Modelism - RHC Forum: colectia Mari corabii! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »

colectia Mari corabii!

#181 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 248
  • Inregistrat: 07-February 11
  • Interests:new things

Postat 16 February 2011 - 07:40 AM

Se pare ca astazi o sa apara, impreuna cu nr. 54 din Lumea Aviatiei. :drinks:
"What we do in life echoes in eternity!"
0

#182 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 09-February 11

Postat 16 February 2011 - 12:11 PM

Super tare Link-ul gl_mmm...intradevar pozele astea fac cat 1000 de cuvinte.Vazand parca el intai a taiat scandurile pt punte in 7 cm si apoi lea lipit pe punte ma cam pune pe ganduri sa fac si eu la fel ca arata destul de binisor.Ma tem ca daca fac cum spun cei de DeA. se va vedea imbinarile dintre punti de la acelasi nivel.Parca am vazut undeva (dar nu mai stiu unde) niste poze cu intreaga structura a navei si mi sa parut ca nu se imbina bn bucatile de punti.As dori sa aflu si eu voi cum o sa procedati.
0

#183 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 February 2011 - 12:17 PM

Ah da acum mi-am amintit unde am vazut structura gata facuta si nu mi-a convenit cum a aratat.Chiar pe dvd-ul dat cadou de la ei....daca va uitati bn la dvd de la minutul 5,50 cand arata puntile se observa o oarecare intrerupere dintre punti.Asta e parerea mea din cate vad.Astept opiniile voastre dupa ce va uitati la ea sa vad daca am vazut bn sau nu.
0

#184 Useril este offline   rkiss 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 16 February 2011 - 01:06 PM

Eu personal am sa astept sa am toate coastele si tot ce trebuie pentru puntea inferioara si doar atunci am sa ma apuc de lucru. Cred ca daca se monteaza mai intai puntea si apoi scandurile taiate in prealabil la 7cm sau cat e nevoie si lipite alternativ o sa arate mai realistic. Nu stiu cu rostul cum sa-l fac sa iasa bine. Am vazut pe la altii ca pun o sfoara subtire neagra intre scanduri ca sa obtina rosturile. Trebuie facute niste teste inainte.

O intrebare pentru cei care s-au apucat deja, v-au mai ramas bucatele de scanduri? Sunt suficiente pentru a testa pe o zona mica de cativa cm patrati?

Singura problema pe care o vad este faptul ca se va lucra mai inghesuit dar cu niste maine care nu tremura si pensete bune cred ca se rezolva.

Oricum, masori de 10 ori, marchezi de 5 si tai o data. There is no "undo" ...

Legat de vopsit si/sau lacuit inclin sa cred ca e mai bine sa nu dai cu nimic daca culoarea lemnului va fi potrivita. Cel putin in poza de mai sus sa ma iertati dar pe puntea inferioara parca a refulat latrina, parerea mea. Eventual un lac mat pentru protectie. Dar, hei, ce ma pricep eu. Nu am mai facut niciodata asa ceva asa ca poate ar fi bine sa dam credit celor care fac lucrul acesta de ani si zeci de ani. Nu trebuie sa repetam, probabil, aceleasi greseli care le-au facut ei cu multi ani in urma.

Aceasta postare a fost editata de rkiss: 16 February 2011 - 01:09 PM

0

#185 Useril este offline   ccosti69 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 16 February 2011 - 01:45 PM

fratilor am luat nr.3.sa vezi ce bibliograf gratis ne-a dat.piese putine pentru montat dar asta e .au mai pus si un pic de aracet pt punte. nu le-am desfacut ca nu ma apuc de montaj pana la 15. mai scria cineva pe un forum ca e bine sa colorezi lipiciul cu negru pentru rostuirea scandurilor de punte,dar pentru treaba asta trebuie sa pui cam in exces la lipit sa iasa intre ele. in rest ,,spor" pentru cine s-a apucat.
0

#186 Useril este offline   GORDON 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 February 2011 - 02:02 PM

Ma gandesc ca aracet oricum mai trebuie cumparat pe langa asta pe care nil dau ei.M-ar interesa cu ce se poate colora aracetul fara sa afecteze puterea de lipire?
0

#187 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 26-March 08

Postat 16 February 2011 - 02:03 PM

navele de epoca se pot face in mai multe variante din punct de vedere al aspectului.se pot face nave de genul bibelourilor,adica lacuite si vopsite cu vopsele lucioase,dar care nu au nimic in comun cu realitatea,sau se pot face in varianta cit mai apropiata de realitate.ce se prezinta in link-ul expus aici ,se incearca o "imbatrinire"a lemnului.fiecare este liber sa isi faca nava cum vrea,cum stie ,sau cum poate.tinind cond de secolul din care aceasta nava face parte,cu siguranta nu vom intilni lac,vopsea lucioasa,sau alte chestii de genul acesta.in cazul in care se opteaza pt lacuire,aceasta este recomandat sa se faca dupa imbinarea pieseleor,deoarece aracetul face o priza mult mai buna direct pe lemn,decit pe suprafata lacuita.
metode de imitat calafatuirea(linile dintre baghetele de pe punte),sint multe.in realitate,acele linii apar pt ca era bagata smoala intre scinduri ,pt a etansa puntea.
o metoda ar fi colorarea canturilor bagheteleor cu un creion,apoi lipite baghetele una linga alta.
o alta metoda ar fi folosirea aracetului colorat in negru.la aceasta metoda trebuie multa rabdare ,dar si multa indeminare.daca lemnul folosit pt placat puntea este de esenta moale,cind o sa slfeuti nava au sa apara dungi negre si pe suprafetele baghetelor.
alte metode ar mai lipirea intre baghete a benzi de caseta audio,sau de magnetofon,lipire de film foto,sau ata de culoare neagra.ultima varianta nu o recomand deloc pt ca se poate scamosa ata si arata foarte rau.in pozele de mai jos sint doua dintre metodele enumerate mai sus.in poza cu nava fotografiata de sus am folosit metoda colorarii canturilor cu un creion.in poza in care apare doar puntea cu un gratar pe ea,am folosit metoda lipirii filmului foto intre baghete.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#188 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 02:09 PM

eu personal folosesc aceasta gama de vopsele acrilice,pe care le poti achizitiona de la orice magazin cu materiale de zugravit.un tub are 70 de ml si costa cam 14 lei . cind vopsesc o anumita portiune din nava ,bag aracet in vopsea.

poza nu a fost incarcata.imi cer scuze.
nu ii spune unui om ca este idiot,pt ca va face tot posibilul sa iti dovedeasca ca ai avut dreptate.
0

#189 Useril este offline   Equinox 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 06-February 11
  • Interests:Navomodelism, acvaristica, banda desenata

Postat 16 February 2011 - 05:12 PM

Nu am mai prins numarul 3 din Mari Corabii. Se pare ca nu voi prinde nici toate numerele urmatoare. de aceea, va rog sa scanati macar pisele si sa le postati in acest topic. Multumesc anticipat!
0

#190 Useril este offline   rkiss 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 01-February 11

Postat 16 February 2011 - 05:28 PM

Vezi postareaEquinox, la 16 February 2011 - 05:12 PM, a spus:

Nu am mai prins numarul 3 din Mari Corabii. Se pare ca nu voi prinde nici toate numerele urmatoare. de aceea, va rog sa scanati macar pisele si sa le postati in acest topic. Multumesc anticipat!

Vezi aici: http://www.rhcforum....post__p__459745 Primele 55 de numere de la rusi.
0

#191 Useril este offline   pic33 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 13-May 07
  • Interests:navomodele civile

Postat 16 February 2011 - 06:30 PM

Poate gresesc eu, dar nu cumva maine(joi) trebuie sa apara numarul 3 al revistei?
Catalin
0722634840
0

#192 Useril este offline   bestiuta1 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 27-October 10

Postat 16 February 2011 - 06:42 PM

A aparut astazi, cel putin in Sibiu. Oare nu este mai bine sa asteptam cu inceperea constructiei pana avem toate coastele? Am citit pe undeva ca aracetul "indoaie" lemnul si s-ar putea sa avem surprize cand imbinam piesele chilei(keel este in engleza, presupun ca este corecta varianta in romana).
0

#193 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2011 - 07:00 PM

Am luat si eu nr.3. :good: Nu inteleg cum la nr.2 chioscul de ziare de unde cumpar eu a primit 15 exemplare (si le-a vandut pe toate!!!) iar acum la nr.3 a primit doar 6 exemplare. Si, evident, era bataie pe ele. Imbarligat mai este marketingul asta!

Vezi postarearkiss, la 16 February 2011 - 01:06 PM, a spus:

...
O intrebare pentru cei care s-au apucat deja, v-au mai ramas bucatele de scanduri? Sunt suficiente pentru a testa pe o zona mica de cativa cm patrati?
...

Mie mi-au ramas 5 "scanduri" intregi dupa ce am lipit partea de punte din nr.1 si nr.2. Dar pentru asta am refolosit din capetele care depaseau marginile puntii.

Vezi postareaEquinox, la 16 February 2011 - 05:12 PM, a spus:

Nu am mai prins numarul 3 din Mari Corabii. ... de aceea, va rog sa scanati macar pisele si sa le postati in acest topic. ...

La ce te referi cand spui: "sa scanati" piesele?
0

#194 Useril este offline   Focke 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 473
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 February 2011 - 07:53 PM

Salut,cam asta mi-a iesit mie dupa primele trei numere .Coastele le-am vopsit cu lac acrilic pe baza de apa,puntile le-am lasat nevopsite deocamdata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01472.JPG
  • Imagine atasata: DSC01473.JPG
  • Imagine atasata: DSC01475.JPG

0

#195 Useril este offline   Focke 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 473
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 16 February 2011 - 07:59 PM

.......

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC01478.JPG
  • Imagine atasata: DSC01479.JPG

0

#196 Useril este offline   BUGHY12 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 47
  • Inregistrat: 05-August 10
  • Interests:sa lipesc carbon pe nave, eventual sa trag si o banda de izoler rosie, exact cum facea vecinul meu acum 20 de ani la dacie

Postat 16 February 2011 - 08:51 PM

[quote name='jeli' timestamp='1297857805' post='459875']

Jeli, nu prea am experienta, si tu stii asta, da m-am jucat putin deoarece am cumparat de 2 ori nr 1 si 2 din revista, acum nu stiu ce sa zic (poate lipsa de experienta) da la cat de subtiri sunt chestiile alea pentru punte cred ca iese din discutie aracetul inegrit (mie nu mi-a iesit, la slefuire deja ajung la placaj) si m-am chinuit sa bag banda de la caseta mea preferata cu Tomis junior (cred ca e imposibil), la exemplele tale noi dja stim ca ai folosit materiale din gradina proprie si cred ca au 2mm, pe cand astia ne dau ceva de genul 0,02 mm ( :o ). Singura varianta ar fi creionul, folosit pe canturi inainte de lipire si scandurile taiate deja la dimensiune si asamblate cand ai deja toata puntea (parerea mea). Si inca ceva, cu exceptia primului numar (unde sunt doar mici ondulari sa zicem acceptate) toate celelalte piese sunt ondulate mai mult sau mai putin vizibil de aceea sfatuiesc umezirea lor si presarea intre doua suprafete perfect plane inainte de asamblare
"cont de sters" deoarece sunt singurul fara licenta in modelism si fara master in pescuit.
0

#197 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 12:01 AM

avantaje si dezavantaje in ambele variante de costruit nave.pt cei ce opteaza pt varianta kit,au neplacuta ocazie sa fie limitati de ceea ce ofera cutia kit-ului.este deja bine cunoscut faptul ca si cele mai scumpe kit-uri au greseli majore in proiectare,si implicit ele apar si la montaj.kitul Royal Louis de la mamoli,are un pret estimativ de 1600 de lei si este plin de greseli.coastele 14 si 15 dintr-un numar de 20 ,sint cu mult mai mici decit restul coastelor,ramele sabordurilor ,sint total dereglate fata de locasurile unde vin montate,si multe alte lucruri care nu se vad decit la montaj.desi au avantajul ca o mare parte din piese sint facute,in rest au numai dezavantaje.atunci cind faci o nava de la zero,indiferent de planul pe care il folosesti,poti jongla,sau poti sa depasesti eventualele greseli de proiectare,mult mai usor ca la kit-uri.la puntile ce le-am expus in poze ,am folosit lemn de 1,2 mm grosime pt punti,iar dupa slefuire a ajuns la 1 mm,si pt baghetele cu care am placat puntile am folosit lemn de 1,2 mm grosime iar dupa slefuire a ajuns la 1mm grosime.in final puntea are 2 mm grosime ,ca in plan.in cazul de fata,pt placarea puntilor se v-a folosi furnir ,si atunci singura optiune pt imitarea calafatuirii este cea cu colorarea canturilor cu un creion.nu trebuie sa luati de bun ce vedeti in filmul de pe dvd.ei isi permit sa faca greseli,pt ca au la indemina mult mai multe materiele decit voi,iar ce vedeti filmat acolo este doar un scenariu ieftin.pt cei care nu au pus inca puntile pe coaste,le recomand sa astepte pina au toate piesele pt punti,si abia apoi sa le monteze.in felul acesta se pot corecta aproape toate defectele.la construirea unei nave este bine sa se verifice si urmatorii 2 sau 3 pasi inainte de a face primul pas.placarea puntilor se poate face si fara imitarea calafatuirii,si sa nu se insiste pt nivelarea baghetelor dupa lipire,chiar daca acestea apar cu mici diferente de nivel.nu incercati colorarea canturilor cu marker,pt lemnul fiind de esenta moale,va absorbi tusul si v-a aparea culoarea si pe fata baghetei.
0

#198 Useril este offline   Dan Stroie 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 17 February 2011 - 06:53 AM

nu incercati colorarea canturilor cu marker,pt lemnul fiind de esenta moale,va absorbi tusul si v-a aparea culoarea si pe fata baghetei.
[/quote]

Jeli,

Foarte buna observatia a propos de colorarea canturilor. Acum cateva zile mi-am dat cu parerea in legatura cu aceasta. Ai perfecta dreptate. Baghetele sunt subtiri, lemnul este poros iar efectul folosirii unui marker ar fi prea puternic in acest caz. Imi cer scuze celui sau celor care au avut de suferit daca au pus in practica ideea mea. Lipsa de experienta in domeniul machetelor...
0

#199 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 17 February 2011 - 09:39 AM

AM luat si eu numarul trei. Cum nu am inca primul numar nu ma apuc de montat inca, mai ales ca masa pe care fac astfel de lucrari cu planseta din lemn este ocupata acum. Din cite am vazut baghetele de placare a puntilor sunt extrem de subtiri, aproape translucide. Grosimea lor e de 0.4 mm . Muchiile pot fi inegrite usor cu un creion cu mina foarte moale. Oricum la cit sunt de subtiri nici slefuirea nu se prea poate face. Poate doar o frecare usoara cu un lemn de tei sau balsa ca sa capete un aspect de punte frecata . Nici solutia cu aracet negru nu stiu daca merge , s-ar putea sa se vada urit prin bagheta translucida.
0

#200 Useril este offline   jeli 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 10:53 AM

slefuirea,eu o fac cu smirghel cu granulatie de 280-300,fara sa insist prea mult in asemnea cazuri.pt cei care au furnir de culoare deschisa ,pot inlocui ce se da in revista.pe un forum international,sint prezentate constructile kiturilor din multe zone ale lumii.majoritatea modifica sau imbunatatesc ceea ce este dat in cutia kit-ului.
0

#201 Useril este offline   predatorlau 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 02-February 11

Postat 17 February 2011 - 11:23 AM

Salut la toata lumea.Pentru cine e din Brasov si e interesat, am dublura la nr.3 si schimb cu nr.2 sau urmatoarele.Din greseala ambii parinti mi-au cumparat nr.3 si eu nu am reusit sa iau nr 2 sapt trecuta.
0

#202 Useril este offline   ccosti69 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 10-February 11

Postat 17 February 2011 - 02:18 PM

salutare .slefuirea se poate face cu granulatie si mai mica de 300,daca sunt subtiri sipcile de punte.500 sau 600. se poate procura de la un mag. de piese auto, pe suport de hartie.
in rest ... spor...
0

#203 Useril este offline   tom cat 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Interests:modelismul

Postat 17 February 2011 - 06:49 PM

Vezi postareapredatorlau, la 17 February 2011 - 11:23 AM, a spus:

Salut la toata lumea.Pentru cine e din Brasov si e interesat, am dublura la nr.3 si schimb cu nr.2 sau urmatoarele.Din greseala ambii parinti mi-au cumparat nr.3 si eu nu am reusit sa iau nr 2 sapt trecuta.

Salut. Vezi ca Nr.2 il gasesti pe Valea Cetatii, dupa parcul de la ursu, fata in fata cu scoala generala 23 parca.
Imagine postata
......si poate totusi
0

#204 Useril este offline   MUGUR 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 14-December 08

Postat 17 February 2011 - 07:20 PM

Vezi postareapotato, la 26 January 2011 - 12:33 PM, a spus:

buna! as vrea o parere despre colectia aceasta noua de la de agostini! am cumparat primul numar! oare merita investitia saptamanala de 15 lei pe o perioada de doi ani? sau sa imi cumpar un kit asemanator ,pe care sa il asamblez?! maceta este 1:50! este o scara buna? de detaliu?? va intreb deoarece nu ma pricep la nave deloc! multumesc!

Salut,

Gandeste-te serios la un kit. In acest fel, cu toate ca dai toti banii odata, ai un kit complet si iti poti regla singur ritmul de lucru.
0

#205 Useril este offline   gl_mmm 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2011 - 07:37 PM

Vezi postareaFocke, la 16 February 2011 - 07:53 PM, a spus:

Salut,cam asta mi-a iesit mie dupa primele trei numere .Coastele le-am vopsit cu lac acrilic pe baza de apa,puntile le-am lasat nevopsite deocamdata.

Mie imi place cum ti-au reusit piesele. :) Vad ca ai lipit scandurile si pe puntea nr.2 ... sa inteleg ca te-ai hotarat sa lucrezi exact ca in ghidul de asamblare?
Poti da mai multe detalii despre vopsea?
0

#206 Useril este offline   Paul_L 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 30-September 07

Postat 17 February 2011 - 08:11 PM

Nu cred ca e bine ca a vopsit osatura pina nu e completa. Lipiturile pe lemn vopsit cu vopsea acrilica nu tin la fel ca pe lemn curat
0

#207 Useril este offline   MR-JW 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 15-May 10

Postat 17 February 2011 - 08:18 PM

Eu m-am hotarat sa astept sosirea tuturor pieselor pentru osatura. Ma gandesc daca nu cumva ar fi mai bine sa refac puntea dintr-o singura bucata de placaj. Poate chiar si chila o sa o fac dintr-o singura bucata.
0

#208 Useril este offline   Teddy 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 28-January 11

Postat 17 February 2011 - 08:24 PM

Vezi postareapredatorlau, la 17 February 2011 - 11:23 AM, a spus:

i-ti fac eu copii la numarul 2, le tai sau le tai tu, trimit curierul la tine, nu te costa nimic dar i-mi trebuie numarul 3.eu nu l-am gasit nicaieri unde am cautat
0

#209 Useril este offline   smeagle 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 154
  • Inregistrat: 28-November 10

Postat 17 February 2011 - 09:58 PM

salutare , am luat si eu revista , acum ca am primit si aracetul la nr 3 m-am apucat sa-mi fac puntile (tocmai am lipit stinghiutele tre sa le decupez si sa le desenez) ...apropo voi ce lac folositi ? lac de lemn ? si din ce am citit eu in revista aceasta corabie ar trebui sa fie gata in 25 de numere , din cele 100 sa iasa 4 corabii din secole diferite ....... ei cam asa dau de inteles ce se scrie peacolo ... si din situl rusesc postat in pag 3 parca apar cele 100 nr ca fiind o corabie , stie cineva exact , a sunat cineva pana acum sa vb cu ei ?
0

#210 Useril este offline   Tutzurel 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 17 February 2011 - 11:02 PM

Vezi postareasmeagle, la 17 February 2011 - 09:58 PM, a spus:

salutare , am luat si eu revista , acum ca am primit si aracetul la nr 3 m-am apucat sa-mi fac puntile (tocmai am lipit stinghiutele tre sa le decupez si sa le desenez) ...apropo voi ce lac folositi ? lac de lemn ? si din ce am citit eu in revista aceasta corabie ar trebui sa fie gata in 25 de numere , din cele 100 sa iasa 4 corabii din secole diferite ....... ei cam asa dau de inteles ce se scrie peacolo ... si din situl rusesc postat in pag 3 parca apar cele 100 nr ca fiind o corabie , stie cineva exact , a sunat cineva pana acum sa vb cu ei ?

Daca tot ti-ai cumparat revista fa bine si citeste tot ce scrie acolo nu doar printre randuri.
Scrie foarte clar ISTORIA NAVELOR, o colectie de 100 numere impartita pe 4 sectiuni, adica revistele cu povestiri despre nave.
Corabia este doar una in toate cele 100 numere, scrie foarte clar pe o coperta a revistei "Construiti o corabie unica din secolul al XVII-lea..." nu scrie nicaieri Construiti patru corabii...
0

Arata acest topic

• 21 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »

51 useri citesc topicul
0 membri, 51 vizitatori, 0 utilizatori anonimi