CiprianGL, la 10 November 2011 - 08:22 AM, a spus:
Au DR?Au
Au EPA pe fiecare canal?Au.
Au Expo?Au.
Au model de avion,planor,V-tail,heli?Au.
Au range?Au,caci si cea 6CIID bate peste 700 metri la sol testat.
Au pret mare?Nu prea.700 lei(adus in tara pt spektrum).Pai ce primim de banii astia;multe cuvinde de lauda in manual,o statie de 6 canale si un receptor.
Pentru 400 de lei,ce primim?Pai,un manual clar si la subiect,o statie de 6 canale adevarate(cei ce zic ca au doar 5 nu au auzit de mixaje pe aripa),3 servo de 9g,un acumulator de emisie ce tine peste 3 ore,o chinga si incarcator pt pack.
De unde diferenta de 300?Pai..numele...vaiiiii specktrum...top noch in RC...(citat de pe site-ul oficial).De calitate nu cred sa fie,dupa 30 de ore de functionare a mea merge ca noua.In schimb am vazut la specktrum ca ar avea ceva probleme cu potentiometrele.
Inca ceva in defavoarea 6CIID-ului,doar 10 modele ce nu se denumesc.Dar banuiesc ca nu e greu sa pui un semn pe model ca sa stii ce model e pe statie.
Mai nou o aparut 9X-u,laudat si el ca..fiind zeusul statiilor ieftine.Pai,soft original=varza.Modul emisie=slab.Pt upgrade soft tebuie bagat letconul in ea.Nu vine cu pack inclus.Nu are servo incluse.Arata de parca-i facuta la sila si la viteza.Si pe deasupra se semnaleaza multiple probleme la dysplay.Se lauda cu 9 canale la pret de 6.Pai buba un` sa fie?Ori la calitate,ori multe probleme.O statie de 50$ trebuie sa contina multe knob-uri,multe switch-uri,placa principala,un ecran urias de inutil,un modul de emisie+fire si plata muncitorului.E clar ca se pun piese de calitate slaba si ieftine,caci nu e posibil altfel.
La 6CIID.Soft simplu si util.Fara artificii inutile precum ilustararea marcii statiei.Nu-i inzorzonata cu ensphe mii de swic-uri in care sa-ti innozi degetele.Arata ok,nu excelent dar macar nu seamana cu vaduva neagra de 9x.
Pfoai,s-a stricat.Platesc 8 lei pan` la sierra,mi-o repara/inlocuieste.Daca as avea 9x luat din HK,20$+1 luna pe drum.Inca 1-2 saptamani la ei,si inca 1 luna inapoi pe drum.Pai trece vara si eu astept...sa vina...chinezu...cu statia mea de 50$.....
Nu zic ca 6CIID e the best of the best din toaaate modelele de statii din lume.Dar zic ca e CEA MAI BUNA IN GAMA EI DE PRET!(350-400 LEI).
A aparut varianta fara servo si fara acumulator.E 300 de lei.In 300 de lei ai o statie computerizata,cu modele,cu raza de actiune peste limita vizibilitatii,cu meniuri banal de simple,care stie mixaje si care o sa te multumesca ceva vreme,asta daca nu treci extrem de repede la acrobate termice cu multe servo sau la planoare cu aripii full-house(flaps/eleron/voleti).
Sunt curios ce mai zici acum,daca mai ai ce.
@Pilo,
cred ca pana nu vei avea o statie "buna" cu care sa zbori nu vei putea face diferenta.Prima mea statie a fost relativ similara ca a ta,era varianta anterioara 6CIID,dar am zis ca daca scrie ca e computerizata,are epa,.. e buna.Dar dupa ce am primit-o am realizat ca de fapt nu prea ai ce face cu ea.Sau cel putin eu.Deci pentru avioane avea 5 ch nu 6,fapt confirmat ulterior de cei de la BT,dar asta e marketingul sa traisca.Plus o multime de probleme la care vanzatorii nu au stiut ce sa raspunda,la vremea aia.Era noua ca de abia aparuse la noi.Vorba lui @Zen,daca mai lauzi mult statia ca e buna s-ar putea sa te si creada lumea si sa o cumpere. :D :good: