Modelism - RHC Forum: Turnigy 9x - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnigy 9x

#871 Useril este offline   marian54 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 09 May 2012 - 10:31 AM

Cine poate aduce 1 buc.9x sa spuna la ce pret.Eventual cu un pack de emisie potrivit(stiti voi mai bine de care).
0

#872 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 19-July 10
  • Interests:Crazy ass truck builds

Postat 09 May 2012 - 01:16 PM

Vezi postareamarian54, la 09 May 2012 - 10:31 AM, a spus:

Cine poate aduce 1 buc.9x sa spuna la ce pret.Eventual cu un pack de emisie potrivit(stiti voi mai bine de care).

Pai cel mai simplu e sa dai singur comanda de una si astepti pana ti-o baga aia pe contul tau, pe reserved.
Uite o baterie AICI care eu o folosesc cu succes.
Daca faci singurel asta, iesi cel mai ieftin.
Doar 10% din modelism se vede, restul e in mintea si imaginatia noastra

-->> My YouTUBE channel <<--
0

#873 Useril este offline   marian54 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 10 May 2012 - 06:18 AM

Nu am carte de credit,de asta apelez la cine are.
0

#874 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 10 May 2012 - 06:39 AM

Ok, te ajut eu, am comandat una, te anunt cand o expediaza.
Nici un comision, exact pretul de pe site.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 May 2012 - 06:40 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#875 Useril este offline   costash 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 331
  • Inregistrat: 19-July 10
  • Interests:Crazy ass truck builds

Postat 11 May 2012 - 09:18 AM

Vezi postareamarian54, la 10 May 2012 - 06:18 AM, a spus:

Nu am carte de credit,de asta apelez la cine are.

Nu treb neaparat card de credit, poti si cu unul de debit. Te duci la o banca la alegere, intrebi pe o tanti (sau nene) de la ghiseul ptr persoane fizice de un card de debit cu care poti face plati online, depui cati bani vrei pe acel card si iti faci cont de paypal cu el. Si dupa poti face ce cumparaturi vrei online, in limita a cati bani ti-ai depus pe acel card. E metoda cea mai sigura ptr a face plati online (comparativ cu ideea de ati pune datele de la cardul de credit, unde ai, teoretic, mai multi bani), fara sa iti faci griji ca iti "curata" sau "hackuieste" cineva cardul.
Bafta si scuze de offtopic :p
Doar 10% din modelism se vede, restul e in mintea si imaginatia noastra

-->> My YouTUBE channel <<--
0

#876 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 12 May 2012 - 09:28 PM

Pentru cei care credeti ca aveti probleme cu butoanele de trimm de la modelul acesta de statie ... va inselati - in mare masura. Butoanele de dedesubt sunt bine mersi (cel putin la mine sunt), sistemul tampit de "ciocanele" insa ... face ca in timp "ciocanelele" sa nu mai calce cum trebuie pe butoanele de dedesubt si nici sa mai apese cu forta necesara unde trebuie. Ca atare trimm-ul nu va mai functiona.

Va prezint cea mai noua "inventie" care inlocuieste clasicul sistem cu "ciocanele" Fisier atasat  Picture 1048.jpg (128.61K)
Number of downloads: 168 , care cel putin la ora asta par a functiona conform destinatiei. Doua betisoare de bambus lipite cu superglue, direct pe butonasele ca cele de mouse din placuta electronica de dedesubt si ... o placuta de lemn de basla intre ele pe post de ... distantier.
Ce programare, ce iluminare backlight, luati d-aci cu lemn de basla ... :)

Adevarul este ca dupa 2 ani de folosire intensiva ... ma bucur ca s-au dus doar butoanele de trimm si nu ... stick-urile (inca). Evident, nu-i timpul trecut, da' pe bune, rup in gura statia asta zi de zi aproape, de 2 ani si ceva si ... inca mai duce!

Aceasta postare a fost editata de PaunFD: 12 May 2012 - 09:30 PM

"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#877 Useril este offline   p_cipri 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 955
  • Inregistrat: 20-August 03
  • Interests:Muzica, Navomodelism, Aeromodelism, Multicoptere

Postat 13 May 2012 - 07:27 PM

CEi care aveti resoftata statia cu ER9x, ai gasit cumva cum se poate seta failsafe la aceasta radiocomanda?
Turnigy 9X cu modul audio si Frsky telemetry
https://www.youtube....HuEcHGiek&t=14s

Quad S500 cu Naza V2

EasyGlider Pro
0

#878 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 May 2012 - 08:09 PM

Doar resoftarea ajuta? nu trebuie sa stie si (mai ales) receptorul asa ceva ?
0

#879 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 15 May 2012 - 05:49 AM

Vezi postareaPaunFD, la 12 May 2012 - 09:28 PM, a spus:

Va prezint cea mai noua "inventie" care inlocuieste clasicul sistem cu "ciocanele" Atasament Picture 1048.jpg ,

pentru fix 50 de bani\bucata si 5 minute cu un pistol de lipit....eu am schimbat acei microcontacti cu unii mai moi, (e mai greu sa alegi aceeasi inaltime a butonului, la mine fiind de inaltimi diferite). Desi problema pare mecanica nefunctionalitatea....e pur electronica. Se duc acei microcontacti, care par sa functioneze, desi nu o mai fac corespunzator...

Legat de fail safe...e simplu...statia nu prea are mare rol aici, iar receptoarele noastre nu au auzit e asa ceva. La receptoarele 9x asa ceva nu exista.
0

#880 Useril este offline   Robert_Damian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 03-February 11
  • Interests:Elicoptere

Postat 15 May 2012 - 06:16 AM

Eu am citit in manual ca Fail Safe-ul este valabil doar in modul PCM. Poate gresesc, dar o sa fac un test si revin cu un raspuns concret.
HK 450MT...
0

#881 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2012 - 07:03 AM

Iar PCM e valabil doar la FM, adica MHz, cu antena mare metalica intinsa.
0

#882 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2012 - 05:41 PM

Depinde Mihai, in cazul meu, butoanele/microcontactii cum le spui tu, functioneaza bine-mersi, fara sa ii doara capul si ca atare, desi aveam pregatiti alti microcontacti din aia, nu i-am mai inlocuit pentru ca ... pur si simplu n-a fost nevoie.
Verificat atat pe trimm-ul eleroanelor cat si pe trimm-ul profundorului, cele care au fost folosite/abuzate in timp.
Daca microcontactii ar fi fost sa nu functioneze ... n-ar mai fi trebuit sa functioneze nici cu sistemul original (cel cu ciocanelele) si nici cu "prelungitoarele" respective ... cel putin asa mi se pare mie logic - la o logica de prima mana.
Poate ca alti microcontacti mai inalti ar fi fost o solutie mai ... estetica, dar uzura ciocanelelor de plastic ar fi condus in timp, la acelasi final inevitabil.

Tot studiind cum calca ciocanelele, am observat ca cel mai uzat, nu mai calca corect pe intreg discul (sau pe centrul acestuia) reprezentat de butonul microcontactului ci calca ... pe marginea discului. Desi microcontactul face "click" (zgomotul) ca butonul mouse-lui, este firesc ca in interior sa nu faca contact corespunzator si evident, sa nu trimita impulsul necesar pentru ... executarea comenzii cerute de utilizator.
Uzura nu-i neaparat numai pe ciocanelul care nu mai calca corect, ci si pe interiorul ghidajului - in partea de sus - cea care impinge lamela cu ciocanelul inspre butonul microcontactului, indoind lamela spre centrul discului.
De asemenea, nici sistemul de prindere al mecanismului de plastic pe placuta electronica unde se afla microcontactii in cauza nu e tocmai ferm, iar daca strangi surubelul acela ... suficient de tare astfel incat sa dea fermitatea necesara, ... se intampla ca se sparge fix locul unde acesta se infileteaza si atunci fermitatea se duce pe apa sambetei.
Am incercat inclusiv pozitionarea sistemului de plastic pe placuta electronica si fixarea provizorie pana la strangerea surubului cu superglue, astfel incat ambele "ciocanele" sa calce corect pe discul microcontactilor, deocamdata sistemul functioneaza pe trimm-ul profundorului, dar ... si acolo a trebuit sa-i prelungesc cu pistolul de lipit topind plasticul - cursa butonului exterior (cel pe care il actioneaza utilizatorul pentru a ajusta trimm-ul, care la randul lui actioneaza ciocanelele, care ... ).

Simplu, la prima mana, actionand microcontactii cu mana direct, fara sistemul mecanic, daca acestia isi fac treaba, in mod clar nu ei trebuiesc inlocuiti.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#883 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2012 - 07:10 PM

ei...asa au facut si ai mei..si i-am inlocuit. eEi pe care i-am gasit sunt mult mai moi, iar efortul de actionare e mai mic. Cei originali functionau si ei, dar la o apasare pe o anumita directie, mai puternica. Asa ca...altii...ca nu-i mare scofala...si merg mai elegant, cu efort mult mai mic. Fac si click, dar mai incet..dar oricum se aude bip la actionarea lor...
0

#884 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 15 May 2012 - 07:59 PM

Da, in mod clar niste microcontacti mai moi ar fi necesari. Treaba cu microcontactii mai moi, ar fi trebuit s-o fac ... anul trecut pe vremea asta, cel mai tarziu. Acuma deja ...

A zis Cristi (@dj_gonzi) ca daca are timp (si probabil chef), toarna o matrita de la un ansamblu intreg din radiocomanda lui cu ciocanele de plastic, apoi face cu nu stiu ce rasina epoxi sistemul, in matrita turnata.

Ca sa fiu sincer, nici n-am avut grija de statie, s-o sterg de praf, sa am grija sa nu ... ploua pe ea si in principiu ... s-o mai si intretin, nu doar s-o folosesc, pentru ca ma gandesc eu ca praful ... bine n-a facut. Sa nu mai spun ca, de regula mai zbor si cu tigarea in gura, iar daca scrumul se nimereste sa pice pe statie ... ghinion, eu continui sa-mi vad de zborul meu si nici nu prea imi bat capul sa-l scutur nici dupa ce pun modelul jos. Daca ia vantul scrumul de pe statie bine, daca nu ... iarasi bine.
Nu ma mandresc cu asta, da' asta-i realitatea, asa ca cei care doriti sa aveti statia radio intr-o conditie fizica mai buna, luati aminte si nu faceti ca mine.
0

#885 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2012 - 06:44 PM

Cea mai mare problema a mea, in momentele astea sunt receptorii uriuasi. In afara de Frsky a mai gasit cineva ceva compatibil dar mai mic?. ar fi interesant. Pentru Guppy am fost nevoit sa renunt la carcasa din plastic a receptorului pentru a incapea in fuselaj. Intr-uin planor mai subtirel, e mai complicat cu receptorul.
0

#886 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 22 May 2012 - 07:04 PM

Face HK un receptor in 6 canale care merge perfect
0

#887 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 May 2012 - 07:09 PM

Daca te referi la acesta, nu il face HK, ci doar re-eticheteaza originalul.

http://imgs.inkfrog.com/pix/imageserver/Transmitter_FlySky-FSCT6_IMG_7540SQ.jpg
0

#888 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 May 2012 - 05:59 AM

oki. receptorul asta se gasestre pe la noi in jurul valorii de 50 de leuti. O da incerc unul, doar sa caut unul...
0

#889 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 23 May 2012 - 09:45 AM

Receptorul re-etichetat de HK si compatibil cu 9x se numeste asa: Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2
Userul Camil avea la vanzare astfel de receptoare.
0

#890 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 03:05 PM

Astazi am intrat in posesia transmitatorului cu telemetrie si posibilitatea de inregistrare a datelor pe card MicroSD DHT-U si cate un receptor compatibil cu telemetria model D8R-II plus si D4FR. De asemenea am achizitionat doi senzori pentru voltajul bateriei FBVS-01 si un sistem de fixare pentru DHT-U . Toate acestea prin amabilitatea domnului Renato, multumesc!

http://img210.imageshack.us/img210/6638/img127c.jpg

Voi elimina complet modulul original din 9x urmand sa fie inlocuit cu DHT-U.
Treaba cu telemetria pe receptorul in 8 canale este clara. Acum intrebarea vine pentru cel in 4 canale, din ce vad nu am posibilitatea sa conectez la el senzorul de voltaj de pe acumulator, corect?

P.S. Daca este cineva interesat de modulul original Turnigy 9x impreuna cu receptorul de 9 canale si unul mai mic de 6 canale, sa ma contacteze. Probabil maine, anuntul va fi postat si in aria de vanzari.
0

#891 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:17 PM

Vezi postareaadioperator, la 25 May 2012 - 03:05 PM, a spus:

...Acum intrebarea vine pentru cel in 4 canale, din ce vad nu am posibilitatea sa conectez la el senzorul de voltaj de pe acumulator, corect?
...

Trebuia sa ceri D4FR-II, care are si asta si port serial pt conectare hub telemetrie. si +10 lei
Comunicare insuficienta ^_^
0

#892 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:25 PM

Ah, nu am fost atent. In concluzie acesta va trimite inapoi la statie datele privind semnalul si tensiunea din receptor?
Rx-ul D4FR va ramane pentru o aripa zburatoare si voi avea in vedere sa achizitionez inca unul de 6 sau 8 canale.
0

#893 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 06:52 PM

Am inceput sa mesteresc la montajul modulului de telemetrie FrSky DHT-U despre care spuneam mai sus ca l-am achizitionat. In prima faza am eliminat vechiul modul, iar locul liber va fi acoperit cu un capac. Cele 3 fire ale noului sistem vor fi conectate la placa de baza a statiei nu direct in pinii ce faceau legatura cu transmitatorul initial ci prin lipire direct pe placa. Pentru a nu strica mufele originale ale cablului original, am folosit o mufa de servo cu firele aferente lipindu-le pe acestea la placa de baza cu respectarea semnificatiei fiecarui fir: PPM, +, -.

Fisier atasat  P1060556.JPG (109.71K)
Number of downloads: 90 Fisier atasat  P1060553.JPG (261.87K)
Number of downloads: 97
0

#894 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 07:26 PM

Bravo, numai lucruri proaste invatati de la turnigy... cum sa legi RF-ul de "glie"... sa nu care cumva sa iasa in zbor :drinks:
Stateau foarte bine in pini, si daca tot pui un capac, mai puteai securiza cablul de capac suplimentar.
0

#895 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 10:36 AM

Ideea mea a fost sa nu scot cablul prin locasul unde a fost vechiul modul pentru a evita agatarea accidentala a cablului. Oricum imi pare mai ok sa-l scot din statie fie prin gaura ramasa in locul antenei fie pe o gaura mai mica si cea de la antena sa o astup cu un dop de plastic. In fine, asta sa fie problema :)

Am cateva intrebari aici :pardon:
0

#896 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 11:39 AM

Vezi postarearenatoa, la 28 May 2012 - 07:26 PM, a spus:

Bravo, numai lucruri proaste invatati de la turnigy... cum sa legi RF-ul de "glie"... sa nu care cumva sa iasa in zbor :pardon:
Stateau foarte bine in pini, si daca tot pui un capac, mai puteai securiza cablul de capac suplimentar.

sa inteleg ca se putea introduce mufa modului direct in pini, fara desfacerea statiei?. La asta va referiti?..
in manual zice sa le lipest pe placa interioara.
Fisier atasat  frsky.JPG (129.79K)
Number of downloads: 25

Sau nu am inteles eu bine.
0

#897 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 11:52 AM

Pai manualul asta de la care modul este ?

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 29 May 2012 - 11:52 AM

0

#898 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 29 May 2012 - 12:00 PM

Lipit sau cu mufa e totuna, important este ca legatura electrica sa fie pe pinii care trebuie, sa fie solida, sa nu fie risc de smulgere.
Restul e ..can-can http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#899 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 12:01 PM

linkul tocmai tu l-ai ridicat - normal ca de la al tau.
0

#900 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 12:12 PM

Mda, manualele lor sunt varza, este textul de la DHT, copy-paste, nu se aplica la DHT-U.
Daca ar fi fost fire de lipit, nu le mai sertizau pe conectori, corect ?
Eu merg cu ei infipti in pini, pentru ca le schimb toata ziua sa fac teste. Nu am avut intreruperi pana acum.
0

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou