Modelism - RHC Forum: Blade mCP X... Flybarlesssss !!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

Blade mCP X... Flybarlesssss !!! noul model de la E-Flite, Collective Pitch

#121 Useril este offline   ady23 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 06-October 07

Postat 16 May 2011 - 06:09 PM

Am rezolvat, roata dintata era deplasata in jos.
0

#122 Useril este offline   Frochock 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 19-March 11

Postat 03 June 2011 - 09:54 PM

Mi-a venit DX6i pe DSMX de doua saptamani.

Trebuie sa recunosc ca sunt foarte impresionat de calitate si acuratete. Totul este pur si simplu perfect!
Nu m-as fi asteptat nici o data ca o statie atat de ieftina sa ofere atat de multe.

Sunt intr-adevar placut surprins de Spektrum si probabil o sa investesc intr-o DX8 si o sa ma mut de tot! :rofl:

Acestea fiind zise, nu vreau sa imi fac reclama dar pe aici pe aproape puteti gasi un DX6i :rofl:
They told me I could be anything...
...so I became a helicopter
0

#123 Useril este offline   fugitix 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 24-July 10
  • Interests:tot ce are motor si se invarte

Postat 02 August 2011 - 03:02 PM

Vreo idee dc face asa elicopterul?
Cu palele de viteza vibreaza mai putin. Vibratie e impropriu spus, mai degraba e o balanganeala.

Camil de pe contul lui nelu
0

#124 Useril este offline   shomoiogu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 04 August 2011 - 07:17 PM

Buna,

Setul doi de pale cu care vune mCPx-ul, cel cu ogivele alea pe bordul de atac al palelor,
in 1/3 proximala, sunt pe post de grutati? Pentru ca stau mai bine in hovering cu el asa, parca...
Au vro legatura cu stabilitate sau cu viteza?

Sunt incepator, este primul meu elicopter l-am cumparat la indicatia uniu prieten.
0

#125 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 16-November 08
  • Interests:Electronica de putere

Postat 04 September 2011 - 09:21 PM

Salutari tuturor ! Cu toate ca poate ar fi trebui sa postez in sectiunea "Generalitati Heli", fiind totusi vorba despre Blade MCP-X, imi incerc prima oara norocul aici. Am mare nevoie de un raspuns si datorita importantei acestui lucru voi posta in detaliu situatia in care sunt, pentru a va fi mai usor sa ma ajutati daca doriti si/sau sunteti dispusi sa o faceti. OK ... mi-am cumparat un Blade MCP-X (anterior am avut doar dublu-rotor) ... deci va dati seama ce diferenta de feeling si timp de raspuns dar mai ales am inteles ... nevoia de spatiu ... pe care acest mic elicopter o cere in mainile unui incepator ca mine !
Bun ... aceste invataturi au venit insa ... the hard way ... :-) ... in sensul ca i-am plesnit coada ! ... dar urat de tot ! ... aici trebuie sa adaug ca a fost numai vina voastra pentru ca "you made it look so easy to fly" ... da ! ... voi cu clipurile voastre postate pe aici m-ati indus in eroare :-))) !!! In fine ... ma si vedeam stand pe bara o saptamana in asteptarea cozii noi si apoi pina as fi montat-o (caci n-am mai "surubarit" la heli pina acum) ... asa ca din lipsa de ocupatie ... ma tot plimb pe youtube si vad tot felul de modding-uri facute pe subiectul "coada" ... inclusiv un coleg de topic realizand acest lucru. Avand prin preajma un Hughes 300 terfelit bine de anul trecut, imi iau inima in dinti si trec la treaba:
1. Am demontat de pe Hughes bara de carbon care pleaca de la servo-ul de coada si ajunge la capul rotor din spate. Are 2mm in diametru.
2. Am taiat cu unghia tubul de carbon care serveste drept "coditza" la MCP-X si care pentru mine este prea firava (in ideea unor crash-uri serioare ulterioare).
3. Am scos din tubul astfel sectionat, firele de alimentare ale motorasului din coada si am decuplat si conectorul mic din fata (din placa 3in1).
4. Am tras afara tubul facut praf din scheletul de plastic al elicopterului si deasemenea am tras de pe tub montura de plastic a motorasului de coada.
... mentionez ca operatiunile de "tragere" n-au pus probleme, se pare ca tubul respectiv era introdus in frame-ul de plastic prin presare si atat ... la fel si montura motorasului ... pe tub.
5. Am taiat o bucata de bara de carbon de 165 mm lungime (8mm intra un capat in frame, 7mm intra montura motorasului in celalalt capat) ... deci lungimea finala de bara "la vedere" acum la mine este 150mm !
6. Am luat la schmirgel capatul din spate al tubului, pe lungime de 7mm pina l-am aplatizat 0.5mm, ca sa intre cu tot cu fire in montura motorasului de coada.
7. Am introdus 5 bucatzele de varnish pe tub prin care am trecut si firele motorasului din coada ... caci acum vor sta pe afara si trebuie stranse din loc in loc.
7. Am facut firul spirala pe tub (3 spirale) pina in fata si am introdus conectorul cel mic si alb inapoi in mufa tata din placa 3in1.
8. Am introdus in final capatul tubului in frame-ul elicopterului si am pozat firul in pozitia initiala peste harnasamentul de cabluletze de acolo.
9. Am taiat inca o bucata de bara de 80mm pe care am montat-o pe post de suport pentru coada. L-am fixat perfect de la jumatatea cozii, in unghi de app. 30gr. in stanga-jos spre landing skidd-ul de plastic unde l-am prins cu un link normal de la Hughes ... de frame-ul heli-ului ... mai precis partea gaurita a frame-ului in care intra "cuiul" de plastic de la trenul de aterizare. Este perfect !

MCP-X-ul este indestructibil in acest moment din pct. de vedere al ruperii cozii DAR ... hold on ... :-)) ... acum sa va spun problema mea :

... in acest moment in cazul unui crash (si va spun eu ca isi ia saracutul destule) ... tubul de carbon (coada), fiind introdus in frame ca si originalul, doar prin presare ... SE ROTESTE ! ... sensibil, putin, dar o face !
... si trebuie sa am grija la fiecare verificare, sa il rotesc la loc, caci cateodata se roteste asa de mult ca imi orienteaza motorasul din coada cu fata in jos ... :-)) !

Am observat pe youtube ca ... colegii din "partea cealalta" au tot felul de adezivi ... la care fac referire cu expresia "CA glue", de diverse puteri de lipire (ei le au pe culori) ... cu care fixeaza astfel de moddari ... dar au si solutii de dizolvare ale acestor adezivi ... pentru a putea reveni la variante anterioare sau a imbunatati ceva in viitor.
Deci, imi trebuie o solutie din partea voastra in acest sens ... un adeziv (dar nu ne trebuie ceva gen "picatura" caci acesta topeste plasticul frame-ului ... pe probate) ... daca ati folosit asa ceva pina acum sau aveti idee ... ceva care sa fixeze tubul de carbon in frame-ul de plastic al micutului nostru ! ... dar care sa poata fi indepartat ulterior (nu neaparat usor de indepartat dar sa se poata).

Va multumesc si astept opiniile voastre ... poate chiar si alte solutii alternative de fixare la care eu nu m-am gandit inca ! ... o seara placuta !
0

#126 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 05 September 2011 - 07:39 PM

Salut.LA un coleg de-al meu am facut operatia de a inlocui tubul de coada(carbon) care intradevar se rotea in frame-ul de plastic.O solutie rapida: pui DOAR pe tubul de coada 1-2 picaturi de Ciano-acrilat(picatura) si lasi sa se usuce.Astfel s-a mai ingrosat putit sectiunea, dupa care o introduci la locul lui si problema s-a rezolvat.
0

#127 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 05 September 2011 - 07:45 PM

Ciano-Acrilat e CA,impreuna cu activatorul se gaseste la orice magazin de modelism care se respecta...
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#128 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 September 2011 - 12:21 PM

Am inteles ... deci tot nu scap de picatura ... :-)) ... si daca se intampla sa fiu neatent in momentul in care picur si prinde si frame-ul ce ma fac ? ... sau poate pun prea mult pe coada si n-o las suficient la uscat si cand o infig in frame prinde si de plastic ce ma fac ? ... sau poate intra sotia cu o prietena sau 2 in bikini si incep sa se bata cu perne pe linga mine si iar scap picatura prea mult ... ce ma fac ? ... :-))
Multumesc baieti ! ... o sa incerc cum spuneti voi sa vedem ce iese !
0

#129 Useril este offline   Heli_Mo 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 105
  • Inregistrat: 09-May 11
  • Interests:Heli

Postat 06 September 2011 - 04:58 PM

Vezi postareaSmartmedia, la 06 September 2011 - 12:21 PM, a spus:

Am inteles ... deci tot nu scap de picatura ... :-)) ... si daca se intampla sa fiu neatent in momentul in care picur si prinde si frame-ul ce ma fac ? ... sau poate pun prea mult pe coada si n-o las suficient la uscat si cand o infig in frame prinde si de plastic ce ma fac ? ... sau poate intra sotia cu o prietena sau 2 in bikini si incep sa se bata cu perne pe linga mine si iar scap picatura prea mult ... ce ma fac ? ... :-))
Multumesc baieti ! ... o sa incerc cum spuneti voi sa vedem ce iese !

Puneti picatura pe varfului ac de cusut... si aplicati CA cu acul... :)

Aceasta postare a fost editata de Heli_Mo: 06 September 2011 - 05:00 PM

0

#130 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2011 - 09:07 AM

Intrebare: Mai sta cineva "pe bara" din cauza lipsei de link-uri din acelea mici (cele care fac legatura dintre blade holder si swashplate) ... ?
0

#131 Useril este offline   shomoiogu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 07-May 09

Postat 17 September 2011 - 09:18 PM

Vezi postareaSmartmedia, la 11 September 2011 - 09:07 AM, a spus:

Intrebare: Mai sta cineva "pe bara" din cauza lipsei de link-uri din acelea mici (cele care fac legatura dintre blade holder si swashplate) ... ?

O adresa utila sper:
http://www.rc-choppers.com/
gasesti detoate...

numa bine
0

#132 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 25 September 2011 - 12:57 AM

Instantaneu surprins astazi la teren...:drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: MCPx couple.png

0

#133 Useril este offline   nomad 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 24-April 10

Postat 25 September 2011 - 06:19 PM

Acest heli a devenit foarte indragit de multi pasionati de modelism.Drept urmare au aparut tot felul de upgrade-uri.
Mai intai componente de aluminiu si azi am vazut kituri de trecere la motoare brushless.Scumpe dar e bine ca au aparut.

Aceasta postare a fost editata de nomad: 25 September 2011 - 06:20 PM

0

#134 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 September 2011 - 07:50 PM

La aluminiu n-o sa trec prea curand, ca se indoaie la prima lovitura si inca dau cu el prin casa in tot ce apuc ... :-)) ... dar intr-un upgrade de la MIA voi investi cat de curand ... nici nu sunt scumpe la 150 ron cu transport si arata BESTIAL !!!
http://www.micro-fli...lade%20mCPx.htm
0

#135 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2011 - 09:23 PM

Vezi postareaSmartmedia, la 25 September 2011 - 07:50 PM, a spus:

La aluminiu n-o sa trec prea curand, ca se indoaie la prima lovitura

Confirm...am schimbat axul cu unul de aluminiu, si s-a indoit la primua cazatura (si nu a fost una nasoala). Cand am incercat din curiozitate sa-l indrept, s-a rupt.
Ce nu se mai merita sunt palele de la KBDD, care nu au portanta celor originale si nici main gear-ul de la Extreme Productions, care este mai moale, si iese mai repede de pe ax, ca originalul.
In schimb, blade holder-ele si swash-ul de la Extreme, fac toti banii...mult mai precis in miscari, si nu mai tremura micurelu' deloc.8)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG00309-20110921-2336.jpg
  • Imagine atasata: IMG00308-20110921-2335.jpg

0

#136 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 29 September 2011 - 08:10 PM

coada are dou frezari in ambele capete daca le faci pe tija de carbon nu o sa se mai invirta si nici CA nu mai este necesar.palele kbdd albe -super .ax al upgrade de la midland 50 de crashuri nici o problema.swash al tot de la midland super, nici o problema.
Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#137 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2011 - 10:45 PM

Continui...main gear-ul de la Extreme Prodctions este chiar o porcarie (s-a ovalizat dupa 10 zboruri). Palele de carbon de la aceeasi firma nici nu-l ridica de la sol. Am ajuns la concluzia ca cele mai bune pale sunt cele stock...defapt ajung sa cred ca mai bine il lasi asa cum vine.:)
0

#138 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 October 2011 - 12:41 PM

Sal tuturor ... dupa aproape 2 luni in care m-am saturat sa tot dau prin tot ce apuc prin casa ... de-am crapat canopia in 4 locuri pina a trebuit sa o curat de abtibilduri si sa o vopsesc alba ... :-)) ... m-am hotatrat sa-mi fac un landing gear care sa tina la ORICE !!! ... hai ... nu va abtineti ... stiu ca unii dintr-e voi isi vor face repede, repede ceva asemanator ... :-)) ... din cauza ca magazinul nu a avut teava plina (bara) de 1mm mai lunga de 750mm ... a iesit o idee mai mic decat trebuia ... dar e pe drum cea de 1000mm si cu experienta de acum ... intr-o ora e gata !
Bondarul se prinde cu 4 bucatzele de tub termo-contractabil in 5 secunde ... (trecute prin extermitatile din fata si din spate ale trenului original ... nu scapa nici daca se izbeste de perete) si se da jos in alte 5 !
Hai ... spune-ti macar ca nu m-am chinuit degeaba si va place ! ... please ! :-))

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: AAA.jpg

Aceasta postare a fost editata de Smartmedia: 13 October 2011 - 12:45 PM

0

#139 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 October 2011 - 05:30 PM

ok. arata bine! pune si o poza putin de sus si lateral(din profil )
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#140 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 October 2011 - 12:42 PM

... poza 2 :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BBB.jpg

0

#141 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 October 2011 - 12:44 PM

... poza 3 :

... detalii prindere skid :

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: CCC.jpg
  • Imagine atasata: DDD.jpg

0

#142 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 October 2011 - 06:31 PM

ok mersi mult >
pentru incepatori e ok .
07470130360
0

#143 Useril este offline   Smartmedia 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 October 2011 - 02:30 PM

Varianta finala (a doua) ... de 280 mm diametru (a ajuns bara plina de carbon de 1,5 mm , 1000 mm lungime) ... lucrat mai curat si mai bine propertionat !

Lungimea palelor aliniate pe capul rotor este de 245 mm, deci 280 mm sunt de ajuns !, vad si eu in poza ca bratul vertical de sustinere pare curbat la mijloc spre dreapta ... se pare ca e de la lentila aparatului ... caci masurat cu rigla metalica, distantele pina la marginile cercului sunt egale.

Daca inainte, cand ajungeam pe linga un perete insemna crash sigur (cu pale ciobite la varfuri) ... acum face ca musca pe geamul de la bucatarie cand vrea sa iasa afara ... :-)) ... pina ma dumiresc eu ce stick sa "manevrez" ... sa-l iau de acolo !

Pentru incepatori este super oki !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: EEE.jpg

Aceasta postare a fost editata de Smartmedia: 19 October 2011 - 02:34 PM

0

#144 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 10:21 PM

Vezi postareaSmartmedia, la 19 October 2011 - 02:30 PM, a spus:

... acum face ca musca pe geamul de la bucatarie cand vrea sa iasa afara ... :-)) ... pina ma dumiresc eu ce stick sa "manevrez" ... sa-l iau de acolo !

:) :p ...asta da descriere.
Banuiesc ca ai vazut si varianta (mai)originala...o pun ca inspiratie.:)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: TG mCPX.jpg

0

#145 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 October 2011 - 08:38 PM

la peste 100 zboruri am reusit sa indoi si eu axul principal (al).
la indreptare nu rezista se crapa .
in schimb am facut unul din bara de carbon (home made )dupa 10 min de lucru cu dril-ul si sublerul .
dupa un zbor de proba zboara ok.
chiar nu se merita sa cumperi axe originale.
cel de al care s-a strimbat era facut tot de mine ,cel original cumparat de la midland il pastrez ca model.
in rest pale kbdd, swash al si coada de 150 mm
07470130360
0

#146 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 30 November 2011 - 12:24 PM

Pentru posesorii de MCPX am gasit ceva interesant... Canopy din hartie :) . Au cateva modele misto. Ar merge incercat :p
http://www.helifreak...d.php?p=3361575
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#147 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 07 December 2011 - 10:06 PM

Daca-i cineva curios de mcpx rtf (BLH3580), rc choppers lichideaza ultimele bucati cu 99 lire + 9.95 transport. Sper ca fac asta ca sa aduca v2 (BLH3680). N-am nimic de cistigat de la ei, doar am dat peste oferta din greseala.
USER BANNED BY ADMIN
0

#148 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 December 2011 - 11:44 PM

bey! Problema! Mi-a zburat motoru din coada in zbor... Pur si simplu ma dadeam in casa cu el si eram pe spate si brusc a inceput sa se invarta... Am dat Throttle Cut si l-am pus asa pe parchet. Cand ma duc la el statoru de la motoru din coada iesise din suportu ala de plastic care tine firele. Bagamias picioarele!!! Fix cand ma distram si fix cand imi mai luasem 4 pakuri :angry:
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#149 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 23 December 2011 - 03:34 PM

Poate ai supraincalzit motorasul si a muiat plasticul (prea mica pauza intre zboruri)

Pe de alta parte un strop de ceva lipici/epoxy poate n-ar strica

Aceasta postare a fost editata de DanB: 23 December 2011 - 03:34 PM

USER BANNED BY ADMIN
0

#150 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 December 2011 - 09:06 PM

E posibil sa se fi inmuiat plasticul ala... dar nu mai am ce sa ii fac pentru ca lamelele alea microscopice de fac contact cu rotoru sunt indoite si nu reusesc sa le indrept.

Team Aeropower

0

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

Raspuns rapid