut http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif, daca era ER9X te rezolvam.
0

#703 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 01:06 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 31 January 2012 - 12:11 PM, a spus:

Nu pot sa te ajut http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif, daca era ER9X te rezolvam.

Multumesc oricum, daca nu exista o astfel de posibilitate, am sa fac un mix pe swich si sper sa rezolv asa.
Stima
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#704 Userul este online   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 31 January 2012 - 08:40 PM

daca reusesti..sa ne zici si noua. Eu am reusit ceva cu mixarea trenului cu eleronul si flaspul. Nu sunt multumit. Era sa belesc planorul la un reglaj in zbor. Eleroanele coboara ambele dar oricat as incerca sa le fac sa coboare simetric, nu mi-au iesit, iar in zbor e cu totul alta poveste. M-am saturat sa tot fac reglaje si am renuntat. M-am convins ca trebuie sa pun alt soft, ala mai nou, ca asta...a inceput sa ma enerveze. Mai mult - acum cateva zile s-a mai si resetat toul. (am opt modele memorate...si distractia a fost gata).
0

#705 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 12:16 AM

Eu n-am treaba cu eleroanele. Ma gandeam sa mixez flaps-profundor, doar ca actionarea sa se faca din potentiometru, progresiv. Voi incerca zilele ce urmeaza sa vad ce se poate si ce nu.
In ultima instanta fac un mix pe swich si gata.
A incercat cineva cu soft mai nou sa faca acest mixaj prin potentiometru?
Multumesc.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#706 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 09:08 AM

Cu ER9X am facut eu. Dar acesta nu este un soft mai nou ci un alt soft. Asa cum am subliniat in mai multe randuri si eu si multi altii pe acest topic, solutia pentru a avea posibilitati largi de mixaj (fara a baga mana in buzunar pentru o alta statie) este schimbarea softului original. Am vazut ca si Mihai_supy vrea softul nou, la inceput era cam reticent cand noi tot bombaneam pe aici cu schimbatul. :blink:

Vezi postareaMihai_supy, la 29 July 2011 - 04:47 PM, a spus:

Urmeaza un modul mai serios..si poate noul soft..daca gasesc pe cineva in buzau sa o faca...sau, daca ne hotaram sa rne luam un rand de componente..caci suntem 4 posesori de 9x...Vedem daca se justifica (o sa ziceti ca da)...si daca ne intelegem. Deocamdata pentru modelele mele...e suficient...daca o sa ma prind cum fac sa am si flapsuri..pai e arhisuficient...

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 01 February 2012 - 09:09 AM

0

#707 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 02:59 PM

M-am tot gandit si eu in ultimul timp la ER9X, dar pana nu ajung in tara nu prea am cum. Am sa mai interesez cine de prin zona Bucovinei are acest soft si poate il pun si eu.
Numai bine.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#708 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 03:54 PM

Vezi postareaalex g, la 01 February 2012 - 02:59 PM, a spus:

M-am tot gandit si eu in ultimul timp la ER9X, dar pana nu ajung in tara nu prea am cum. Am sa mai interesez cine de prin zona Bucovinei are acest soft si poate il pun si eu.
Numai bine.

Soft-ul este gratuit pe net http://code.google.com/p/er9x/

Ceea ce iti trebuie este fie modulul de programare de la canadieni ( link ) care se monteaza foarte usor, fie sa iti cumperi un programator pe USB ( link - cel mai ieftin pe care il stiu eu ) si il conectezi prin lipituri la placa de baza, apoi programezi statia.
0

#709 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 06:45 PM

Am mai pus o data link-ul tot aici, e $8 cu tot cu transport http://www.hobbyking...roccessors.html
0

#710 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 07:00 PM

Vezi postareaZen, la 01 February 2012 - 06:45 PM, a spus:

Am mai pus o data link-ul tot aici, e $8 cu tot cu transport http://www.hobbyking...roccessors.html

Este si ala o varianta. Personal il prefer pe cel de pe SparkFun. Are cateva chestii in plus care pentru un incepator in electronice si programare micro-uri sunt avantajoase:

