Postat 06 March 2011 - 03:45 PM
N-as vrea sa fiu rau, sau sa sune aiurea, dar ... cred ca investitia de a ridica statia de la performantele pe care le are ea cum vine in cutie, la ... maximum de potential pe care-l are, atat dpdv bani in sine, cat si ore de munca (cautare, documentare, munca de electronist propriu-zisa cu lipit si dezlipit fire si eventual alte piese, etc.) ajungi destul de aproape de o statie performanta, care vine cu toate cele necesare gata implementate.
Iar dupa aceea, cred ca nu vei putea recupera "investitia" si daca mai pui in calcul ca sunt unii care stau si compun firmware, concep module electronice si ... castiga bani frumosi comercializand produsele finite ... ma gandesc eu ca nu-i chiar asa de rentabil. Adica, vreau sa spun ca ... de ex. inginerii de la ... Futaba, cam asta fac si ei ... dezvolta firmware, compun/inventeaza scheme electronice, ataseaza module SD, RAM si alte cele, iar apoi, ies pe piata cu un produs finit, testat si ... eventual lipsit de glich-uri, iar niste foarte multi doritori dau bani frumosi pe ... produsele lor.
Daca eu, ca om care doar doresc sa-mi petrec cateva ore frumoase zburatacind un aveon pe ceriul patriei, m-apuc sa reinventez roata ... sau sa perfectionez ceva (in cazul nostru o statie de emisie ... ), atunci se duce dracului ideea de hobby. Nu se poate incadra nici in performanta, pentru ca ... om fiind, esti supus greselii, iar statia, oricat de performanta va iesi ea, la final, tot ceva se va trezi sa mearga prost si ... vei da cu vre-un model de pamint, ca urmare a ... nu stiu, unui fir nelipit corespunzator, de ex. Oricat de bun ai fi, mai bun ca fabrica ... chiar si chinezeasca fiind, nu prea ai cum sa fii, decat daca ai la dispozitie sculele dintr-o fabrica ... si in unele cazuri nici atunci. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, sau sa sugerez ca ... cineva ca electronist sau ce meserie are el acolo, n-ar fi bun in ceea ce face el, dar ... parerea mea este ca ce-i facut de fabrica ... mai ales in domeniul electronicii zilelor noastre ... bate omul.
Din cate am inteles eu, pana acuma, cei care fac performanta si ... ocupa locuri fruntase la diferite competitii nationale si internationale de profil, nu umbla cu ... "improvizatii" (chiar daca suna urat cuvantul), statii modificate/adaptate/etc. ci au la dispozitie produse ca lumea.
Pentru mine, care cum spuneam, intentionez sa folosesc statia la modele care ... prin dimensiunile lor vor face destul de greu sa fie observabile la distante mai mari de 250m, statia asta este mai mult decat suficienta. Apoi, daca la sol, abia ajunge la 250m, probabil ca in aer, receptia va "duce" la un ... 300m, poate chiar 500m la modul "safe", ceea ce va fi mai mult decat suficient. Mai ramane sa testez si eu statia aceasta sa vad pe ce distanta bate, in zona mea (nu de alta, dar receptia este functie si de zona in sine ... asta din cate "transmisiuni" imi mai aduc aminte) si sa va povestesc ce si cum.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma