Modelism - RHC Forum: Turnigy 9x - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnigy 9x

#151 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 18 March 2011 - 07:49 PM

Existenta sau inexistenta timmerului, este folositoare ... sau nu, pentru cine stie si mai ales poate s-o si foloseasca, sau nu.
Eu, personal, desi am vazut in setari timmerul, marturisesc ca ... nu am posibilitatea, in timp ce zbor aveonul pe ceriu, sa ma uit si la ecranul statiei, sa vad cat timp mi-a mai ramas, pentru ca ... in principal stau cu ochii pe aveon. Rar, extrem de rar, am timp sa ma uit sa vad unde-i ... vre-un oarecare buton de trimm.
Poate ca timmerul are si avertizare sonora, insa, sunt mai multe variabile care trebuiesc luate in calcul inainte de a-l seta in vre-un fel, cum ar fi:
1. ar trebui sa faci mai multe zboruri cronometrate cu modelul, pentru a determina timpul mediu de zbor, cu un anumit acumulator;
2. ar trebui sa ... zbori modelul cu acel acumulator, incarcat in exact aceleasi conditii, pentru ca timmerul sa aibe acuretetea necesara, sa te avertizeze ca e timpul sa ... aduci modelul inapoi;
Eu, cel putin, asa vad problema, pentru ca ... acumulatorii chiar daca sunt aceeasi marca, luati in aceeasi zi, incarcati "la fel" se pot comporta diferit, pentru ca ... in timp, poate au fost utilizati diferit.

Aaa, daca folosesti timmerul ca ... orientare generala asupra ... timpului de zbor ramas, aia-i cu totul altceva, dar cred eu ca pentru un nivel de precizie mai ridicat, exista dispozitive mult mai precise, care sa te avertizeze asurpa incarcarii acumulatorilor.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#152 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 392
  • Inregistrat: 04-May 07

Postat 18 March 2011 - 07:51 PM

Vezi postarearad_gaby, la 18 March 2011 - 07:37 PM, a spus:

Si calculatorului de pa care postezi ii trebuie 12 si 5 volti, asta inseamna ca restul de 208v de la priza sunt risipa curata?

Exact, pierderi de energie care se transforma in caldura, daca nu ma crezi scoate coolerele
0

#153 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 18 March 2011 - 08:04 PM

Vezi postareaDDaniel, la 18 March 2011 - 07:51 PM, a spus:

Exact, pierderi de energie care se transforma in caldura, daca nu ma crezi scoate coolerele

Asta spune tot, e bine ca esti convins.

@PaunFD: Tu esti genul minimalist, asa ca inteleg...

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 18 March 2011 - 08:06 PM

0

#154 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 March 2011 - 08:08 PM

Nu sunt electronist dar una-doua chestii le-am prins si eu.

- statiile in Mhz aveau nevoie de 12V pentru a functiona - partea de emisie avea nevoie de tensiunea asta. Partea de logica avea nevoie de 5V (sau 3,3V). Asa ca era critica alarma de low-batery.

- statiile in 2,4Ghz nu au nevoie decat de 5V (sau 3,3V). Producatorii intepeniti in vechile obiceiuri au pus tot pak de 8 celule. Ca sa coboare voltajul se foloseste uzual un circuit dedicat liniar de coborare care transforma in caldura toata diferenta - o mare pierdere. Se vand convertoare mici in comutatie care se pot pune pe placa in locul celor liniare si - minume - aceeasi baterie lipo tine de 3 ori mai mult.

- Producatorii destepti - gen Spektrum - au pus doar 4 celule AA - si minume - la DX6i - 4 acumulatori fasaiti tin vreo 20 de ore.

@PaunFD - faptul ca pentru tine 4 canale chioare sunt suficiente (si o statie gen E-Fly ti-ar fi destul, cum ziceai mai demult) nu inseamna ca functiile gen timer, mixaje, curbe si multe altele sunt inutile. Fiecare foloseste si zboara ce poate. In mod special timerul e foarte important. Si cel cu activare pe throtle a de asemenea foarte important. Statiile JR nu au avut mult timp aceasta functie si toti userii bombaneau, ba au aparut si kituri de upgrade. Nu degeaba este in softul alternativ TGY9x.
0

#155 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 08:17 PM

N-am zis ca sunt inutile, am zis doar ca ... este folositoare pentru cine stie si poate sa si foloseasca aceasta setare. Apoi, am expus punctul meu de vedere, coroborat cu ... experienta mea limitata de zbor, care inca nu-mi permite sa-mi arunc ochii pe ecranul statiei sa vad cat timp de zbor (estimat mai corect sau mai putin corect) mi-a mai ramas.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#156 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 18 March 2011 - 08:25 PM

Vezi postarearad_gaby, la 18 March 2011 - 07:37 PM, a spus:

Adica, daca merge la 5V sau 3.3V, restul de 6V sunt IROSITI.Cum de nu m-am gandit pana acum? Si calculatorului de pa care postezi ii trebuie 12 si 5 volti, asta inseamna ca restul de 208v de la priza sunt risipa curata?

La sursa de calculator nu se pierd cei 208V chiar asa... Adica acolo e un transformator, coboara tensiunea dar ridica intensitatea deci se castiga la consum.
La un regulator linear restul de voltaj se pierde efectiv in caldura, curentul bagat fiind egal cu curentul scos.
It's difficult to make things simple!
0

#157 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 March 2011 - 08:39 PM

Orice statie cu timer are beep. Nu sta nimeni cu ochii in ecran. Spektrum DX8 a venit cu o chestie in plus foarte utila, pe langa beep (pe care nu il auzi daca urla un benzinar la 2 metrii de tine) are si vibratii.

Este bine sa faci teorii in jurul unei functii a statiei cand sti ce face, ai folosit-o indelung, ai inteles ce plusuri si minusuri are.

Asa pot sa scriu si eu un eseu despre amortizoare la masinute - or fi utile ? - eu am avut cateva jucarii si vreo 2 mai modele si nu am vazut mare diferenta in cele 15 minute cat le-am folosit - cred ca sunt ca sa mai ia niste bani de la noi - uleiul din amortizoare e sigur inutil, arcurile sunt prea destul - sau nu - intelegi acum ?

Vezi postareaPaunFD, la 18 March 2011 - 08:17 PM, a spus:

N-am zis ca sunt inutile, am zis doar ca ... este folositoare pentru cine stie si poate sa si foloseasca aceasta setare. Apoi, am expus punctul meu de vedere, coroborat cu ... experienta mea limitata de zbor, care inca nu-mi permite sa-mi arunc ochii pe ecranul statiei sa vad cat timp de zbor (estimat mai corect sau mai putin corect) mi-a mai ramas.

0

#158 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 March 2011 - 10:15 PM

Vezi postareastiganas, la 18 March 2011 - 08:08 PM, a spus:

Nu sunt electronist dar una-doua chestii le-am prins si eu.

- statiile in Mhz aveau nevoie de 12V pentru a functiona - partea de emisie avea nevoie de tensiunea asta. Partea de logica avea nevoie de 5V (sau 3,3V). Asa ca era critica alarma de low-batery.

- statiile in 2,4Ghz nu au nevoie decat de 5V (sau 3,3V). Producatorii intepeniti in vechile obiceiuri au pus tot pak de 8 celule. Ca sa coboare voltajul se foloseste uzual un circuit dedicat liniar de coborare care transforma in caldura toata diferenta - o mare pierdere. Se vand convertoare mici in comutatie care se pot pune pe placa in locul celor liniare si - minume - aceeasi baterie lipo tine de 3 ori mai mult.

- Producatorii destepti - gen Spektrum - au pus doar 4 celule AA - si minume - la DX6i - 4 acumulatori fasaiti tin vreo 20 de ore.

@PaunFD - faptul ca pentru tine 4 canale chioare sunt suficiente (si o statie gen E-Fly ti-ar fi destul, cum ziceai mai demult) nu inseamna ca functiile gen timer, mixaje, curbe si multe altele sunt inutile. Fiecare foloseste si zboara ce poate. In mod special timerul e foarte important. Si cel cu activare pe throtle a de asemenea foarte important. Statiile JR nu au avut mult timp aceasta functie si toti userii bombaneau, ba au aparut si kituri de upgrade. Nu degeaba este in softul alternativ TGY9x.

Acuma cine se pricepe este rugat sa ne spuna daca acel circuit dedicat liniar de coborare mai coboara cei 8 volti din 2 celule LiPo in 6 V, adica vreau sa spun din orice, sau aproape orice voltaj face 6V, adica intra 12V sau 7V si iese doar 6V, Daca e asa e super.

Daca ma facut cineva sa ma indoiesc despre cunostintele mele sau de ce am citit pe un forum, tu m-ai linistit. Multumesc
0

#159 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 18 March 2011 - 10:24 PM

Poti pune orice pack si tensiunea va fi aceeași. Diferența de tensiune de pana acum se transforma in caldura. Acel regulator de tensiune știe de obicei sa ia orice tensiune între 6V si 24V sa zicem si sa scoată 5V. Orice diferența se regaseste in caldura degajata.
0

#160 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 18 March 2011 - 10:45 PM

Am inca o intrebare dar poate nu va mai aprindeti iarasi pe alte doua pagini de topic :) :
9x inseamna 9 canale, nu? De ce receptorul are doar 8? Inca nu au fabricat un receptor care sa aiba 9 canale sau al noualea canal al emitatorului este doar vreun marketing ieftin?

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 18 March 2011 - 10:46 PM

Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#161 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 18 March 2011 - 11:16 PM

Statia are o buba (care poate fi un avantaj potential)

Legatura intre staite si modulul de emisie e ppm - 100% analogic. Asta inseamna o legatura modesta si limitata la doar 8 canale ca atata se poate in ppm. Avantajul (potential) e ca se poate pune alt modul compatibil JR.

Mai precis un modul Spektrum. Cu receptoate de 8 usd esti la fel de ieftin dar nu te doare capul. Partea proasta e ca un combo Spektrum (modul + RX) e intre 110 si 200 USD.

E foarte posibil sa scoata si un modul compatibil Spektrum Orange.

Vezi postareaFlorinelu, la 18 March 2011 - 10:45 PM, a spus:

Am inca o intrebare dar poate nu va mai aprindeti iarasi pe alte doua pagini de topic :nea: :
9x inseamna 9 canale, nu? De ce receptorul are doar 8? Inca nu au fabricat un receptor care sa aiba 9 canale sau al noualea canal al emitatorului este doar vreun marketing ieftin?

0

#162 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1268
  • Inregistrat: 13-August 10

Postat 19 March 2011 - 12:23 AM

Vezi postareaFlorinelu, la 18 March 2011 - 10:45 PM, a spus:

Am inca o intrebare dar poate nu va mai aprindeti iarasi pe alte doua pagini de topic :nea: :

Pe site-ul HK e descrisa asa: "Number of Channnel: 8ch ppm/9ch pcm". Prima varianta a statiei avea 9 canale, cand era pe 72 MHz si 8 canale cu modulul de 2,4 GHz
Acum , cand are numai modulul de 2,4GHz sant 8 canale (ppm). chiar daca ei spun: "Without a doubt, the best value 9Ch system available!" :nea:
0

#163 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 09:05 AM

Acuma, puteti/putem sa scriem j-de pagini, da' un fapt ramane: statia, pentru cei ... 54 - 60usd cat costa ea, este extraordinar de buna, cu timmer/fara timmer, cu buzzer/fara buzzer, cu raza mica la sol, cu 8 canale/9canale reale, cu upgrade de firmware/fara upgrade ... este chiar buna, sau cel putin mie asa mi se pare.
Incet, incet, in timp ... descoperi si celelalte functii si ... inveti, dar mai ales intelegi cat si cum ti se pot aplica tie, la ... ce vrei tu sa faci de la sportul/hobby-ul acesta.
Neavand cine stie ce mare expertiza in domeniu, eu prezint lucrurile ... asa cum le vad eu, de la nivelul meu de ... cunostinte, experienta si necesitati, asa ca va rog sa fiti rabdatori cu mine, daca nu se incadreaza in limitele exigentelor dvs. Problema este ca ... statia asta, poate fi achizitionata, atat de avansati, cat si de incepatori care ... poate doresc sa plece de la inceput cu ceva bun/bunicel pentru banii pe care-i platesc pentru ... produs in sine.
0

#164 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 19 March 2011 - 10:15 AM

Ne tot dam pe dupa deget. Statia este beton. Faca tot ce poate sa faca o statie de 500 USD, de fapt face mai mult caci softurile alternative dau acces la functii pe care producatorii smecheri le pastreaza pentru modele de 1000 USD.

Singura diferenta intre statia asta si una de 500 USD este calitatea materialelor/executiei (si unele decizi de design discutabile ca la orice produs chinezesc autentic)

Atata timp cat stickurile si butoanele merg statia asta bate la fund orice alta statie. Alta chestie care ma deranjeaza este viitorul incert al protocolului de modulatie folosit. Pe chinezi nu ii doare capul, daca maine scot un V3 clientii cu cu V1 si V2 vor fi repede abandonati. Evident V1 cu V2 si cu V3 vor fi incompatibile. Asa ca eu as cumpara statia din prima cu 10-15 RX-uri sa-mi ajunga.

Sunt convins ca foarte curand o sa apara o varianta noua, radical diferita, gen Spektrum DX6i. Modelul actual are vreo 3 ani si vine din epoca Mhz.
0

#165 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 11:28 AM

Acuma ... fara suparare, da' daca vrei sa simti piele de caprioara sub degetul cu care manevrezi stick-urile ... sa ma Ierte Dumnezeu!, nu stiu daca o statie de 500usd sau chiar una de 1000usd are asemenea "optionale".
0

#166 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 02:16 PM

Nu-i vorba doar de finetea pe care o simti in maini (nu stiu cum e la capitolul asta, o astept si eu pe a mea :blink:).
Problema este ca potentiometrele(eventual lagarele stickurilor) , switchurile se duc mai repede decat la o statie de $$$$.

Ceea ce este ok e ca practic potentiometrele nu se defecteaza deodata in zbor, lasandu-te cu ochii in soare. Isi pierd incet incet din precizie insa pot fi schimbate fara costuri prea mari :blink:
0

#167 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 March 2011 - 02:19 PM

Vezi postareaZen, la 19 March 2011 - 02:16 PM, a spus:

Ceea ce este ok e ca practic potentiometrele nu se defecteaza deodata in zbor, lasandu-te cu ochii in soare. Isi pierd incet incet din precizie insa pot fi schimbate fara costuri prea mari ;)

....daca le poti gasi ca piese de schimb....
0

#168 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 02:33 PM

Nu imi fac probleme de genul asta. Modele de potentiometre sunt destule, este suficient sa gasesc unul la dimensiunile potrivite, nu trebuie sa aiba obligatoriu acelasi interval de rezistenta (statia am impresia ca are optiune de autocalibrare).
0

#169 Useril este offline   Vucea Radu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 19 March 2011 - 02:48 PM

@Zen - Firmware-ul er9x are meniu special de calibrare pentru toate input-urile tip potentiometru. Se poate seta atât pozititia de centru cât si range-ul total prin deplasarea stick-urilor.

Ca o paranteza, referitor la calitatea materialelor de construcție, stația oferă overall un feeling plăcut si solid. Nu are neaparat cea mai ergonomica forma dar nu e nici de aruncat. Are spre ex posibilitatea ajustarii inaltimii stick-urilor si tensiunea arcurilor. Mă gândeam chiar sa caut un material cauciucat pe care sa îl aplic in zona grip-urilor.
0

#170 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 05:59 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 18 March 2011 - 10:21 AM, a spus:

Salut!

Nu am citit in ca prea mult despre statia asta (inca) ma gandeam sa ma mai informez de la posesori. Am vazut prin diverse poze ca receptorul cu care vine Turnigy 9x este cam mare, chiar daca nu este prea greu. Ma gandesc ca o sa iau mai multe receptoare ptr fiecare model, iar unele sunt mai mici si fiecare gram sau cm patrat conteza. Exista cumva alte receptoare compatibile mai mici? Banuiesc ca o solutie ar fi demontarea carcasei de plastic.

Receptorul care vine cu statia langa unul cu carcasa demontata:
Prin demontarea carcasei se elimina 8-9g (aproape jumatate din greutatea lui) iar ca dimensiuni ajunge la 42x32x11mm (52x35x15mm cu carcasa)

Fisiere atasate

0

#171 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 06:14 PM

Vezi postareaVucea Radu, la 06 March 2011 - 10:08 PM, a spus:

Te ajut si fara contra cost :good:

Optiunile sunt:

1. Nu vrei alt firmware pe statie, lipim o rezistenta

O poza cu locul unde se lipeste rezistenta se poate?
0

#172 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaDDaniel, la 19 March 2011 - 06:14 PM, a spus:

O poza cu locul unde se lipeste rezistenta se poate?

Fisiere atasate

0

#173 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 06:58 PM

Am vazut aceata poza, dar e pentru versiunea veche, se vede acolo o antena. E la fel si la versiunea in 2.4?
0

#174 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 07:18 PM

Vezi postareaDDaniel, la 19 March 2011 - 06:58 PM, a spus:

Am vazut aceata poza, dar e pentru versiunea veche, se vede acolo o antena. E la fel si la versiunea in 2.4?

Fotografia e de la versiunea veche, la cea in 2,4GHz lipseste antena telescopica dar rezistorul de 1kohm se lipeste in acelasi loc.
Cand am facut modificarea m-am inspirat dupa poza asta, se arata cel mai simplu cum se face; nu am facut poze cand am modificat-o :good:
0

#175 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 07:39 PM

DDaniel, la fel ca si NAVOMARIUS cred ca se refera la modificarea pentru baterie 2s. Resistorul asta ^ parca era pentru simulator (sa nu mai scoti modulul).
Aici trebuie lipit pentru 2s http://www.rcmodelre...rbattery4.shtml

Aceasta postare a fost editata de Zen: 19 March 2011 - 07:40 PM

0

#176 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 08:19 PM

Scuze :mellow: , ai dreptate, ce am aratat eu este modificarea pentru simulator, cea pentru lipo nu am facut-o deoarece inca mai folosesc nimh.
0

#177 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 08:28 PM

Vezi postareaZen, la 19 March 2011 - 07:39 PM, a spus:

DDaniel, la fel ca si NAVOMARIUS cred ca se refera la modificarea pentru baterie 2s. Resistorul asta ^ parca era pentru simulator (sa nu mai scoti modulul).
Aici trebuie lipit pentru 2s http://www.rcmodelre...rbattery4.shtml

Exact, multumesc
0

#178 Useril este offline   aurel10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 08:39 PM

Foarte scurt timpul de editare, mai ales pentru unul gripat si neatent, cum sant eu azi.
Multumesc Zen pentru ca ai fost atent si pentru corectie. :rofl:
DDaniel, scuze inca o data :mellow:
0

#179 Useril este offline   DDaniel 

• EX Avionu
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 March 2011 - 11:02 AM

Vezi postareaaurel10, la 19 March 2011 - 08:39 PM, a spus:

DDaniel, scuze inca o data :blush:

Stai linistit, nu am inca statia, este comandata se afla Reserved dar astept modulul de lumina pentru ecran sa fie pe stoc. Gasing acest thread am inceput sa ma documentez si am mai gasit unele

http://radioclone.org/

http://www.hobbyking...s.asp?TID=14211 aici se gaseste manualul

Aceasta postare a fost editata de DDaniel: 20 March 2011 - 11:06 AM

0

#180 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 21 March 2011 - 07:34 PM

Se pare ca la mine este o situatie un pic ciudata.Cu receptorul original functioneaza perfect,am binduit alte 2 receptoare si nu vor sa bata mai mult de 60 m iar celalalt in acelasi timp bate cat trebuie.Amai patit cineva asa ceva sau are cineva o explicatie in treaba asta?

Aceasta postare a fost editata de NAVOMARIUS: 21 March 2011 - 07:36 PM

Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

Arata acest topic

• 62 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8