- Power target ( alimenteaza statia din USB, nu se poate intrerupe alimentarea in timpul programarii, nu strici statia )
- Power protection ( te ajuta sa nu prajesti microcontroller-ul in cazul in care nu ai lipit ceva bine )
- Buffer ( previne erorile de comunicare, bottleneck-urile, si asigura programarea corecta a statiei )

Bineinteles toate astea vin cu un cost aditional.
0

#711 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2012 - 09:10 PM

Power target are si cel de la HK, de restul nu stiu dar probabil ca le are. De regula HK nu specifica toate functiile componentelor, se bazeaza doar pe pret :drinks:

Aceasta postare a fost editata de Zen: 01 February 2012 - 09:11 PM

0

#712 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 February 2012 - 11:39 PM

Bun gasit, revin la problema care ma rodea de cand am ultimul model si anume mixaj flaps profundor. Am incercat aseara ceva dar s-au terminat acumulatorii statiei :)
In seara asta am reluat butonatul si pana la urma a iesit asa cum am vrut. In primul rand am conectat fizic flapsurile pe canalul 6 al receptorului si am alocat GEAR ca swich din meniul emitatorului. Am intrat in submeniul de mixaje, la MIX 6 Aici: STATE-ACT, am setat MASTER-FLAPS, apoi SLAVE-ELEVATOR, apoi SW-ON, si la TUNE se intra cu tasta + si se pot seta 5 puncte ale curbei, in functie de necesitatile fiecaruia. La utilizarea swich-ului GEAR, atat flapsurile cat si profundorul iau pozitiile maxime setate din mix.
A doua incercare reusita a fost alocarea acestui mix pe potentiometrul PIT-TRIM.Trebuie doar inlocuit in AUX-CH, GEAR cu PIT-TRIM. Apoi proportional cu coborarea flapsurilor se misca si profundorul in functie de cele 5 puncte setate in MIX 6-TUNE.
DECI SE POATE :yahoo::rolleyes::good:
Astept de acum sa se linisteasca vremea sa vad cum reactioneaza la comenzi acum.
Bafta tuturor.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#713 Userul este online   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 09 February 2012 - 03:32 PM

Ok. asta e simplu.

Ce vreau eu...si se parecanu ma multumeste inca e urmatorul aspect.
Am eleroanele - canal 1 si 6 care trebuie sa se miste ca eleroane, dar si ca flapsuri. as fi vrut sa se miste si in sus dar si in jos.

PS. daca e cineva dispus sa-mi puna si mie softul ala de care vorbiti, sau daca e cineva care sa-mi imprumute electronica necesara schimbarii...as fi foarte incantat. Merci.
0

#714 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 February 2012 - 04:02 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 09 February 2012 - 03:32 PM, a spus:

Ok. asta e simplu.

Ce vreau eu...si se parecanu ma multumeste inca e urmatorul aspect.
Am eleroanele - canal 1 si 6 care trebuie sa se miste ca eleroane, dar si ca flapsuri. as fi vrut sa se miste si in sus dar si in jos.

PS. daca e cineva dispus sa-mi puna si mie softul ala de care vorbiti, sau daca e cineva care sa-mi imprumute electronica necesara schimbarii...as fi foarte incantat. Merci.

Am setat limitele flapsurilor din TX-END POINT. Mergeau si in jos si in sus.
Dar in jos functioneaza si ca flapsuri si ca eleroane?
Stima.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#715 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 17 February 2012 - 09:41 PM

Am cumparat azi o radiocomanda Turnigy 9x. Cu 8 baterii R6 capacul din spatele radiocomenzii se inchide binisor. Am pus apoi 8 acumulatori NiMh. Un chin sa inchid capacul. Daca la inchidere a fost cum a fost la deschidere a fost si mai groaznic. Asa se intampla la toate radiocomenzile Turnigy 9X?
O alta intrebare: daca as lasa definitiv acumulatorii in statie (ca e un chin sa umblu la ei) si sa incerc sa ii incarc prin mufa laterala se intampla ceva? Voi cum procedati?

Aceasta postare a fost editata de lazardominte: 17 February 2012 - 09:43 PM

Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#716 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 09:53 PM

Vezi postarealazardominte, la 17 February 2012 - 09:41 PM, a spus:

Am cumparat azi o radiocomanda Turnigy 9x. Cu 8 baterii R6 capacul din spatele radiocomenzii se inchide binisor. Am pus apoi 8 acumulatori NiMh. Un chin sa inchid capacul. Daca la inchidere a fost cum a fost la deschidere a fost si mai groaznic. Asa se intampla la toate radiocomenzile Turnigy 9X?
O alta intrebare: daca as lasa definitiv acumulatorii in statie (ca e un chin sa umblu la ei) si sa incerc sa ii incarc prin mufa laterala se intampla ceva? Voi cum procedati?

Salut, si la mine se inchide si se deschide mai greu capacul uneori, depinde de cum reusesc sa asez firele intre suportul bateriilor si corpul telecomenzii. Oricum nu am avut probleme deosebite si merge mai bine decat la inceput.
Acumulatorii ( GP 2000mAh Ni-Mh) ii incarc in alta telecomanda, ca prin mufa laterala de la 9X nu merge. Parca trebuie suntata o dioda sau asa ceva era scris intr-o postare ceva mai in urma.
Spor la treaba si numai bine.

Aceasta postare a fost editata de alex g: 17 February 2012 - 09:55 PM

Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#717 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 11:13 PM

Da, se intampla cam la toate 9x-urile, si in plus risti sa ai contact imperfect in acel battery holder si sa se inchida statia cu modelul in zbor.

Eu am cumparat un Zippy 2S 800mah cu mufa JST si am conectat-o la statie. Conexiunea la mufa nu este geniala dar nu se decupleaza, iar bateria are loc berechet.

Daca ti se pare prea putin 800mah, mai exista 2 solutii:

Una este aceasta baterie LiFe dar care este pe 3S
http://www.hobbyking...tter_pack_.html

sau bateria asta
http://www.hobbyking...Warehouse_.html
0

#718 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 11:34 PM

Vezi postareaVucea Radu, la 17 February 2012 - 11:13 PM, a spus:

Da, se intampla cam la toate 9x-urile, si in plus risti sa ai contact imperfect in acel battery holder si sa se inchida statia cu modelul in zbor.

Eu am cumparat un Zippy 2S 800mah cu mufa JST si am conectat-o la statie. Conexiunea la mufa nu este geniala dar nu se decupleaza, iar bateria are loc berechet.

Daca ti se pare prea putin 800mah, mai exista 2 solutii:

Una este aceasta baterie LiFe dar care este pe 3S
http://www.hobbyking...tter_pack_.html

sau bateria asta
http://www.hobbyking...Warehouse_.html

Varianta cu 2S...merge mai mult la ER9X,..nu?
A mea incepe sa cante de pe la 8,6V. Battery holder-ul l-am inlocuit cu altul la fel ca model dar nu strange bateriile si nu am probleme cu intreruperile. Cu capacul in schimb aceiasi poveste...cam greu dar merge.
Stima.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
WING-TIGER
0

#719 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 11:59 PM

Vezi postareaalex g, la 17 February 2012 - 11:34 PM, a spus:

Varianta cu 2S...merge mai mult la ER9X,..nu?
A mea incepe sa cante de pe la 8,6V. Battery holder-ul l-am inlocuit cu altul la fel ca model dar nu strange bateriile si nu am probleme cu intreruperile. Cu capacul in schimb aceiasi poveste...cam greu dar merge.
Stima.

2S este mai recomandat pentru ca statia nu are nevoie decat de vreo 5V, surplusul fiind transformat in caldura de catre convertorul de tensiune. 3S nu este o crima, dar sa zicem ca uzeaza statia electronic mai mult. 3S-ul acela pe Litiu-Fier are insa un voltaj mai mic, 9.9V fata de 11V, deci nu ar fi rau ... plus ca are deja mufa exact ca pe statie.

Acum, daca nu ai soft-ul ER9X se poate lipi o rezistenta ca sa pacalesti voltmetrul statiei si asa poti pune 2S fara probleme.

Bafta !
0

#720 Useril este offline   Dobrin 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 31-May 11

Postat 18 February 2012 - 11:19 AM

http://www.autorc.ro...0mah-3s-tx.html
0

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou