Modelism - RHC Forum: Robotel de sumo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Robotel de sumo constructia unui robotel de sumo

#31 Useril este offline   MADIAN 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 06-November 05

Postat 28 March 2011 - 10:32 PM

Vezi postareabitex, la 27 March 2011 - 01:45 AM, a spus:

Felicitari tuturor celor din Cluj, pasionati de robotei. V-am vazut intr-o scurta secventa la TV si in poze pe net.
Din nefericire noi am avut ghinion. Am ars un controler de motor cu 2 ore inainte de inceperea concursului si nu aveam rezerva. Am preferat sa renuntam, eram destul de obositi.
Am lasat prea multe pe ultima suta de metri si cand au aparut problemele nu le-am facut fata. O alta problema era ca depaseam greutatea regulamentara (cu cateva zeci de grame) daca montam echipamentul pentru laser TAG. Ne incadram la limita pentru sumo. Nu aveam timp de frezat pentru usurare, nu aveam alt acumulator mai usor.
Acum robotelul nostru este gata, dar se lucreaza inca la soft. Nu am putut face probe cu un alt robot in ring, asa ca simulam cu cutie de carton cu dimensiuni potrivite. Pare totul OK dar este destul loc de mai bine. Eu sunt multumit de evolutia studentilor mei, au invatat multe in ultima luna. Stiu de la ce au plecat si vad la ce au ajuns. Maine e un concurs undeva in oras, s-au inscris si cred ca vor participa.
Nu vreau sa comentez nimic despre etapa de aici, ca s-ar interpreta gresit. O sa revin mai tarziu cu cateva poze legate de constructia noastra.

Multumim bitex, suntem si noi bucurosi ca a iesit bine si am avut si mult suport media.

(Paranteza) Din cate vorbisem cu johnny de la bucuresti, laser tag-ul nu se ia in calcul la masa finala a robotelului. Pana la urma conteaza daca depaseste 3kg cu tot cu instalatia de tag sau limita se aplica (cum ar fi si normal) doar in partea de sumo?
0

#32 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 28 March 2011 - 10:49 PM

Nu stiu cum este, dar logic ar fi sa intervina cele 3 KG doar la sumo ca acolo se confrunta robotii si trebuie limitata masa. La TAG robotii se evita, faptul ca sunt mai grei nu influenteaza cu nimic. Si apoi nu poti avea restrictie la sumo din cauza unei probe neoficiale. Dar nu stiu exact, ar trebui sa scrie pe undeva pe site. E o problema de comunicare cu cei de la robochallenge, sper sa-si mai revina.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 March 2011 - 10:50 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#33 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 07 May 2011 - 03:19 PM

Felicitari din nou celor din Cluj!
Au iesit pe locul I la SUMO, la Robochallenge. Nu stiu punctajul, se cumuleaza cu laser tag. Corect ar fi sa participe in continuare la concursul de sumo cel care a castigat la sumo, fara caricatura aia de proba suplimentara.
Felcitari!
0

#34 Useril este offline   radu94 

• GNS Racing
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2650
  • Inregistrat: 02-November 08
  • Interests:Automodelism
    Ciclism

Postat 07 May 2011 - 03:22 PM

Vezi postareabitex, la 07 May 2011 - 03:19 PM, a spus:

Au iesit pe locul I la SUMO, la Robochallenge. Nu stiu punctajul, se cumuleaza cu laser tag. Corect ar fi sa participe in continuare la concursul de sumo cel care a castigat la sumo, fara caricatura aia de proba suplimentara.
Felcitari!

Felicitari Bazinga!!
Locul 1 la Sumo si la Runda Regala

Aceasta postare a fost editata de radugns: 07 May 2011 - 03:24 PM

Custom CNC parts GNS Racing
0

#35 Useril este offline   MADIAN 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 06-November 05

Postat 08 May 2011 - 04:09 PM

Vezi postareabitex, la 07 May 2011 - 03:19 PM, a spus:

Felcitari!

Multumim :rolleyes: Si acesta e inceputul unei frumoase prietenii vorba filmului. Sunt mandru de studentii mei si la anul jucam acasa cu cupa pe masa :p Pe langa Bazinga, si celelalte 3 echipe (Machiavelli, Rammstein si Fatal Error) s-au descurcat mai mult decat onorabil si ne bucuram ca am dovedit ca se poate face stiinta bucurandu-te de tot ce faci nu numai in capitala.

Luna aceasta ne bucuram dar apoi incepe greul organizarii BattleLab Robotica de la anul. Bitex, as vrea sa iti invit studentii sa ia in considerare participarea si la noi la Cluj, dupa cum spuneam vreau sa fac o traditie in jocurile de-a roboteii.
0

#36 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 May 2011 - 08:41 AM

Multumim pentru invitatie, o sa urmaresc subiectul. Am mai spus, personal nu sunt mare amator de astfel de robotei dar vad ca e una din putinele variantele de a colabora cat mai bine cu studentii si nu prea am de ales. Ei sunt foarte pasionati. Pacat ca sunt atrasi in astfel de activitati cam tarziu, prin anii mari.
Presupun ca stii, o astfel de activitate nu este deloc cuprinsa in activitatea didactica sau de alta natura, si nu este apreciata sub nici o forma la job. Eventuale cheltuieli se pot face prin schimbarea destinatiei unor bani de pe unde se poate, lucru nu tocmai simpu si corect.

Spre deosebire de multe alte concursuri, avantajul mare la sumo ar fi ca proba se poate pastra de la an la an cu un regulament neschimbat sau cu schimbari previzibile. Adica poti continua munca si poti perfectiona continuu ce nu merge bine la un concurs. Adica macar ramai cu speranta ca poti beneficia candva de efortul depus si nu esti obligat sa arunci totul la gunoi.
Putin pe langa subiect, sunt oarecum nemultumit ca la olimpiadele de mecatronica se tine concurs cu robotei de urmarit linia si labirint, dar daca asta e nivelul la care am ajuns, asta facem. Si aici ramane avantajul ca probele sunt pastrate in timp.

Legat de asta: "ne bucuram ca am dovedit ca se poate face stiinta bucurandu-te de tot ce faci nu numai in capitala", pentru mine nu era nevoie de nici o dovada. Stiu ca se fac mai multe lucruri in alte parti. Sau sa zic invers, stiu ca aici nu se face ce trebuie. Exceptand faptul ca sunt cativa studenti pasionati, restul nu are legatura cu scoala. Noi putem face mecanica buna dar stam foarte rau la programare, cei de pe la automatica sau electronica ar avea sanse sa faca o buna programare dar deseori au niste constructii mizerabile din punct de vedere mecanic.
Si dupa cum ai observat, singurii care le pot imbina frumusel, sunt modelistii sau cei care nu stau departe de modelism.
Am banuit (si am sperat) ca o sa castigati de cand am vazut prima data proiectul. Se vedea ca urmeaza ceva bine facut.
Imi pare bine ca ati castigat voi, macar in ideea ca cei de aici vor fi obligati sa continue munca. Nu m-ar avantaja ca participant (nici pentru organizator nu-i usor) dar asa cred ca e corect: locul desfasurarii etapei finale din 2012 sa fie stabilit de castigatorul locului I de anul acesta. Concret, cred ca voi ar trebui sa va impuneti punctul de vedere si sa hotarati unde ar trebui desfasurata finala de anul viitor.
Felicitari din nou si spor la treaba in continuare!.
0

#37 Useril este offline   adrianx 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 09-August 11

Postat 09 August 2011 - 09:12 AM

@Bughy Salut, si eu sunt student la UTCN, si ma gandesc sa particip la concursul din 2012. Imi poti da un PM cu site-ul de pe care ti-ai comandat motoarele? Si daca imi poti spune cum ti-ai facut rotile. Sper ca nu cer prea multe informatii, poate o sa fim concurenti la anu :drinks:. Multumesc anticipat.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro